Български Националистически Форум

България и Българите => Български националисти => Topic started by: Шишман on 19 October 2019, 12:19:40

Title: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 October 2019, 12:19:40
Това което се нарича в днешни дни "БЪЛГАРЩИНА"  е доста замърсено с всякакви либерални, окултни, комунистически и какви ли не глупости, разбирания и схващания.
За това трябва да бъде изяснена, изчистена, пометена и построена на здрави основи, така както трябва да е. Поради различни причини работата по българщината някога не е завършена. Нищо ще се напънем и ще я завършим сега.
Ще карам лека-полека, понеже някои неща са трудни за възприемане , разбиране, осмисляне и преглъщане от съвременните хора, дори и от тези смятащи се за - националисти и родолюбци.
___________________________________________
Започвам с филма
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

Казват че бил българският филм на всички времена. Не съм съгласен, филма на всички времена според мене още не е сниман. Колкото до "Време разделно" , мога да кажа че е добър но и опасен филм. Освен че показват съпротивата срещу ислямизирането, там се прокарват и куп либерални идеи. Например някакъв юрук :даваше земя на българите да се заселят на нея понеже бягали от гоненията на други лоши турци, все едно не всички турци са лоши и видите ли, много от тях са били даже добряци и са  помагали на българите. По-натам ще прокарат и тезата че са работили ангария на българите, само чакайте. Сещате ли се за шаблона за съвместното приятелско съжителство ? Най-лош е краят на филма : когато свещеника либерално казва - какво толкова то нали Бог е един , няма значение как ще Му се покланяме. Да , ама НЕ, вижда се какво представляват днес помаците, вижда се и че Бога на който се покланят е съвсем различен и е доста зловещ, на практика те не са вече българи и се турчеят здравата, въпреки че говорят на български. Така че филма е пълен с либерални комунистически капани и е добре да се гледа внимателно.

За мене показателна е тази снимка: където злодеят Кара Ибрахим бе посечен от собственият си брат в борбата за опазване на вярата и народността. И по онова време и сега, който си даде вярата си дава и народността и обратното. Всички тези родолюбци с нео-либерални разбирания са родолюбци само в загнилите си умове и фантазии, иначе са си модерни ново-помаци, които вместо ислям са си сменили вярата  с модерните либерално-сатанински разбирания.

А българският филм на всички времена, като го направят, ако го направят някога : ще е крайно анти-либерален и ще защитава българщината и вярата фанатично, както е било през вековете, а не като във "Време разделно" да го удрят през просото и да прокарват модерни сатанински и либерални разбирания.
(https://i.postimg.cc/ZqssjV0q/00.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 26 October 2019, 11:52:46
Относно т.н. самодиви.
Добре е да се знае че някога, а и сега на някои места: това е обидно название за леки жени , за жени, които пият или имат ненормално поведение. Самодивите не са били смятани за нещо добро и са ги свързвали със злото. Помня бабата на жена ми която често ползваше думата самодива с отрицателен смисъл за жени, които не са на ред.
Това че в днешно време влагат в самодивите някакъв смисъл на загадъчност и добро не значи че е наистина така.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 November 2019, 13:00:34
ГОРДЕЙТЕ СЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ.
 Пишман патриоти,  родолюбци и особено медиите не спират да ни натрапват че трябвало да се годрдеем, че сме българи да се гордеем с българското и подобни. Това е по западен американски образец , с една дума ни натрапват чужда култура и духовност.
Жестоката истина е че: започнете ли да се гордеете, дори с това че сте българи, с българското и т.н. - спирате на момента да сте българи. Гордостта при нас българите винаги е била смятана за нещо зло и ненормално. Така че замислете се добре дали да се гордеете, като американците и европейците или ще останете българи. А медиите нека си говорят, каквото искат, там отдавна не работят нормални хора.
Тези мъже на снимката не са били горди с нищо, особено силно вярващият войвода Панайот Хитов, те са били обаче българи и то големи.
(https://i.postimg.cc/Qt7D7dkd/haiduty.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 03 November 2019, 13:40:24
Quote from: Шишман on 01 November 2019, 13:00:34Жестоката истина е че: започнете ли да се гордеете, дори с това че сте българи, с българското и т.н. - спирате на момента да сте българи. Гордостта при нас българите винаги е била смятана за нещо зло и ненормално.
(https://i.postimg.cc/Qt7D7dkd/haiduty.jpg) (https://postimages.org/)

Пак се отдаваш с лекота на шизофреничните си страсти добре познати от всички форуми къде си писал досега или бъркаш гордостта със високомерието.

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 November 2019, 17:51:45
Гордостта е нещо добро ли ?
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 November 2019, 22:48:14
ОТНОСНО БЪЛГАРЩИНАТА.
 Ще се опитам да очертая формата, рамката и границите и, такива каквито са били някога и към каквито трябва да се стреми всеки родолюбец.
В българщината не се приемат за нещо добро:
- гордостта, гордеенето с каквото и да е. Това че някой се гордеел с нещо е наложено след освобождението от разни масони и поклоници на запада.
- не се гледа с добро око на жени завиращи се в мъжките работи. Левски например не е приемал жени в комитетите си, не ги е заклевал и така. Сами се сетете може ли да има жени хайдутки още повече войводки, бунтовнички и така нататък новомодернизми.
- самодивите така прехвалени в днешни дни са се смятали за зло. Самодива е било, а и сега някъде още е обидно название за лека жена, за нескопосана, пияница интригантка  и т.н.
- не се е гледало с добро око и на чуждите обичаи, ритуали, моди и т.н.
За сега стига толкова. По-нататък ще продължим.

Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 06 November 2019, 10:51:41
Това навярно не е така, но ако е, то тогава не е било чудно, че такива хора са били роби почти 500 години, са ги ........... и .......
Първо, ти си никой да обобщаваш дали българите са горди хора или не. Нито дали им е присъщо това, можеш само да споделиш, че на теб това не ти харесва.
 Второ, вижданията ти са били винаги НЕНОРМАЛНИ, поради което не виждам да имаш много последователи на собствените си теории. Най - подир това си лабилен и слабохарактерен и мястото ти е най - вече сред разни религиозни общности, където  да се поддържате като в "Анонимния клуб на алкохолиците", например.
Левски какво и как е мислил и дали е бил женомразец ще съм сигурна, ако някой друг освен теб потвърди това.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 06 November 2019, 14:32:12
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Това навярно не е така, но ако е, то тогава не е било чудно, че такива хора са били роби почти 500 години, са ги ........... и .......
Защо сме били 500г. под робство е дълга тема. А сме се запазили и освободили, точно защото е било така, както съм го написал
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Първо, ти си никой да обобщаваш дали българите са горди хора или не. Нито дали им е присъщо това, можеш само да споделиш, че на теб това не ти харесва.

