Български Националистически Форум

България и Българите => Българофобия => Topic started by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:29:38

Title: Още един боклук - Тома Марков
Post by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:29:38
Тома Марков

(https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_559976.jpg)

Първо започвам с информацията от Уикипедия:

QuoteРоден е на 26 февруари 1972 г. в Благоевград, Югозападна България. Завършва основното си образование в II-ро ОСУ ,,Димитър Благоев" - Благоевград, след това продължава образованието си в Националната хуманитарна гимназия ,,Св. св. Кирил и Методий". Тома Марков е работил като продавач на захар, момче за всичко, нощен пазач, редактор в треторазрядно списание, сценичен работник в театър ,,Сфумато".

Създател е на литературния кръг ,,Бързалитература", определян от него като ,,лейбъл" и ,,групировка", в който влизат още българските писатели Момчил Николов, Радослав Парушев, Стефан Иванов. Тома Марков е редактор на книги на Хайнер Мюлер, Чарлз Буковски, Любомир Левчев, на книги на авторите на ,,БързаЛитература", както и на много други. Автор е на пиесите: ,,Забравен от някого тромпет", ,,Кофите", ,,Боливуд", както и на ,,Трима със сиви шушляци" в съавторство с Мартин Карбовски.

Работил е за списанията ,,Егоист", ,,Плейбой", ,,Мениджър" и е публикувал в Poetry Magazine, както и ORIENT EXPRES, Лондон, под редакцията на Фиона Сампсън.

Известен е с колоритния и театрален начин, по който представя литературата пред публика. Някои от четенията си осъществява в салона на ,,Театрална Работилница - СФУМАТО", където почти шест години е работил като сценичен работник.

https://bg.wikipedia.org/ (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2)Тома Марков е един от псевдоинтелектуалците в България.
Участвал е в правенето на българофобския филм "Източни пиеси", в който е разказана любовтта между един българин и една туркиня, а българските националисти са показани като кръвожадни животни. Във филма има и една камара откровенни и неприкрити изхрачвания върху българския народ, както и една камара порнография.

Източни пиеси (https://www.vbox7.com/play:5570c194)

В своите статии Тома Марков нарича БНС и КРЪВ И ЧЕСТ "смехотворни"...

Въпреки че неговото стихоплетство не е нещо повече от кенефна поезия, Тома Марков най-гордо е заявил, че "Ако Вазов е поет, то аз съм торта!"  :dont:

Ето и как изглежда въпросният кривоглав боклук Тома Марков:

Тома Марков Найлон Пловдив 2008 (http://www.vbox7.com/play:b70f1a60)