Български Националистически Форум

Обща категория => Чужбина => Topic started by: Шишман on 19 January 2020, 13:49:24

Title: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 January 2020, 13:49:24
Има такава тема в старият форум :
https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=29204.0

Тука ще продължа да развивам темата за тази страна.
Ако администраторът прецени, нека да премести темата в друг форум или дори да я изтрие.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 January 2020, 13:54:25
Българите тук добре сме си организирали нещата. Има  си автобуси за България всяка неделя. По тях можем да изпращаме : пари, багаж, колети и каквото си искаме. Така си докарах от България до тук колело, тежести и всякакви неща. Вземат евтино и са коректни. Има даже български магазини, не са кой знае как заредени, но ги има. Един даже е на 1300 метра от моето жилище. Има и български ресторант с българска кухня. Имаме и доста добра църква в центъра на Милано, а тази в Рим е още по-добра.
Има и доста българи и това е добре. В карето блокове, където живея сме 3 български семейства.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 20 January 2020, 16:42:22
ОТНОСНО ИТАЛИАНЦИТЕ
Като хора а горди и то много, само-превъзнесени, говорят много и то празни разговори, обиждат Бога, Богородица постоянно, говорят и много мърсотии и то пред децата си и децата пред родителите си, доста са извратени, по мои проучвания поне 40% от мъжете им а имали хомо-сексуални контакти. Официално 15% а болни на тема комар, което е катастрофа за семействата им, а употребяващите наркотици са около 35-40%. С една дума нещата не вървят добре за този народ. Стигнало се е до там италианци собственици на бизнес: да не искат да назначават италианци, понеже не работят добре, постоянно са в болнични и имат големи претенции. Свестните сред този народ, са наистина малко и на практика не може да им се има доверие. Да доносничат и предават колеги, приятели и даже близки роднини: за тях е  реда на нещата. При тях системата е всеки да прецака всеки.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 20 January 2020, 17:43:46
За живота тук.
Заплатите 2007г. бяха около 1500 евро, сега паднаха на 1000-1200. Работа няма и обикновено е някакво прецакване. Някога тук вземаха по 10-12 евро на час, сега се работи за 6-6.5 евро и хората са доволни ако има и тази работа. Някои работят особено, като охрана и за по 3.50 евро. За добри охранители с нужните курсове на час са по 8-8.50 и 10 евро, зависи от местото. Случвало ми се е да пазя фабрика , седнал в колата, без да правя нищо за 8.5 евро, то зависи и от разстоянието, колко е далече. Наемите също са високи - дебели. В самото Милано гарсониера може да е на наем 600 евро, малко по към периферията 2-ву стаен е около 700 евро, 3-и стаен 900-1000, това с включени разходи за блока и парното. Разходите по собствеността са около 100 евро на месец парно, но и през лятото и около 100-200 за чистачка, рязане на трева, клони, поправки и т.н.
Тук е по-евтино да се купи жилище на изплащане, отколкото да се седи под наем. Например на един 3-и стаен наема  зоната  която живея е 900-1000 евро, а на изплащане със всичко излиза 650-700 евро.За закупуването на жилище обаче ви трябват около 12-15 хил. евро за документи и комисионни.
Телевизията се заплаща около 115 евро на година и за да могат да ги събират ви ги вземат с сметките за ток на чати. На  месеца газта излиза около 40-50 евро, ако харчите нормално, тока и той толкова.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 20 January 2020, 17:47:38
Напоследък се вихрят разни дебати за чистотата на въздуха в България. У нас обаче е доста чист в сравнение с този тука. Няколко пъти ми се случва да търся : какво в къщи или в колата се е запалило.
Такава миризма на изгорял кабел изпускат вечер някои предприятия. Една вечер докато отивах на работа, така бяха отровили въздуха, че започнах да кашлям и да се задушавам. Та изтичах до колата и там се съвзех. Всяка зона е различни миризми, зависимост от фабриките,. които има  зоната.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 21 January 2020, 09:46:43
За прословутата мафия.
Макар всички да си мислят че КОЗА НОСТРА от Сицилия е най-силната мафия, не е така. Най-силни са калабрийските кланове и в Италия и  цяла Европа, даже мисля и в света: те са и най-нормалните наричат ги Ндрангета. Коза ностра са гадници от класа, високомерни , надменни и гадни, то за това и ги разбиха: на хората им е омръзнало от тях. Сега са малки кланове-банди и не са силни, както някога. КОза ностра  буквално преведено значи - нещо наше, подразбира се като - наши работи-неща. Неаполитанската мафия Камора или Гамора: също е била силна но някога. Сега там властта са я взели младите до 25г. и ги наричат бейби мафия. Големи лайнари са. Много от тях отиват да работят в Испания. Най-младата мафия е тази на Пулиа, там където е тока на ботуша. Иначе в Италия всеки се прави на мафиот, и в работата ми съм ги виждал много такива. Тъпото е че хората им вярват че са мафиоти. Преди работех в една дискотека и там започна да идва една група търговци на кокаин, шефа им беше на около 55г. другите млади. Та тия се правеха все едно са от мафията, целуваха му ръка и такива глупости. Бяха просто малка група търговци на кокаин и нищо друго. Накрая им забраниха да идват в дискотеката. Помня че веднъж едни калабрийци дребни мафиоти направиха големи разправии пак в тази дискотека и набих яката 3-ма от тях. На другият ден дойдоха да се извиняват: шефа им като научил какви са ги вършили без него, яко им се беше карал. ПОсле работих в един бар 1 година и там идваха идваха истински  калабрийски мафиози, но дребни риби. Това което ме впечатли беше уважението, което отдаваха на всеки, докато не ги настъпи разбира се, тогава полудяваха. Калабрийците са  и единствените италианци, които уважавам и мога да кажа че са сериозни хора.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 21 January 2020, 15:33:03
Quote from: Шишман on 21 January 2020, 09:46:43Много от тях отиват да работят в Испания.
Какво правят в Испания?
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 21 January 2020, 18:25:21
Quote from: Panzerfaust on 21 January 2020, 15:33:03Какво правят в Испания?
Това са неаполитанските бандити, може и от другите да ходят в Испания, но са най-вече те.
Занимават се с продажба на дрога, най-вече кокаин, както и с уреждане на сметки около кокаинови сделки. Когато някой не плати или се прави нещо на хитър.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 January 2020, 18:05:32
Колкото и да успее човек в чужбина, си остава - чужбина. Друга култура, език, разбирания и т.н.
Тези българи дето се хвалят , колко са успели, колко са велики в чужбина, как ги знаят нещата и подобни са: обикновено ненормални и често са си гола вода и умрели от глад.
Тука има едни дето живеят на бараки, тоест  направени от тях самите колиби, та те се са отворени, знаят ги нещата и такива.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 January 2020, 18:12:05
Да се ожениш за италианка-италианец и за човек от запада.
Това е доста глупаво. Да има и щастливи бракове, но повечето са трагедия и свършват с развод.
Просто тези хора не са нормални. Заядливи са , дребнави, гледат да се налагат, даже за смешно дребни неща и като цяло обичат да тормозят другият. Да не говоря какви претенции имат, особено жените и какви мераци за скитосване. На практика са курви, мъжете вманиачени курвари. Тука имаше един дето се правеше на много отворен и умен и естествено се събра с италянка, след 2г. тази му каза че иска да си живее живота и ги заряза с детето момиченце . Сега тоя от лигльо стана доста сериозен и спря да лети из облаците.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 01 February 2020, 10:16:14
Здравеопазването
Системата е подобна на нашата. Личен лекар направления и т.н.
здравна карта се получава доста лесно, договор за работа и готово. Месечни вноски плащате, само ако работите, ако не работите пак сте осигурен здравно. За посещение при личен лекар не се плаща, ако сте болни лекарствата се дават с намаление. Например вчера ми дадоха антибиотик само за 4-и евро, а без намаление струва около 18. За час при специалист се чака, може и с месеци. Една снимка на дробовете струва към 18 евро. В болницата не плащате нищо, а храната е доста добра. Частни лекари почти няма и за час при частен специалист пак се чака доста. Лекарите често са безсъвестни, грешките им край нямат. Особено зле са нещата при родилките, една позната се напикаваше 6м. след като роди. На друга една Патриция вместо да и лекуват рака и даваха хапчета за разхлопана дъска, и накрая тази ги осъди, а с парите на 60г. си направи куп пластични операции и напълно полудя . Въобще случаи на лоши диагнози и лекари - много. За това човек трябва да е много внимателен, като отива в болница. Самите хора не са съвестни и ходят на лекар и в бърза помощ за щяло и нещяло, особено емигрантите от Пакистан и Бангладеж. За това направиха закон, ако ти няма нищо и ходиш в бърза помощ да си плащаш, около 30 евро но миля че: не се оправи нищо и пак задръстват пунктовете за бърза медицинска помощ. А за зъболечението даже няма да говоря.
Тука в това отношение са зад нас с около 40г.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 01 February 2020, 10:25:45
В Италия е задължително да се ходи на детска градина от 3г.
Цената не е особено ниска според доходите на родителите, отнасят се понякога доста зле с децата.Частната градина не е лукс, като тези в България но е плаща около 300 евро на месец но само до 16.00 ако искате да седи до 19.00 се плаща още.
В училище сте длъжни задължително да си водите децата до мисля 13г. смешно, но е така.
За малко дете тука живота не е добър, седят си постоянно вкъщи, особено зимата никога, няма никой на вънка. Даже и чужденците са се изродили, като местните. Българите естествено правим изключение и и я караме, както ни харесва.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 07 February 2020, 18:14:25
КОЛКО ИМ Е АКЪЛА НА ЗАПАД.
__________________________
Вчера една отчаяна китайка беше излезнала из Милано  с надпис " аз не съм вирус, аз съм само китайка ".
От как се появи "Коронавируса" в Италия спряха да влизат в Китайски магазини, ресторанти, фризьорски салони и т.н. китайско. Даже странят от китайци, все едно всички китайци по света имат този вирус.Държат и децата и настрана от децата китайчета. Нещо позитивността, усмивките, толерантността и останалите им лицемерия изчезнаха. Иди им обяснявай че тези китайци живевеят тука и имат вирус, толкова колкото и местните. Страх ги е да не се заразят. После пак ми давайте : тези от запада за пример за , каквото и да е.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 February 2020, 10:11:51
Ненормални стари хора
За съжаление е пълно с такива. Съседа на 5-ят етаж, който е над 70-те си купи ФИАТ 500 ХЛ червен на цвят се едно е девойка на 20-25г.
Тука старите хора са тотално изтрещяли и много неприятни. Заядливи, даже налитат на бой, обличат е като младежи, така се и  парфюмират, говорят глупости и цинизми пред внуците си и т.н. Трошат обаче рекордите по итрещялост, като идат в парка да спортуват. Обличат се в някакви тесни клинчета, така че да се видят очертанията на грозните им тела. Грозна картинка и се мислят за много-големи. Култура, цивилизация .
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 February 2020, 18:16:17
За жилищата - блоковете
Да се купи тука жилище на изплащане : си е почти невъзможно, изискванията на банките нямат край, тъпотията им също. Интересното е че даже да се вземе под наем не е лесно: пак изискват едни условия, едни документи че изглежда невъзможно. Все пак българите сме находчиви и успяваме да си купим жилища. Наемите тука също са високи и да си под наем си е яко прецакване. Излиза по-евтино да се закупи жилище. Парното на един апартамент около 80-90 квадрата е по около 100 евро на месец, но целогодишно и пре месеците без отопление. Лошото е че според един техен закон всеки блок , трябва да си има администратор и тука е голямото дране. Излиза по около 100-150 евро на месец. За тези пари чистят  входа един път на седмицата, режат храстите , тревата и т.н. Блоковете изглеждат добре, ама една средно-месечна заплата на година си заминава. Гадното е че щом някой изперкал съсед се обади за нещо тъпо на администратора: оня веднага гледа да направи исканото, понеже краде процент от фирмата изпълнител. Така се получава да плащаме за невероятни тъпотии. И тази корупция с администратора е узаконена със закон.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 23 February 2020, 18:11:59
Коронаирусът дойде и в Милано. Говори се че ще спрат метрото. Май ще направя една хубава отпуска в България, ако нещата продължават така.
заразените не са никак малко и паниката е голяма.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 23 February 2020, 21:34:19
Срещите по футбол на Сан Сиро са отменени, училищата спират да работят,  някои ресторанти почти няма клиенти. Първият болен от коронавируса отишъл в бърза помощ, и му казали че му няма нищо, приели го чак на 2-ят път. Има два или 3-и града напълно блокирани, няма влизане, няма излизане от там. Отидох на пазар: бяха изкупили всичко- запасяват се гадовете.
Ще ви докладвам за положението тук редовно.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 February 2020, 09:39:04
ОТ днес баровете, кафенетата и заведенията ще работят до 6часа. Медиите сеят само паника и лъжат че хората разграбвали магазините за храна. По телевизиите говорят само глупости. Веднага се вижда : колко слаба, объркана и глупава е западната демокрация. Не ми се мили как ще са нещата, ако стане нещо по-сериозно Тази седмица май няма да работя, ще почивам.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 February 2020, 17:10:00
Нещата с  епидемията тука вървят много-добре. Умрелите станаха 5-а, а заразените от към 110 чоека вчера, днес са над 200, утре би трябвало по план да са поне 300. Говорят и доста глупости. Например умрял в болница в Милано не се води умрял в Милано: понеже бил от някой си друг град. Улиците опустяха, но досадниците се навират по градинките. Днес докато си тренирам на лостовете, се довлече една баба  с тъпото си внуче: и това взе да се вре навсякъде и да не мога да си правя упражненията( те това да пречат на хората за нещо, много го обичат). Обаче ги прецаках: отидох до тях и започнах да кашлям и тия се изнесоха за нула време ха-ха. Китайците обаче са си народ от тъпанари. Отивам при една шивачка да ми къси едни панталони и мъжа и подсмърча без спиране. При тоя шаш да правиш така е доста глупаво, та и излезнах и оставих за друг път скъсяването на панталона. Забелязах че един доста голям китайки магазин вече го няма. Италианците спряха да купуват от тях и тия фалираха за нула време. Какво ще правят сега комунистите, които е насират от кеф за секи китаец не знам.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 February 2020, 17:27:01
МАСКИ ПО 200 ЕВРО
Даже по 300 ха-ха. Нашите бг-журналисти яко лъжат. Италианците са толкова стиснати че биха предпочели коронавируса пред това да дадат не 200, а само 20 евро. А и медиите тука казаха че от маски няма полза. Та нашите другари журналисти пак се н***а с  лъжене и мамене. То май да си журналист е това : да лъжеш и мамиш хората, не да им казваш истината - това е забранено. Аз лично нямам маска и не искам и да имам, понеже са неудобни.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 25 February 2020, 00:35:20
Нещата в Италия май изглеждат сериозни.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 25 February 2020, 09:30:19
Quote from: Panzerfaust on 25 February 2020, 00:35:20Нещата в Италия май изглеждат сериозни.
Еми северна Италия, която е двигателя на страната е блокирана.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 25 February 2020, 18:10:27
Димитър Димитров

БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ - мисирки, пак лъжат и мамят. Важното е обаче нашите велики революционери и спасители на народа и оправячи : да ги защитават и да се борят за правата им та да могат тия да лъжат и мажат още и още и още.
Та за какво става дума: нашите другари мисирки-журналисти( които са си просто боклуци): казват че властите в Италия зовели населението да се запасява с храни. Това е не е верно и е лъжа. Властите обаче : казват на населението да не се запасява с храни и да изкупуват магазините. Но важното е за нашите много-неуважавани мисирки и б****и, които се мислят за някакви журналисти и претендират а не знам си какво :да има сензация, да излъжат, да измамят. Та такива ми ти работи. Ама нека революционерите -спасители на народа ги защитават и се борят за правата им да им е*** м**** н*****а и т.н. *********
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Лина on 25 February 2020, 20:06:48
След месец в цяла Европа нещата ще са много сериозни, защото не спират да пътуват тези хора. Дори "бедните" българи като въртолети обикалят света то не бе Тенерифе, не бе на майната си, къде ли не ходят.
А като си знаем здравеопазването........... не ми се мисли като дойде тука какво ще стане, щото ще дойде вируса и у нас.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 25 February 2020, 21:42:57
Quote from: Лина on 25 February 2020, 20:06:48Дори "бедните" българи като въртолети обикалят света
Това Иван Костоф ли го казва ?
Не ми се вярва, ама карай да е весело.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 26 February 2020, 22:10:20
Лъжите на либерал-демократите станаха направо прекалени, даже дърт циганин би им завидял.
 Ето някои от лъжите и манипулациите: нямало нови огнища на болестта, ама има едно ново, болните са 350, ама са 400 ( всъщност вероятно са над 700), обикновеният грип бил много по-опасен от корона вируса, умирали само стари и болни от други болести, но има и доста млади, били се справяли много-добре, ама дадоха разни случаи на пълен хаос и бъркотия. Въобще бъркотията е пълна и либералната демокрация показва и на слепите че е умряла работа. Журналистите пък показаха че са обикновени лъжци и нищо друго, а работата им е да лъжат и мамят хората. Политиците и те същата работа, като журналистите само че с яки психични отклонения. Салвини например чакал да го поканят да вземе властта да спаси страната, понеже само той бил способен - луд за връзване. Като ги гледам как вървят : ще стане страшно. Главният български хайдутин обаче е подготвен и само ще гледам сеир.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 27 February 2020, 10:08:54
ИТАЛИЯ - МИЛАНО
Политиците тука показаха, че са пълни боклуци, независимо от коя партия са и дали са леви, десни или нито леви-нито десни. Показаха че либералната демокрация е най-тъпото нещо измисляно някога от човечеството.
Лъжат безсрамно на гърба на хората , ама лъжат като за световно. Правят се на интересни, като нощни пеперудки, позират, кълчат се и подобни. Ту затварят Милано ама на ужким , ту го отварят. Сега баровете можело да работят, ама хората да са на масите, а не на бара. Нещо, което е невъзможно за хората тука, понеже те искат и обичат да са на бара( за да се правят на интересни, такава им е свинската култура - правене на интересен), нека някой им обясни да са на масите. Не е за вярване, но политици, журналисти и обществени личности : ползват нещастието на хората да се само-превъзнасят, правят на умни и важни. Иначе вършат само тъпотии, ама по много и нищо друго и говорят само и единствено простотии и ненормалщини. Медиите и те не им отстъпват. До сега така и не се разбра какви са симптомите на този вирус, какво да правим за да не се заразим, да носим ли маски или да не носим , да е завираме ли един в друг, да си бъркаме ли в носовете или не и въобще , како да правим ? Пълна трагедия.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 27 February 2020, 10:41:56
Като чета темата ти в последните няколко дни, почти 90 % все едно чета за действителността в милата България.
Смея да кажа,че българите сме много корав народ, който въпреки недостатъците си превъзхожда интелектуално немалко европейски народи.
Кой ли народ няма недостатъци.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 27 February 2020, 10:50:16
Quote from: Long time ago on 27 February 2020, 10:41:56Смея да кажа,че българите сме много корав народ, който въпреки недостатъците си превъзхожда интелектуално немалко европейски народи.

Всъщност превъзхождаме културно повечето народи на света, да не кажа всичките. Това обаче се разбира едва, когато си в чужбина сред представители на много други народи и има база за сравнение. Доста българи го научават, като дойдат тук и остават  учудени.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 28 February 2020, 09:38:05
Интересното тука е че всички показвани по телевизията, както и самите медии са силно наплашени и като говорят: не излизат никога от рамката на поставеният им шаблон. Кой и как ги е наплашил не знам, но ги е уплашил здравата и се вижда как се стараят да се покажат че следват верно поставената им линия на поведение. И става дума за сериозни хора, професори, учени и т.н. Политиците разиграват циркове: уж се карат , ръфат, ама и те следват поставената им линия, великият уж крайно десен Салвини и той същата работа. Говорят или по-скоро лъжат за някаква прозрачност, но такава няма. Лъжат постоянно , говорят пълни глупости, обясняват за някакъв позитивизъм и т.н.
Според мене, нещата отиват на зле. Тоя който задкулисно взема решенията и ги плаши: или е голям глупак или иска да се заразят , колкото се може повече хора. Сега ще отварят училищата и представете си какво може да стане и как ще пламнат от заразата. Вече искали да се връщат към нормалният начин на живот, а са така само от неделя, даже от понеделник. Смятат да разрешат и концертите, театрите, кината и т.н. което ще доведе до нещо направо страшно. За самият вирус и как да се предпазваме обаче не казват нищо ! Правят предаване по въпроса и нищо и половина не обясняват. Обаче "на лъжата краката са къси " и истината излиза рано или късно. Така се опитаха да лъжат за броят на заразените и накрая се оказа че имало голямо заразяване в последният час. Лошото е че не казват истината, колко точно са заразените.
С една дума либералната демокрация е най-ненормалното нещо измисляно, някога от хората.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 10 March 2020, 09:55:04
От днес цялата страна Италия е в карантина. Излизането от къщи не е забранено, но излезлите ще бъдат проверявани, тоест не може да се излиза.  Тъпанарите си имат навици и един от тях е събота и неделя да обядват при родителите на някой от съпрузите. Отиват там всички братя и сестри и започват едни целувки, едни лигавения без край и начало. Така се заразиха сума ти стари хора и естествено починаха. Краят на кризата не се вижда.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Лина on 10 March 2020, 11:00:11
Quote from: Шишман on 24 February 2020, 17:10:00Обаче ги прецаках: отидох до тях и започнах да кашлям и тия се изнесоха за нула време ха-ха.

Разбира се, че ще ходят по парковете и градинките хората, ама ти нали си азиатски тъпанар що да не им развалиш разходката. Трябва да си много болен мозък, за да се здразниш от баби с внучета.

От вируса може да се предпазиш много по-лесно отколкото от простотията. Стоиш си в къщи, от магазина купуваш само цели пакети, който като разопаковаш вкъщи изхвърляш опаковката (води, безалкохолни, хария..), наблягаш на пакетирани зеленчуци, замразени храни, плодовете се мият с дезинфектант за храни, ако нямаш поне със сода за хляб разтворена във водата и ги оставяш да изсъхнат т.н. мании. Това е така, защото повечето хора като пазаруват опиват половината щайга преди да си подберат. Изхвърлям винаги всякакви опаковки след като съм се прибрала, защото не ме устройва да са пипани дори само от подреждащия щанда. Ръцете се мият незабавно като се прибереш и след това с памук напоен със спирт почистваш дръжките на вратата.
Ако не се навира човек в другите хора и спазва дистанция не му трябва и маска.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 10 March 2020, 14:20:18
Quote from: Лина on 10 March 2020, 11:00:11Разбира се, че ще ходят по парковете и градинките хората, ама ти нали си азиатски тъпанар що да не им развалиш разходката. Трябва да си много болен мозък, за да се здразниш от баби с внучета.

От вируса може да се предпазиш много по-лесно отколкото от простотията.
То си има градинка за баби и внучета, не да се врат където хората спортуват. Ама толкова им е културата и възпитанието. Такова е и на българите дето са по западен модел и култура. Помня че някога в България хората не си позволяваха да ходят и да се лигавят и правят на интересни, където други хора тренират. Лина грешени са ти разбиранията. Това да обиждаш пък показва че нямаш никакво възпитание и не уважаваш никого освен себе си и капризите си. Съжалявам за тебе, дано стане нещо и те промени. :judge:  :judge:  :judge:  :judge:  :judge:  И накрая да ви кажа тия дни не им кашлях, направо им крещях да се махат и тия летяха, като изтребители ха-ха !
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: генерал Жеков on 10 March 2020, 14:51:07
Браво,Шишмане,отлично си постъпил-само че не като българин,а като някой примитивен "гостенин" на континента.Да знаеш,че хората които според теб се "лигавят" и "разнежват" имат много високо мнение за теб и културата ти,както и автоматично за България,ако научат тази подробност.Относно вируса смятам,че докато цялото ни здравеопазване е на принципа "Да не дава Господ" по-добре всеки да се спасява както намери за добре-единично или по групи с близки хора.Тук медиите може би изкривяват или дори скриват определни неща,но паниката си остава точно поради недоверието на хората към тях и към политическата ни класа.За Италия не знам как е,но тук поне в моя град хората изкупуват всичко каквото има по супермаркети,аптеки и такъв тип магазини,което лично на мен ми се струва лудост,но ще видим как ще се развие положението в близко бъдеще
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 10 March 2020, 17:20:37
За съжаление от началото на кризата: журналистите и политиците, вместо да се заемат сериозно с нещата се лигавеха по западному и се само-превъзнасяха, като ненормални, каквито и са. Лайнарина Салвини от т.н. Северна лига- пък се чудеше как да извлече политически дивиденти и доказа само че десните , тука са по-големи боклуци даже от комунистите. Трябваше от  самото начало да дадат точни указания,  какво да се прави да пояснят важните неща: за да знаем как да се предпазим, при положение че сме вече болни, къде да идем, какво да правим( понеже болните нито ги вземат в бърза помощ, нито идват по домовете), как да разпознаваме болестта , да не се събират по много, да не се лигавят да се целуват, както много обичат тука и т.н. и т.н.
Чак сега след 2-е седмици започнаха да ги правят тези неща , ама пак не както трябва. Събота вечер обявиха че затварят Ломбардия и хората тръгнаха да напукат Милано, по гарите станаха задръствания и блъканица и резултата : вируса се разнесе още повече. Едва сега правят това, което, трябваше да направят преди 2-е седмици, а именно да затворят всичко. Въобще на запад управляват пълни некадърници с мания за величие и разхлопани дъски, такива са и журналистите им.
За Франция тука дават по новините : нещата с политиците и мерките срещу заразата са още по-зле.
_____________________________
Сега за градинките и тия дето им се изкашлях в лицето. Драга Лина и драги Жеков: тука нещата са доста по-различни отколкото са ви казали по те;левизията, няма как да ви ги обясня, научава се само на место. У хората липсва каквато и да е култура и възпитание, уважение, както и интерес кои какви са и т.н. За тях един негър и един арабин или българин и друг са едно и също нещо. Е с нас от Източна Европа понаучиха : че е добре да не ни дразнят понеже биеме и стават проблеми, ама това след като изядоха един куп бой. Има даже едни квартали известни някога с лошата си слава : в които източно-европейците така са ги наплашили че ония се оплакват масово, а доскоро те а тормозели Милано. Няма мафиоти, няма тарикати били са ги и ги бият  яката. Хората тука по начало  са гадни, ако те видят на спортната площадка: нарочно идват да ти пречат само и само да правят лошо. Децата им и те като тях, въобще във всичко тези са такива, : търсят да вършат зло, да пречат и досаждат. Начина за оправяне е един и се нарича бой. Пък нека някакви смешни националисти и поклоници на запада ми обясняват че сме тъмни балкански субекти. Така ги оправих и в нашият блок. Казах им че не ме интересува стари ли са - млади ли са ще ги бия та пушек ще се вдига, па те нека си подават жалби. И им мина, кротнаха се и спряха за защитават черните които бях подкарал да бия  и да ми стенят. Ония ми тропат от горе понеже били под наем и са от Уругвай и аз трябвало да си трая според западните лайнари. Да ама не, като им заритах вратата и стана каквото стана и им мина мерака. Аз не съм келеме  и помияр, да им се мазня на тия и да се възхищавам на ненормалната им западна  култура. Аз съм българин и бия и хич не ме интересува, такава е моята култура, няма да си купувам друга къща , само защото над мене пуснали под наем, някакви ненормални маймуни.Мъж българин си пази дома и семейството, така е било и така ще бъде, ако трябва ще ги излежа тия маймуни, ама нема да е техното.  Предполагам че тия дето ме критикуваха в темата , ако са тука по между си няма да говорят на български, а на италиански, както тия боклуци италианците нагло си позволяват да искат да правим. На такива бързо им обяснявам че няма такъв закон и ако нещо не им харесва да си е*** за майките и т.н. и млъкват. Понеже тука наглостта на западните хора е страшна. Стих се за старата ми агенция: българите там бяха се събирали да бият шефовете и така ги бяха наплашили че още им държи влага от българин. А тия шефове не са некакви балерини, а мъжаги и то здрави, ама да не те напъва българин.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 11 March 2020, 09:17:21
Забравих да кажа. Тука в затворите като един се разбунтуваха затворниците. Има около 35 избягали, ама точният брой не се знае . Между избягалите са и изключително опасни престъпници. Има и убити при сблъсъците с полицията. Либералите пък протестираха в защита на затворниците.
Днес заразените са вече над 10 хил. но лъжат според мен са над 20 хил.
С една дума става страшно, особено за икономиката.
Забраниха и да се излиза от вкъщи. Вчера полицаите гонеха хората от парка дето и тренирам. Днес имам тренировка на лостовете и успоредките и се чудя дали ще успея да я направя, понеже може да дойдат полицаите и да ме изгонят.
Доброто е че по улиците няма никой, в парковете също и няма кой да досажда.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 11 March 2020, 14:12:52
Затъпяването тука е стигнало до небивали висини. По супермаркетите са въвели: страхотната тъпотия да се чака на опашки от вънка за да не се заразявали. Така обаче, хората  се събират на куп, понеже никой не спазва правилото от 1 метър разстояние и става чудна среда за заразяване. А според официалните им нареждания не трябва да се събират на едно място. Когато хората са вътре в супермаркета, сами си спазват разстояние и не се доближават един до друг. Но явно за да вдигнат броя на заразените супермаркетите: са решили ги събират от вънка на куп. Това е резултата от идиотският им навик да слагат на ръководни места предимно лайнари, подмазвачи и некадърници, които нямат ум за 2 стотинки и правят само и единствено тъпотии. Не знаете, но на запад не пробиват работливите, умните, кадърните способните и можещите, а лайнарите , подмазвачите, тъпанарите и от тоя род. И ето ги какви ги сътворяват, неща грешни от начало до край.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 17 March 2020, 17:25:26
Основният проблем тука е че културата им е ненормална, от това и много хора полудяват напълно. Някога живеех  жк. Надежда, София и там имаше от едно каре от големи блокове около 2-3-ма ненормални. Как седят нещата тука? Нашият блок е с един вход на 6 етажа по 3-и апартамента на етаж, значи 18 апартамента и едно семейство е напълно изтрещяло. Майката и синът  са откачени, сестрата горе-долу е добре. Да не говоря колко са полу-ненормалните. На старото место където живеех имаше още повече луди. С една дума тези тук никак не са наред  главите. На мене лично ми е омръзнало да е карам с тях, да им блъскам по колите, да ги бия и т.н.
Подобни разправии ми се случваха, когато бяхме деца до към 5-6 клас  някъде.
Вчера е карах с един тъпак за нищо и за малко не го набих, днес на спортната площадка дето си тренирам едвам се сдържах да не набия една дойка откачени, ама едвам. Как ли не ме предизвикваха, ама се направих на луд до един момент и поле яко се разпсувах.С една дума ненормални хора, ама яко.
То и  България съм е карал с хора и съм ги бил, ама по веднъж в годината, тука всеки ден.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 27 March 2020, 12:30:35
КАК ИТАЛИЯ СТИГНА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ?
Ами те повярваха на техните анти-системни партии и движения, гласуваха за тях, избраха ги и....................
Дай на гордите и само-превъзнесени луди възможност да командват и гледай, какво ще сътворят. Пък после цитирайте лудият поет дето казал - лудите да живеят или каквото там беше казал.
Техните анти-системни партии са нашата АТАКА, възраждане, пламен пасковци, еленагунчевки, олеглашевци и т.н. навъдили се напоследък революционери, спасители, знаячи и оправячи на родината.
Откровено казано: старите партии се оказаха  дота по адекватни.
Извода е не вярвайте на тези хора, те са назначени от системата и служат на нея.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Hatshepsut on 27 March 2020, 13:36:24
"Ла Стампа": 80% от руската помощ е безполезна