Да аз съм никой, но съм чел доста за онези времена, говорил съм и с доста стари хора и съм проучил доста подробно нещата.Така че мога да говоря по тези въпроси.


Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Второ, вижданията ти са били винаги НЕНОРМАЛНИ, поради което не виждам да имаш много последователи на собствените си теории. Най - подир това си лабилен и слабохарактерен и мястото ти е най - вече сред разни религиозни общности, където  да се поддържате като в "Анонимния клуб на алкохолиците", например.
Ти не ме познаваш и не знаеш, какъв съм и какъв не съм. Това за религиозните общности не го разбрах, но няма значение. Интересното е че според тебе да се гордее човек и да е горд е нещо нормално. Да ма не е така. Един съвет не говори за хора, които не познаваш.
 
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Левски какво и как е мислил и дали е бил женомразец ще съм сигурна, ако някой друг освен теб потвърди това.
Левски не е бил женомразец, това не съм го казвал. Левски просто не е приемал жени в своите комитети. А как е мислил Левски се разбира, като се чете по въпроса. Със слушане и гледане на телевизия не става. Има си книги четете и така.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 06 November 2019, 22:14:17
Как да не те познавам, само не знам какъв цвят са ти очите и косите, но това не е нужно. Познавам те много добре.
Да, човек трябва да се гордее както със себе си, така и с тези които обича.
Хората дето нямат самоуважение са роби и всеки злоупотребява с тях както му е удобно.
Ако трябва да вярвам на теб, а не на себе си българите са симпатични хорица в шарени носии дето, които иска ги тъпче както намери за добре.
Дразниш се, че направили филм за жена войвода, сякаш е много важно твоето сбъркано мнение!
Липсва им достатъчно самоуважение на българите днес, не са като българите в началото на миналия век, защото такива като теб, а ти за мен не си никакъв българин постоянно им внушават, че са някаква симпатична мърша в потури станала световно известна със своята гостоприемност и толерантност. 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 November 2019, 09:34:38
Quote from: Лина on 06 November 2019, 22:14:17Как да не те познавам, само не знам какъв цвят са ти очите и косите, но това не е нужно. Познавам те много добре.
Не мисля че имаш въобще, някаква представа кой съм и какво съм аз. А и темата не е за мене и аз не съм важен. Така че няма да говоря за мене, да се изтъквам и изпадам в гордост.
Quote from: Лина on 06 November 2019, 22:14:17Да, човек трябва да се гордее както със себе си, така и с тези които обича.
Хората дето нямат самоуважение са роби и всеки злоупотребява с тях както му е удобно.
 
Днешните българи сравнение с някогашните са свръх горди имат и самоуважение в пъти повече от някогашните. И какво ? Виждаме резултатите от тази гордост и самоуважение: и резултатите са трагедия и демографска криза.
Всъщност тези неща, явно не са ти съвсем ясни: хората с гордост и самоуважение са роби на страстите и греховете произтичащи от тези неща.
п.п. ще те помоля да не говорим за мене, аз съм нищо и никой и не съм важен.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 08 November 2019, 21:37:31
Мисля че това е добро пояснение, какви трябва да сме българите. Тука става дума за шопите, но и повечето българи са така. Аз самият съм наполовина шоп и имах щастието да опозная шопите и шопското от дете. Освен инатливи, сме и доста сговорни и имаме силно развито чувство за уважение.
_________________________________________________________
"...ШОПИТЕ СА ПРОЧУТИ С ИНАТА СИ.ЕДНО ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА Е ОТКАЗЪТ ИМ ДА НАУЧАТ ТУРСКИ.ЗАТОВА СОФИЙСКИТЕ КАДИИ СЕ ПРИНУЖДАВАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ,ЗА ДА СЕ РАЗБИРАТ С МЕСТНАТА РАЯ.ДОРИ ЧЕТВЪРТ ВЕК СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ШОПЪТ СИ ОСТАВА НЕПРОМЕНЕН И В ОБЛЕКЛО,И В НАВИЦИ,И В НАЧИНА НА ОБРАБОТВАНЕ НА ЗЕМЯТА..ВЪВ ВСИЧКО ПОЧТИ...ТЕ НЕ ВЪЗПРИЕМАТ ЧУЖДОТО И ИМАТ СВОЙ СОБСТВЕН ЖИВОТ,ТРАДИЦИИ,СВОИ ДУМИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЧУЯТ НИКЪДЕ ДРУГАДЕ В БЪЛГАРИЯ...."
Из "Софийските потайности"
(https://i.postimg.cc/MHsYL5qh/00000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/XBCFGwZ8)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 12 November 2019, 19:01:16
Аз ти написах, че си никой да обобщаващ така категорично, че българите не били горди хора на което отговаряш, че не те знам кой си. А пък аз знам кой си, защото виждам какво пишеш и мога да си съставя мнение за теб персонално, нали ...нещо което ти няма как да твърдиш, че имаш впечатление от всеки българин, все едно всеки познаваш и от всеки си чел нещо във фацебоок. Тъй де, проявяваш високомерие като се лъскаше толкова и не за първи път като изпаднеш в амок се оказва, че видиш ли подозираш засилен интерес от моя страна към личната си особа. Не, пиле, не е така! В действителност нито си желан събеседник за мен тук, нито си интересен, това не може да не ти е станало ясно.
За мое огромно съжаление няма друг човек, който да облагороди форума наистина, ти си много активен, но с още по-голям процент на непродуктивност.
Много тровиш, а насреща няма нищо интересно. Едно и също, отделно това едно и също е сколасано според възможностите ти, сиреч....... :lol:

