• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

13 June 2021, 20:33:01

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13026 Posts

Шишман
5239 Posts

Panzerfaust
843 Posts

Лина
726 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector





Members
Stats
  • Total Posts: 21848
  • Total Topics: 1344
  • Online Today: 108
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 47
Total: 47

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Демокрацията си е демокрация.

Представителната демокрация е форма на държавно управление, основавана на принципа за избор на политици, които представляват народа.В нея народът е носител на държавна власт, но упражняването на властта се осъществява чрез представители, които са избрани от народа.

Дотук всичко у нас е според тези принципи.

По-скоро темата трябва да се промени в "Истината за корупцията в демократичния строй".


Но и корупцията си е корупция.  :mad:

Имало я е в робовладелския строй, феодалния, социалистическия, капиталистическия, а вероятно и в каменната ера, но  в каменната нямаме писмени доказателства за това.  :judge:

Има ли обществен строй, който е унищожил корупцията? Ами не, няма такъв. Кой обществен строй може да попречи на един човек с пари, власт и влияние или с всичките заедно, да даде на четири очи подкуп на друг човек с цел облагодетелстване? Нито един.

Има ли значение политическия цвят на корумпирания гражданин, политик и т. н.? Не, няма.

Нека разговорът започне оттук.



 
2
Златен медал за ансамбъла ни по художествена гимнастика

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели златен медал за съчетанието си с 5 топки от 37-то издание на европейското първенство, което се проведе в ,,Двореца на културата и спорта" във Варна.

За композицията си с обръчи и бухалки родните грации пък останаха на второ място след състава на Израел.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова изиграха петте топки без грешка и получиха оценка от 47.500 точки. По този начин те изпревариха ансамблите на Русия (47,275 точки) и Израел (46,150).

За момичетата на треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска това бе първо отличие от шампионата на Стария континент.

За съчетанието с обръчи и бухалки българките отново вдигнаха публиката на крака. Те получиха оценка от 45.950, което изненадващо ги отреди на второ място след момичетата на Израел, който бяха оценени с 46.150.
Боряна Калейн и Катрин Тасева пък не успяха да извоюват медали във финалите на индивидуалните уреди. Родните грации дадоха всичко от себе си в съчетанията, в които взеха участие. Въпреки това обаче натрупаната умора и грешки доведоха до липсата на отличия.
По този начин България завърши европейското първенство с пълен комплект медали.



ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ: Златен медал за България на финала на Европейското първенство

https://www.tvevropa.com/2021/06/zlaten-ansambal-balgarskite-gimnastichki-s-parvo-myasto-na-pet-topki-ot-ep-vav-varna/
3
Денислав Денев
Комплексарщина плюс невежество-туй е рецептата за всяко чуждопоклонничество..
4
Снощи се запознах с българина дето е наплашил хората от бара и цялата улица. Казва се Георги от Бобошево. Поговорихме си 10-на минути и с крайчеца на окото забелязах че собствениците на бара изтръпнаха да не стане някой мега бой и да им затворят бара.
По начало ние българите сме доста сговорни и веднага станахме приятели с тоя млад юнак.
При другите народности няма такива неща, даже при албанците, които са много-сговорни.
5
Чужбина / Re: Путинска Русия
Last post by Шишман - Today at 11:58:35
Много е зле Русия при Путин, даже нямат гей-парад. Ужас как може така. Дойче веле да напишат поне 30 статии по въпроса.
6
Добре се развиваме , в правилната посока. Само че не може ли от Сорос да спонсорират поне още един такъв парад та да имаме 2-а годишно . Тогава всички проблеми на страната ще се решат от само-себе си.


7
За пръв път от 27 години България има медалистка в многобоя
на Европейското първенство по художествена гимнастика



За първи път от 27 години България има медалистка в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика. Боряна Калейн стана вицешампионка на шампионата във Варна, оставяйки на трето място зад себе си трикратната световна шампионка Дина Аверина. Другата от двете руски близначки - Арина Аверина, спечели титлата.

Последната българска грация, качила се на почетната стълбичка на първенството на Стария континент в многобоя, бе Мария Петрова, триумфирала със златото в Солун `94. Оттогава българки бяха печелили отличия само на отделните уреди.

Във Варна 21 родената през 2000 г. Калейн събра сбор от 107.625 т. (27.775 на обръч; 27.400 на топка; 27.950 на бухалки; 24.500 на лента). Шампионката Арина Аверина постигна многобой от 109.100 т. (26.200; 29.200; 28.400; 25.300), а сестра ѝ Дина взе бронза със 107.325 т. (28.000; 29.150; 27.500; 22.675).



Boryana Kaleyn (BUL) - Clubs, AA | 37th European Championships 2021 - 27.950

Развръзката на шампионата беше крайно драматична, понеже Калейн игра с последен стартов номер на бухалки. Напрежението в зала "Конгресна" на ДКС се покачи, тъй като оценката ѝ се забави, а след като стана ясна и това ѝ отреди втора позиция в крайното класиране, както зрителите по трибуните, така и хората от щаба на националния ни отбор изпаднаха в еуфория.

Другата българска националка - Картин Тасева, също намери място в Топ 8. Тя завърши на 7-о място със сбор от 98.850 т. (24.800; 25.900; 25.700; 22.450). Миналогодишната европейска шампионка в многобоя Линой Ашрам (Изр) остана четвърта със 106.800 т., а пред нашето момиче се наредиха още само две беларускини - Анастасия Салос със 104.475 т. и Алина Харнаско със 102.800 т.

