Български Националистически Форум

България и Българите => Българофобия => Topic started by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:45:55

Title: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:45:55
Тази информация е от 2007г.

Улиците в града няма да носят имена на войводи, защото били разбойници
[ 2007-06-22 ]Екип "Новинар"

Делю хайдутин, Сирма войвода, Индже и Стоян войвода дразнят местното население в Кърджали. С този аргумент общинските съветници от ДПС отхвърлиха предложенията на имената на войводите да бъдат наречени улици в града, съобщи съветникът от БСП Милко Багдасаров. В сряда на разгорещено заседание местният парламент одобри имената на 47 улици в най-големия квартал в Кърджали - "Възрожденци".
Разправията около войводите се точи от преди осем месеца, когато в общината са постъпили писмени предложения за названията на новите улици и сред тях фигурирали имената на хайдутите. Още на 1 февруари пресата в Кърджали обаче съобщава, че според съветници от ДПС мюсюлманите в града гледат на войводите като на разбойници. Те не се впечатлили и от аргумента на колегите си, че песен за Делю войвода лети сред звездите с космическия апарат "Вояжър". В сряда по време на решителната общинска сесия обаче тези имена изобщо не са присъствали в окончателните предложения. Комисията, която трябваше да изготви списъка, се оглавяваше от кмета на града Хасан Азис. В нея влязоха общински служители, музейни специалисти, съветници и общественици.
Това вероятно са местни интриги, аз много пъти съм пяла в Кърджали и никога не съм усетила такова отношение към Делю хайдутин, сподели народната певица Валя Балканска, чието изпълнение лети в Космоса.
Председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб пък заяви пред "Новинар", че не е имало ограничение при избора на имената. Имаше комисия, тя работеше по въпроса, коментира той. Депутатите Юнал Тасим и Неджми Али, избрани от Кърджалийски избирателен район, казаха, че не са запознати със случая и въпросът е в компетенцията на местната власт.
Сред новите улици във "Възрожденци" са "Елин Пелин", "Захари Стоянов", "Ангел Каралийчев", както и "Нури Адалъ", "Сабахатин Али", "Реджеб Кюпчу", "Кадрие Лятифова".
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:46:26
България е полигон за изпробване на съвършено непознат досега механизъм за претопяване на цял народ и разграждането на държавата му със съдействието на самия този народ и основните му институции, които в един момент заработват по чужда програма... По-кратичко казано, обреченият за бесене насапунисва сам въжето, налага си примката на шията и сам изритва бурето под себе си". Тези пророчески слова са изречени от големия български писател и родолюбец Николай Хайтов, който ни напусна преди 5 години, но сигурно някъде там в небесните селения продължава да ни наблюдава и да се ядосва на собствената си прозорливост. А и ние, неговите сънародници, правим всичко необходимо, за да разтурим една многовековна държава, удържала на грандиозните световни бури, но попаднала по-късно под властта на една сюрия продажници, за които понятия като "род" и "нация" са обявени за отживели и невалидни.
Великият Хайтов отдавна беше наясно, че чужди сили системно разлагат българската държавност и съзнателно промиват мозъците на младото поколение. Той беше лют враг на нахлулите у нас фондации, работещи за отродяването на българското население, изпаднало във финансов колапс след "демократичните промени". Хайтов пръв би тревога срещу такива международни акули като Джордж Сорос, похарчил милиони долари, за да прекъсне връзките на нашия народ със славянските му корени и да го подчини на идеята за "световна денационализация". Т.е. да го хвърли в лапите на онези наши традиционни недоброжелатели, които отдавна мечтаят да ни превърнат отново в безгласна рая.

Събитията през последните години у нас съвсем последователно и неотклонно следват програмата за отродяване, за която с такава болка говореше и пишеше Николай Хайтов. Когато през 1990 г. българските мюсюлмани поискаха да им се върнат турско-арабските имена, мнозина от нас застанаха на тяхна страна и споделиха вината на Живковия тоталитаризъм. Това беше гигантска политическа и национална грешка, защото автоматично и ненужно бяха смесени два исторически процеса - насилственото кръщаване на мюсюлманите от ЦК на БКП и истинския възродителен процес, започнал още през 1885 г. и заложил върху просвещението и културното израстване на малцинствените общности у нас.
След този фатален исторически гаф започна и пълзящият разпад на българската държава. Създадена и узаконена бе една българофобска етническа партия, която трайно се настани в политическата власт и започна да се разпорежда със съдбините на цялата нация. Контролираните от нея т.нар. смесени райони се превърнаха в крепости на всичко чуждо и омразно за българския народ - османски феодализъм, войнстващи ислямски порядки, безпрекословна подчиненост на прясно излюпените политически бейове. Изтласкването на българщината се превърна в задача номер едно за новите османци, а пълзящата автономия вече се забелязва и от най-предубедените доскоро защитници на "страдалците" от т.нар. възродителен процес.
Скандалът с наименованията на улиците в Кърджали, където група самозабравили се местни читаци посегнаха върху паметта на легендарни български герои, е само част от веригата събития, която ще последва тази очевидна наглост на турската етническа партия. Настъпателната подмяна на българските географски понятия вече е в пълен ход. Спомнете си само за връх Енихан баба, за текето Демир баба и т.н. Пипа се внимателно и методично, изчаква се реакцията на обществото (ставаща все по-вяла и незаинтересована) и се преследва крайната цел - пълно обезбългаряване на смесените райони. По абсолютно същия начин османските завоеватели са потурчвали географията на окупираните от тях територии в Средновековието. В днешна Турция само тук-там са оставени някои чуждоезични наименования на исторически местности, които привличат чуждите туристи и пълнят касите на турския туризъм.

Надвисналата над България опасност от потурчването на цели географски райони може да се предотврати само със спешни законодателни инициативи, които твърдо да защитят държавата от посегателствата на съвременните османци. И нека да си спомним отново за споменатият от Хайтов друг възродителен процес, много по-възвишен и творчески, който единствено може да ни спаси от надигащата се вълна на чуждите отродители и техните местни лакеи. Стефан Солаков

http://www.vestnikataka.com
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:47:59
Тази информация е от 2007г.

Ислямска пропаганда залива връх "Свобода"

АТАКА: Прокуратурата да следи списанието за подбуждане на религиозна вражда и екстремизъм

EКИП АТАКА

Луксозно списание, пропагандиращо исляма разпространяват ислямисти на връх "Свобода", където се издига незаконно построеното теке в памет на поробителя на Родопите Енихан Баба. Списанието се нарича "Мюсюлманско общество" и в него открито се пропагандират фундаменталистки идеи и статии. "Защо проислямистите побеждават?", "Кога се научих да обичам забрадката", "Диетата на Пророка", "Осъзнаване същността на исляма" са част от заглавията включени в списанието. "Проислямистките сили издигат програма, съответстваща на нуждите на всеки нормален човек относно религията, националната идентичност, законността на управлението и съпротивата срещу чуждестранната окупация. Ето защо няма нищо чудно в техния успех", пише в статията на Рами Хури "Защо проислямистите побеждават?" В статиите по индиректен начин

се пропагандира в полза
на доказани терористични организации,

като "Мюсюлмански братя". Тяхното представяне в тази добра светлина би улеснило разпростиране на тяхната дейност в България, за каквато вече имаме данни. Което води към опит за всяване на национална и религиозна вражда. Статии като тази, посветена на любовта към забрадката пък нанасят удар върху светския характер на държавата и създават опасност за екстремизъм в мюсюлманската общност, коментира евродепутатът Димитър Стоянов. АТАКА ще се обърне към прокуратурата с искане изданието да бъде следено за престъпления като подбуждане на религиозна вражда и екстремизъм.
Издател на "Мюсюлманско общество" е приближената до Главното мюфтийство фирма АКСА-ЕООД, под шапката на т.нар. Обединение за ислямско развитие и култура (ОИРК), регистрирано в Смолян. Председател на организацията е йорданският възпитаник Ариф Абдула. Той организира и конспиративни събрания на ислямисти в Централните и Западните Родопи, изнася проповеди, в които призовава мюсюлманите да се обединят и да променят държавното статукво у нас. За целта "трябва да дочакат Водача", който неминуемо щял да дойде. Според коментатори, това е

прикрит призив за джихад срещу християните

Дясната ръка на Абдула е главният редактор на сп. "Мюсюлманско общество" Селви Шакиров, близък до скандално известния бивш софийски районен мюфтия Али Хайраддин. Преди няколко месеца Хайраддин бе арестуван от НСС заедно с няколко човека, заради връзките му с фундаменталисти и разпространяването на уахабитски пропагандни материали.
Строежът на текето е в грубо нарушение на действащите нормативни актове и разпоредби, без необходимите технически обосновки и разрешителни от съответните административни служби. Уверенията на мюфтийството, че земята под монолитната сграда е негова, се оказаха неверни. Теренът е държавна собственост и върху него не могат да се вдигат подобни постройки. При подготовката на площадката са разрушени древни тракийски светилища, унищожени са ценни антични предмети. Въпреки протестите на обществото, строителството не спира, ремонтира се и пътят, който осигурява достъп до текето.
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:51:41
Тази информация е от 2007г.