--------
"Доброто пояснение" къде си го поместил по-горе отговаря напълно на факта, че пишеш само тъпотии и обичайно въпросните тъпотии не са в час с темата ти. Честно казано никак не се е очаквало от българите да учат турски език. Турците както е известно са горди хора и не са искали да се сливат с българите, освен ако не са склонни да си сменят вярата. Изключение правят гагаузите, но то е друго нещо.
Иначе написаното за шопите показва, че са доста горделиви гора.
И това също е абсолютно в твой стил, доказателствата към тезите ти често  са в пълен контрапункт с тях или пък опроверженията ти срещу друга идея абсолютно може да я защитават. Има нещо сбъркано в тебе.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 November 2019, 20:13:11
Quote from: Лина on 12 November 2019, 19:01:16Турците както е известно са горди хора и не са искали да се сливат с българите, освен ако не са склонни да си сменят вярата.
Определено бъркаш нещата, относно турците. Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Вера Мутафчиева " Смутни времена" , която я има в библиотеката на форума. Предполагам, че няма да го направиш, но няма значение.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 November 2019, 13:52:36
Отстъплението от българщината, родното и нашето започва някъде в средата на 19 век. След освобождението се засилва, при комунизма още-повече, след 1989г. така се засили това отстъпление: че  изглеждаше  със всичко българско е свършено и няма връщане на зад. И Изведнъж - изненада: някъде около 2010г. започна небивало възраждане на всичко българско, отстъплението спря и даже българщината мина в настъпление. Нещо на което според мене сме способни само ние българите. И от свои наблюдения и проучвания мога да кажа че този път нещата са доста сериозни. Да видим до къде ще се стигне.
Обикновено на края има разплакани майки на душмани !
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Лина on 01 December 2019, 19:12:41
Отново, без изненада пишеш пълни глупости. Какво отсъпление от българското е имало след Освобождението от обикновените хора, напротив много хубави неща са започнали да се случват тогава - имаме своята възрожденска култура, такава каквато другите балкански народи нямат и никога няма да имат. Населението е живяло осовно в селата и е следвало своя бит и култура на живот.
През комунизма дори, като изключим отношението на  църквата, никой не е забранявал българския бит. Е, хората са се модернизирали и не са носили носии, но колкото и шокиращо да е за теб това е всеобщ процес, от който са избягали само мюсюлманите и някои полинезииски племена, които се надявам да посетиш някога  :dance: 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 01 December 2019, 20:39:37
Лина не се сърди, но темата просто не е за тебе. Не вярвам и въобще да те интересува.
То отстъплението не започва от обикновените хора, започнал го е ново-появилият е елит.
Населението също е било повлияно от европейската мода, даже и тези по селата. Зарязват доста по-удобните потури за да ги менят с панталони от същият плат, но с  европейска кройка. През комунизма имаше жестока подмяна на българщината. Тогава към нея прибавиха: нестинари, кукери и мартеници, каквото преди това е нямало. Прибавиха и доста глупави езически вярвания и елементи, каквито почти е нямало до 1944г.За съжаление темата не те интересува и не е а теб.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 December 2019, 18:25:07

Изясняването на всичко свързано с българщината е от изключително значение. В момента с помощта на някои външни сила " българщината" е пълна каша, даже направо лудница. Каша съставена от всякакви ненормалщини, тъпотии , лъжи и глупости. За тази каша са характерни следните неща: окултизъм, модерно езичество, холивудски и филмови шаблони, сектантски или сатанински учения, като това на Дънов, разни видове идеологически влияния - леви и десни, и за капак древна история състояща се от невероятни и противоречащи си една на друга глупости, тъпотии и измислици. Постоянно се измислят нови теории за произходът ни, като старите даже не се отхвърлят. Сега хем сме траки, хем иранско племе и в същото време арийци , каквото и да значи това последното. Обаче като сме траки и не идваме от никъде, как така т.н. Велика България се е намирала в земите на днешна Русия, а не на Балканите ? Има и други противоречия: как сме траки и в същото време в република Татаристан живеят българи ? Целта на всички тези измислици е да създават противоречия и да объркват хората и така да не можем никога да се организираме и дадем отпор на злото, което иска да ни унищожи. И тези противоречия са само върхът на айсберга, има други заложени доста по-отдавна и те са т.н. национални герои - народни юнаци. В тази област нещата са страшни, направо плашещи. Откровени анти-българи биват смятани за велики и обявявани за нещо, което не са. В крайна сметка, ако не се заемем да изясним нещата и да ги очистим: то никога няма да можем да се организираме и дадем отпор.

Напоследък обаче се забелязва едно доста изненадващо отрезвяване в средите на родолюбците, дано да продължи и за напреде.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 December 2019, 09:55:20
ОПРЕДЕЛЯЩА Е КУЛТУРАТА, а не само кръвта на един народ.

Един народ се състои от еднаква култура и кръв, но културата е която прави народа - народ.

______________________________________

Интересен пример за това са еничарите.

Интересното при еничарите е че: именно те се явяват най-върли защитници, пазители и бранители на старите турско-ислямски обичаи и подобни. Така стават и най-големите мъчители на християнското население в империята.

Може да се каже че с делата си опровергават всякакви теории, за кръвта, и силата на кръвта и подобни.