Путин се опитва да се вклини в разлома между ЕС и Италия и да спечели вето срещу санкциите

Кремъл твърди, че руската медицинска помощ за Италия срещу коронавируса е напълно безкористна, но италиански всекидневник днес съобщи, че 80 на сто от нея е безполезна и служи като пропагандно средство и претекст Русия да засили влиянието си в третата икономика на еврозоната и една от ключовите европейски съюзнички в НАТО.

Че Москва не пропуска шанса за пропагандни дивиденти, днес ясно даде да се разбере руското външно министерство. Тази помощ разбива митовете за руската заплаха и дългата ръка на Кремъл, заяви говорителката му Мария Захарова.

"Стампа" обаче разказа друга история. Вестникът цитира "високопоставени политически източници" в Италия, че четири пети от доставеното оборудване не върши работа. То включва средства за бактериологична дезинфекция, полева лаборатория за стерилизация. Те могат да послужат в друг вид криза, но не и в сегашната в Италия. Апаратите за обдишване и медицинските маски, които изпраща Китай, за разлика от руските доставки, веднага влизат в употреба, пише изданието.

Безполезни материали и съмнителни военни

Помощта, на която Кремъл прикрепи етикета "От Русия с любов", беше уговорена в телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и италианския министър-председател Джузепе Конте. Според източниците на "Стампа" с нея руският лидер преследва геополитически цели:

"Путин вижда в коронавируса възможност физически да присъства на италианския театър, а италианският премиер не се притеснява да потърси подкрепа в трудната ситуация и да затвърди приятелството си с политическото ръководство в Москва."

Показателно е, че руското министерство на отбраната, а не това на здравеопазването организира операцията. Всички изпратени медици са военни, а не цивилни. Според "Стампа" някои от тях преди са участвали в задгранични операции, където "бактериологичната война се е преплитала с операции на разузнаването".

Вестникът цитира имената на генерал Сергей Кикот, който е специалист по антракса, полковник Вячеслав Кулиш, експерт по защитно облекло, работил по проблемите на еболата и чумата, и специалиста по бактериологични оръжия полковник Генади Еремин. Те се придвижват свободно из Италия, включително край бази на НАТО. В Неапол е командването на Алианса за Южна Европа, в Италия той има ключови военновъздушни и военноморски бази.

Италия остро упрекна Европа, че я е изоставила сама в кризата с коронавируса. Според "Стампа" Конте е договорил помощта, без да се консултира с европейските и натовските си партньори.

Руски полковник: Местните приветстват радостно нашата армия

По-рано този месец говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че помощта няма користни цели, например Италия да използва тежестта си в ЕС, за да бъдат разхлабени или отменени санкциите срещу Русия.

Днес обаче Захарова демонстрира друг ракурс към ситуацията, до голяма степен потвърждаващ написаното в "Стампа". Тя публикува във фейсбук профила си видеоклип, показващ руски военни медици, чиято автоколона е спряла за почивка някъде в Италия.

"Местните радостно приветстват нашата армия и не се чувства, че се намираш в друга страна", казва в клипа началникът на автоколоната полковник Игор Богомолов.

"Това не е филм за агресивните руснаци и изгорената от тях земя, това е репортаж за помощта,  която Русия оказва на италианците, преживяващи много тежък период от тяхната история", написа Захарова. "Ето го апогеят на изолацията, апотеозът на "руската заплаха", анатомията на "ръката на Кремъл".

Руският посланик в Италия Сергей Разов отхвърли публикацията в "Стампа" като "перверзна".

"Такива твърдения са продукт на перверзен ум", каза той, цитиран от руската агенция РИО "Новости". "Безкористното желание да помогнем на приятелски народ в беда е видяно като коварно."

Конте не за първи път търси и демонстрира близост с Русия. Той не е и първият италиански премиер, който прави това. Топли отношения с Путин имаха предшествениците му Матео Ренци и Силвио Берлускони. Италия беше ключовата участничка в провалилия се газов проект "Южен поток".

Италия е най-тежко пострадалата от пандемията европейска страна. Тази сутрин установените там случаи на зараза с новия коронавирус бяха 74 386, починалите - 7503, а оздравелите - 9363.

Най-малко десет руски военнотранспортни полета от Москва до италианската военна база Пратика ди маре доставиха там медицински материали, оборудване и 100 военни медици, които ще работят заедно с италианските си колеги, чиито здравни заведения са на ръба на възможностите си.

https://clubz.bg/96283-ot_rusiq_s_lyubov_bezkoristna_pomosht_ili_propagandno_politicheska_akciq
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 27 March 2020, 13:53:21
Този вестник, лъже както всички останали тука. Повтарям : руснаците са на най-страшното место - Бергамо и вече по техни препоръки, градът е затворен и раздават храна по домовете. Това стана само ден след като пристигнаха. Нали не смятате че Путин и руснаците са толкова тъпи да докарат негодни материали ? За сега са около 200 руски лекари, но скоро ще стигнат сигурно 1000. Има нужда от лекари, а ЕС не изпраща и ще вземат от където могат. И да допълня, тука няма ненужни материали, започнаха да правят от нищо нещо.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 27 March 2020, 17:40:18
СКОРО В ИТАЛИЯ ЩЕ ИМА РАЗГРАБВАНЕ НА МАГАЗИНИ.
Вчера е бил първият опит  в Сицилия, за сега неуспешен, но след 2-3 месеца, когато народа няма какво да яде - според мене ще са дота успешни.
Мисля да участвам някое такова разграбване, ако хвана момента. За това, като наближи времето залягам да дебна магазините до нас. Тия дни ще ида да набележа, къде са скъпите храни и сьомгата.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 27 March 2020, 23:19:44
Според мен в Сицилия опитът за мародерство не е продиктуван от нужда, а защото южняците са немалки мангали и използват обстановката.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 28 March 2020, 09:54:08
Quote from: Panzerfaust on 27 March 2020, 23:19:44Според мен в Сицилия опитът за мародерство не е продиктуван от нужда, а защото южняците са немалки мангали и използват обстановката.
Според тебе, ама ти не познаваш нещата. На юг са доста бедни и това сега направо ще ги умори.
Освен това все още има остатъци от мафията, които дават тон на нещата. А защо са се опитали, не мога да кажа, може да е всичко. Може няколко тариката да са се пробвали, или пък комунисти да са организирали нещо, може да е какво ли не. Не се говори по въпроса и няма информация. На юг живеят различни хора, направо народи. В Сицилия не са цигани, цигански регион е Неапол,  останалите имат от всичко. Калабрия пък е населена от доста сериозни хора. То и не случайно калабрийската мафия все още я има и е много по силна от сицилианската, на практика са номер едно в света.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 28 March 2020, 17:19:37
В  Сицилия пак са нападали магазини. Сега пред всеки супермаркет седи полиция. Яно нещата отиват към някакви бунтове.
____________
Забравих да ви разкажа : американските другари врътнаха една доста долна далавера преди около 15 дена. Купиха тайно медицински материали от фирма в Бреша (един от много засегнатите градове) и ги изнесоха нелегално с военен самолет от една от военните им бази. Докато американците на практика гепат, гадните руснаци дават.
След кризата тука ще е много интересно.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 March 2020, 10:58:58
Премиерът на Италия е напълно луд.
От началото на кризата наложи да се прави документ за само-удостоверяване на : къде отиваш дали си болен и такива. От началото до сега смени дози документ 5 или 6 пъти и ако нямаш вкъщи принтер , как ще и го набавиш не се знае, защото няма никъде отворена книжарница за ксерокопиране.
Новата му тъпотия е че маските стават задължителни. Да, но маски няма никъде, няма даже за лекарите.
Сега няма как да излезнем, понеже нямаме маски, а и никъде не се продават.
Луд за връзване, а го сложили за премиер.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 March 2020, 19:35:06
В Сицилия а после и в цяла Италия, се готвят да разграбват магазините. Вероятно ще ни пратят от агенцията да ги пазим, ако стане така  и тука в Милано. На практика нямам нужда да работя повече, ама ще ида да се отбия на западняци и комунисти. А и екшъна си струва да се види и участва в него. Един път в живота се случва.
И да ми счупят нещо, се тая важна е тръпката.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 30 March 2020, 10:27:20
МЕДИИТЕ  В ИТАЛИЯ , А И ПО СВЕТА.
Свободната журналистика е свободна, колкото аз съм космонафт.  Сетих се свободни са: да се навеждат на политиците и едрият капитал.Италия в една и съща новинарска емисия
- овладяхме пандемията и заразените и умрелите намаляват
- скоро ще сме в пика на заразата.
Е ако сте я овладели, как така пика предстои ? Не трябваше ли да е минал ?
На другият ден
- нов печален рекорд на починали.
Е нали намаляваха, как сега  нов рекорд ? То има рекорд , ама по затъпяване на медиите !
После започват да лъжат че нямало да оставят никого гладен и щели даже да дават пари на хората. Давали цели 400 милиона, това изглежда страшна сума, ако човек не познава нещата. Ако ги познава знае че ще има за всеки по около 20 стотинки. И т.н. и т.н. лъжи, лъжи и пак лъжи.
После ми давайте запада за пример.

___________________________________________________________________
(https://postimages.org/)hosting pictures (https://postimages.org/)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 30 March 2020, 22:01:56
ОТНОСНО СТАТИСТИКИТЕ ОТ И ЗА ИТАЛИЯ.
_________________________
Каквото и да ви кажат не вярвайте.
Нещата са излезли от контрол и не се знае, нито колко са: заразените, нито починалите, нито оздравелите. Така е понеже не правят тестове на всеки, не всеки отива на лекар, правителството им е изтрещяло, тяхната гражданка защита също и е мазало и половина. Знае се точност само броят на починалите геройски медицински лица - 63. Краят му не се вижда, а скоро ще останат и без пари, а някои вече нямат, и не знам какво ще стане.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 01 April 2020, 11:22:43
ИТАЛИЯ
Надписа гласи
Кажете ми друга страна в сета където:
- престилките за еднократна употреба са АРМАНИ
- уредите за дишане ФЕРАРИ
 - маските Гучи
- и геловете БУЛГАРИ,
бих добавил
- и хората такива лайнари от малките до големите 
______________________________________________________


(https://postimg.cc/BXZ0P8B6)

Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 02 April 2020, 17:37:56
КАКВО Е НАИСТИНА В ИТАЛИЯ.
Доста другари: будители на народа, спасители, революционери и подобни дават за Пример Италия и как им отлагали сметките за ток и газ, вноските за банките, наемите и даже им давали помощи, и скоро отваряли всичко.
Ще ви разочаровам: няма такова нещо наистина, има го само на думи- наужким, няма отлагане на нищо, за наеми да не говорим, няма и пари за раздаване. Страната не се знае , кога ще се отвори, ама няма да е скоро.
И една лоша новина туко що дошла: наш познат личен лекар е много тежко състояние с коронавирус и едвам диша, не се знае ще го бъде ли? Това го казвам понеже говорят че вируса не е опасен.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 04 April 2020, 17:57:04
ЗАЩО ГЕРМАНИЯ ОСТАВИ ИТАЛИЯ В БЛАТОТО ?
Ами защото няма мисъл да им дават пари, които политиците и елита на тази страна , безотговорно да хвърлят на вятъра, даже не се мъчат да ги крадат, просто ги хвърлят. Така е защото са се оплели в лъжи, измами, бюрокрация, гордост, само-превъзнаяне и тъпотии. И да даде Германия пари, тия или ще ги изхабят безотговорно или ще ги откраднат. Обаче политиците и елита тука са хитри и настройват хората срещу Германия.
Моето мнение е че като, не им дадат пари и стане лошо може и да се осъзнаят. И имайте на пред вид че не харесвам Германия, за Меркел да не говорим.
Така, като останат без пари, може да започнат да лекуват болните в начален стадий, а не да ги чакат да спрат да дишат. С една дума може да се спасят сума ти човешки животи.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 05 April 2020, 09:43:31
·