"Кючек на победата", или как политическата целесъобразност ликвидира държавноста 
Автор Инж. Енчо ЕНЕВ


Неделя, 28 октомври. Часът е около 20.00, а изборният ден вече е приключил. Точно в този момент центърът на европейския град Кърджали се разтърсва от мощен "Кючек на победата". Гледката е шашардисваща. Впечатлена, Българската национална телевизия отделя от скъпоструващото си телевизионно време, за да покаже на България и на света ритуала (запазена търговска марка на ДПС) за честване на изборните победи на етническите турци, населяващи Източните Родопи. Няма как неволно озовалият се на мястото на събитието представител на цивилизования святда не потръпне от усещането, че всъщност вместо в Европа, е попаднал на Африканския континент, където местни племена, заедно с братовчеди от съседни племена, пристигнали с автобуси, празнуват с гюбеци поредния ловен трофей.

Преди време бях на посещение при търговски партньор в Сърбия. След деловите разговори, по време на вечерята, не можахме да избягаме от политическата тема, нещо, твърде характерно по нашите географски ширини. Попитах го за Косово. Какво става в момента и какво предстои да се случи според него? Лицето на събеседника ми видимо помръкна. "Косово е нашата голяма болка -каза той. - За всеки сърбин, независимо от политическите му пристрастия, Косово е свещено място, люлка на сръбската история и държава. За съжаление обаче Сърбия е малка държава и няма необходимите ресурси да се противопостави на натиска на външните сили, чиито стратегически планове изключват съществуването на силни държави в стратегически региони, какъвто безспорно е Балканският полуостров. И макар всеки ден да си повтаряме, че Косово е било и ще бъде сръбско, всеки от нас много добре знае, че всъщност вече сме го загубили."
Сетих се за този разговор, гледайки по БНТ радостта на етническите турци от етнопобедата на местните избори в Кърджали, а един въпрос все по-натрапчиво напираше в търсене на своя отговор. Не си ли приличаттвърде много Косово и Източните Родопи? Не са ли изправени и двата региона пред един и същ проблем и няма ли (ако не дай си Боже) Косово бъде откъснато от Сърбия, да повлече крак и пред същия проблем да бъдат изправени и Източните Родопи? Двата региона наистина си приличат много по компактността на етноса, който ги населява, по това, че езиците на общуване и в двата случая изключват използването на официалния език, че както сърбите в Косово, така и българите в Източните Родопи са малцинство, с което мнозинството не просто не иска да се интегрира, а напротив, капсулирайки се по етнически признак, изолира малцинството от гражданския оборот, карайки малцинствените групи да се чувстват чужденци в собствената си държава. Ако все пак има някаква разлика, тя е в изборния туризъм. Не съм чувал граждани на Албания да ходят да гласуват в Косово, подсилвайки и без това по-многобройните гласове на косовските албанци. В България обаче положението е доста по-различно. И при местни, и при парламентарни избори в Източните Родопи гласуват активно жители на Истанбул, Бурса и на други населени места в съседна Турция. И проблемът тук не е толкова в това, че към водените от ДПС, едва ли не под строй, към урните български турци щели да се прибавят и гласовете на пътниците на няколко турски автобуса. Проблемът идва най-вече от удара, който Турция нанася по българската държавност пред смълчаните погледи и наведените глави на днешните управници на България. Петата колона на Турция в България в лицето на ДПС неуморно работи точно и методично против българската държава, в интерес на пантюркизма и глобализма. За постигане на целите си ДПС не се свени да използва всякакви методи и средства, в това число и най-вече политическия рекет.
Възниква въпросът: Къде е българската държава, а по-песимистично настроените българи биха попитали и има ли изобщо държава? Съдейки по представителните атрибути на държавата, такава все още би трябвало да съществува. Но тук въпросът не е в представителността, а в държавността като фундамент на държавата. Каква държава е България, в която не кой да е, а Конституционният съд допуска съществуването на политическа партия на етническа основа, погазвайки основния закон, който, по определение, е призван да охранява.
Къде е българската държава, когато в районите със смесено население се провеждат обществени мероприятия, посещавани от официални представители на турската държава, пристигнали неофициално в България, и на които се говори само на турски. Къде са протестните ноти на българското правителство и колко пъти е бил привиквай турският посланик в българското външно министерство?
Обикновена практика е в районите с население с турско самосъзнание да се излагат атрибути на турската държава: турски знамена, гербове, надписи на турски език. Излиза, че този факт по никакъв начин не впечатлява правоохранителните органи. И това е така, защото отдавна в България опазването на законността е заменено с политическата целесъобразност.
Именно политическата целесъобразност е тази, която споява здраво толкова различните компоненти на тройната коалиция и разяжда устоите на държавността. В желанието си на всяка цена да задържи властта тройната коалиция все повече тика държавата в посока на разграждане на държавността, угаждайки по този начин и ма новия "Голям брат", в чиито планове за глобалното общество държава като България не съществува.
При това положение повече от резонно е да се попитаме: Има ли България доктрина по националния въпрос? Очевидно отговорът на този въпрос е по-скоро "не". Иначе как да си обясним реакцията на министър-председателя в следизборната нощ, когато беше помолен да коментира изборния туризъм от Турция, където вместо коментар, той противопостави изборния туризъм от... Македония.
Не знам дали премиерът прави разлика между Турция и Македония, но затова пък, за разлика от него, голяма част от учениците, даже от долните класове, знаят, че македонците са всъщност българи и тяхното желание да получат българско гражданство и да се интегрират в българското общество трябва да се поощрява от най-високите нива на управление на държавата. Както между прочем това се отнася със същата сила и за българите от западните покрайнини, от Молдова, Украйна и т.н.
Само че глобализъм и национален въпрос са две взаимно изключващи се понятия и при тази политическа върхушка, здраво яхнала глобализма, националният въпрос няма да бъде решен.
За решаването на националния въпрос трябва не екзарх, а Караджата, както беше възкликнал един велик българин, радетел за свободата на българския народ. Добре е обаче все пак въпросите на нацията да започнат да се решават преди още да е дошъл Караджата. Иначе, опрем ли до него, много хора ще се разделят не просто с имотите си, а и с главите си.
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:53:37
Тази информация е от 2008г.

ДПС иска да върне турските имена на села в Кърджалийско

В цялата страна в момента тече координирана и направлявана от ДПС кампания за връщане на турските имена на села, при това става дума основно за български села. Създават се по места инициативни комитети за връщането на старите имена, като за предлог се изтъква  смехотворният аргумент, че населението, видите ли, имало проблеми с удостоверяването на наследствени права. Това е абсурд.
Използва се и друг похват - представят се турските имена уж за старобългарски и се пробутва безумната теза за уж общия произход на българи и турци. За доказването на последното не е проблем да бъдат купени български историци, които да участвуват в семинари и проекти, където да доказват с псевдонаучни "факти", че с турците, ако не сме кръвни братя, то поне сме братовчеди. А ако и това не се приеме, в края на краищата от една маймуна сме произлезли.
Ако тази поредна антибългарска акция не срещне решителен отпор от страна на всички българи патриоти, ще последват искания за връщането на турските имена на Момчилград, Крумовград и т. н., докато не остане и едно населено място в Кърджалийско с българско име.
Всичко това е част от скритата и явна, подмолна и откровено нагла политика на противоконституционната партия ДПС и нейните анадолски кукловоди от турските спецслужби.
И докато у нас продажните политици и техните слуги величаят Ахмед Доган като велик стратег, докато прокуратурата мижи пред високите дувари на неговите незаконни сараи, в Анкара плетат мрежата за турцизацията на България. И ако продължаваме да мълчим и търпим, един ден ще се събудим като Ахмедовци и Исмаиловци в град Мастанли (бивш Момчилград). И тогава ще е късно да оплакваме съдбата си, защото ще сме си я заслужили.
Призовавам патриотите от АТАКА да окажат отпор на турцизирането на имената на български селища. Партията на националистите е последната ни надежда да опазим достойнството си.                                                                                                                               
Юлиян Малушев, Кърджали
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:55:49
Тази информация е от 2008г.