Доста от тях са били с българки произход и са мъчели сънародниците си българи и кръвта не им е говорила- ужасно нали . Вземани са за еничари между 14-е и 18-е годишна възраст, тоест добре са помнели от коя народност са. Но след една хубава обработка на ценностната система и психиката: са ставали, това което са били. Кърджалиите и те са добър пример, тях даже не са ги обработвали психически. Така че важна е не само кръвта, но и културата. Кръвта не може да се вземе, но културата почти ни я подмениха и взеха.
_______________________________________________
Ето защо дълг на всеки българин е да пази българската култура и обичаи, независимо дали му се струват отживелица, архаизъм и т.н.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 12 December 2019, 10:13:17
ДОБРОТО, ТОЧНОТО, ПРАВИЛНОТО ЗНАМЕ.
Знаме за пример !
Забележете: лъва е с корона, надписите са правилни, и особено оръжието как е поставено и сочи на долу, а не на горе, както често го поставят в наши дни. Оръжие сочещо на горе е анти-българско, въпреки че в много от музеите ни е поставено точно така.
(https://i.postimg.cc/Jzh2K69z/0000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 21 December 2019, 21:12:27
БЪРКАТ ЗА КРАЯТ.
 Краят на България не е когато: скочат цените, няма заплати, пенсиите са ниски или друго нещо материално. Краят е когато си: изгубим културата, обичаите , нравите, обичайните отношения по между ни, обичайните ни облекла, когато навлязат купища чуждици без смисъл.  Когато "българщината " бъде подменена с нео-либералиъм, модернизъм, феминизъм и подобни.  Също когато и заменим ярата с модерни и удобни глупости. Та тогава е краят. Краят на един народ: не е нещо материално, това е културно понятие.
Та ето в коя посока, трябва да се работи, не в материалната, а  духовната.
Когато чистата идея за хайдутите - народни закрилници е омърси с глупости и т.н. - тогава вече е страшно
(https://i.postimg.cc/cL7r5cH0/579687-358088357655165-655439501-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 December 2019, 17:46:23
" РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО"
Това се празнува утре, а не "коледа", както ви казват от телевизиите. Утре се отбелязва раждането, като човек на Христос, а не брата и сестрата : Коледо и Коледа- които са древни езически божества - бясове. Медиите може да си лъжат, каквото искат, но вие не сте длъжни да им вярвате. Празнувайте "Рождество Христово", а не някаква бясовска "Коледа". Поздравявайте се за Рождество, а не а някакви глупости.
Великият Цар Борис ни покръства, не ни поколедява.
(https://i.postimg.cc/Cxkt4nft/Boris-I-de-Bulgaria.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 December 2019, 22:27:10
ТАКА СЕ ПОЧИТАТ НАРОДНИТЕ НИ ЮНАЦИ .
 Облечени в народни носии, а не в дънки, анцузи и т.н.
(https://i.postimg.cc/sxRjyhCF/00000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 January 2020, 10:25:30
НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕЗ ОБИЧАЙНИТЕ НЕЩА.
Поведението на много наричаюи се  български патриоти е доста странно и каквото и да говорят това не са патриоти, не и български, а нямат нищо общо с българското.
Те не харесват народните ни носии, четническите униформи, хайдутите и четниците ни, народните ни песни, танци музика, истинската ни история и даже и не са работливи, както обикновените българи.
Освен това по характер са досадни, натрапващи някакви свои си глупости, жадни са за власт и са злобни и безпощадни - неща които не са характерни за характера на нормалните българи.
Така че стойте далеко от такива водачи и родолюбци.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 January 2020, 18:11:45
ТОЧКА НА СЪСРЕДОТОЧАВАНЕ.
Върху какво трябва да се съсредоточи един български РОДОЛЮБЕЦ ?
Всички виждаме че доста хора , които уж обичат България и искат да я спасяват и т.н.са съсредоточени главно върху: антикомунизма, антиглобализма, евреите и техният заговор, политиката, пак политиката и други различни неща. Такъв ли трябва да е и родолюбеца ?
РОДОЛЮБЕЦА трябва да е устремен не към омразата и познанието за другите, а към любовта и познанието за своите, към родината и народността   и всичко свързано с тях. И тука отново се усеща липсата на християнският морал и дух  на спасителите на народа, революционерите, бунтовници и зовящи за протести, така не трябва да бъде при родолюбците. В Православието основната борба е между Бога и опонента му Дявола. Но православните не наблягат на подробности относно това  колко: лош коварен,подъл е дявола и методите му на действие. Те наблягат на любовта и познанието на Бога. Именно така противостоят на Сатаната. Защо не влизат в подробности относно Дявола и методите му ?
Защото запознаят ли се с тези неща: похватите му и измамите му, сами ще паднат в изкушение и ще започнат да правят като него - зло. Човек не трябва да опознава злото, а доброто и именно това го прави силен. Ето защо българското родолюбие  трябва да е винаги свързано с православният морал. РОДОЛЮБЕЦА трябва да знае за: възраждането, българските носии, обичаи и въобще за българските неща много повече от колкото за комунизма или глобализма или пък за нацизма и евреите.
Лично аз също бях на грешният път, но поне го осъзнавам. Ужасавам се като се сетя че само преди няколко години разбрах че има типично български нож ползван на времето от овчарите. Става дума за " Каракулака" .Що за българин съм въобще, да не знам подобно нещо. За сметка на това за комунистите, глобалистите и световните конспиратори знаех прекалено много. Но не тези познания ме правят българин, а познанията за българското. И на това смятам да наблегна занапреде.
 Ето как липсата на православие в : спасителите на народа, революционерите, бунтовници и зовящи за протести  се отразява и осакатява нещата като цяло.
(https://i.postimg.cc/8kHzZsrZ/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 February 2020, 13:09:30
ЕДНО ОТ ТЪПИТЕ НИ СУЕВЕРИЯ.
След падането на България под турско и поробването на църквата ни от гърците: у нашият народ започват да се появяват глупави езически и даже откровено сатанински обичаи, поверия, практики , суеверия и подобни бабини дивитини и тъпанарщини. Тия простотии сега ни ги пробутват за древни български обичаи, представете си и тъпанарите го вярват.
Дори наистина, някаква жена така да е измамила някога турците, и да си е запазила детето, ние измама ли ще честваме и отбелязваме и то някаква доста проста измама. Стига бе , не може да сме паднали толкова ниско духовно. С глупави женски и бабешки измами ли ще громим поробителите ?
Този т.н. Петльовден някога вероятно са го правили в няколко села, в някоя чат на България. При липсата на централна власт, организираност, медии и поща на дали са могли тогава да го разпространят из цялото българско землище - страна. Разпространяват го едни хора наричани масоно-сатанисти след освобождението и особено след 1944г.
Понеже е била яка тъпотия други - зевзеци за да подиграят пък Фердинант - на този ден: се облекли в женски дрехи, качили се на един или няколко файтона и отишли до Горна баня и народа решил да обяви деня за ден на опаките.
Ако този "петльов" е бил толкова важен и стар обичай, народа ни нямаше да го превърне в ден на нека ги наречем различните. То ако беше нещо добро, нямаше от яките анти български телевизии да ви казват какво и що било на тоя ден.Медиите и сатанистите пак ви пробутаха тъпотия за  автентичен български празник. Колете са петли и се мажете с кръв, иначе сте предатели.
__________________
"......Жертвената птица се заколва на прага, като стремежът е кръвта и да изпръска наоколо. С кръвта на закланата птица по челата на момчетата се прави кръстен знак, за да бъдат живи и здрави. Главата на птицата се оставя на портата, а перата се запазват и използват при болести на децата. Закланият петел се сготвя , от него се раздава на съседи за здравето на момчетата - продължители на рода. Къща без петел не бива - ще запустее. Той я прави недосегаема за зли духове със събуждането си рано сутрин, когато ги прогонва и съобщава на стопаните, че могат да излизат. "
____________________
Народе до кога ще се оставяте да ви правят на откачени и даже сами ще се правите на такива ?
п.п. аз моите деца няма да ги мажа с петльова или кокоша кръв, нито пък вратата на дома ми. вие - както си знаете.
А на бас че Левски не е отбелязал Петльов ден и даже не е знаел че го има. Или може би в свое писмо пише какво трябва да прави на този ден ха-ха-ха !!!
(https://i.postimg.cc/6Q08PcZN/00000000000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)free pic upload (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 February 2020, 10:02:40
БЪЛГАРЩИНА С ПРИКАЗКИТЕ НА Шехередзада.
Помните ли някога имаше "приказките на Шехередада" ?
Една от тези приказки подозрително напомня на историята на: големият древен, свят, духовен и т.н. глупости от телевизора - "Петльовден". Там така в една от приказките за да объркат лошите нарисуваха кръстове по вратите на къщите, само не помня какъв цвят бяха. Тази Шехередада как не я е срам да открадне сюжета на петльовият ни ден и да си направи приказка ?Мръсна крадла крадлива, може да ги осъдим арабите за авторството а ? Истината обаче е доста по-гадна, не Шехередзада е крала от нас, а ни мамят с тази глупост за петльов ден все едно е българска и древна. Ако е толкова древна, как така баба ми и дядо ми не наеха нищо за петльовден, не бяха и чували даже. Как само ви преметнаха от телевизията и как само им повярвахте. Късате главата на петел или кокошка и опръсквате всичко наоколо с кръв ! Не знам колко от вас я направиха тази ненормалщина и гнусотия ? Николко нали,Защото нещо в тоя уж древен обичай не ви хареса. Правилно не ви е харесало, това са ненормални сатанински похвати, това не е българщина. Съвременни измислици,  между приказките на Шехередада и вуду практики. Отново за пореден път медиите и глупаци повтарящи папагалски след щях омаскариха българщината и я превърнаха в някаква тъпа салата от какви ли не сатанински и окултни практики . Това ли ще е българщината: глупост лед глупост, тъпотия върху тъпотия, ненормалщина до ненормалщина ? Спрете се бе !
Тези двамата дали са късали кокоши глави да се пръскат с кръв все едно са шантави а ?
(https://i.postimg.cc/B6ty3fhf/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 February 2020, 17:48:30
Това трябва да стане обичай. Да се почитат събития и хора в народни носии.
(https://i.postimg.cc/hvSYhs78/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 07 February 2020, 18:45:52
ТОВА Е БЪЛГАРСКОТО.
 Не онези налети жени  с европейски дрехи, мечове и т.н. по масоно-сатанински образец. Представят ги уж, като родолюбиви,ама са зло по западен сатанински образец
_________________________
"Къмъ Обединение" - вероятно пощенска картичка представяща България, Добруджа и Македония, с протегнати една към друга ръце.
(https://i.postimg.cc/ry9kkQ5q/0008.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 14 February 2020, 21:13:42