ЕДИН СЪСЕД ВЕЧЕ ИЗТРЕЩЯ
Крещи от балкона на хората - да си слагат маски, ама го прави с голяма упоритост. И преди си мислех че не е наред, има над 200 чифта скъпи обувки , ама поне успяваше да се контролира. Това е другият голям проблем за след кризата - изтрещелите италианци, а те няма да са никак малко.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 April 2020, 17:44:54
 В ИТАЛИЯ Е КАСАПНИЦА.
 Лекарите са се превърнали в убийци. Не знам дали така им нареждат от някъде, дават им зор ли но тия направо убиват без да им мигне окото.
Тука се говори за вълна от предстоящи съдебни процеси, срещу лекари, болници и там който трябва.
Вече двама наши познати ги изписват: лекувани  недоизлекувани.
Първият със задух и болки в крака. Болките са от тромб-съсирек в следствие на болестта и 20-е дневното лежане. Лекарите са го знаели добре и въпреки това му казали -няма ти нищо , здрав си вече. Отива си този човек в къщи, ама тромба тръгва и засяда и аз не знам къде , айде пак в болницата, операция и дали ще го бъде не се знае.
Другият наш  познат: почина днес Бог да го прости, не беше лош човек за италианец, даже доста добър и отговорен. Лежа около 20-ет дена и му казали че е здрав и излекуван, прибира се, два дена и започва да се задушава, карат го в болница и там днес сутринта е починал. Бъбреците му били изсъхнали от болестта, и без апарат за дишане нямало как да живее. Да ама го изписали ! А и той беше личен лекар, не случаен човек. Преди 20 дена почина сестра му близначка, но я писаха че е умряла от друго не от вируса. Бяха на 69г. сега трябваше да имат рожден ден.
Та хуманизма си показа истинското лице и хуманистите се оказаха сатанисти.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 22 April 2020, 16:55:58
ИТАЛИЯ ПОЛУДЯВА.
Кой ви излъга че антисистемните движения и патрии са наистина такива а ?
Антисистеманото движение 5 звезди и демократичната им партия , което е тяхното СДС и управляват заедно в момента полудяват все повече.
От вчера са започнали да пускат на свобода : опасни мафиотски босове, за да не се заразели с корона вируса. Включително и такива, осъдени на доживотен затвор за убийството на полицаи. Лично аз не повярвах, докато днес по новините не показаха и кадри с освобождаването на престъпните главатари.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 22 April 2020, 22:13:36
Quote from: генерал Жеков on 22 April 2020, 21:54:38Как така наши съратници от Европа,с които контактувам споделят точно обратното и то дори след мои лични,преки наблюдения,вкл. в Италия,а ти твърдиш че такова нещо няма? Може би в твоята среда в наркоманския бар,където работиш няма такива организации,но в реалния и нормален свят те съществуват и работят,както съм посочил,с темпо което ние в БНС като единствена подобна организация поддържахме до момента на нейното неутрализиране и постаяне под контрола на лица от службите
Не би трябвало да ти отговарям - не заслужаваш. Това е за последно .За другите страни в Европа не знам, не съм там, нямам представа. За Италия обаче  знам повече от добре .Ти нямаш лични преки наблюдения за Италия, освен ако не живееш вече тука. Не работя вече в този бар, но пък там беше идеалното место за проучвания, понеже имаше всякакви хора, от всякакви слоеве на обществото, даже и фашисти и бяхме и приятели с един от една извества и богата фамилия с фашистко потекло. Та там можех да разговарям по 6-7 часа на вечер  хората и да добия доста добра представа за нещата. Там намерих и връзки, каквито не се намират под- над път. Ако знаеш седалища на такива организации в  Милано и околностите кажи ги може да дадеш и ИМЕИЛ. Аз преди време се опитах да търся в интернет и не намерих нищо. За сметка на това съм видял няколко седалища на комунисти.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 22 April 2020, 22:22:11
Относно национализма в Италия не мисля че такова нещо е все още възможно. Не ме интересуват особено, не съм италианец, та нямам пола да лъжа или да извъртам. Просто са напреднали, много в нео-либерализма и няма връщане на зад.
Даже сега се сетих че тука не си позволяват да бият жена, независимо какво прави. Даже полицията идва веднага, ако има бита жена. В оня бар дето работех идваха всякакви боклуци и често биех и жени, заради което всички много ме уважаваха. Помня че на една , като и отпрах един шут в корема с зимна обувка и бях направил рана и течеше кръв. Та тя изквича - как можело така ? Попитах я иска ли още и изчезна и повече не се върна. То си имаше причина да я ритна така де:  не беше без нищо. И такива работи.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 28 April 2020, 22:14:59
В ИТАЛИЯ СТАВАТ СТРАННИ НЕЩА
Първо болните от вируса стари хора: от болниците, направо ги пращаха в старческите домове на едно със здравите, като им обяснявали да не слагат маски и ръкавици. Така на практика избиха около 30 % от старите хора в старческите домове. Полиция и карабинери започнаха разследване да търсят виновните. И тия дни какво мислите става ? Пак искат да връщат в старческите домове болните от КОВИД стари хора, та сигурно да убият останалите за сега живи тарци ! На мене ми звучи странно и ненормално. Верно е че тия тук са ненормални, ама чак толкова е вече прекалено.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 April 2020, 09:27:08
В Италия на един свещеник му писна от изолацията и карантината и миналата неделя провел литургия. Сатанистите атеисти, които само това и чакат  лицето на кмета:  веднага му пратиха карабинери в църквата и всички присъстващи и свещеника са глобени по около 300 евро.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 29 April 2020, 09:35:57
Quote from: Шишман on 30 March 2020, 10:27:20МЕДИИТЕ  В ИТАЛИЯ , А И ПО СВЕТА.
Свободната журналистика е свободна, колкото аз съм космонафт.  Сетих се свободни са: да се навеждат на политиците и едрият капитал.Италия в една и съща новинарска емисия
- овладяхме пандемията и заразените и умрелите намаляват
- скоро ще сме в пика на заразата.
Е ако сте я овладели, как така пика предстои ? Не трябваше ли да е минал ?
На другият ден
- нов печален рекорд на починали.
Е нали намаляваха, как сега  нов рекорд ? То има рекорд , ама по затъпяване на медиите !
После започват да лъжат че нямало да оставят никого гладен и щели даже да дават пари на хората. Давали цели 400 милиона, това изглежда страшна сума, ако човек не познава нещата. Ако ги познава знае че ще има за всеки по около 20 стотинки. И т.н. и т.н. лъжи, лъжи и пак лъжи.
После ми давайте запада за пример.

___________________________________________________________________
(https://postimages.org/)hosting pictures (https://postimages.org/)
В самото начало на извънредното положение си помислих следното:
Стана тя сега каквато стана - От една система, което е свикнала и срастнала с лъжата и съществува благодарение на лъжата, сега да очакваме да ни говори истината ли, от екрана?
Абсурдът е огромен.

Така или иначе човек трябва да има добра хигиена. Това е винаги валидно. Още повече че българите имаме като цяло нормален достъп до вода и електричество.

Човек трябва да е разумен и да не се страхува. Трудна е изолацията, но за известно време мисля,че е наложителна.

Лошото е,че грижата за здравето на хората в общество като нашето/ по твоите думи разбирам,че в Италия не е по-добре/
отдавна не е такава, каквато беше дори по време на социализма. Пораженията са големи от водената политика на здравеопазване-търговия.

Според скромното ми мнение, голяма е вероятността да е умишлено създаден вирус, но намеренията на създателите му със сигурност Бог ги осуетява.

Последствията и изводите тепърва ще се избистрят за хората по целия свят.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 April 2020, 10:11:23
Quote from: Long time ago on 29 April 2020, 09:35:57Лошото е,че грижата за здравето на хората в общество като нашето/ по твоите думи разбирам,че в Италия не е по-добре/
отдавна не е такава, каквато беше дори по време на социализма.
Не може да се мери  онова време. Тия сега направо са луди за връзване.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 29 April 2020, 14:25:36
Quote from: Long time ago on 29 April 2020, 09:35:57Лошото е,че грижата за здравето на хората в общество като нашето/ по твоите думи разбирам,че в Италия не е по-добре/
отдавна не е такава, каквато беше дори по време на социализма. Пораженията са големи от водената политика на здравеопазване-търговия.
Днешна Италия има 20 години по висока продължителност на живота от НРБ, а днешна България 10. Това са фактите, иначе ЕЖК (една жена каза) може да си говори всичко.
Една от причините да ги удари така пандемията е застарялото им население, а то е следствие от високата продъжителност на живота.
Италия е на 12-то по продължителност на живота - 80,5 години, България е на 87-о с 72,7 години, а мокрият блян Русия е на 137-о с 65,5 години.

https://bg.wikipedia.org/Списък на страните по средна продължителност на живота (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 29 April 2020, 14:52:44
Срещал съм статистиката и аз.
Да са живи и здрави италианците и повече да живеят.

Не е розово при нас здравеопазването и си личи и по статистиката, освен от собствен опит/преживяно от родители, приятели и т.н./ и наблюдения.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 29 April 2020, 15:26:28
Не беше розово и през социализма - казвам ти го като жертва на лекарска грешка и много спомени из соц. болниците. Истината е, че сега има болници, които са като хотели пред ония коптори. Мога много да разказвам, но няма смисъл.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 April 2020, 17:21:06
Quote from: Panzerfaust on 29 April 2020, 14:25:36Днешна Италия има 20 години по висока продължителност на живота от НРБ, а днешна България 10. Това са фактите, иначе ЕЖК (една жена каза) може да си говори всичко.
Една от причините да ги удари така пандемията е застарялото им население, а то е следствие от високата продъжителност на живота.
Италия е на 12-то по продължителност на живота - 80,5 години, България е на 87-о с 72,7 години, а мокрият блян Русия е на 137-о с 65,5 години.


Ха-ха, 20г. повече ха-ха, да не живеят до 100г. ? Причината да ги удари така е некадърно правителство и политици. Знаели са от 6 януари че вируса ги удря и никакви мерки, на 29 януари даже обявяват извънредното положение, но то не влиза в сила. А поред мене го направиха и умишлено. Застарялото население е и защото вече не искат да раждат. Како общо имаше тука Русия не разбрах. Прилича ми да е отчетем пред Сорос, че сме верни на линията. Да при комунизма ставаха грешки в здравеопазването, ама тука  в Италия е касапница от небрежност. Тука чувам такива неща, за каквито при комунизма не съм чувал да има.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 April 2020, 17:26:01
Quote from: Panzerfaust on 29 April 2020, 15:26:28Не беше розово и през социализма - казвам ти го като жертва на лекарска грешка и много спомени из соц. болниците. Истината е, че сега има болници, които са като хотели пред ония коптори. Мога много да разказвам, но няма смисъл.
В Италия болниците са доста добри, храната в тях - като ресторант, ама.............. не се нае как ще те подредят накрая. Аз ако трябва да се оперирам да не дава Бог, ще си платя в България  Токуда или каквото там е сигурното. Тука ме е страх.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 08 May 2020, 18:26:32
Гладни времена.
Подобно на 50-те и 60-те години у нас. В Италия настанаха гладни времена. Хората нямат пари да купят на децата и елементарните неща за ядене и пиене. Жена ми като извежда детето и забелязала че ако му даде студен чай или нещо за ядене като фокача-тутманик и другите гледат гладно. Яде им е и им се пие, ама няма пари. Та вчера им разделила и на тях малко да ядат, ама не може да им носи и чай и друго. Та от днеска и нашият на вънка само вода. Да не повярва човек. Вчера един колега ми се оплака че е много зле, то тука масово народа е зле и отчаян. Лоша работа. Колкото до мене - Слава на Бога.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 09 May 2020, 12:25:10
Става интересно. От няколко дни пазим едни складове от стачкуващи араби от някакъв профсъюз. Тия по време на байрам, много обичат да изпадат в тъпи фанатични настроения. От както сме там не са се появявали, но се очаква да се появят тия дни. Ако дойдат ще стане голяма битка, те са около 70-100 човека, ние около 50-60 но охранители от дискотеките, тоест с опит в боя. Та почне ли се веднъж, няма да има спиране. Аз много обичам да гледам боеве, а тоя ще е мега бой, та даже бих отишъл без пари само да мога да гледам и участвам. Вчера намериха торби  празни бутилки, които тия бяха скрили наоколо. Тука това е един от похватите за бой на диваците от 3-ят свят. Гледаш го никакъв, подцениш го и го подгониш, тоя иде до някое кошче дето нае че има празни бутилки и започва да ги хвърля и така. Ще и разкажа, ако стане нещо. Иначе работата ни сега е цяла нощ да се подпираме и да си говорим.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 May 2020, 21:44:09
Силвия - Аиша е италианка, която вчера се прибра  Италия, Рим след година и нещо плен. При престоя си при терористите приела исляма и се върна с бурка и зелена дреха. Случая и следния: отишла там да се самопревъзнася и да работи за бедните на своя отговорност, отвлеклия и правителството платило откупа и. Вдигна се доста шум : трябва ли да плащат откуп за такива, понеже те и отиват там не по държана работа, а на своя глава. Та да си поемат рисковете и за тях откупи да не се плащат, не и от държавата. Така на практика Италия финансира тероризма.

На снимката :Горният плакат - банковият превод е дошъл, на долният - благодарим ви момичета елате да ни намерите-видите пак.

____________________

(https://postimages.org/)uploadphoto (https://postimages.org/)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 13 May 2020, 10:34:23
Мишок, ти коя година емигрира в Италия и какво те накара да идеш там ? Гледам някакви твои постове в най-стария форум на БНС някъде около 2003-2004г., но май тогава още си в България (може и да бъркам), и разбира се обвиняваш бенесарите какви анти-християни са - оттогава си ги почнал. :judge:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 13 May 2020, 11:12:41
Quote from: FELDMARSCHALL on 13 May 2020, 10:34:23Мишок, ти коя година емигрира в Италия и какво те накара да идеш там ? Гледам някакви твои постове в най-стария форум на БНС някъде около 2003-2004г., но май тогава още си в България (може и да бъркам), и разбира се обвиняваш бенесарите какви анти-християни са - оттогава си ги почнал. :judge:
Аз заминах 2007 април месец. Причините - много. Основната: вече нямаше бизнес, беше ми и омръзнало от данъчни, наеми на магазини и такива . Да ти кажа и добре направих, то не се търпеше.
МИ сега ми омръзна да се занимавам с БНС, а и те са вече умрели. Иначе направо си бяха ненормални: ще спасявали България чрез сатанизъм, то смешна работа. Видяхме до къде ги доведе сатанизма им. А за Расате, какви работи научих, не ми се говори да не се омърсявам.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 13 May 2020, 17:34:01
Това е относно италианката чийто откуп правителството плати. Казват че тази ненормалница приела исляма, и научила арабски, сега искала да се казва Аиша и им струва над 4 милиона.
Тука се вдига голям шум по въпроса. Според мене нео-либералната демокрация, напълно изтрещя.

___________________________________

(https://postimg.cc/Ty97c7Hd)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 13 May 2020, 17:40:24
Ето я пак въпросната бивша Силвия и сегашна Аиша.
Не знам дали е монтаж, предполагам.