Турско знаме на връх 6-ти септември!

Всички сме се нагледали на гръмки манифестации, шествия и нестихващи купони на националните празници на другите нации. Особено онея "западните" дето толкоз ни се ще да сме като тях. Чудите се как се празнува в нашата татковина? Ето как.
Ставате в 7 (не е задължително просто не спах добре), правите си кафе излизате на терасата и о, чудо! Посреща ви тет-а-тет, турското знаме. Поглеждате календара - 2008г, пак поглеждате - пак 2008, има няма век и половина откак турски знамена нямат място в България, особено на национален празник. За шествията и купоните даже на акъл не ви идва.
Звъните на полицията: обяснявате очудването си. Не може ли да се направи нещо? Да го махнете това знаме, 2008г е, в България ... Може казват.
Пращат 2 полицейски коли, пак звънят - къде викате е адреса. Еди-къде-си викам в центъра на Варна. Аха, казват и пак затварят. Пращат и две цивилни коли. Всички налични полицаи се нареждат под балкона с знамето и оглеждат. Какво гледат, те си знаят, може да се чудят да не е канадското примерно, не знам, сънена съм още.

И така минава час, те гледат и аз гледам. Междувременно няколко сеннки минават през притворените прозорци на апартамента със знамето. Сигурно някой е казал "абе аркадаш, зъптиета долу бре", другият му е казал "Абе каталясвай там, нищо няма да ни напраят то Булгаристан тука" и са продължили да се дупят. Та час и нещо по-късно, полицията решава че най-удачно ще да е от балкона на долния етаж да го махнат знамето. Ашкулсун си викам - не ги будете хората, може да си недоспали. И тъй доизпивам си аз кафето и гледам - качили се полицаите на пирамида - дърпат флага да го свалят. Яко дърпаха, свалиха го. Аферим си викам, машалах! И си се прибирам у дома.


Айде честит празник и на вас, някой ако пита 6 септември е, Съединението, Източна Румелия, Княжество България там ... сещате се.

(https://absurdi.com/files/big_1220681384_180.JPG)

(https://absurdi.com/files/big_1220681638_758.JPG)

(https://absurdi.com/files/big_1220681670_291.JPG)

https://absurdi.com/view/2621.html
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 19:58:26
Тази информация е от 2008г.

Четири гимназии в Хасково осъмнаха с надписи на турски език

(https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0061/0000061427-article.jpg)

"Колко съм щастлив да се нарека турчин"

С този надпис, а и с нарисуваното турско знаме, осъмнаха четири гимназии в Хасково.

Надписът е цитат от реч на покойния първи президент на южната ни съседка Кемал Ататюрк - баща на съвременна и светска Турция.

"Още сутринта от охраната са ги видели и са ги заличили веднага", категорична бе пред Dnes.bg Мария Якова, зам.-директор на Професионалната гимназия по туризъм, чиято фасада и врати също са били изографисани от неизвестния художник.

Другите три нарисувани училища са езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златарев", Финансово-стопанската гимназия и СОУ "Васил Левски" в града.

Органите на МВР не са сезирани, но ДАНС разследват надписите, допълни тя.

"Няма кой друг да разследва, освен ДАНС, защото това са няколко училища в Хасково", доста нелогично коментира Якова.

По думите й всичко в училището е спокойно, а децата даже и не разбрали.

"Всички сутринта бързат в 7,30 часа, едва ли... почти не са обърнали внимание", смята тя.

Допустимо ли е според вас такива надписи да се появяват върху фасадите на училище?

- Безспорно, не. Това са провокации, но кой ги прави - не знаем - завърши Мария Якова.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2008/11/24/haskovski-uchilishta-s-nadpisi-na-turski-za-dobrutro.61427,11
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:03:48
Тази информация е от 2009г.

"Българите да се изселят в друга държава!" Преди няколко дена в ефира на две водещи телевизии се случи революция. Едната повлече другата. В "Часа на вестникаря" при Милен и Лора журналист от списание "Тема" обясни с факти, че село Галиче, където никога не е имало турци, даже и в околностите се турцизира. И Милен нали е отворен пусна темата на зрителите и зяпна. Хората полудяха. Полетяха сигнали от всички краища на България. Обади се един българин с турско самосъзнание и каза: "Българите като не им харесва да се изселят в друга държава". Явно в БиТиВи гледат "Нова телевизия" и веднага поканиха същия журналист в ефира при Бареков, който както се базикаше с новостроената джамия, че била архитектурен абсурд (защото по документи се водела къща с минаре) и той зяпна. Тези корифеи журналисти в кой свят живеят, в коя държава живеят. Българската национална телевизия обаче дори и да гледат няма да пуснат темата, защото се контролира от небългари. Има една единствена телевизия - "Скат", която говори по тия проблеми от години. Прочетете фактите от разследването на списание "Тема" за село Галиче, което е в Североизточна България, а не в Родопите.

В селото живеят 2000 души, сред които нито един българин с турско самосъзнание. 50 % са българи, 50 % са цигани. Именно циганите се ислямизират по една много проста схема - много са бедни и доброто отношение и финансово подпомагане ги прави зависими и управляеми. Джамията е чисто нова и на откриването са дошли всички мюфтии под развят турски флаг. Ислямът в Галиче се внедрява, а не проповядва от Мехти Касъмов, който е осъден да влезе в затвора заради източени от Държавния резерв над 2 милиона лева. Той обжалва и делото се точи с години, а той през това време внедрява исляма. Как става ли? Много просто - с пари, които дава фондацията "Хуманна помощ за човешки права и свободи". Зад фондацията стои турчинът Бюлент Алдерън, който притежава в Турция голяма медийна империя. Църквата в Галиче е в окаяно състояние, което доказва, че големия проблем на България е Църквата ни, която докато спори за имоти населението се ислямизира. И село Галиче не е единичен случай. Това се случва в Арчар (Врачанско), села в Белаграчишко, Ботевград, Мездра, Самоков, където турци няма, но цигани колкото искаш.
В същото време Георги Първанов е в Турция, където преди минути по БНТ обясни на комшиите как в България докато християни строят църква, мюсюлмани им помагат. И пак старата песен: че България е запазила етническия мир. Те ни превзеха икономически, Гоце говори за етнически мир. В Търговишко българин ли си няма работа за теб, защото всичко е под контрола на турски фирми. Ами в шуменско. Гоце излизал ли си от София?
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:05:24
Тази информация е от 2009г.