Така трябва да е това стихотворение
Ой, Балкане,
побратиме верни!
Темнее ми пред очите,
дните ми са къси!

Аз не мога и за напред
да търпа неволи
и да гледам как турчинът и душмани
детето ми колят;

аз не искам и за напред
мирно да робувам, —
за свобода, за щастие
само да бълнувам...

Аз  вярвам , че молитва
ще спаси раята:
свободата  ще екзарха,
и Караджата".
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 February 2020, 21:55:39
  НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ НОВ ОБИЧАЙ
Да отдаваме почит на народни юнаци-герои и личности от миналото ни : облечени в народни носии и четническо въстаничеки униформи.

(https://i.postimg.cc/nrCM89s1/000.jpg) (https://postimages.org/)free picture hosting (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 27 February 2020, 10:45:56
Жената българка, трябва да е с кърпа на главата, особено вече възрастните. Останалото е от дявола.
(https://i.postimg.cc/wMFLKnc3/00000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 March 2020, 18:09:46
КУЛТОВА СНИМКА ЗА ПРИМЕР.

Забележете жената е с кърпа на главата, както си му е редът. Не да се прави на опълченка, хайдутка, райнакнягинка и т.н. феминистични простотии.

________________________________________
(https://i.postimg.cc/x1MVPbBv/000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 11 March 2020, 10:46:20
Силата на БЪЛГАРЩИНАТА !
 Много българи не знаят и нямат представа, какво представлява нашата култура " БЪЛГАРЩИНАТА" .
Мислят я за слаба, за глупава, отживяла, бай-ганьовска, че не е екшън , модерна и подобни само отрицателни неща. В същото време величаят западната  култура, а някои и разни далеко-източни тъпотии.
Много хора за сега не знаят но българите в чужбина са по-българи от тези в България. Как е станало това нещо ? Ми идвайки в чужбина българите , много бързо правят сравнение със своята култура и начин на поведение и тази на запада и на другите народи на тази земя, понеже Европа , а и САЩ са пълни със всякакви народности и хора. И правейки това сравнение стигат бързо до извода: че нашата култура е по-висша от тази на другите народи, превъзхожда ги и е печелившата. Да колкото и да не им се вярва на някои : да си по българската култура на запад е печелившо. Уважават те, дават ти работа и си правят сметката как се държат с тебе . Понеже тука имат гадният навик да се държат с чужденците, като с роби, при българите това не минава и бързо ги слагаме на местото им. Който си е имал работа на запад с българи, знае че е добре да не ги дразни, но и че работят здраво и държат на думата си , без да се правят на интересни и важни. Повечето българи осъзнават силата на " БЪЛГАРЩИНАТА" едва когато са на запад, защото в страната ни има една бясна анти-българска пропаганда започнала още преди 1944г.
Е в чужбина има и българи решили да следват западната култура: те и са тия дето се оплакват от това че сънародниците , не им помагали никога. Така е на такива не се помага и не помагаме, за българин който е по нашата си култура ще направя много, даже повече от нормалното, за такъв минал от другата страна - не ме интересува, не искам да го знам и така. Това е мисленето на повечето българи.
 Така че драги българи : пазете си културата и знайте че макар да не е превъзнесена и известна с лигава кухня и други тъпотии : то "БЪЛГАРЩИНАТА"  е по-висшата култура, превъзхождаща останалите култури и прави човека по-силен и духовно и телесно-физически.
Имаме нещо чудесно и много силно, което под влияние на разни предателски и про-западно настроени гадове : пренебрегваме, подценяваме  и даже сме започнали да забравяме.
Така че нека си държим на нашето и не го заменяме за глупави неща. Той и Левски за това е Левски, защото е бил по българщината, опознал я е добре и не се е отклонял към и по чуждото.


--------------------------
(https://i.postimg.cc/sD0CjxQG/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 March 2020, 09:45:11
ВДЪХНОВЯВАЩА СНИМКА
Така е било, така и трябва да бъде.
Аз моите наследници, на това ги уча.
______________________
Редят се доброволци: млади стари, даже деца, всички да се бият за родината ! Това е българщината в действие .____________________________________________
(https://i.postimg.cc/Cx3BmZTN/00000000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 24 March 2020, 19:14:06
НАИСТИНА ЛИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ТОЛКОВА ЛОШ ?
За лоши, келяви, глупави, заспали и подобни неща ни обявяват постоянно разни комунисти, нихилисти, политиканти,  революционери, бунтари, протестери, интелектуалци и подобни. За тези хора мога само да кажа че не познават народа ни и говорят глупости. Да мърша има във всяко стадо и в нашият народ има мърши, но не тях трябва да гледаме и даваме за пример. На изброените от мене номера е следният: дават за пример нашата мърша и я равняват с най-доброто на другите народи. Как се вижда, колко струва и какъв е  един народ ?
Вижда се при война, келявите народи не са добри войници. Вижда се и при бедствия и кризи. Епидемията  корона-вируса е сериозна световна криза. Тука статистиките говорят най-добре - у нас болните са около 200 максимум 210 за сега, което е нищо: на фона на цяла Европа и САЩ където са не хиляди , а 100-ци хил. Прочутите с дисциплината си немци и те пламнаха яката , явно не могат да се мерят с нас. Жълтите жилетки и те ! Щом българите разбраха че е страшно и веднага показаха характерните за народа ни: дисциплина, разум, лична отговорност. За това и страната ни не пламна. Верно и Бойко реагира веднага, но с друг народ, нямаше да постигне нищо. С една дума заслугата е на народа и поради качествата на този народ. Аз самият останах приятно изненадан - очаквах доста повече болни. В началото на епидемията си говорихме с един приятел и той ми заяви че на запад хората са доста по-дисциплинирани т.п глупости. Обясних му че не познава народа си и че се ловя на бас: че у нас няма да стане, такова чудо, каквото ще е на запад. Този не ми повярва. Тия дни му припомних разговора ни и си замълча. Той не е лош човек, ама гледа много телевизия и от там му объркват главата.
 Та нека поне сега тия отстъпници от рода си български, разните : комунисти, нихилисти, политиканти,  революционери, бунтари, протестери, интелектуалци и подобни си мълчат.
Доброволци за македоно-одринското опълчение. В началото тия от запада ни се смеели, после им замръзнали усмивките.
(https://i.postimg.cc/SR8B1cyk/000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 10 April 2020, 19:08:02
Посланието на снимката е: българина е българин, но само ако има народна носия - български дрехи. Аз споделям този възглед