(https://postimages.org/)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 May 2020, 22:15:51
Днес си направих застраховка на колата. Излезна ми само 430 евро. И това е добре, защото до сега я правех за 410 евро за 6м.
И то при познат човек иначе около 600, може и 700 евро. Тази новата сега е по интернет. Щях така да направя и предишните, ама тука е голяма бюрокрация и не ставаше. Та тук застраховките са живо дране, особено ако не си я направите през интернет.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 21 May 2020, 17:21:48
В Италия и въобще на запад, много обичат:негрите, ислямистите, въобще циганите, направо си умират от кеф за такива. За сметка на това не харесват българите и източно европейците. И има защо, редовни ги правим на нищо и даже ядат и бой. Въобще на тия аз не им прощавам, паднат ли ми - бия с кеф.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 21 May 2020, 20:57:03
Quote from: Шишман on 19 May 2020, 22:15:51Днес си направих застраховка на колата. Излезна ми само 430 евро. И това е добре, защото до сега я правех за 410 евро за 6м.
И то при познат човек иначе около 600, може и 700 евро.
А пък моята застраховка е 290лв. при ЛевИнс. Виж колко по-евтино е в България, направо се връщай да си джиткаш на евтинийката. :judge:  :dance:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 21 May 2020, 21:31:32
Quote from: FELDMARSCHALL on 21 May 2020, 20:57:03А пък моята застраховка е 290лв. при ЛевИнс. Виж колко по-евтино е в България, направо се връщай да си джиткаш на евтинийката. :judge:  :dance:
И на мен ми се иска, ама не мога за постоянно. Пък и полза няма да има за никого от моето връщане.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 23 May 2020, 17:33:29
Снощи пуках гума, днес я оправих, цена 20 евро. На едно место бяха по 16 евро, ама има една гадна бабичка дето все прави забележки и се зъби и не отидох там. Та такива са цените тука. За колата ходя при един българин монтьор: много точен човек , взема ми по-малко, а понякога не иска и да му плащам, но аз настоявам винаги да си платя. Та не е верно че българите не си помагали в чужбина. Тук в Италия си помагаме, повече от всички други народности. На няколко пъти ми се е случвало да не ми искат пари. Един приятел с 3-и деца ми сложи дограмата и ми поиска пари само за бензина. Платих му колкото трябва и му казах че като нямам пари тогава няма да му платя, но сега, като имам , а и той има и 3-и деца за хранене: ще му платя, колкото му е цената.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 23 May 2020, 18:04:13
За да е направил 3 деца значи си е направил сметката и има солидни доходи (все пак не е циганин). Едва ли е опрял до твоите пари, той и затова понякога както викаш за приятели работи с намалени цени или дори безплатно. Относно българите в чужбина, разбира се че това е наложило се клише, че не си помагали. Всичко опира до човека, има ги и двата типа. Аз съм бил и в Англия и в Германия, но за щастие лошо от българи не съм видял, и не са ме прецаквали - може и да съм имал късмет, не знам. Относно стандарта на живот според политолога Михаил Константинов при влизането ни в ЕС 2007г. сме били на 27% от средния доход на страните от ЕС, докато сега сме на 48% по негови данни, което все пак е някакъв напредък макар че можеше да е много повече за тези 13 години.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 23 May 2020, 18:09:05
Quote from: FELDMARSCHALL on 23 May 2020, 18:04:13За да е направил 3 деца значи си е направил сметката и има солидни доходи (все пак не е циганин). Едва ли е опрял до твоите пари,
Ами точно тогава не работеше много. Пък и да работи, не е длъжен да ми лага дограмата бе пари - не е редно, при положение че имахме пари и можехме да си я платим.
Иначе той работи добре, слага дограми и е добър и печели добре.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 May 2020, 12:18:04
Италия се превръща в зловеща лудница.
Тази седмица ме пратиха на работа в един бар на известното в Милано Корсо Комо. Зарадвах се понеже работата там е добра: не се прави нищо и се едно съм излезнал да се повеселя аз. Подпиране, ред-бул приказки с хората и така.
Радостта ми мина бързо ! На местото на приятните нормални хора , дето идваха преди кризата: сега идват буквално ненормалници и боклуци. Групи от по 10 и нагоре човека, друсани, пияни, тъпи, ненормални и гадни, хора без бъдеще в живота, бъдещи клиенти на затворите. Нещо страшно, като се сбият и няма край. На туй от горе се дръвчат и на мене и ако ме усетят че съм тъпак - ще ме спукат от бой. Ходя с палка и спрей на работа. Тактиката е да не отстъпвам, докато не си тръгнат и ако дигнат ръка да бия до дупка. Тия дето работят в бара гледат ужасени цялата тази сбирщина от човешки отпадъци, аз също. То ако почне бой : ще стане страшно, с палката ще им изпочупя ръцете и главите и ще трябва да избягам да не ме съдят, а със спрея колко народ ще напръскам да квичат не ми се мисли. Предполагам че след една- две седмици, като видят че не ме е страх  от тях - ще се успокоят и ще им мине, ама не се знае. Жалко понеже беше работа мечта, все едно не съм охрана.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 13:39:51
Ти в Италия само охрана на заведения/дискотеки ли си работил ? Минал съм тоя период в следучилищните ми години в Русе, сбиванията бяха като "добър вечер", направо свикваш с тях и започваш да ги приемаш за нормална рутина, което не е добре. Нервната система сдава багажа в даден момент и започваш дори вкъщи да се караш с близките за нищо, забравяйки че не си на работа...абе ужас беше. То тогава и най-много вилнях по форумите изливайки яда си, а всъщност целях да изпусна парата че да не направя някоя глупост по улиците... :laugh:  :judge:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 May 2020, 13:57:37
Quote from: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 13:39:51Ти в Италия само охрана на заведения/дискотеки ли си работил ?
Работих и в една фабрика, ама не ми хареса. От тогава работя само охрана. Пазил съм и магазин и складове, ама плащат малко и за това не го правя.
Иначе работех в един бар  много боеве и яко наркомани, на нервната ми система и нямаше нищо и не нервничех. Там  си счупих и дланта на един тъпак в главата и така. После обаче , като затвориха бар Кошмар бях малко, като риба на сухо на другите места , където ме пращаха, понеже бях свикнал да бия, а не на всякъде се прави така. Те и колегите предупредени от агенцията ме третираха се едно съм някакъв ненормален дето бие хората без причина и не ми даваха да се меся  боеве и така.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 15:12:56
Мишок, абе ти откакто те помня по форумите за каквото и да се говори насочваш темата винаги към това - кога съм набил, кого съм аргасал и т.н. :judge:
Това някакъв своеобразен нарцисизъм ли е не знам, ама отдавна не си младеж че да се хвалиш непрестанно с тези неща. После се чудиш защо години наред те мислеха, че си леко мръднал. И освен това сам влизаш в противоречие със себе си, заявявайки  че ти е добре нервната система и работата не й повлияла, а същевременно казваш как ежедневно биеш тия непослушните клиенти, а и други хора по улиците. Значи изобщо не можеш да си сдържаш нервите както твърдиш.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 May 2020, 17:04:54
Quote from: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 15:12:56Мишок, абе ти откакто те помня по форумите за каквото и да се говори насочваш темата винаги към това - кога съм набил, кого съм аргасал и т.н. :judge:
Това някакъв своеобразен нарцисизъм ли е не знам, ама отдавна не си младеж че да се хвалиш непрестанно с тези неща. После се чудиш защо години наред те мислеха, че си леко мръднал. И освен това сам влизаш в противоречие със себе си, заявявайки  че ти е добре нервната система и работата не й повлияла, а същевременно казваш как ежедневно биеш тия непослушните клиенти, а и други хора по улиците. Значи изобщо не можеш да си сдържаш нервите както твърдиш.
Разказвам интересни случки. Някои хора особено на запад, трябва да бъдат наказвани, понеже се държат прекалено нагло.
Тоя дето си счупих дланта в главата му беше нагъл ненормалник, искаше да изнудва бара за пиене и после вероятно за пари. Претендираше че съм му надул лицето , понеже му отвъртях два удара, понеже пък той преди това ме удари без нищо. Та обясняваше че съм нямал право да го удрям, а че той ме ударил - можело. С приятелите му, други 2-ма глупаци свършиха много зле. Единият лежа около 5мин. в безсъзнание. Него не го бих аз а други. Нещата така се обърнаха че накрая трябваше да ги спасявам. То тоя бар беше яко ненормален. Веднъж ми се наложи да спасявам 2-ма негри, а съм расист и никак не ми хареса, ама щяха да ги убият от бой. И такива ми работи. То от там колко истории имам за разказване - край нямат. В началото жена ми всеки ден ме чакаше да и разправям, какво е станало.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 17:09:20
Сега имаш ли жена ? :dance:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 May 2020, 17:17:52
Quote from: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 17:09:20Сега имаш ли жена ? :dance:
Имам разбира се. Що за въпрос !Ние сме традиционалисти и т.н.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 17:45:11
Попитах щото с твоя невъздържан нрав трудно би се задържала някоя дълго време. Сигурно я налагаш, когато не слуша... :judge:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 May 2020, 17:52:21
Quote from: FELDMARSCHALL on 24 May 2020, 17:45:11Попитах щото с твоя невъздържан нрав трудно би се задържала някоя дълго време. Сигурно я налагаш, когато не слуша... :judge:
Напротив аз съм доста въздържан и спокоен. Просто, когато ме правят на луд не винаги  си мълча. Глупости как ще бия жена ми ! Тия неща с бой не се решават. Тя и жена ми няма от какво да е недоволна, винаги съм и осигурявал добър живот и стандарт.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 May 2020, 22:15:15
Номера като работиш охрана не е да ги биеш, а да успяваш да избегнеш боевете. В това съм много по-добър от повечето колеги. На практика почти винаги успявам да оправя нещата.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 30 May 2020, 16:46:26
Българин загина при катастрофа между два ТИР-а в Италия

67-годишен български шофьор, спящ в кабината на ТИР, загина, след като шофираният от колегата му камион се блъсна в друг ТИР, съобщиха медиите на Апенините, цитирани от 24 часа.

Това стана на магистралата А22 в област Венето.

Катастрофата станала сутринта на 29 май, на няколко километра от местността Боргето. Двата камиона с германски номера се блъснали силно по причини, които все още се изясняват от пътната полиция. Шофьорите им останали невредими, защото успели да се измъкнат от кабините.

Българинът, спящ на кушетката в единия от тировете, обаче останал заклещен между ламарините.

Той бил тежко ранен. За измъкването му били необходими хидравлични клещи от спасителите, дошли от Верона и Тренто. На мястото на катастрофата пристигнал и медицински хеликоптер, който транспортирал ранения до болницата на град Тренто. Заради травмите си в гръдния кош и силния вътрешен кръвоизлив обаче българинът починал.

https://www.dunavmost.com/novini/balgarin-zagina-pri-katastrofa-mezhdu-dva-tir-a-v-italiya
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 30 May 2020, 17:23:22
Тука стават много катастрофи. Тия не могат да карат, отделно е пълно  с некадърни шофьори чужденци и така. Миналият месец удариха колата на жената на един приятел, размина и се за малко.
Аз лично денем не понасям да карам тука. На веки стълб има цветя в памет на загинал.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 30 May 2020, 19:50:14
Е то Милано е голям град, нормално е да има повече катастрофи. Доколкото знам от приятели италианците са едни от най-лошите шофьори в Европа. :laugh:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 30 May 2020, 20:50:25
Quote from: FELDMARSCHALL on 30 May 2020, 19:50:14Е то Милано е голям град, нормално е да има повече катастрофи. Доколкото знам от приятели италианците са едни от най-лошите шофьори в Европа. :laugh:
Така е : лоши шофьори, нагли и гадни и като се има на пред вид че е гъсто населено и всички имат коли - страшно е.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 31 May 2020, 12:13:55
ЦИГАНИТЕ
 Тука почти нямат цигани. Сега са им внесли румънски такива и сръбски. Такова ненормално племе - не е истина. Бяха ми казали че имало и неаполитански, даже ми се беше случило да изритам със все сила една такава  корема. Влака минава покрай едно  циганско гето, дето са ги устроили доста добре: фургони и сглобяеми басейни до всеки. Срещу нас се нанесоха някакви цигани - страшна работа. Не знам под наем ли са, от общината ли им дадоха жилище. Тъпото е че италианците не разбират, какво е циганин, докато не се опарят.
Евреи обаче има доста тука и по нрав приличат на нашите, като срещна евреин и го бъзикам яката, ама не им пука.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 06 June 2020, 11:28:21
Да му се не види, вчера изкарах бурна вечер. Сбиха се баш пред бара. Бях обаче готов: напръсках ги със спрея , после с палката напреде , ама избягаха . Преди това летяха бутилки и така. Корсо Комо най-известната улица в Милано се е превърнала в бойно поле: на ненормалниците от крайните квартали след карантината. Тия полудяха. Вчера се биха и по-нагоре от моя бар и метаха и бутилки, а на около 300 метра от нас имаше наръгани с ножове. Тия дето се биха пред моя бар после обикаляха, бяха се наплашили от мене, ама до колата стигнах на прибежки, да не ме издебнат нещо. Май трябва да помисля за смяна на професията. Какво ще е като отворят дискотеките не ми се мисли. Охраната ще е намалена да пестят пари, отделно няма да са останали добри хора, клиентите ще са всякакви, за да изкара пари заведението и ще е касапница. Тоя бар дето съм сега преди кризата беше, много приятно место, рядко скандали, за боеве да не говорим че въобще нямаше - сега  е страшно.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 06 June 2020, 19:34:18
Quote from: Шишман on 06 June 2020, 11:28:21Май трябва да помисля за смяна на професията.
Не давам на никого съвети в живота, ако не е в непринуден разговор да си кажа мнението.
Но към теб думите ми явно идват точно навреме.

Приеми го като знак. Че не съм го казал аз.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 06 June 2020, 20:36:08
Quote from: Long time ago on 06 June 2020, 19:34:18Не давам на никого съвети в живота, ако не е в непринуден разговор да си кажа мнението.
Но към теб думите ми явно идват точно навреме.