Ще градят незаконна джамия. Който му стиска, да ни попречи, заканват се в Столипиново. Незаконна джамия ще се появи до броени месеци в Столипиново, научи ,,Plovdivmedia". Вчера бил избран нов за областен мюфтия Азим Камбур, който дал карт бланш на правоверните в квартала да почват да я градят, макар да нямат разрешение за това. Главният мюфтия Давуд бил закупил декар и половина частна земя, върху нея ще вдигат джамията. ,,На който му стиска, да ни попречи, нека да заповяда в Столипиново и ще си получи заслуженото от мюсюлманите тук!", заяви пред репортера ни Ашим Асан, шеф на фондация ,,Прав път". Според него не може в район, в който живеят над 60 000 мюсюлмани, да няма дори и една джамия. В същото време там се издигала християнска църква. Възрастните трудно се придвижвали чак до центъра, за да посещават джамиите там. Въпросът бил толкова наболял, че столипиновци решили повече да не чакат одобрение от никого: ,,Тази джамия ще бъде направена, пък ако ще да дойдат после да я разрушат - заканва се Ашим. – Ще подготвим и официално предложение, което ще бъде внесено в Общинския съвет. Знаем, че то ще се бави, но докато го чакаме, ние ще работим. Искаме да видим дали ще ни подкрепят двамата общински съветници на ДПС. Ако не го сторят, нашите мюсюлмани ще ги линчуват! Мюфтията ще отлъчи от мюсюлманското вероизповедание не само тях двамата, но и целите им семейства. Тогава техните роднини няма да бъдат погребвани като мюсюлмани", заплашва той.
,,До гуша ни дойде от двамата представители на ДПС в Общинския съвет - каза за ,,Рlovdivmedia" зам.-председателят на фондация ,,Рома" Кольо Костов. – Аз съм българин от ромски произход и съм християнин, но съм за джамията. В махалата имаме 50 работилници на железари и всички ще помогнат".
Молитвеният дом щял да се издига до новия пазар в Столипиново. Още до края на месеца ще започнат изкопните работи и дворът ще бъде ограден с дувар. Инициаторите обещават джамията да е готова още преди изборите. Искали да видят как ще реагират на това различните политически партии. Имали и готов проект за сградата, който още тези дни щели да представят за одобрение в Общината. Столипиновци обаче изобщо нямат намерение да чакат зелена светлина за проекта си.
Всички майстори в махалата били готови да положат безплатен труд. Очаква се по-заможните пък да развържат кесиите си. Вече били осигурени 150 00 евро дарение от Световната ислямска банка: ,,Това е международна организация с официална регистрация - обяснява Ашим Асан. – Тя няма нищо общо с фундаментализма. Който не вярва, нека да провери! На 17 април в Столипиново ще дойде зам.-председателят на Световната ислямска банка да види как стоят нещата".
Новоизбраният мюфтия Азим Камбур се похвали пред репортера ни, че щял да служи в новата джамия: ,,Имаме си петима имами тук в квартала. Досега служеха в меджидите, но искаме да имаме и истинска джамия".
Според местния лидер на ,,Атака" и зам.-председател на Общинския съвет Тодор Христев, това е само една пиар акция на Ашим Асан: ,,Не може да се строи нищо без разрешение. Ако бъде изграден даже дуварът без право, РДНСК ще го събори, а на Ашим Асан ще му се търси съдебна отговорност за нарушаване на българските закони. Всъщност той сам ще трябва да бутне построеното", уточнява Христев.
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:11:14
Тази информация е от 2010г.

Сивото вълче Рафет Мурат отново изпълзя от Истанбулската си бърлога и нададе вой.

(https://photos1.blogger.com/hello/17/1734/400/S2500188.jpg)

На 28 октомври, четвъртък, глутницата от "сиви вълци", известна като "Дружество за култура и подпомагане на българските турци", ще се появи в Истанбулския хотел "Сьогют". Нейният водач Рафет Мурат Улутюрк излиза на светло от бърлогата си само когато се чувства в безопасност и такива условия му предлагат луксозните хотели, където той прави или пресконференции, или чертае стратегии за победата на туранизма и за турцизирането на българските помаци. На 28.10.2010г.,в самото навечерие на турския Национален празник,нашият приятел и двоен гражданин Рафет бей от Кърджали ще обяви на пресконференция в 09,00ч. резултатите от "допитването", проведено по негова инициатива сред 13 хиляди "български турци" в Турция и България. "Анкетата" на "Бултюрк" имала за цел да установи какви трудности преживяват "сънародниците" и на тази база глутницата на Улутюрк щяла да предложи такива "международни политики", които да спомогнат за бързото преодоляване на натиска и дискриминацията, прилагани спрямо турците-мюсюлмани. Според думите на Улутюрк, "в България живеят приблизително 2 млн. "сънародници" и още 500 хил. в Турция. Въпросната анкета е най-мащабното и подробно проучване на положението и на исканията на външните турци, провеждано досега. Значението и обективността на получените резултати се обясняват с факта, че анкетата е организирана от "независимо сдружение на гражданското общество" (?), каквото е "Бултюрк". Допитването било проведено в 13 региона на България, в които живеели предимно турци ( Бургас, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград ), както и сред изселниците в Одрин, Текирдаа, Лозенград, Истанбул, Коджаели, Бурса, Измир и Анкара. Турските източници припомнят, че в анкетните листове са били включени 47 въпроса, сред които такива за връщането на старите османски топоними, за задължителното изучаване на "майчиния език", за частни турски телевизии и радиа, за увеличаване на времето на новините на турски език и на турските културни програми по БНТ и др. Заради негативните реакции на "крайните националисти" в България Рафет Мурат изпрати на 12 юли т.г. писмо до Бойко Борисов, с което се опитва да го убеди, че "инициативата била разбрана погрешно и се вадели избирателно отделни въпроси от анкетата, за да бъде тя компрометирана като антибългарска". Аргументите на подривната организация бяха напълно възприети от Външния ни министър Николай Младенов и от неговата говорителка Весела Чернева, които не видяха нищо лошо и опасно за страната ни в това "безобидно социологическо проучване на една необвързана неправителствена организация на гражданското общество". Ние обаче имаме също правото да припомним на цитираните лица, че "Бултюрк" е една подривна ПРАВИТЕЛСТВЕНА структура, която изпълнява задачи на официалните турски власти заедно с другите изселнически организации. Те всички имат финансови и политически връзки с екстремистите в централното ръководство на Партията на националистическото движение и със запасни офицери от тайни терористични групировки. Един от тях е цитираният много пъти от нас генерал Вели Кючюк. В това няма нищо странно, след като той е колега с полковник Сюхейл Чобаноглу и работят заедно на няколко "позиции" сред изселническите центрове и техните медии с политическия представител от най-високо ниво на "Сивите вълци" Йозджан Пехливаноглу. Където е Рафет Мурат, там търсете и ще откриете водачите и на другите глутници, каквито са Емин Балкан, Мехмет Сербест, Сюхейл Чобаноглу, Йозджан Пехливаноглу, Хаяти Дурмаз, Ръфат Саит и много други като тях. Рафет Мурат Улутюрк вече не смее да дойде у нас, след като през м. май 2010г. беше притиснат от нашия кореспондент Ненчо Ненов и се заплете в лъжи, а очичките му уплашено се въртяха като на попаднало в капан зверче. Препоръчваме на Весела Чернева и на Николай Младенов да прочетат стратегическата разработка на Рафет Мурат за политиката на Турция към помаците в България, как Анкара вижда ролята на "посредниците" ( ДПС и изселническите щабове в Турция ) за турцизирането на "насила побългарените наследници на куманските и оузките турци" и какви мерки трябва да се вземат за "запушване на гласа на враговете на Турция, които искат да попречат на обединяването между ДПС и българските помаци".

Източник: http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=10798 (http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=10798)

Следете и канала на СКАТ в YouTube:

(https://bg-nacionalisti.org/BNF/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fpubpic%2FDF%2F74%2F35f4421b82cadf74.jpg&hash=aa8fab8c56e05e670107cb8bd0de461352c9c9a0) (http://www.youtube.com/user/TvSKATbg)
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:12:40
Губим България - Турция и ислямът настъпват (26.06.2011)

https://www.vbox7.com/play:a77893e02d
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:13:40
Тази информация е от 2011г.

В Хасково кълцаха детски пишки на поразия

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201107/20110704.hvxamcldjs.jpg)

Айтоският д-р Лютфи Мехмед обряза 83 мюсюлманчета под погледа на районния мюфтия Басри Еминефенди
Нагиздени като за голям празник деца и родители пристигнаха в народно читалище ,,Кадрие Лятифова" за ритуалното обрязване на мюсюлманчетата, известно като сюнет.

Децата, специално облечени за ритуала, са на възраст между 3 и 6 години. За разлика от минали години, когато за сюнета пристигаше лекар от Турция и клъцваше пишките на децата със скалпел, този път нещата са съвсем различни.

Д-р Лютфи Мехмед от Айтос използваше за операцията лазарен резач, който не причиняваше силна болка на обрязваните. Въпреки това по време на интервенцията около малкия пациент стояха петима мъже.

