• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

23 January 2020, 05:34:20

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
9858 Posts

Шишман
813 Posts

Panzerfaust
215 Posts

Лина
187 Posts

Theme Selector

Recent

Members
  • Total Members: 62
  • Latest: gabyw6
Stats
  • Total Posts: 11639
  • Total Topics: 1210
  • Online Today: 34
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 14
Total: 14

Recent posts

Pages 1 ... 8 9 10
91
За Форума / Re: За форумните ни никове
Last post by Hatshepsut - 01 September 2018, 21:34:53
Между другото (това не съм го споменавал до сега), първоначалното ми намерение беше да пиша в интернет с ника Speed King.
Това беше през 2007 и 2008г., тогава нямах интернет вкъщи, но ходех на курсове по компютърна грамотност и там следях форума на Атака и Българския Националистически Форум.

Speed King е любимата ми песен на групата Deep Purple. Песента е от 1970г., а аз я слушам от 1985г. С тази песен започна моето увлечение по хард рока  :rocks:

Ето и самата песен, клипът е мой  :smile-1:

92
 :smile-1:  Ясно, това е недостатък
93
Quote from: Лина on 01 September 2018, 20:40:12Възможното ли е централната, основна част на форма да е по-широка? Дори като скрия двата странични панела тя си остава тясна  и заема едва 1/3 от екрана, при дълги публикации и теми това е много неудобно. В стария форум беше комфортно за четене, защото темата бе в цялата ширина на браузъра, ако ме разбирате изобщо какво искам да кажа?
Ще е хубаво, ако трябва да изчезнат тези панели, но да е четливо. Мое мнение.

Разбирам те напълно.
За съжаление, в тази версия на форумния софтуер широчината на форума не може да се променя. В старата версия това можеше да се настройва в админ панела, примерно да се зададе 80% или 100%, но тук не може.
Страничните панели се махат много лесно, чрез бутончетата [–] в горната дясна част на екрана, на линията на главното меню.

Единствения начин да се увеличи широчината на форума, който мога да препоръчам и който е напълно работещ, е да се увеличи мащаба на браузъра. Нормалният мащаб за визуализиране на уеб-страниците е 100%, но от настройките на браузъра (всеки браузър дава такава възможност), мащабът може да се увеличи. Предполагам, че ако мащабът се увеличи на 120% или 125% широчината на форума ще стане приемлива.
94
Възможното ли е централната, основна част на форма да е по-широка? Дори като скрия двата странични панела тя си остава тясна  и заема едва 1/3 от екрана, при дълги публикации и теми това е много неудобно. В стария форум беше комфортно за четене, защото темата бе в цялата ширина на браузъра, ако ме разбирате изобщо какво искам да кажа?
Ще е хубаво, ако трябва да изчезнат тези панели, но да е четливо. Мое мнение.
95
След като тази сутрин обнових форумния софтуер, с изненада установих, че са изчезнали иконите за пол "Male" и "Female" от потребителските профили. Първоначално си помислих, че това е някакъв бъг, но след като се порових в настройките на админ панела, установих, че това е направено съвсем целенасочено... И така, вече администраторите на форуми ще могат да добавят и други полове, каквито и колкото сметнат за необходимо. Не се и съмнявам, че някои админи ще си развихрят въображението  :mad:

Click  :arrow: 
96
Тази сутрин обнових форумния софтуер до версия SMF 2.1 Beta 4.
Обновяването мина успешно и засега не забелязвам никакви проблеми.
Радвам се, че успях да премина първия рубеж, така да се каже  :azn:

Ако някой от вас не вижда бутончетата за форматиране на текста и емотиконите в прозореца за писане на постинги, проблемът е във вашия браузър, трябва да му зададете команда "Force Refresh", като натиснете клавишната комбинация Ctrl+F5
97
Форумът е създаден на 23 юли 2018г. с версия на форумния софтуер SMF 2.1 Beta 3:

https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=554301.0


Инсталирани приложения

1. Приложение за вграждане на видеоклипове - Simple Audio Video Embedder, версия 4.5

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2681

2. Галерия за снимки към форума - SMF Gallery, версия 6.0

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=473

3. Tiny Portal, версия 1.5.1

https://www.tinyportal.net/
98
Новата версия предоставя още една възможност - запазване на чернови (Drafts) на вашите публикации  :azn:
Така ако започнете  да пишете някакъв дълъг постинг и спре тока или компютърът увисне, ще може да си възстановите информацията. Долу вдясно под прозореца за писане има бутон "Save Draft", чрез който може да си запишете черновата:

Click  :arrow: 

Черновите се съхраняват една седмица, така че през това време може да си възстановите информацията.
За да видите записаните чернови, влезте в личния си профил, под аватара ще видите меню, от което трябва да изберете "Show Drafts"

Click  :arrow: 
99
При редактора с директен предварителен преглед (WYSIWYG) най-добрият вариант е първо да напишете целия текст, а после да приложите форматирането. Ако прилагате форматиране в процеса на писане, може да бъдете неприятно изненадани от наслагването на няколко типа формат   :huh: 
100
Ако някой от членовете на форума иска да си създаде свой личен блог, форумът предоставя такава възможност.

Секцията Articles е вляво, под панела с информацията за потребителя:

Click  :arrow: 

А пък прозорецът за писане на статии изглежда така:

Click  :arrow: 

В стария форум интересът към тази възможност беше нулев, но аз съм длъжен да я осигуря, а дали някой ще се възползва, това е друг въпрос  :smile-1:

А за да видите всички статии, не само вашите, трябва да отворите някоя от връзките в горната част на левия панел, под главното меню - Articles или  Blogs:

Click  :arrow: 
Pages 1 ... 8 9 10