Общо 24 гимнастички се състезаваха за отличията в днешния индивидуален многобой. Утре Боряна ще участва в три от финалите на отделните уреди (без лента), а Катрин ще се бори за медали във всички четири.

https://www.novinite.bg/articles/202804/Sled-27-g-BG-graciya-s-medal-ot-evropejsko-VIDEO
8
Чужбина / Re: Путинска Русия
Last post by Hatshepsut - Yesterday at 18:22:42
30 години нова Русия - как страната на Путин затъна в блатото


Преди 30 години Русия тръгна по нов път, но сегашният режим върна нещата назад. Оказахме се в страна, чиято власт почита и КГБ, и Александър III, но не и конституцията и правата на гражданите, пише Татяна Фелгенгауер.

12-и юни е Денят на Русия. На тази дата през 1990-а година е приета Декларацията за държавния суверенитет на РСФСР, а година по-късно са проведени първите свободни президентски избори в страната. С известни уговорки бихме могли да определим датата като ден на рождението на нова Русия - страната, тръгнала по пътя на демократичните реформи, пазарната икономика и отварянето си към света. По този път обаче имаше много отклонения и в крайна сметка очевидно се объркахме. Защото днешна Русия изневерява на принципите и идеалите, формирали страната в началото на 90-те.

Първото свободно поколение на Русия

Руснаците, родени в средата на 90-е години, като че ли са първото наистина свободно поколение: те не попаднаха под ударите на лицемерната съветска идеология; не трябваше да влизат в Комсомола, за да направят кариера; не са преживяли Желязната завеса.

Нашият мироглед се формираше в друга страна - със свобода, граничеща с анархията; с разнообразни средства за масова информация; с ярък политически живот. Макар икономическата ситуация да не се подобри, страната все пак вече преодоляваше нищетата и не гонеха от училище заради дънково яке. Поколението от средата на 90-те стана свидетел на най-бързите промени в съвременната история: в технологиите, в политиката и в културата. Това поколение дишаше свободно. Тези хора, които междувременно са 35-40-годишни, биха могли днес да са най-активната част от гражданското общество, да работят за благото на страната и да развиват нейните институции, които се изграждаха пред очите им. Но не се получи точно така.

Да станеш част от системата

За активния руски гражданин, който иска да участва в живота на страната и да успее, през 2021-а година има само един вариант: да стане част от системата, изградена от режима на Владимир Путин. А на неготовите да бъдат лоялни, им остават само два пътя: или да заминат, или да рискуват - работата си или дори свободата си. Поколението, израснало свободно, се озова или в затвора, или в хватката на лоялността.

Но да убиеш духа на свободата не е лесно и това поколение продължава да се бори за власт на изборите, макар да не печели. Независимата журналистика също е проблематична. Високотехнологични компании се създават, но по правило в чужбина, а руснаците в разцвета на физическите и умствените си сили се оказаха ненужни на държавата - именно защото са твърде свободни вътрешно. Те запазиха частица от онази нова Русия, която сегашната власт обяви за дръзка и враждебна.

Къде сбъркахме?

Как стана така? Накъде се понесе младата страна, че в един момент се отклони от пътя на демократичните реформи и затъна в реакционното блато? Някои виждат причините в събитията от 1993-а, други - в изборите от 1996-а година. Факт е, че режимът на Владимир Путин взе всичко най-лошо от 90-те, изхвърляйки зад борда всички ценности и идеали. Вече няма свобода на словото, затова пък има контролирани медии, пълни с пропаганда. Това е един от уроците от изборите през 1996 -а: който владее телевизията, владее и общественото мнение.


Няма свободни избори, на които любимият ти началник, на когото носиш куфарчето, да загуби. Няма и свободен съд, който може да обяви за противоконституционни едни или други закони или укази. Някои смятат, че това е грешката на Елцин и неговото обкръжение - да проведат операция "наследник", вместо да свикат нови избори. И всички ще са прави: отклоненията от 1993-а, 1996-а и 1999-а ни доведоха дотам, където сме днес. Оказахме се в една страна, чиято власт почита едновременно КГБ и Александър III, но не и конституцията и правата на гражданите.

Време е за промяна

Кое поколение може да преобърне ситуацията? Това, което се формира в първите години на нова Русия, или това, което израсна в началото на този век? Тези руснаци, които дишаха свободно в детството и юношеството си, или тези, които не са виждали друг руски президент освен Владимир Путин?

В исторически план 30 години са прекалено малко време за анализиране на пътя, изминат от страната. Изглежда, че за това кратко време сме преживяли шеметни завои, преди да се озовем в блатото, а сега постепенно ни тегли към дъното. Може би с времето ще успеем да осъзнаем какъв път сме изминали. Предстои в активната си фаза да влезе следващото поколение и то отново няма да прилича на предишните: връстниците на нова Русия, а след това и по-младите от тях, рано или късно ще се върнат към идеите на демокрацията и зачитането на гражданските права и свободи. Но засега в Русия само една свобода е неприкосновена - нашата вътрешна.

https://www.dw.com/
9
Димитър Димитров

НЕ СЕ НАДАЙТЕ
Елена Гунчева много иска да е в политиката. Да не мислите че и пука за народа и родината ? Не иска да се прави на интересна и велика.
Та не се надявайте на такива изтрещели модернистки да ви оправят или спасят. Те ще са винаги срещу всички и всичко, докато не докопат  власт.
10
ДОБРО ЗА ВЕЛИКИЯТ НИ ДРУГАР ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО Е И АГЕНТ НА КОГО ЛИ НЕ !


Mitko Panov
Г-жо Кьовеши, защо не пожелахте среща с президента Радев?
Отговор: Аз нямам работа със слуги на олигарсите!
Pages1 2 3 ... 10