Български Националистически Форум

България и Българите => Българофобия => Topic started by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:51:25

Title: Брак с циганин? Какво мислим ние, Българите, по въпроса
Post by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:51:25
Тази информация е от 2010г.

Днес във Велинград стартира семинарът ,,Национални ефективни и иновативни техники за превенция и борба с дискриминацията в медийния сектор", който се организира от Социалното министерство и Комисията по защита от дискриминацията (КЗД).

В първия ден от семинара беше изнесена много интересна статистика, която показва отношението на българския етнос към циганите, които обитават нашата държава. В следващите няколко реда ще коментираме накратко част от изнесените резултати, които са в следствие на проучване на Института за маркетинг и социални изследвания МБМД.

Цифрите сочат, че около 85% от родителите не биха приели детето им да се ожени или да живее на семейни начала с човек от цигански произход. Четиредесет процента от майките и бащите не одобряват до детето им на чина в класната стая да седи циганче. Интересно е, че с най-отрицателно мнение за циганите са хората с висше образование.

Трябва да споменем и политически коректното говорене на продажни психолози, което съпътстваше информацията в медиите. Въпросните специалисти, вместо да потърсят резултатите от статистиката в "културните особености" на циганите и в истинкта за самосъхраниение на българската нация, бързат да пробутат лъжите си. Според тях децата на България дискриминирали циганчетата, защото обществото им налагало остарели (?!) модели още от най-ранна възраст. Чудно кой определя кое е остаряло и кое не в културно отношение. Другият смешен аргумент на пишман-специалистите е, че висшистите не харесват циганите, защото им липсват достатъчно контакти с въпросната етническа група. По-скоро няма интелигентен човек, който да харесва някой, който преживява паразитирайки, като животоподобно същество, краде и убива, продава дъщеря си или редовно пребива, или дори изнасилва новородените си деца.

В заключение ще напишем, че е радостно, че въпреки масивната медийна и културна пропаганда, Българите, като цяло, не сме склонни да кажем на черното - бяло. Похвално е, че Българските родители отричат браковете с лица от циганския етнос, защото това означава, че все още, макар и смазани и обезверени от рушащата се държава, макар и промити от циганизацията и чалга културата, не сме се отказали от националната си идентичност и държим на нея. И нито една политически коректно изтълкувана статистика не може да промени този факт.

Altermedia България
Title: Re: Брак с циганин? Какво мислим ние, Българите, по въпроса
Post by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:52:10
https://www.youtube.com/watch?v=THInODdvvMQ
Gypsy Child Thieves (BBC Documentary)
Title: Re: Брак с циганин? Какво мислим ние, Българите, по въпроса
Post by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:53:58
Защо българите не осиновяват цигански деца?

Според най-"българската" телевизия - бТВ - българите не осиновяваме ромски деца, защото сме:
*диви;
*некултурни;
*необразовани;
*и най-култовата причина - защото не живеем в демокрацията, а някъде назад в комунизма!

Който не вярва - справка предаването на бТВ "Тази сутрин", 4 януари 2011, 08.30-09.00 ч.

Фронтмена на предаването е Харалан Александров - той изригна всички хули по адрес на български народ, послушните журналисти от бТВ само му поддакваха и му се слагаха.

Харалан Александров е роден на 21 март 1967 в София, завършва славянска филология в Софийски университет, като дипломната му работа е върху междуетническите връзки в районите със смесено население в България. От 1991 до 1996 учи в НБУ, като преминава курсове на обучение по социална дейност и педагогическа психология към Департамента по поведенчески науки. Понастоящем работи върху докторската си дисертация "Identity, continuity and change: the dynamics of reconstructing the organizational culture of an education institution" към University of West of England, Бристол, Великобритания. Харалан Александров е член на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на Институт "Отворено общество" - София.