__________________________________

(https://i.postimg.cc/QChxxVfB/00000000000000.jpg) (https://postimg.cc/VrZcKsQ1)upload image sites (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 April 2020, 10:19:00
ОБОРИЩЕ
___________
 Един велик момент от нашата история и борбата ни за свобода и българщина!   

Априлското въстание, може да е лош пример за въстание, да е и пълен провал, но това е един от многото пъти, когато народа ни : показва че е народ и то качествен.


_____________________________________________
(https://i.postimg.cc/RZJGBKRR/00000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)forum picture upload (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 17 April 2020, 14:02:04
РАЗПЕТИ ПЕТЪК
Христос е на Голгота! Спасителят е на Кръста! Праведникът е в мъки! Човеколюбецът е убит от човеци! Който има съвест – да се срамува! Който има разум – да разбере!
 


Темата не е религиозна, но народа ни е православен , за това пускам това състояние! Днес е разпети петък, важен ден в нашата вяра. Тия които, някога разпнаха Христа, са и днес същите  богоборци и врагове на народа , вярата и родината ни. Добре е да се знае че войната не е само материална но и духовна преди всичко. С една дума без вяра не става, независимо кой как ги вижда, разбира и смята нещата.
Именно липсата на вяра ни докара до тоя хал. От това положение може да се излезе само с вяра и българщина, а не с високи доходи и заплати, както мислят някои.

_______________________________________________________________

(https://i.postimg.cc/hjGL5f2t/00000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 April 2020, 17:10:56
БЪЛГАРЩИНА БЕЗ ВЯРА НЕ Е НИЩО
А ако е нещо , то е едно нищо и половина
Култова снимка, съчетаваща вяра и народност.
Този човек заслужава поздрави и го поздравявам. Успява на налучка: сърцевината на нещата и да прави доста добри и култови снимки. ________________________________________________

(https://i.postimg.cc/4dy6hb3F/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/HcGcqMXQ)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 19 April 2020, 22:44:53
БЪЛГАРКИ НАРОДНИ ОБИЧАИ И ПОГОВОРКИ. ДРЕВНИ, АМА НЕ ТОЛКОВА.

Да пусна тази публикация има основна заслуга Лина, за което и благодаря.

_________________________________________________
След освобождението от турско робство, много хора се заемат да изясняват и проучват обичаите, вярванията и поговорките ни и подобни. За съжаление го правят с намерението да се харесат на масоно-сатанизма и деградиралата Европа и запад. За това и изследванията им са доста съмнителни и за съжаление : неточни и повлияни от тогавашните моди. Изкарали са ни по-сатанисти, от сатанистите, повече езичници от езичниците и по-луди, ненормални и извратени от запада и западната култура. Натягали са се хората, да не кажат ония че сме изостанали балкански елементи.

Схемата е еднаква и за народните ни обичаи и за вярванията и за поговорките и подобните неща. Отиват разпитват някой дегенерат със съмнително поведение и той им разказва разни небивалици, мърсотии, тъпотии и окултизми и после  ни го представят-пробутват, като чисти народни обичаи от извора. Само дето е трябвало да гледат кой им дава тези сведения и може ли да му се вярва ? Да но са гледали нещата да са удобни на вече казах кои и кого ! Истината е нямала значение, важни са били други неща. Явлението е толкова масово, че и до хората вярват на глупостите сътворени тогава. Само дето в тези уж чисти обичаи, вярвания и т.н. има такива тъпотии, ненормалщини  и противоречия че : трябва някой да е доста глупав и ненормален да ги приеме за истински. И на практика никой, никъде не ги практикува, въпреки напъните да ни ги наложат. Интелигенцията го налага, но народа ни здрав морално - отказва да ги приеме тия глупости, мърсотии и ненормалщини. Това е била много разпространена практика след освобождението та и до сега. Комунистите, малко бяха забавили темпото и искаха по-достоверни източници , но и сред тях имаше доста хитреци и измамници. За сметка на това сега демократите, гледат да наваксат. Същата е и работата с поговорките например. Така че трябва, много да се внимава с тези писатели  и източниците им. Познавам доста хора говорещи цинични, мръсни и извратени поговорки, разказващи за ненормални и извратени обичаи, които никога не са съществували освен в разхлопаните им дъски. Е извинете: това ли е народното ни  творчество, обичаи и вярвания ? Или просто нагла подмяна по западен езически и сатанински обичай ?

За незнаещите да поясня, с идването на цар Борис и покръстването у нас: всичко езическо, нездраво, развратно, пошло, тъпо и ненормално изчезва. Не остава и спомен от тия неща, та няма как след падането под турско да са ги възстановили. Даже не се знае от каква вяра точно са били т.н. пра-българи, до такава степен всичко е изтрито от историята и народната памет.

Древните вярвания, доколкото наистина някога са били такива: всъщност не са древни. Съществуват от падането ни под турско робство, и са смесица, между ислям, турски вярвания и ромски-цигански простотии. За това и за тях са давали сведения главно пропаднали, извратени, пияници, лъжци и ненормалници. Сведения от такива не са достоверни те са: само и единствено - недостоверни.
Като дете оставах доста озадачен, като питах баба ми това така ли е било, онова така ли е било, а тя отговаряше учудена на въпросите ми: че такива неща, нито е имало, нито е чувала. Говорил съм и с други стари хора и съм получавал: същите отговори, с изключение когато въпросните стари хора не са били на ред . За такива неща трябва да се питат: не Сульо и Пульо, а сериозни и уважавани хора, на които може да се вярва и седят зад думите си. Но пък как такива хора да ръсят простотии , ненормалщини, мърсотии и лъжи ? Та за това са си правили изследванията с хора, които са им удобни , независимо за какви са били смятани в селото си и дали са били уважавани и честни или е можело да им се вярва.
Та мислете добре преди да повярвате за някоя тъпотия че е била древен , стар народен обичай, вярване или поговорка. Не е ли чисто, има ли цинизми, мърсотии, тъпо хитруване, разврат безчестие и т.н. - не е наистина нещо произлязло от нашият народ.
А на бас че тези двамата не са вярвали в такива глупости и не са ги смятали за нещо добро ! Даже според мене е било опасно пред тях да се говорят подобни неща.