Денят на сюнета е специален празник не само за децата, а и за родителите и техните близки, които дават дарове на обрязаното дете. Отделно се вари курбан, приготвят се сладки и се прави празнична трапеза.

https://www.blitz.bg/ (https://www.blitz.bg/news/article/112466)
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:16:05
Тази информация е от 2012г.

Турците искат свой университет у нас

(https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2012-18//big//skandalno-turcite-iskat-svoij-universitet-u-nas-69381.jpg)

Сезгин Мюмюн от "Федерация справедливост - България" е поискал от Министерството на образованието да бъде създаден университет в България, в който изцяло да се преподава на турски език, информира "Труд".

На 2 май той е изпратил заявление до министър Сергей Игнатов, в което иска от държавата да получи лиценз на откриване на ново висше училище. Според Мюмюн, основание за това давал чл. 13 от конвенцията за защита на националните малцинства.

Висшето училище ще е частно и ще се нарича Балкански университет, пояснява още "Труд".

В същото заявление Мюмюн иска да се пренапишат учебниците по история, така че да отразяват "толерантно миналото" на страната ни и да няма текстове, които да допускат етническа омраза.

Министър Игнатов ще коментира искането следващата седмица, съобщиха от кабинета му. Просветният шеф води наша делегация в Атон за празниците.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/64299
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:17:48
Тази информация е от 2012г.

Турско радио влиза в 50 български общини

Първият офис на ,,Ажанс ФМ" ще е в Кърджали, кметът Хасан Азис вече му търси общинско помещение за офис

Втора джамия в София, втора и свръхмащабна джамия в Кърджали, повече часове в училищата на турски език, предизборна агитация на турски език, вече и радио на турски и т. н., и т.н. Така живеем напоследък в отечеството.
Дали пък не става дума за неспиращата турска пропаганда на територията на България? Този и други въпроси няма как да не завалят покрай активизирането на щенията на разни партии и организации, именуващи се правозащитни.

И тук изобщо не играе само ДПС
Има една странна параструктура, наречена ,,Федерация справедливост България", никому неясна, с лидер, който неизменно кръжи с лакомо отворена уста около силните на деня.
Сезгин Мюмюн е водачът на тази организация, която навремето при учредяването си без малко да се нарече ФЕС (Федерация единство и справедливост). Това се случи под сянката на ГЕРБ, а лично сегашният премиер Бойко Борисов присъства на церемонията в зала ,,Средец" на Партийния дом в София през 2007 г. и даже гръмогласно обеща да вкара на избираеми места в депутатските листи и да назначи министри от хората на Мюмюн.

(https://bg-nacionalisti.org/BNF/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.desant.net%2Ffiles%2Fnews%2F2012%2F08%2F17%2Ftn%2F134516935274386.jpg&hash=d2f6610548ae3778a17aabce136d39d0c3631486)
Сезгин Мюмюн - мекото оръжие на Анкара за войната за влияние в България

Неправителствената организация ,,Федерация справедливост България" съвсем неотдавна поиска да прави радио в Кърджали на два езика – турски и български. Това Мюмюн направи с писмо до председателя на СЕМ Георги Лозанов. Тогава той посочи, че намерението му е да започне процедура за регистриране и издаване на лиценз за осъществяване на радиодейност на FM-честота в Кърджалийско.

Видно от документите, програмната схема на радиото предвижда излъчване на забавни културно-просветни и информационно-новинарски предавания.
,,В момента в 3 и повече общини в Кърджалийска област населението слуша радиа, излъчващи на турски език, базирани в Гърция и по-специално в Комотини и Ксанти. Защо и в Кърджали да нямаме такова радио. По-добре ли е български граждани да слушат радиа, контролирани от други държави?", аргументира се Мюмюн.Същият преди 10-ина дни поиска от кмета на Кърджали Хасан Азис да му бъде предоставен офис от общинската собственост, за да намести хората си от радио ,,Ажанс ФМ".

Организацията му вече разполага с положителен отговор от СЕМ за исканата честота за радиоканал, който щял да излъчва програми на турски и на български. Те щели да се разпространяват в 50 български общини, сред които са Пловдив, Хасково, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Русе и  др. Програмната схема предвижда транслиране денонощно и без почивен ден.

Най-късно към края на октомври
т.г. въпросното радио ще стартира с новини, анализи, тематични предавания, политически дебати, репортажи от горещи точки (може би вече са планирани?!?) и т.н.
Така то се очертава като единственото и първо частно радио на турски език у нас. И ще работи в тясно сътрудничество с турските секции на Би Би Си и ,,Дойче веле".

ВМРО разпространи декларация срещу подготвяната втора джамия в София и поисканото от Сезгин Мюмюн радио на турски език в Кърджали. В текста има и конкретно предупреждение: ,,Етническата и религиозна толерантност има граници. Когато представителите на една малка група се опитват да диктуват норми, чужди за обществото, опасността от разединяване по признак етнос, култура и религия става реална. Този процес ще доведе до противоположното на толерантността".

Смятам, че от ВМРО се подиграват с българските граждани, като твърдят, че едно радио ще заличи толерантността между тях, не закъсня да контрира и Сезгин Мюмюн.
На този човек принадлежат обаче и няколко ярки словесни произшествия. На добре платен и гарниран с обилни ястия семинар преди 2 г. той поиска помаците в България да получат статут на... етнос.
Ако той самият е наясно как става това, нека да образова аудиторията, впрочем.

Периодично, за да напомнят за себе си, той лично или говорители от изселнически организации в Турция се надвикват с искането да бъде възобновено делото за ,,възродителния процес" и да има възмездие за виновниците. Подписка с това искане направиха изселнически организации в Турция, а лидерите им се разходиха до Брюксел с два автобуса за срещи с еврокомисари.

,,Искаме извинение от България заради ,,възродителния процес", изтърси на пресконференция през януари т.г. Мюмюн, малко след като парламентът осъди с декларация въпросната репресия и я определи като форма на етническо прочистване.
Освен това тогава той разкри, че дълги години бил търсил истински патриот сред политиците, който да прокара декларацията му в пленарната зала.
Очевидно го беше намерил в лицето на лидера на ДСБ Иван Костов. За него се знае още, че е гравитирал около партията на Доган, после около ГЕРБ...

Той притежава изумителната способност да завлича наивниците с пари, парадирайки с познанствата си в политическите среди, както и с обещанията да осигури стотици хиляди гласове по избори на съответната партия, захапала измамната кука.
Сам разказва, че бил арестуван и пратен в затвора едва 19-годишен заради антикомунистическите му нагласи и проявления. Че бил голям бизнесмен в Истанбул, обаче поради патриотични подбуди се върнал в София, с цел да промени родината си. Стъпките на ,,промяната" обаче Мюмюн умело осребрява когато може.

Сега този човек, който няма образование и категорично не разбира нищо от медии, и борави с оскъден словесен запас, има лиценз за радио на турски език. От което единствените доволни ще бъдат властите в Анкара – войната без оръжие е вече спечелена. А думите ,,джамии", ,,турски", ,,радио" действително стават ключови при сърфирането в нета за територията България...

http://www.desant.net/show-news/25229/
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:19:27
Тази информация е от 2012г.

В Търговище: Официалният език тук е турски

Официалният език в завода за плоско стъкло "Тракия глас България" в Търговище е турският. А ръководството провежда рестриктивна политика към етническите българи. Това твърди в жалба до Комисията за защита от дискриминация инженер, работил доскоро в предприятието, пише Труд. Той е българин християнин. Твърди, че преди да бъде прогонен, първоначално е понижен в длъжност, а след това съкратен.

(https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2012-40//big//rabotnici-v-tyrgovishte-propishtqha-oficialniqt-ezik-tuk-e-turski-tormozqt-bylgarite-99259.jpg)

КЗД прие да разгледа тъжбата му и вчера мъжът разказал пред комисарите, че на събрания на началниците на отделите в предприятието се говорело на турски език. А той не разбирал за какво иде реч.

"В хода на разпитите стана ясно, че след като приключвали съвещанията на инженера се осигурявали "неофициални" преводачи", обясни пред "Труд" Лало Каменов, член на КЗД. Това били работници от предприятието - българи от турски произход. Те инструктирали специалиста какво искат работодателите от него.