Приеми го като знак. Че не съм го казал аз.
Извинявай, но не те разбрах.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 07 June 2020, 18:39:54
Малко смях ! Бачкам си вчера на бара, ама като отида при някой клиент или минувач да го питам нещо и тия гледат уплашено. Бре викам си - нещо не е на ред. По едно време се поглеждам  огледалото и какво ? От ластиците на  маската, ушите ми стърчат все едно съм ненормален. Та си махнах маската, па нека ми правят глоби. И хората спряха да се плашат от мене. То и с тази маска се бях задушил.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 07 June 2020, 18:52:21
Ако на 54г. не си стигнал до извода, че е време да смениш професията и мястото, то доста си закъснял. :judge:
Отдай се на някаква научна дейност, това ще ти донесе много по-голямо удовлетворение, отколкото ежедневните дрязги с най-различни уроди като охрана по заведенията. Подобна работа разсипва нервната система, когато продължи с години. Вече не си на 20-30г., това е работа за млади момчета и мисля че вече не ти е там мястото. :smile-1:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 07 June 2020, 21:13:39
Quote from: FELDMARSCHALL on 07 June 2020, 18:52:21Ако на 54г. не си стигнал до извода, че е време да смениш професията и мястото, то доста си закъснял. :judge:
Отдай се на някаква научна дейност, това ще ти донесе много по-голямо удовлетворение, отколкото ежедневните дрязги с най-различни уроди като охрана по заведенията. Подобна работа разсипва нервната система, когато продължи с години. Вече не си на 20-30г., това е работа за млади момчета и мисля че вече не ти е там мястото. :smile-1:
Да но съм доста добър в тази работа, а и коронавируса развали нещата и няма много работа. То сигурно мога да намеря ако започна да търся понеже съм умен и знам 1001-ин номера, ама ми харесва охрана. На нервната система ми се отразява доста добре. То си е кеф да ги тормозя западните ла**а . Апа ако ги бия ехеее нервната система става екстра. Пак мислиш със западните психоаналитични шаблони, които са пък еврейски.
За българките хайдути тия глупости не важат, а и за българите по принцип.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 07 June 2020, 21:40:26
Фелтмаршале как да сменя професията ? Знаеш ли какво ще правя следващите няколко дена а ? Ще седим пред един склад с 30 колеги, ще си говорим, подпираме, ядем, пием кафе и така 7 часа за 60 евро. Къде другаде има такова нещо а ?
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 07 June 2020, 21:51:58
Да, може би имам грешна представа, понеже охранителната дейност в България е зле платена, докато в Западна Европа е по-различно. И тук има места, където може да се подпираш като охрана, ама за 600лв. макс на месец, а не за 60 евро за 7 часа, както отбеляза. При мен когато бях в Англия и Германия работата ми беше интензивна и тежка и буквално всеки цент е бил изкарван с доста сериозно напрягане (на повечето места бях на норма). Охранител в чужбина не съм бил, само в България и поради това идва разминаването в представите. Като сметнем чисто бакалски ти за 5 смени по 7 часа по 60 евро правиш парите на един охранител в България, но за целия месец. :judge:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 08 June 2020, 10:05:04
Quote from: Шишман on 06 June 2020, 20:36:08Извинявай, но не те разбрах.
За смяната на работата с която си изкарваш прехраната.
Това е едно от нещата, които имах предвид-когато писах в другата публикация "да обмислиш пътищата си".
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 08 June 2020, 11:52:37
Quote from: FELDMARSCHALL on 07 June 2020, 21:51:58При мен когато бях в Англия и Германия работата ми беше интензивна и тежка и буквално всеки цент е бил изкарван с доста сериозно напрягане (на повечето места бях на норма).
Е за това съм охрана, не искам да блъскам. А па вчера бяхме и седнали - приказка. Риска е че може да те набият, ама това става рядко.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 11 June 2020, 21:34:24
В Италия се е вдигнал шум в парламента им за корона вируса и истината, тук естествено по "водещите" медии нищо няма да видим и чуем.
Не че ги издържам повече от 3-4 минути новините по тв.

В България като се разгласи стойността на имот на човек от властта и хоооп-веднага се увеличава бройката на "заразените".
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 June 2020, 11:19:05
Quote from: Long time ago on 11 June 2020, 21:34:24В Италия се е вдигнал шум в парламента им за корона вируса и истината,


Няма такова нещо. Напротив по въпроса, всички са категорични. Колкото до медиите им : по -зле са от нашите.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: long time ago on 12 June 2020, 11:32:38
Quote from: Шишман on 12 June 2020, 11:19:05Няма такова нещо. Напротив по въпроса, всички са категорични. Колкото до медиите им : по -зле са от нашите.
Значи няма как да си информиран по-достоверно. Медиите служат на властта, не на истината.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 June 2020, 11:33:41
Quote from: Long time ago on 12 June 2020, 11:32:38Значи няма как да си информиран по-достоверно. Медиите служат на властта, не на истината.
Политиците са единни тука поне  това. Хората и те.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 12 June 2020, 11:47:12
Недонаправеният вирус не успя напълно да изчисти възрастното население в една от най-застаряващите страни в Европа, каквато е Италия. Другият път като го направят като хората може и да се случи...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 June 2020, 11:54:28
Quote from: FELDMARSCHALL on 12 June 2020, 11:47:12Недонаправеният вирус не успя напълно да изчисти възрастното население в една от най-застаряващите страни в Европа, каквато е Италия. Другият път като го направят като хората може и да се случи...
Е те помагаха на вируса с всички сили.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 02 July 2020, 10:15:58
Тука от две години въведоха т.н. редито читадинанца - това да е вземаш към 700 евро при определени условия , ако не работиш. Условията са малко трудни за изпълнение, но ето че вече отговаряме на тях и есента ще се опитаме да вземем тия пари.

Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 02 July 2020, 21:52:38
Е, ти нали работиш ? Или за жена ти става въпрос...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 03 July 2020, 09:34:10
Quote from: FELDMARSCHALL on 02 July 2020, 21:52:38Е, ти нали работиш ? Или за жена ти става въпрос...
И за двамата. Ще кажа да ме водят на черно и така.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 13 July 2020, 17:15:46
Като ви кажат че на запад, няма корупция не им вярвайте. Един път вече ги видях с очите си. Сега ги виждам тука покрай една работа за 2-ри път. Хитри са и прикрити ,така че е трудно човек да ги разбере. Иначе държавни поръчки - всичко е по схема, няма празно.
 
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 14 July 2020, 09:56:04
Няма място по света, където държавните поръчки да не са по схеми. Причината е, че държавата щедро плаща и малко търси.
Иначе в България корупцията доста намаля на битово ниво последните години, ЕС си казва думата за такива неща, само като се сетя преди години катаджиите какви нагли и безцеремонни бяха...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 14 July 2020, 10:36:38
Quote from: Panzerfaust on 14 July 2020, 09:56:04Няма място по света, където държавните поръчки да не са по схеми.

3а съжаление навсякъде е така и така и ще бъде. Такива сме хората. Всеки твърдящ че може и да не е така : или лъже или е глупак.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 July 2020, 12:34:20
Снощи беше голяма вечер. Тука ходим на едно место да оправяме едни стачкуващи и снощи дойдоха пак.
Не можете да си представите за какви хора става дума. Синдиката ги събира : цялата измет дето има от домовете за бездомни, дават им по около 30 евро и тия идват и блокират складовете дето пазим и камионите не могат да товарят, влизат или излизат . Има всякакви : негри, араби , италианци, пакистанци, пияни, друсани  и така. Преди две седмици , бяха дошли и на практика ни победиха. Не знаехме, какво да правим. Вчера обаче не им излезнаха сметките и ядоха бой. Имаше един нагъл негър дето се буташе и като го спираха се ядосваше и почваше да удря. Та и вчера направи така, ама тоя път яко го напомпаха и му мина. Един колега го ръгнаха леко с нож, летяха камъни, ама ги бихме. Накрая си тръгнаха. Такава измет не бях виждал на едно место . Нагли, гадни, умът ви не го побира за какво става дума. Исляма е голямо зло. Рядко и малко са нормалните ислямисти. Колегите араби се оказаха страхливци и даже помагаха на гадовете. Не че   са от една вяра, ами понеже  така се правят хитри. Бяхме 3-ма българи и представихме добре. Добре че не бяхме повече , че щеше да  стане касапница.3а съжаление не можах да набия никого. Понеже съм в болнични и нямам право да работя и ме държаха на зад. Дебнах някой отделил се от другите да го помеля, ама не стана. Та тоя същият синдикат седи и зад т.н. жълти жилетки в Франция, на които много българи се възхищаваха.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 July 2020, 14:36:27
Quote from: Шишман on 24 July 2020, 12:34:20Исляма е голямо зло. Рядко и малко са нормалните ислямисти.
Е то няма как да има нормален ислямист. Самата дума ислямист е с негативна конотация и синоним на екстремист-терорист. Може би искаше да кажеш нормални мюсюлмани, т.е. изповядващи тази религия.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 July 2020, 17:40:00
 Ислямистите  са мюсюлманите, т.е. изповядващи тази религия наречена ислям. Гадни хора, страхливи, подли и ненормални и черни.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 July 2020, 20:46:54
Искаш да кажеш, че няма 1 нормален човек изповядващ Исляма ?
А как ще наречеш онзи, който взриви джамията в Нова Зеландия миналата година и изби десетки хора вътре ? Екстремисти има, имало е, и ще има и в бъдеще без значение кой каква религия изповядва или е атеист или симпатизира на "Воини на Тангра". :laugh:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 July 2020, 21:00:23
Темата е за Италия.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 24 July 2020, 21:15:12
Колко джамии има в Италия общо ?
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 25 July 2020, 11:22:39
Quote from: FELDMARSCHALL on 24 July 2020, 21:15:12Колко джамии има в Италия общо ?
Не знам. Чувал съм че имат една в Милано.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 25 July 2020, 19:50:37
От днес в Италия са наложили ограничения за идващите от България да бъдат поставени под задължителна 14 дневна карантина! :rolleyes:
Абе тия отворковци, когато кризата вилнееше с пълна сила при тях и нямаше места в интензивните отделения (умираха хората вкъщи или по коридорите на болниците), ние наложихме ограничения за италианци едва след като започнаха да умират по 500 човека на ден, а те сега заради 300 заразени дневно в България и по 7-8 починали ще ни слагат под карантина. Тука се вижда ясно двойния стандарт. Шибани жабари...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 25 July 2020, 20:44:07
Quote from: FELDMARSCHALL on 25 July 2020, 19:50:37От днес в Италия са наложили ограничения за идващите от България да бъдат поставени под задължителна 14 дневна карантина! :rolleyes:
Абе тия отворковци, когато кризата вилнееше с пълна сила при тях и нямаше места в интензивните отделения (умираха хората вкъщи или по коридорите на болниците), ние наложихме ограничения за италианци едва след като започнаха да умират по 500 човека на ден, а те сега заради 300 заразени дневно в България и по 7-8 починали ще ни слагат под карантина. Тука се вижда ясно двойния стандарт. Шибани жабари...
Вижда се тъпотията на тяхната администрация, която сравнена с нашата е страшна.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 19 September 2020, 19:07:31
Италианец е арестуван за убийството на българка в Калабрия

Италианските власти арестуваха 32-годишния Андреа Ренда, който се смята за предполагаем убиец на българката Анелия Димова в Калабрия през нощта срещу 30 август. 55-годишната жена беше намерена убита в дома си в Белведере Маритима, до Козенца.
Италианските медии цитират местните власти, според които става въпрос за убийство с цел грабеж на предмети с неособено висока стойност. Така описва мотивите на престъплението шефът на карабинерите в Козенца Пиетро Сутера, пише 24 часа. Димова беше намерена с разбит череп и с кърпа върху лицето си, прикрепена с тиксо. Жертвата не е познавала нападателя си.
https://www.dunavmost.com/novini/italianets-e-arestuvan-za-ubiistvoto-na-balgarka-v-kalabriya

Идилия в едно малко градче Козенца...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 September 2020, 21:42:55
Малко по темата за Италия. Тук няма както у нас спортни площадки с лостове и успоредки. Там където има не са както трябва и лостовете например са прекалено дебели и с някакво пързалящо се покритие.
На много места има лостове без успоредка и обратното - успоредки без лостове. Личи си че тая материя им е чужда. Да не говорим че някой, като застане на даден уред и не се маха и така другите не могат да тренират. В България видях на разстояние от 900м. 3-и доста добри площадки с лостове и успоредки.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 20 September 2020, 09:45:31
ХРАНАТА
Тука в Италия е много качествена, тия са капризни и боклуци и да има, няма да ги купуват. Отделно имат и някакви правила за качеството на храните: подобни на държавен стандарт.
Ако в България ям по 3-4 пържоли тука ми стига една. Хлябът също е качествен и с една малка филийка се наяждам. 3а да разбере човек , каква отрова се продава по магазините и яде: трябва да поживее в Италия 4-5 месеца. Цигарите им също са много добри, нищо общо с тия у нас.
Та се сетих за протестиращите: тия защо не говорят никога нищо за отровните храни в България ? Представям си ако Бойко или някой друг посегне на хранителната мафия, какви протести ще са : може даже направо революция.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 22 September 2020, 14:44:56
Българска медицинска сестра загина при катастрофа в Италия

27-годишната българка Емилия Миткова е загинала при жестока катастрофа в Северна Италия, съобщи в."Джорно", цитиран от dir.bg
Инцидентът е станал около 3 часа на 21 септември на пътя до Инверно и Монтелеоне. По неизвестни причини шофьорът на лекия автомобил "Алфа Ромео", в който пътувала българката, изгубил контрол. Колата се ударила в стълб и се преобърнала извън пътя. Емилия Миткова, която е седяла на задната седалка, е изхвърчала от автомобила и е била смазана под него.
На място са изпратени екипи на пожарната, Спешна помощ и хеликоптер.
Двамата пострадали и загиналата българка работели като медицински сестри в болницата на Сант Анджело Лодиджано
31-годишният шофьор от град Павия и 26-годишна пътничка са ранени. Те са транспортирани в лечебно заведение с травми, но няма опасност за живота им.
Тримата се прибирали след прекарана вечер навън с приятели и колеги. Емилия Миткова живеела в Сант Анджело Лодиджано или точно в зоната, където беше първото огнище на коронавирус в Италия, където се преместила от предишната си месторабота до град Брианца.

https://www.dunavmost.com/novini/balgarska-meditsinska-sestra-zagina-pri-katastrofa-v-italiya
Нова трагедия с българи в Италия.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 22 September 2020, 17:35:28
Ми тука войната по пътищата е страшна. Карат и пишат sms -и.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 22 September 2020, 22:08:52
От това, което съм видял, по цял свят хората са небрежни към карането. Не знам как не се замислят за последствията.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 23 September 2020, 09:17:13
Quote from: Panzerfaust on 22 September 2020, 22:08:52От това, което съм видял, по цял свят хората са небрежни към карането. Не знам как не се замислят за последствията.
Тука в Италия са и некадърни + свръх високо самочувствие, хора от провинцията, жени, възрастни, емигранти от цял свят + телефони и е страшно. Аз даже през  деня гледам да не карам и пол3вам метрото.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 September 2020, 11:06:37
Снощи бях на работа  в Бар "КОШМАР", и май ще ме пращат да работя там и за напред. Това е бар в който влизат клиенти, които не биват допускани до никакви други места. Битките са ежедневие, има и компаньонки, които са и проститутки, когато искат, има и много кокаин, друсани, пияни, мафиоти, колеги охранители и какво ли не. Искат ме мене понеже с другите колеги са се напатили здравата за последната година, а от мене когато бара беше на друго место и работех в него: са останали доволни. Иначе работата не е зле, мога да съм седнал, облегнал се , облечен както искам, имам право да си говоря  хората, няма тъпи колеги да ме занимават с глупостите си и така: стига да си върша добре работата. На старият бар "КОШМАР" за 1година дадох толкова шутове на ненормалниците, че не им помня броят. Сега трябва пак да си оттренирам десният шут и така напреде. Ще изкарам и някой лев, понеже няма много работа наоколо заради вируса. Тамън да си купя нов компютър.
Ще ви разказвам и интересни случки. Снощи не набих никого, ама тия дни май ще наваксам и ми се струва ще е с негрите, че са станали  доста нагли.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 02 October 2020, 12:46:58
Случка от бар Кошмар. Преди около месец един негър шофьор на черно такси си седял пред бара да чака клиенти. Обаче някаф травестит решил че тоя му развалил работата с клиенти го напръскал със спрей, от там друг негър го нападнал, свалили му обувките и започнали да го бият и обират. Охраната - някаф арабин се направил че не вижда. Накрая един албанец дето работи, като охрана и е приятел на бара се намесил и ги набил, та спасил нещастника. Дошли карабинери и помагали на напръсканият негър да си измие очите.  В крайна сметка шефа на бара казал на агенцията че не иска други и  иска да ме пратят  мене. Сега както , няма работа и тоя вирус ще ми добре да поработя там, а и мога да си седя по цяла нощ и никой не ме занимава с тъпотиите си.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 05 October 2020, 13:38:05
Както и предполагах - оставиха ме да работя в бар Кошмар.
Изкарах една незабравима седмица. Травестити, тъпи бразилски проститутки, няколко боя, в единият травестити направо скъсаха дрехите на един и го биха, после се опитаха да го прегазят с кола. Банда арабо-италианци опита да нападне бара и биеха минувачите. Неделя да не скучая скандали, между педали, травестити и проститутки. Добре че ме помнят от преди как ги биех, та си правят сметките и не прекаляват. Знаят си с българи е по-добре да не се уяждат, че после боли.