___________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/CMHy7qYK/13891939-159308324497616-8755153376735394486-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Hatshepsut on 20 April 2020, 05:28:47
Написаното от теб по-горе са свободни съчинения и стъкмистика. Интересът към българското народно творчество започва далеч преди Освобождението. Още Георги Раковски (1821-1867) проявява интерес към българския фолклор:

QuoteРаковски – първи фолклорист на българското землище

Раковски е с несистемно частно високо образование. Освен родния си български език, като поданик на Османската империя, а по късно и на Гърция, владее за употреба в границите на тогавашната държава турски език, както и гръцки в двата му варианта. Овладява говоримо и писмено и няколко европейски езици, сред които сръбски, френски – за непосредствена и за научна цел, английски и др. Служи си с арабски и персийски. Той е ярък представител на течението на романтизма, силно повлиян е от Майнхард и братя Грим (Gebrüder Grimm), които чрез своите приказки създават национално чувство в германския народ. Под тяхно влияние той създава етнографски въпросник и иска от всички българи да го попълват и да описват своите вярвания, песни, гатанки. Раковски остава в полето на етнографията с ,,Показалец" (1859) и ,,Българска старина" (1865). В тях Раковски очертава за първи път идеята за събиране народни старини и те са начало в събираческо-етнографската дейност в България. Раковски подготвя първият етнографски въпросник по отношение на въпроси засягащи културата в родния му Котел.

И Петко Славейков, и Димитър Маринов не са били нито ненормалници, нито сатанисти. Междувпрочем Димитър Маринов е бил православен свещеник, но не е смятал народните вярвания и обичаи за измислица. Тук във форума има специална тема, посветена на него:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?topic=545.0

Ето и една статия за него в сайта Православието_ком:

http://www.pravoslavieto.com/history/19/1846_D_Marinov/index.htm

Ти искаш да изкараш българите "пò католици от папата", т.е. по-истински християни от другите народи, а това не е вярно. Езическите обичаи и вярвания никъде не са били изкоренени напълно, те са се маскирали като привидно християнски, примерно почита към езическите божества е продължавал, като те са били отъждествени с християнските светци.

Не знам какво е казала баба ти, но на мен майка ми (родена 1935г.) е казвала, че в нейното село Слатина, Никополско са се спазвали народните обичаи, и за връзването на мартеници, и за връзването "брада" на нивата, и за коледуването и сурвакането, и за поставянето на бъдник в огнището, за обичая "Силвестър" и т.н. Обаче майка ми ми е казвала, че в нейното семейство никога не са били спазвани християнските пости, а предполагам че и повечето от съселяните ѝ не са ги спазвали или са ги спазвали отгоре-отгоре. Дори тя ми е разказвала за един комичен случай, когато по време на пости един уж правоверен християнин отказал да яде месо и му сипали леща, а после всички го подигравали за това :tongue:

Разбирам че ти е трудно да приемеш, но при нас българите християнството е повърхностно, огромното мнозинство са номинални християни. За разлика от сърбите и гърците, за нас българите християнството не е част от националната идентичност, и това за мен е нещо изключително положително: виж какво стана в Босна, където местните помаци (ислямизирани сърби) бяха отхвърлени от своите събратя християни и се оформиха като отделна нация, враждебно настроена към сърбите. За щастие, при нас това не е възможно, опитът да се формира "помашка нация" по примера на "македонската нация" няма да успее, убеден съм в това.

В никой случай не подценявам християнството като религия или традиция, но това, което си написал е само една теоретична конструкция, която за теб е може би правдоподобна, но по същество не е вярна. Наистина по време на турското робство езическите обичаи са изпъквали по-ярко, просто защото натискът на християнската църква е бил отслабен. Обаче тези обичаи не са възникнали тогава, те са си с древен произход, просто по време на робството обстановката е благоприятствала тяхното възраждане.
В заключение ще кажа, че за мен народните обичаи трябва да се изучават и популяризират, както е било и досега.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 April 2020, 09:55:35
Quote from: Hatshepsut on 20 April 2020, 05:28:47Разбирам че ти е трудно да приемеш, но при нас българите християнството е повърхностно, огромното мнозинство са номинални християни. За разлика от сърбите и гърците, за нас българите християнството не е част от националната идентичност, и това за мен е нещо изключително положително: виж какво стана в Босна, където местните помаци (ислямизирани сърби) бяха отхвърлени от своите събратя християни и се оформиха като отделна нация, враждебно настроена към сърбите. За щастие, при нас това не е възможно, опитът да се формира "помашка нация" по примера на "македонската нация" няма да успее, убеден съм в това.ОТНОСНО ВЯРАТА НА БЪЛГАРИТЕ И КОЛКО СИЛНА Е ТЯ.
Това, което публикувам е дискусия между мене и националист със странни езически вярвания.
_____________________________________