"Официалният език на територията на "Тракия глас България" е български", отвърнаха от своя страна от ръководството на стъкларския комплекс пред "Труд". Оттам уточниха, че турски използват помежду си ръководителите от висшето ръководство, които са от Турция. В официалната им комуникация езикът пък бил английски. Освен това всички шефове от различните етажи на йерархията от Турция преминали през няколко курса на обучение по български език. По-младите вече го владеели и го използвали в общуването си в заводите. От ръководството на предприятието заявиха, че не делят хората по етнос и не назначават на работа по този признак. В тази връзка нямало как да имат данни за етническия произход на над 1200 служители в четирите завода в града. "Дискриминацията по своята същност е абсолютно недопустима", гласяла фирмената политика на компанията.

От ръководството на "Тракия глас България" обясниха, че не се притеснявали от жалбата. Според тях всеки имал право да отстоява "конституционните си права и да сезира съответните органи". Въпреки това от ръководството са категорични, че сигналът на инженера бил недопустим и "уронващ престижа на компанията". Те обаче щели да изчакат проверката от комисията и нейните заключения, преди да решат дали на свой ред да реагират.

Служителите в завода отказаха да влязат в конкретика по казуса с жалбоподателя и трудовото му досие. Според някои от хората там в случая по-скоро ставало дума за трудови нарушения. Работниците разказаха, че въпросният инженер не е при тях от 2 години.

Това е първа жалба за дискриминация срещу стъкларските заводи в Търговище, твърдят запознати. "Тракия глас България" е най-големият работодател в Търговище. В момента към действащите заводи за плоско, домакинско, автомобилно и огледално стъкло се строят още 4.

https://novini.bg/bylgariya/politika/91709
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 02 November 2018, 20:23:47
Учебници на турски език раздавани от партия на деца в Шумен

(https://bg-nacionalisti.org/BNF/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.gov.bg%2Fimages%2Fupload%2F9%2F768%2Fkvalchev.jpg&hash=21c0aa341f0bdc74f8b26f572977ed15d56080a4)

Те се раздавали на деца от 1 до 8 клас в основни и средни училища в града, съобщи шефът на просветата

Министърът на образованието Красимир Вълчев е разпоредил проверка по сигнал, че в училища в Шумен се разпространяват учебни помагала на турски език.
Те се раздавали на деца от 1 до 8 клас в основни и средни училища в града, съобщи самият той пред журналисти в Бургас, предаде БТА.

Министърът е поискал обяснение на директорите на въпросните училища.

По думите му притеснителното е, че помагалата се раздавали от офис на политическа партия, а това било недопустимо. Той не каза за коя политическа дума става дума.

"Ясни са издателите на учебните помагала. Чакам проверката да завърши", добави Вълчев.

http://epicenter.bg/article/Uchebnitsi-na-turski-ezik-razdavani-ot-partiya-na-detsa-v-Shumen/141034/2/0
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:35:44
Тази информация е от 2010г.

Питат за турски имена на български градове. А защо не Цариград вместо Истанбул?
 
Българска изселническа организация от Турция разпространила анкета с въпрос ,,Искате ли възстановяване на старите турски имена на градове и местности в България?" Това е само един от многото провокативни въпроси в анкетата.

ВМРО вече е готова да пусне своя анкета сред потомците на български бежанци от Турция с въпроса дали биха желали връщане на българските имена на градове в днешните предели на турската държава. Например, дали Къркларели да не стане отново Лозенград, дали Едирне да не стане пак Одрин, дали Малгара да не стане Малиград, дали Демиркьой да не стане Малък Самоков. Защо ли Истанбул да не стане Цариград?

Анкетата на въпросната организация щяла да бъде попълнена от 8 хиляди ,,турци" у нас. Сред градовете, в които ще се разпространява анкетата, попада обаче и Смолян. Интересно какви ,,турци" има в Смолян?

Възродителният процес у нас направи един въпрос табу. Но ние сме длъжни да го зададем отново: доколко въобще е основателно да се говори за ,,турци" у нас? Защото в България огромната част от тюркоезичното население е по произход българско.

Освен това, по подобие на Турция, у нас всеки български гражданин е българин. Или поне така би трябвало да бъде. 

Идиотските провокации на тема турци и мюсюлмани в България започнаха доста да зачестяват. Опипването на почвата продължава. Сега, например, в България идва т.нар. ,,влак на дружбата" с турска делегация, която да проверява как се справяла България с интеграцията. Този ,,влак на дружбата" натрапчиво прилича на скорошната ,,флотилията на свободата", тъкмо както при Оруел министерството на войната беше министерство на мира. Впрочем, ,,влакът на дружбата" е инициатива на турската държавна телевизия ТРТ, управлявана от бивш кандидат за шеф на турското разузнаване МИТ.

Какво ли още трябва да се случи, за да стане ясно, че ,,миролюбивите и дружелюбни" действия на съседите са всъщност постепенна, педантична и настъпателна държавна политика в контекста на ,,неоосманската" експанзия на Турция, наложена от външния министър проф. Ахмет Давутоглу?

http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=591:2010-07-06-08-26-57&catid=5:news&Itemid=24 (http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=591:2010-07-06-08-26-57&catid=5:news&Itemid=24)
 
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 04 November 2018, 06:39:30
Тази информация е от 2010г.

Турският поробител се върна с влак

(https://bg-nacionalisti.org/BNF/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.desant.net%2Ffiles%2Fnews%2F2010%2F07%2F22%2F127975940765225.jpg&hash=7979e8ed51df72b5b7f931fb86907d0e8690e9fa)
На мониторите във влака - кадри от софийската джамия...


"Тези земи са били наши, и пак ще бъдат наши. Дедите ни са стигали до там със силата на оръжието, а ние ще стигнем до там със силата на културата и напредъка", казва бащата на светска Турция Мустафа Кемал Ататюрк (1881-1938г.), наложил господстващата и до днес в страната агресивната спрямо съседните страни доктрина – кемализма.

Днес ние сме свидетели на последователното и успешно изпълнение на плана на Ататюрк – завладяване "със силата на културата и напредъка". Един от многобройните примери за това е пристигналият у нас турски влак, наречен ,,Балкан експрес" – девет вагонна композиция, на която пътуват журналисти от турските печатни и електронни медии.