Щях да забравя , успях да се скарам до бой с полицаите от анти -дрога, дето следят бара под прикритие. Събота , няма места за паркиране и тия се заядоха с мене да не си оставям колата ,като втора редица, аз не ги познавам -  те мене, и понеже имам мания че някой иска да ми среже гумите на колата и откачих. Тия явно знаят че бара е пълен с луди и си заминаха. После се върнаха и понеже вече знаех какви са, отидох и им се извиних. Тия от бара, трябваше да дойдат и да ме спрат, ама нали са гузни не посмяха. 3а хората от бара станах герой, ама бая се уплаших , като разбрах, какви съм искал да бия. И такива работи, тия полицаи, явно ме взеха за по луд и от останалите. Тая мания че някой иска да ми среже гумите на колата зе да става опасна.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 06 October 2020, 22:32:40
Пак нарцисизъм и самоизтъкване. После не се чуди защо не те обичат хората. :laugh:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 07 October 2020, 01:28:08
Мишока и на 90 ще разправя как ги бие. ;D
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 07 October 2020, 09:34:25
Quote from: FELDMARSCHALL on 06 October 2020, 22:32:40Пак нарцисизъм и самоизтъкване. После не се чуди защо не те обичат хората. :laugh:
Кой ти каза че хората не ме обичат ? Бъркаш, даже съм магнетична личност.


Quote from: Panzerfaust on 07 October 2020, 01:28:08Мишока и на 90 ще разправя как ги бие. ;D
Ми то не е кой знае, колко трудно да ги набиеш. Като имаш техниката и е  лесно. 3а сега не съм набил още никого в бара. Номера е да  се избягват побоите, ама като гледам какви нагли негри и араби има -ще е трудна работа.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Лина on 07 October 2020, 20:51:40
Quote from: Шишман on 05 October 2020, 13:38:05и понеже имам мания че някой иска да ми среже гумите на колата и откачих. .......................................................................... Тая мания че някой иска да ми среже гумите на колата зе да става опасна.

 :lol: Ще умра от смях, е тя тази мания сигурно е основателна, което вече не я прави мания, а най -обикновена предпазливост, тъй като има доста желаещи да ти нарежат гумите, явно. Въпреки че най - добре да ти подложат по някой друг къс винт на всяка гума, ще свършат същата работа. На мен, ако някой мъж ми се направи на важен така му правя, тъй като за рязането на гуми е нужда доста сила, а не всеки има.
Сега освен наблюдението трябва да включиш и панорамно оглеждане. Ама ме разсмяхте...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 07 October 2020, 21:37:01
Quote from: Лина on 07 October 2020, 20:51:40Сега освен наблюдението трябва да включиш и панорамно оглеждане. Ама ме разсмяхте...
Благодаря, ама  винаги преди да се кача в колата с едно фенерче гледам гумите да няма винт или пирон.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 09 October 2020, 17:42:39
В бара, за един миг  нещата , могат  да се променят. Снощи всичко всичко вървеше  добре  и изведнъж  стана  буквално  лудница . На една пияна и източиха картата, собственика  наби един дришльо, бармана беше пиян и надрусан,скара се с една пияна  и с мене и не го набих, само защото, сега нямат друг барман. Други искаха да защитават пияната  и така. Масово  полудяване. Накрая ми дадоха  10евро да остана 30 мин. повече и цяла сутрин не мога да се  наспа . Сънувам ги тия  ненормалници. Тая пяната я снимаха с бутилката за 1000 евро да не обжалва после нещо . Хубавото е че си седя и облягам , ама снощи бая и тичах. :mad:  :mad:  :mad:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 October 2020, 09:18:33
Айде заради вируса , намалиха работното време на баровете и пак съм в къщи . Неделя бях на нашата църква - хора имаше, даже жените носеха забрадки. Жалко че го няма, старият по , беше много добър човек. Тоя новият си върши работата, ама си е малко келеме. ще ползвам ненадейната почивка за трениране да бия по 10 негъра  :mad:  :mad:  :mad:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 24 October 2020, 21:59:10
Италия - Неапол полудя.
Това дето крещят е тяхното да ти еба майката, на губернатора на региона.
Има надежда, цяла Италия да се вдигне, но да видим.

https://www.facebook.com/localteamtv/videos/348928003056309/UzpfSTE2OTM5NDg4Mjk6MTAyMDcxMzMyMzg2NDQ2OTg/
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 27 October 2020, 13:52:54
Милано въстана. Довечера ,ако има протест съм там.

_________________________

https://www.facebook.com/localteamtv/videos/2864892280440887/
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 08 December 2020, 10:05:53
Трябва да знаете че в Италия хората не са нормални . И италианците и чужденците, само българите за сега сме горе долу нормални , ама не всички - има между нас и изтрещели. Някои хора и българи и чужденци са били в Англия , Германия и другаде и се върнаха пак в Италия , понеже там били още по луди. Тука в работата ми например е страшно. Сложат го на едно место :да седи и гледа, той отива на съвсем друго, правят всичко друго само не и това дето трябва да правят Отделно са способни от нищо да вдигнат скандал и да направят проблем. Имат едно някак си фанатично и тъпо поведение и като се случат на : албанци или румънци в някоя дискотека и стават страхотни проблеми и битки. Аз например до сега с албанци не съм имал проблеми, говоря им нормално и даже и да са пияни нещата се оправят и решават мирно и тихо .
Стига се и до странни неразбираеми на пръв поглед положения. Аз например не се обличам според изискваният,а обувки, сако, риза, вратовръзка. Ходя си облечен свободно, маратонки , фанелка ,подпирам се, облягам се постоянно, даже си позволявам да сядам  и въпреки това собствениците на заведения искат да ме пращат мене . Даже миналата година , като ме болеше , кръста и не можех  без да се облягам се набиваше , много на очи и пак ме викаха. Тайната е че просто правя, това ,което са ми казали,седя си на местото, не говоря излишно с клиентите и не създавам проблеми  от нищо. Тия ги турят на едната врата отидат на другата, спят, гледат тавана, и  на телефона цяла вечер и т.н. Най смешното е че са ги сложили охрана , а те заявяват на всеослушние че ако има бой , нямало да се месят, а щели да повикат полицията . Е те и барманите и сервитиорите имат телефони и могат да повикат полицията. За това колко са тъпи и луди на пътя ще ви разкажа друг път.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 09 December 2020, 04:05:07
Италияяя, :lol:  :laugh:  сенестрааа...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 09 December 2020, 09:40:48
Quote from: FELDMARSCHALL on 09 December 2020, 04:05:07Италияяя, :lol:  :laugh:  сенестрааа...
Какво е " сенестрааа" ?
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 09 December 2020, 18:35:08
Нещо такова се пееше в началото на химна им. Не владея италиански, така че може и да бъркам. :laugh:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 09 December 2020, 18:43:35
Quote from: FELDMARSCHALL on 09 December 2020, 18:35:08Нещо такова се пееше в началото на химна им. Не владея италиански, така че може и да бъркам. :laugh:
Да - бъркаш
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 09 December 2020, 19:37:40
Quote from: FELDMARSCHALL on 09 December 2020, 18:35:08Нещо такова се пееше в началото на химна им. Не владея италиански, така че може и да бъркам. :laugh:
В италианският химн се пее:
"Fratelli d'Italia,
L'Italia s'e' desta..."
или в превод:
"Братя италианци,
Италия се пробуди..."

Всъщност е "с'e' деста", а не както ти си чул "сенестра", но като цяло си близо. :tongue:

П.П. Преди италианският химн не ми харесваше особено, като съм го слушал по световни и европейски първенства и спортни мероприятия, но последните години взе да ми харесва.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 09 December 2020, 21:38:55
Quote from: Panzerfaust on 09 December 2020, 19:37:40Всъщност е "с'e' деста", а не както ти си чул "сенестра", но като цяло си близо. :tongue:


То е трудно да се различат, даже аз след 13г. не успявам.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 18 December 2020, 18:36:25
В момента в Италия управлява правителство около 5 пъти по-ненормално от туй на Жан Виденов. Коалиция между тяхното СДС, Мая Манолова, но е мъж - Ренци и движението на комика палячо Пепе Грило, който е нещо подобно на нашият  С. Трифоноф. Лошото е че и опозицията , десните са подобни луди. И катастрофата е пълна. Това е външният  Ди Майо, който е яко тъп и луд.
Казва
   - Трябва да е ясно че сме предразположени да оставим магазините отворени,само, ако хората си седят къщи, иначе  ще ги затворим.

_______________
(https://postimg.cc/vgqfw9rZ)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 00:05:08
Като гледам в Италия втората вълна ще бие по рекорди първата! Само че проблемът е че първата при вас започна края на февруари и със стоплянето на времето през април намаляха случаите. Докато сега сме още декември и до април колко народ ще измре не ми се мисли. То това и за България се отнася де, щото на главата от населението заболеваемостта и смъртността у нас май сме по-зле и от Италия и на едно от първите места в Европа. :rolleyes:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 December 2020, 09:42:18
Quote from: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 00:05:08Като гледам в Италия втората вълна ще бие по рекорди първата! Само че проблемът е че първата при вас започна края на февруари и със стоплянето на времето през април намаляха случаите. Докато сега сме още декември и до април колко народ ще измре не ми се мисли. То това и за България се отнася де, щото на главата от населението заболеваемостта и смъртността у нас май сме по-зле и от Италия и на едно от първите места в Европа. :rolleyes:
Ми през 1-та вълна тука умряха към 43хил. сега в момента са около 68хил. При 1-та вълна обаче много умрели от ковит ги писаха умрели от друго. А в България стана страшно.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 15:36:19
Тя тезата на отрицателите е обратната. Че голяма част от записаните, че са починали от ковид всъщност били починали от нещо друго. Ха сега де ? От едната на другата крайност. :judge:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 19 December 2020, 18:43:56
Quote from: FELDMARSCHALL on 19 December 2020, 15:36:19Тя тезата на отрицателите е обратната. Че голяма част от записаните, че са починали от ковид всъщност били починали от нещо друго. Ха сега де ? От едната на другата крайност. :judge:
Пролетта беше така, сега май,правят обратното за да държат народа  затворен.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 20 December 2020, 01:46:06
А истината е че, особено в слаби здравни системи като тази в България поне половината от починалите от ковид не влизат изобщо в статистиката ! Мога да потвърдя за поне трима мои съседи от блока, които си умряха вкъщи (уж изписани) ама не пребориха вируса. После съм сигурен че изобщо не са влезли в статистиката за починалите от ковид. Но то резултатите от НСИ показват за какво иде реч. При средно 2200-2300 починали седмично в периода ноември-декември 2015-2019г., за 2020г. починалите седмично са над 4600 души, т.е., 230% увеличение, няма какво да коментираме повече! Ковид жътвата коси безпощадно навсякъде...
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 20 December 2020, 09:26:46
Quote from: FELDMARSCHALL on 20 December 2020, 01:46:06При средно 2200-2300 починали седмично в периода ноември-декември 2015-2019г., за 2020г. починалите седмично са над 4600 души, т.е., 230% увеличение, няма какво да коментираме повече! Ковид жътвата коси безпощадно навсякъде...
Олеле, то е страшно. Ама вирус нямало.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 20 December 2020, 21:39:19
Ами страшно си е:

Добре че за първата седмица на декември се изправи кривата, ама на ниво 4600 починали седмично при норма около 2200-2300 в предходните 4 години за ноември-декември... И това като имате предвид че населението в периода 2015-2019 е било повече отколкото сега, т.е. коефициента на смъртност е още по-лош от това +230% седмично. Ако имаш някакви подобни данни от италианския статистически институт, може да ги пуснеш понеже темата все пак е за Италия.
Иначе ето линк с по-подробна информация от НСИ:
https://www.nsi.bg/bg/node/18121
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 25 December 2020, 22:41:27
В Италия по телевизиите има, много силни политически предавания. За съжаление такива, няма в България . От как е тоя вирус ги гледам, до сега не бях им обърнал внимание.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 31 December 2020, 18:10:17
Урааа от 10г.за пръв ще съм къщи, не на работа. Лежа, тренирах си, ще пийна малко и така. А  изкарах на работа поне 6 доста гадни нови години. За съжаление правилата в моята работа са такива - на нова година сме длъжни да работим. Плащат двойно, ама изискват петорно. Желая на всички добро прекарване, че после ще е страшно. Така и трябва , така ни се и пада.
Да не забравя,, тука валя сняг около 20 см. и е голяма красота.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 01 January 2021, 11:16:26
Абе то зависи от нагласата. Когато работиш на нова година е ясно че ти плащат отгоре, а то новата година и почерпките вкъщи/или на гости с приятели може да ги направиш и на 1ви и на 2ри януари, не е чак такъв проблем че точно на 31 срещу 1ви си бил на работа. Аз винаги съм бил с такава нагласа, когато се е случвало и при мен да имам задължения на 31ви срещу 1ви. :judge:
 
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 02 January 2021, 10:46:59
Голямото прецакване. В Италия от тая година , трябва да влезе в сила , някаква поредната ЕС лудост. Ако имате неплатена глоба или задължение ви блокират на банковите сметки и влизане в списък на неизрядните платци. Което значи че няма да може да вземете на изплащане нищо, дори и нещо за 100 евро, камо ли жилище. Границата на задължението е: за частни лица до 100 евро, за фирми до 500 евро, което е доста ниско. Тука и без това отиват на долу и с тая тъпотия ще стане страшно. Не знам дали това ще засегне и България?
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 02 January 2021, 13:53:37
Ами в България до миналата година имаше несъбрани няколко милиона от глоби по пътищата. После въведоха изискване ако искаш да напуснеш България (сухопътно) през КППтата, да нямаш неплатени глоби за пътни нарушения, после да видиш кви опашки се извиха пред КАТ и др. места, където се събират глобите. :judge:
Докато гледаме по байганьовски как все да хитруваме, как да преметнем органи/институции, за да скрием данъци и др. неща, да не си плащаме глоби/такси и т.н. няма как да функционира нормално държавата. А самата държава това са хората, тя не е някакъв компютър или изкуствен интелект и се управлява от хора, не от извънземни. Така че в случая ощетявайки държавния бюджет ощетяваме самите себе си, защото всичко ни се връща като бумеранг - оттам по-ниски заплати/пенсии, когато държавния бюджет няма нужната събираемост. Същото важи и за Италия и за всяка страна в света.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 10 January 2021, 18:12:58
Либерализъм !
Италия в сравнение с други страни от запада е уж по консервативна. Обаче и тука се либерализират смело. Тия дни избухна скандал че убиец на 3-ма карабинери и още 21 човека, осъден на доживотен затвор, тази и миналата година по празниците бил пуснат в отпуска. Пуснали го да изкара Рождество и нова година с роднините си. Майка на един от убитите карабинери, каза че и тя искала да е със  сина си на празника, но тоя урод и го отнел.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 10 January 2021, 19:01:01
Това е италианския премиер Конте, пълен ненормалник с мания за величие. На път е да падне от власт, но комуниста Ренци - друг един идиот за сега го държи на власт. Надписа гласи:
Дайте една троха власт  на един идиот и сте създали един тиранин.