На влака е натоварена и телевизионна техника. Мащабният и скъпоструващ проект предвижда обиколки из всички страни, които са били част от Османската империя – България, Македония, Сърбия, Босна, Гърция, Румъния и др. Целта на това посещение е да бъдат представени местата,свързани с турско-ислямското културно историческо наследство от завладяването на Балканите от османлиите до наши дни. Втората цел на експедицията е да се покаже на турско-езичното население у нас и в горепосочените държави, че Турция не ги е забравила и полага необходимите грижи за приобщаването им към майката-родина и за повдигането на техния дух и самочувствие като мюсюлмани. За изпълнението на тази цел свидетелстват и посетените градове в България – предимно смесени райони – Пловдив, Кърджали, Русе. Тези гастроли се провеждат при пълна секретност и липса на всякаква официална информация от българските държавните институции. Проектът обаче бе широко рекламиран в турските информационни сайтове, благодарение на които ние научавахме какво се случва в родината ни. Отново чрез тях узнахме, че турският влак пристига и в София. Диспечерите от Централна жп-гара, където влаковата композиция пристигна на 7-ми юли – сряда в 20,40 ч. на първи коловоз, ни предупредиха, че часът и мястото на пристигането на влака няма да бъдат изписани на електронното табло, нито обявени по високоговорителя, каквато е обичайната практика за обявяване на пристигащите и заминаващите влакове. На мястото присъстваха петима полицаи, които трябваше да охраняват композицията. Спонсори на проекта са турската банка "Зираат", турските държавни железници и турски мобилен оператор, чиито инициали бяха изписани на вагоните. Два канала на турската държавна телевизия – TRT излъчват "на живо" всеки ден посещенията в различните български градове и подготвят документални филми, свързани с турския бит, традиция и религия – джамии, тюрбета, текета и други ислямски символи в България. От телевизионните екипи научихме и тяхната програма в столицата – директно излъчване от площада пред Храм-паметника "Александър Невски", с участието на министъра на културата Вежди Рашидов, който предния ден излъга, че не знае за никакъв турски влак и няма никакви ангажименти с турски журналисти. На въпрос към турския телевизионен екип дали тяхното посещението има и друга цел – България да подкрепи Турция за членството и в ЕС, журналистите отговориха, че ,,такива са очакванията на турската държава". За реализирането на този проект на турската тв е съдействало българското посолство в Анкара, съобщи Ерхан Тюрбет от турската фондация за изследване на икономическите политики, който бе сред ръководителите на мероприятието. След като тв техниката бе разположена на площада пред Храм-паметника, се установи, че Столичната община, която се намира отсреща, не е уведомена за случващото се – няма постъпило искане за разрешение да се ползва площада, който е публична общинска собственост. На място пристигнаха няколко полицейски екипи. В резултат на тяхната намеса и общественото недоволство, тв техниката бе демонтирана и екипите си тръгнаха. Накъде обаче тръгнаха, никой не знае. У нас всички институции мълчат или отговарят уклончиво. Говорителят на Външно министерство – Весела Чернева, заяви, че България ,,е оказала логистична подкрепа на турския проект в организирането на срещи, достъп до музеи и т.н." и че нашето министерство е ,,оказало помощ за популяризирането на България и българската култура". Закономерно възниква въпросът – това ли е ролята на българското външно министерство – да посредничи и съдейства на Турция за осъществяване на имперските и амбиции? Ако е така, то тогава да премине на издръжката на турския данъкоплатец, а не на българския народ. И ако действително целта на този проект е да "популяризира България", защо тогава турските тв екипи не отидоха да снимат древните столици - Плиска, Преслав, Царевец, а отидоха в Кърджали при компактното турскоезично население? Защо не поканиха за участие в предаването им пред ,,Ал. Невски" друг министър – историк – например проф. Божидар Димитров да им разкаже за българската история, а поканиха министър Вежди Рашидов? Ако този проект цели рекламирането на стараната ни, както твърди Весела Чернева, защо не бяха информирани българските медии, защо не бе оповестено в информационните сайтове или в официалния сайт на Министерството на външните работи или на Министерството на културата, чийто министър – Вежди Рашидов е официален гост на турската тв от българска страна?

"Това, което ние на Балканите тепърва трябва да правим, е да се опознаваме и да видим колко много общи неща имаме", допълни още говорителката на Външно министерство в защитната си реч за турския проект, сякаш забравила за черепите и костите в Батак – свидетелство за 5-вековното ни "опознаване" с Турция.

Турският "културен" влак обаче, е само част от многопосочната антибългарска пропаганда у нас в последните месеци и затова не може да се разглежда като изолиран случай. Припомняме ви, че масово жени с мюсюлманско вероизповедание заявяват, че искат да се снимат за новите лични документи с покрити лица. Същевременно българо-турската културна организация "Бултюрк" провежда анкета сред турско-езичното население, в включени в нея въпроси, застрашаващи националната ни сигурност. Относно тази протурска пропаганда и манипулация на населението, създаваща заплаха за единството на нацията и провокираща етническа война, говорителят на Външно министерство коментира: "В България всеки има право да провежда анкети. Неправителствените организации правят това непрекъснато". Щом всеки има право да провежда анкети на всякакви теми, като логичен завършек на тази публикация може да се попита с анкета: Каква е държавната и обществената полза от съществуването на Външно министерство? и смятате ли, че то рябва да бъде закрито (поради некомпетентност на част от служителите или поради тяхната незаинтересованост към България и защита на чужди национални интереси)?

Ерхан Тюрбет – експерт за Балканите – Фондация за изследване на икономическите политики пред "Десант":

Коя българска институция ви даде разрешение за осъществяването на този проект на българска територия?

Ние поискахме разрешение още преди 6 месеца от българското посолство в Анкара. Оттам ни предоставиха факсове от София, че всичко е наред и можем да снимаме.

Ако аз дойда в дома ви и години наред безчинствам – изнасилвам, убивам, взимам децата ви еничери и след време дойда отново в дома ви, но не за да се извиня, а за да си търся някоя забравена пендара, вие как ще го приемете? Не ви ли се струва цинично?

Ами вие не сте ни слушали какво говорихме. На нас ще ни бъдат гости певци, писатели. Ние не говорим за политика, а само за култура. Цялата програма е свързана с България.

http://www.desant.net/show-news/20615/
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 12 May 2019, 09:44:08
Турският посланик агитира за засилено изучаване на турски език в България

https://www.vbox7.com/play:4637392b09


Турският посланик у нас Хасан Улусой ще бъде извикан на среща в Министерството на външните работи в понеделник. Той ще трябва да даде обяснения за думите си от днес, с които призовава българската държава да насърчи изучаването на турския език като чужд език. Това съобщават от пресцентъра на външното ведомство.

"Думите на посланика звучат смущаващо, тъй като българското правителство никога не е възпрепятствало свободното чуждоезиково обучение. Турски език може да се изучава в училище наред с английски, немски, френски, китайски, японски, румънски, руски, иврит. В тази връзка подчертаваме, че такова изказване от посланика на съседна и партньорска държава като Турция не съответства на очакванията на Република България за това, по какъв начин следва да се развиват нашите добросъседски и приятелски отношения", се казва в позицията на МВнР.

А в позиция на турското посолство се казва, че изопачаването на думите на посланика и последвалият отзвук са причина за разочарование. Позицията е качена на Facebook страницата на посолството.

По-рано днес

Посланикът на Турция поиска по-застъпено изучаване на турски език в България. Той заяви това по време на откриването на нов завод на турска компания в Кърджали.

"Колкото повече нараства броят на онези български граждани, които освен български граждани владеят добър устен и писмен турски език, толкова повече това ще увеличи протокът на турски инвестиции в станата. Разчитаме на българските власти за по-ефективно изучаване на турски език в училищата от страна на българските граждани и най-вече от сънародниците ви. Ние сме готови да съдействаме в тази посока".

Малко по-късно Хасан Улусой обясни, че изказването му е във връзка с нуждите на бизнеса за подготвени кадри в заводите в Кърджали.

Премиерът Бойко Борисов, който присъстваше на откриването на предприятието, отговори,

че в страната има достатъчно възможности за изучаване на чужди езици и добави, че не е работа на посланика да дава съвети.

"Да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че ние сме се произнесли в парламента ясно и точно", подчерта Борисов. Той обърна внимание, че в образованието имаме много ясни програми. "Който желае може да учи турски по всякакъв начин", отбеляза премиерът и добави, че у нас младите хора учат много езици. "Колкото повече, толкова по-добре", подчерта той.

"Работа има колкото искате, но трябва квалификация. Затова въведохме и дуалното обучение, и курсове за преподготовка", каза още министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.

https://www.vbox7.com/play:0089ff41f5https://www.vesti.bg/bulgaria/mvnr-privikva-turskiia-poslanik-6095250
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: Hatshepsut on 18 May 2019, 08:50:20
Акад. Марков: За пари на западни фондации лъжат, че не е имало турско робство

(https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0410/0000410554-article2.jpg)

Обществена тайна е, че в турските предприятия у нас българите са дискриминирани. В тях се говори само турски език. Дори да има свободни места, не се взимат хора оттук, а за по 6 месеца идват работници от Турция – това е известно. Не искат да назначават българи. Това казва историкът академик Георги Марков пред в. ,,Труд" по повод думите на турския посланик преди дни за изучаването на турски език. .

,,Целта е да се обезбългарят т.нар. смесени райони – смята Марков. - С инвестициите си Турция има дългосрочна политическа цел както в индустрията, така и в земеделието. Тъй като Турция не може да купува земи в бившия Дунавски вилает, затова чрез подставени лица се купуват за жълти стотинки хиляди декари. И изведнъж турският посланик в присъствието на българския министър-председател каза една известна истина. Какво се правят на ощипани, сега ли го разбраха нашите? Наистина ли сега разбират, че турските инвестиции имат дългосрочна политическа цел – насаждане на влияние", казва историкът.

По повод тезата на някои либерални говорители, че турско робство не е имало и това е някаква ,,архаична концепция", а еничарите са ,,правили блестяща кариера", Георги Марков казва: ,,За такива само един ,,шут!". Още от 1992 г., когато ДПС подкрепяше СДС – тогава още нямаше ,,депесарски шут", се опитаха да вкарат османското присъствие в учебниците, но това не мина. Те обаче продължиха и от раздела за Възраждането изхвърлиха кланетата в Батак и Перущица – това се случи при Филип Димитров през 1992 г. Ето как се опитват да пренапишат историята. Затова намериха разни фондации с антрополози и политолози в тях. И сега знаете ли, че събират учителите, като отново ги подготвят за пренаписване на историята. Някаква османистка рекла: ,,Тогава българите са имали много деца, не е като сега, и тогава много майки са давали някое от най-развитите си момчета, защото така детето щяло да има кариера в Османската империя". Как може да се говорят подобни глупости – никоя майка не е давала невръстното си дете, това е било кръвен данък", гневи се историкът.

Запитан защо гласът на тези хора се чува, Георги Марков обяснява: ,,Защото им плащат! Те работят за тези фондации срещу пари. Знаете ли някои от тях какво ми казват: ,,Да, ама вие сте академик, уредили сте си кариерата, а ние стоим за 500 лева в Академията." И взимат още 500 лева от някоя фондация. Не го оправдавам това", казва академикът.

,,Излиза, че Ботев и Левски са говорели за турско робство, но не са знаели, че няма такова. Вярно, че има реформи в Османската империя през средата на XIX век, но има и пазар на роби в Истанбул. Вярно е, че има чорбаджии, но българинът е второ качество човек в империята, защото е гяур и неверник. Ислямът не приема друговерци", убеден е Марков.

По повод другата теза за ,,чорбаджийските къщи на богатите българи през Възраждането, които имали по няколко ката" Марков коментира: ,,Да, в средата на XIX век вече има големи къщи, и черквите ни не са вкопани в земята, но правоверният винаги може да ти нахлуе в къщата и да ти задигне дъщерята, да я отвлече. Гяурът освен това не може да бъде и свидетел в османския съд. Като пътуваш от Копривщица до Карлово винаги си под заплаха да не стигнеш там, за кърджалийското време не знаят ли? Приказват така: ,,Ние смятаме, че е нямало турско робство, погрешно е било чувството, че османското присъствие е робство". Само ще припомня една свещена глупост на същите тези хора, която и един президент, вече бивш, повтори: ,,Който ни освободи, той ще ни пороби". Не може така да фалшифицираме Левски и Ботев. Разбирам, че им плащат от фондациите, но такова самооплюване минава всякакви граници", гневен е Марков.

Според него ,,още не са ни превърнали в територия, но не можем да позволим искането за заличаване на нашата национална памет.... Въпросът дори не е дори за езика, а за турската стратегия на проникване в България. И в икономика, и в политика, и в култура, дори в написването на историята ни. Имаше преди години един зам.-министър на образованието от ДПС, който заедно с тогавашния шеф на Комисията по дискриминация Кемал Еюп, бяха направили проект за 900 000 лева. В него пишеше как ще махнем Чинтулововите бунтовни песни, които засягат народа отомански. Ще махнем и стихотворението на Ботев, в което той казва как ,,турчин бесней над бащино ми огнище". И ,,Под игото" ще махнат, защото в края Бончо бил напопържил Мохамед, като видял отрязаната глава на Бойчо Огнянов. Имаше заседание в Народното събрание в зала ,,Изток" по този въпрос. Как може такова нещо – да посегнеш на Ботев, Вазов и на Чинтулов?! Умът ми не го побира! Не може в името на съвременната политика да фалшифицираме историята", категоричен е Марков.

За натиска, който Северна Македония упражнява върху Еврокомисията за приемане на ,,македонския език", Марков казва: ,,Бил съм в пленарната зала на Европарламента в Брюксел и там има кабинки, като на всяка една от тях пише от какъв език превеждат. Представете си там да се пръкне кабинка, на която пише ,,македонски език"? Затова трябва много внимателно да премислим. Не отричам правото им да се самоопределят, но техният т.нар. ,,македонски език" е създаден въз основа на един югозападен български говор. През есента на 1944 г. Йосип Броз Тито поставя задачата на местните комунисти в Скопие с партизаните да направят македонска азбука. Събират се тогавашни ,,езиковеди" и се прави азбука, малко различна от българската на основата на битолския диалект без ,,ъ-кане". Смехотворна е тезата им, че македонският се е говорел още от времето на цар Самуил", категоричен е историкът.

Скопие натиска Брюксел, иска "македонски език"

Запитан какво се случва, че лека-полека като че ли България губи всичко, с което българите се гордеят, историкът споделя: ,,Кой знае още какво ни чака, защото ние не умеем да защитаваме историята си, тя като че ли вече ни става в тежест... Ние сме си виновни, защото най-напред подходът ни с подписването на договора с Македония беше погрешен. Първо трябваше да се изчистят спорните въпроси – история, езикознание, етнография, фолклор и тогава да подписваме. Не да се създават комисии и да се протака във времето, докато македонците бъдат приети с наша подкрепа в ЕС и там да поставят въпрос за някакво македонско малцинство в другата част на Северна Македония. Защото Пиринска Македония географски всъщност е Северна Македония. Кой го допусна това и защо политиците го проспаха? Кой им подсказа, че могат с мнимо разбирателство да оформят спорните въпроси за далечното бъдеще? Ето, гърците намериха подход и ги отказаха от античното им наследство. А къде сме ние, къде са политиците ни, дипломатите ни?", пита академикът.

Той предлага бъдещите български евродепутати да работят за това в Европейския парламент в Брюксел да се признае кирилицата за българска азбука. ,,Новите евродепутати от всички партии трябва да се обединят и да се разбере, че кирилицата е създадена от учениците на светите братя Кирил и Методий на българска земя – от Плиска до Охрид.... Смятам, че това трябва да е наша национална цел", казва Марков.

,,Европейски фондации хвърлят милиони, за да формират европейска идентичност в българите: първо сте европейци, а после се пишете каквито искате – така искат. Е, как да стане това, като преди 13 века на Балканите не е имало Европейски съюз. Как така? Съжалявам, но ние първо сме българи. И това трябва да бъде казана ясно в Брюксел. А не да превиваме гръбнак. Аз съм историк и не приема компромиси за това. Не приемам и тезата на някои от по-младите ми колеги, които се обвързват с определени фондации. И спазват народната приказка: Който плаща, той поръчва музиката", казва Георги Марков.

За големите държави на Запад той обяснява: ,,Те искат да премахнат историята тук! Да, и не преувеличавам. Ето, в една Франция техният президент Макрон – либерал и глобалист, като пламна Нотр Дам, още същата вечер заяви на французите: ,,Това е символът не само на френската нация, но и на цялата европейска цивилизация". Само дето се срамуваха да кажат думата християнска, за да не дразнят милионите мюсюлмани, приютени от бившите колонии. А на нас ни забраняват да се увличаме в националистически крайности. Само че ние имаме национална история, имаме национални герои. Това е кощунство! И върхът на наглостта е, че искат да посегнат точно на тях чрез т.нар. очовечаване на историята. Ето какво казват за Левски – ,,да, национален герой е, но и той е бил човек. Хайде напишете за човешкото у него – за годениците му например." Ама чакайте, Левски има ,,нечут характер", както казва Ботев. Те обаче искат да ни лишат от националните герои, защото са част от националната ни гордост. Иначе французите си се гордеят със светата Жана д'Арк", казва Георги Марков.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/05/17/akad-markov-za-pari-na-zapadni-fondacii-lyjat-che-ne-e-imalo-tursko-robstvo.410554
Title: Re: Пълзяща турцизация
Post by: генерал Жеков on 23 May 2019, 15:49:08
Турцизацията е сериозен проблем.Не се лъжете,че се прави само за пари или саво от фондации.Има много хора,етнически българи които го правят съвсем неволно и може би от някакви прояви на обществено невежество.Най-ясния пример за това е цялата демагогия свързана с "силната турска армия и политика",и безпомощното и жалко констатиране на всякакви такива неща,като видите ли турчолята били страшно велики и мощни,пък ние какви жалки мекотели сме.Много е странно и никак не го разбирам,но се забелязва дори и при сериозни,възрастни хора