(https://postimg.cc/HrHqmywN)
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 10 January 2021, 19:59:47
То в Италия след Берлускони управляват само малоумници, либерал-левичари и всякаква гмеж. :judge:
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 16 January 2021, 22:10:58

БПЦО "Св. Амвросий Медиолански" Милано

(https://postimages.org/)

https://www.facebook.com/st.AmbrogioMilano/
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: FELDMARSCHALL on 16 January 2021, 22:12:23
Имаме българска църква в Милано ли ?
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 16 January 2021, 22:16:06
Quote from: FELDMARSCHALL on 16 January 2021, 22:12:23Имаме българска църква в Милано ли ?
Да и има по около 30 души всяка неделя, което не е зле.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 26 January 2021, 09:57:52
Как чужденците тука стават законно пребиваващи.
Ами идват, намират кой да им направи един тъп договор на повикване или за два часа на месец, плащат на някой друг да им даде от жилището си адресна регистрация, правят си лична карта, след това на базата на договора и личната карта им дават разрешително за престой за две години и са готови. Тъпото е че същите неща ги изискват даже и за страни от ЕС, а преди това до 90-те г. даже на италианци от юга.
В един момент при ваденето на документите се получава омагьосан кръг. Понеже за работа искат адресна регистрация, а за нея пък договор за работа. Но винаги има кой да ви направи договор за работа без адресна регистрация и готово. Покрай единият съпруг и другият автоматично получава документи, както и децата без значение на колко години са. Българите след 2007г. се спуквахме да им обясняваме че сме в ЕС и нямаме нужда от лични карти, ама полза никаква, пак ни искаха тези документи, само без разрешителното за престой. Това е за Италия за другите страни в ЕС не знам.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Panzerfaust on 26 January 2021, 17:32:02
Quote from: Шишман on 26 January 2021, 09:57:52Как чужденците тука стават законно пребиваващи.
Ами идват, намират кой да им направи един тъп договор на повикване или за два часа на месец, плащат на някой друг да им даде от жилището си адресна регистрация, правят си лична карта, след това на базата на договора и личната карта им дават разрешително за престой за две години и са готови. Тъпото е че същите неща ги изискват даже и за страни от ЕС, а преди това до 90-те г. даже на италианци от юга.
В един момент при ваденето на документите се получава омагьосан кръг. Понеже за работа искат адресна регистрация, а за нея пък договор за работа. Но винаги има кой да ви направи договор за работа без адресна регистрация и готово. Покрай единият съпруг и другият автоматично получава документи, както и децата без значение на колко години са. Българите след 2007г. се спуквахме да им обясняваме че сме в ЕС и нямаме нужда от лични карти, ама полза никаква, пак ни искаха тези документи, само без разрешителното за престой. Това е за Италия за другите страни в ЕС не знам.
Да, но не всички се уреждат с договор и адресна регистрация. То ако беше така, нямаше да стои проблема с нелегалните емигранти, а и с работата на черно за тях. Докато българин може да работи съвсем легално.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 26 January 2021, 18:59:47
Quote from: Panzerfaust on 26 January 2021, 17:32:02Да, но не всички се уреждат с договор и адресна регистрация. То ако беше така, нямаше да стои проблема с нелегалните емигранти, а и с работата на черно за тях. Докато българин може да работи съвсем легално.

  Всички пожелали успяват. Те ги продават договорите, а може и фалшив договор и адресите за регистрация се продават или наемаш и готово, но не става с фалшив. Адреса струва около 300 евро: дава ти го , след 6м. те отписва и пак продава. Даже един арестуван и лежал за въоръжен грабеж си направи документи , но в Португалия. Проблема с нелегалните емигранти е когато влизат в страната заради помощите, после се легализират и готово. Някои не си правят труда да се легализират и са проблем: понеже не искат да работят , а да крадат и продават дрога,  и нямат нужда от легализация. Никой не ги гони или закача, само им е трудно за добра работа, заеми, наеми и такива, ама те и не искат тия неща и така. То на черно тука е трудно да се работи, не е така лесно. Работи се през т.н. кооперативи, което е легално, ама като на черно. Да българин може да работи съвсем легално, но след, като направи същите документи, като другите ! Тоест няма никакво предимство от това че сме в ЕС.  Просто ти искат лична карта и точка, иди обяснявай какви са законите на ЕС, не им пука, частници и така. Нямаме обаче разрешителното за престой, но него го дават лесно ако имаш другите неща.
Европа е доста различна от това, което казват по телевизията. Даже тия от Африка и 3-ят свят имат и помощи и получават помощ за намиране на работа, докато на и за нас - нищо и половина. Европа много ги обича черните и арабите, особено ислямистите.
Ако не вярваш провери: фейсбук, група Българи в Италия - има поне 5 такива, питаш ги и ти казват. Няма начин да няма поне един дето ги знае тия неща, макар че ги знаят 90% от българите тука.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 26 January 2021, 19:07:19
Нещо интересно.
Ако негър или ислямист набие бял,  или  бял друг бял и има 20 дена болнични и тръгва автоматично дело. Но самото дело може да е след 1-3 или 5г. най-бързо година. Обаче ако негър бъде набит, макар да е нелегален, престъпник, дилър и т.н. делото тръгва с предимство до 4-5 месеца. Един българин наби един негър август, ама без да му прави травми за 20 дена болнични - едно коляно и до тука . И януари му тръгна делото, невероятна бързина. Проблема на нашият е че камерите го снимали, полицията взела записа и сега - съд. Ако е тарикат ще му дадат условно и обществено полезен труд, ако не е - затвор. Та тука много си ги пазят черните и ислямистите, така ще го направят след време да е и у нас.
Да живее ЕС !
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 26 January 2021, 19:21:17
Връзката с Италия е че царицата, до която е написано писмото е италианка. Ако тоя човек познаваше италианците никак нямаше да е учуден от ненормалното и поведение и тъпотията и. Тоя човек , явно не е знаел какви са италианците и тия от Европа и запада по принцип.
Ето и обяснението на въпроса : защо Симеон се оказа боклук и комунистическо мекере.


_____________________
Явор Дачков
1h  ·
Стефан Попов е забележителна фигура - дипломат, журналист, публицист и автор на великолепната книга "Българската идея". Интелектуалец от висока класа. Възпитател на Симеон II в емиграция. Сам се отказва от тази роля в едно много интересно писмо до царицата майка, което хвърля светлина върху възпитанието и характера на царя и бъдещ български премиер. В тази публикация можете да прочетете цялото писмо. То ни бе предоставено през 2004 г. във в-к "Седем" от г-жа Юлиана Маринович, племенница на Стефан Попов и публикувано за първи път тогава. През 2005 г. имах възможността да се запозная с неговага вдовица г-жа Тина Маринович Попова в Мюнхен, няколко месеца преди да почине - много фина жена. Горещо препоръчвам неговата книга "Българската идея", както и другите му произведения. Ето и кратък откъс от писмото му до царицата майка:
"Фактите са на лице - бъдещият Цар на една страна, в която хиляди изнемогват в непоносима трагедия, минава в чужбина дните си в кино, кориди, танцови забави, приеми и пр. Кой би имал куража да обяви това гласно на нашата страдаща емиграция?
Защо се чудите тогава, че в главата на това Дете няма интерес към училището? И най-строгият педагог не е в състояние да развие охота към скучното училище на един младеж, който знае, че вън от училището го чакат толкова привлекателни занимания...Аз премълчавам обстоятелството, че към всичко това се прибавя в последно време все повече интереси към неуместни компании, което ако не бе тема на разговор с неговия възпитател, трябваше най-малко да даде повод за престорена загриженост.....
-------
Но наистина каква нужда и полза имаше от моите съвети и познания, когато - даже и случайно изтървани - те не бяха вземани под внимание и се докараха нещата до там, че докато реномето на Царския ни двор трябваше да бъде високо някъде в небесата на българската емиграция, сега то се споменава ведно с името на лица, арестувани за финансови мошеничества и даже подозирани в сътрудничество със Съветска Русия! И тука трябва да предупредя, че не лично разочарование говори в мен, а преди всичко общественото ми чувство и съжаление, че един български разум и едно българско сърце, които бяха готови да се поставят изцяло на Ваше разположение, да Ви улеснят, да Ви упътят, да Ви подкрепят, Вие ги игнорирахте по един толкова безсмислен начин, безсмислен за самата Вас.
----
С една дума, аз считах, че моята задача се изчерпва в специалното политическо възпитание на бъдещия ни Цар. Виждайки голямата му природна надареност, не се съмнявах, че задачата ще бъде лека и приятна. И действително, не от негова страна дойдоха непредвидените пречки.
Още в първия ми разговор с Вас се убедих, че Вам или не бяха ясни изискванията на тази задача или пък Вие съзнателно ги пренебрегвахте.
Докато аз считах, че трябва да се стремя да създам в Него съзнанието за трайни и дълбоки ценности в живота, да насадя у Него сериозно отношение към хората и нещата и да му вдъхна чувството на абсолютна отговорност пред събития и бъдещи задължения, скоро трябваше да се убедя, че Вашите намерения са да се продължи по отъпкания път, като Н.В. Симеон бъде насочван към преходни и повърхностни ценности или даже само към забавления, в Него бъдат развивани наклонности към подигравка с хората и въобще вземане живота от несериозната му страна, и че най-сетне всичките алюзии, които му се правят за бъдещите му задължения като владетел се състоят само в привилегиите и облагите, които това му качество носи."
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 29 January 2021, 18:20:24
Малко подробности за които няма как и от къде да знае човек.
Тука има синдикати подобни на мафията, в Франция също прочутите жълти жилетки там на които , много наши революционери се възхищаваха в основата си бяха от един такъв зловещ        синдикат. Тука има едни складове които сега пазим от италианският вариант на тоя синдикат. Стратегията им е да намерят някъде, някакво недоволство и започват да изнудват работодателят, обикновено големи фирми че те имат пари. Та започнало едно изнудване и на тия складове и фирмата ни вика нас и дава отпор. Тия от синдиката не го очакваха и след 2-е вечери на сблъсъци с нас отстъпиха. Едната 1-та вечер почти загубихме, понеже за пръв път виждахме такова нещо. Да ама на 2-та ги сцепихме, бой на една кола и разказахме играта под мое влияние понеже бяха араби и негри и не ги понасям и от тогава не са идвали. Тактиката на тоя синдикат е да наема утайката на обществото от домове за бездомни или престъпници, дават им между 10 и 50 евро, а на някои и повече, идват блокират входа и изхода на фирмата и тя не може да работи. Полицията не се меси, траят си по заповеди от горе. Доброто е че си траеха и не се месиха и когато ние ги подпукахме. Та днес пак ме викат там и надушвам ще тия ще дойдат. Такава измет даже не можете да си представите: нагли, гадни, мръсни - повечето негри или араби - отврат. Нашите приятели от ЕС искат такава измет да имаме и в България, но за сега народа не го допуска. Та тука е страшно !  Името на тоя синдикат е КОБАС.
Title: Re: Италия и как седят нещата в тази страна
Post by: Шишман on 12 February 2021, 10:27:13
КАКВО СТАВА В ИТАЛИЯ ?
 Абе стана, каквато стана. Подобно на нас и тия хареса и се вързаха на номера с извън системните движения и партии !   И  наивно им  повярваха и ги  обявиха за велики спасители и т.н.  После гласуваха за тях, а те : разни откачалки от т.н. 5-е стеле-звезди на един артист с разхлопана дъска, за един крайно десен - лига НОРД, ама яко тъп и лигаф, и за разни леви тип Мая Манолова и подобни.
Първо имаше правителство на лигата с 5-те стелле, ама не стана нищо, после тия от 5-те стеле-звезди направиха правителство с комунистите и стана страшно. Бяха толкова самоуверени и некадърни, че съсипаха страната, направо и е***а мамата. Накрая един от комунистите се направи на хитър, оттегли доверието си от коалицията и тя падна. Президента им назначи премиер масоно-сатанист. Та извън системните партии, не само не оправиха нищо, ами разрушиха всичко което можаха. Интересно е поведението на крайно  десните от ЛИГА НОРД: според някои нашенци имало подем на десните на запад ! Да има подем, ама в падението и навеждането. Лигата се наведе на масоно-сатаниста - Драги и гласува за него. А преди туй лидера им го беше плюл, а сега даде задните си части. Само една малка дясна партия - ФРАТЕЛИ ДИ ИТАЛИЯ на чело с жена остана вярна на избирателите си. Та така я оправиха страната че не знам, как ще я карат напред.
п.п
 никакви външни сили не ги сринаха, а тяхните радевци,пасковци, маиманолови и славитрифонифци. Тия може и да бяха подбутнати от външни сили чрез медиите, ама хората сами гласуваха за тях и така. Не можете даже да си представите : колко ненормални и некадърни са т.н. извън системни партии и подобни. Тука ги наричат " Избягали от къщи" scapati di kasa.