Като начало: добре е да се знае, че няма как да се премери, колко вярващ е един човек и колко силна е вярата му. Това само Бог го знае. Може да се съди по делата на хората и по постъпките им но....... никога няма да е на 100% точно.
Няма какво да приемам, аз знам, как е било и е било така, както казвам. Други неща са ми трудни за приемане, но това е друга тема.
Не знаеш но се занимавам с българските неща и всичко свързано с българите от около 20г. и то сериозно.
Проучвал съм и сравнявал с други народи  :  българите извън  България, което рядко някой е правил.
Интересувал съм се и от околните ни страни, а съм и чел много православна литература, често свързана повече с исторически събития отколкото с вяра. С една дума съм доста подготвен по темата.
Освен това познавам, много добре българите и в дълбочината да душата.
Раковски,Петко Славейков, и Димитър Маринов няма да ги обсъждам, за последният не знам нищо. За тях и други, като им дойде времето, а то наближава и няма да е далеко. Предполагам не ме разбираш, но няма значение.
Добре е да се знае че по онова време , много наши свещеници са залитали по либерализма и западните идеи. Такъв е бил например поп Кръстьо, има и други доста по-зле от него но няма да ги назовавам сега - като им дойде времето.
Спокойно мога да се хвана на бас на голяма сума от рода на 10-20 хил. евро че българите са много по-вярващи : от гърци ,  сърби, руснаци и румънци.
Мога и да го докажа.
Като начало - в коя страна бяха отворени църквите за отминалият туко-що - Великден, и къде бяха затворени ? Мисля че само с отговора на този въпрос опровергах доста митове.
Не е тайна че по време на турското робство българите имат, много повече мъченици за вярата от сърби и гърци, взети заедно. Което доказва какво ...........? Да не говоря че гърците свещеници са сътрудничели на ислямистите турци през тия години. Сигурно от силна вяра ? Даже в момента в Гърция  мисля има  над 5 или даже 7 синода, понеже им е много силна вярата предполагам ! У нас : само един синод, което много разочарова САЩ.
За великите вярващи сърбите, нямам думи : имат псувни към Бога, които съм чувал, но няма да напиша. Сетих се - вероятно от силна вяра, и псуват Бога и вярата ! Добре е да се знае и че нашето хайдутство е били силно и тесно свързано с вярата, освен в случаите , когато е ставало дума за дегенерати, самообявили се за хайдути. Такъв пример: на силно вярващ хайдутин  е Панайот Хитов.
От кога са навлезли у нас езическите уж древни обичаи и с какъв произход са няма да споря.
Добре е да се знае че ние българите не изразяваме шумно чувствата си, малко приличаме на айсберг от горе се вижда нещо, малко даже незначително, но от долу е като планина. Това са го забелязали доста западни специалисти: след освобождението, ни които са опознали добре:  народа ни и са оставали крайно учудени. За помаците няма да коментирам, ама е добре да знаеш че където бях войник около 25% от войниците бяха помаци, та добре ги опознах тогава. Опознах и толерантността ни към тях и исляма, и да ти кажа на помаците не им харесваше, и макар да беше комунизъм офицерите си затваряха очите по тия въпроси.

_________________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/BQJg9Qqy/image.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 April 2020, 20:46:55
  СИЛАТА НА ВЯРАТА У НАС БЪЛГАРИТЕ
Това което, стана миналата седмица, говори колко ни е силна вярата.   Българската Православна църква е тази, която остана единствена в света, да не затвори вратите на храмовете си и преди Великден и на Великден.
Който може нека ме опровергае.   
_______________________________________________________
(https://i.postimg.cc/FKX6Sbcy/000000000001.jpg) (https://postimg.cc/NKbbqHdF)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 22 April 2020, 14:03:53
ПОДХОДЯЩА УНИФОРМА ЗА БЪЩЕТИТЕ ЧЕТНИЦИ

ОПРОСТЕНА ЧЕТНИЧЕСКА УНИФОРМА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.

Калпак, навуща, панталон и куртка като някогашните " въшкарници" с една дума лесно , бързо и удобно за правене.

Мисля че трябва да се ползва като модел от тия, които искат да си направят и имат четническа униформа.

_____________________________

На 22 април преди 100 г. е убит големият неврокопски войвода Стоян Мълчанков. Той е учител и просветен деец, революционер, околийски управител, народен представител. Участник в Илинденско-Преображенското въстание и Балканските войни. През 1903 г., по време на Илинденското въстание, спасява населението на цялото село Ковачевица, като извежда жителите на територията на свободна България.

__________________________________________
(https://i.postimg.cc/6qQS4Tz2/00000000.jpg) (https://postimg.cc/ft656zGD)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 April 2020, 20:23:09
СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ВЪЗМОЖЕН МОДЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ.
 Не вярвам това, мое състояние да се хареса на много хора, но няма значение. Просто виждам , нещата така и мятам че трябва да ги кажа.
Всички искат България да се оправи, да е живее добре  нея, високи заплати  и подобни: това е донякъде сигурното в днешни дни.
Искат, но смятат че това може да стане по политически път !
То ако можеше да стане с избори и гласуване, за 30г. да е станало. Щом не е станало - значи не става и няма и да стане. Да това е най-лесният начин, най-бързият, ама и невъзможният. Тоест нито е начин, нито е бърз, нито има смисъл в него.
Сега да и обясня за какво става дума в политиката. Съвременната капиталистическа демокрация се състои от партии. Тези партии , обаче са пълни с тотално изтрещели кариеристи, ненормалници, подлеци, извратеняци, маниаци, хора с мании за величие и т.н. и т.н. да не изброявам всички лоши човешки черти. Нормален човек в партия не може да пробие. Тия дето ги изброих, щом усетят нова партия и летят на там, вмъкват се и отравят и разлагат всичко. Това го забелязах в НДСВ, после в АТАКА, бях на по 2-3 партийни събрания и не повторих. Хората не бяха стока, не бяха и на ред. Представете си, ако са такива обикновените членове или повечето от тях, то какви са тия по върховете на партиите ? Сега се замислете: дали такива хора,независимо от коя идеология и цвят  са и какво говорят и обещават, могат да оправят страната ? Да ви кажа лошата новина е: че не само у нас са такива, това е положението в цял свят. Което значи , че ако у нас се появи, нормална партия, което според мене е почти невъзможно: то тия от ЕС, САЩ и даже съседите ни - ще направят всичко възможно тази нормална партия да се провали. То има ембарго, санкции и да не изброявам нататъка.
Между другото нещата са подобни и може би по-зле в телевизиите. Там няма нормални журналисти, водещи, редактори и всички дето се занимават с информационният поток. Така че от медиите няма да чуете за нормална партия, то не че има, ама да си знаете.
С една дума единственият  възможен начин е : да се оказва натиск на политиците и управляващите, така да се смекчават наглостта и злодеянията им за да бъдат поносими и не така катастрофални.
 За цялостно -пълно оправяне на страната  забравете - това е невъзможно. Няма да го допуснат от запад, изток и от никъде. Даже няма смисъл да се хаби човек да опитва.
И идва въпроса: какво да правим, така ли да седим и зяпаме. Отговорът е има какво да се направи, ама не е толкова, лесно колкото си мислят някои . Не е и трудно, трудното е човек да проумее че с избори и партии не може да стане. Ако хората се организират в сдружения, без политически цели ( така само може да се избегнат изброените от мене по-горе отрицателни хора) и започнат да обмислят действията си.  Да събират някакъв смешен членски внос от само по 3лв. на месец, нещо което може да си позволят и бедните пенсионери, то нещата могат да станат и ще станат сериозни за политическият елит. Една такава сила от само 2000 човека, може направо да им разкаже играта. Ето пример как става: събират внос 6м. , 2000 души  по 3лв. на месец са = на 6000лв. което е добра сума, за 3м. стават 18хил.
И излизат тези хора на протест, но не всичките, а само 400 от тях,, даже може и 300 : събраните пари ще им позволят да имат хубави плакати, пари за път за поне месец, пари за напитки, топли през зимата, разхлаждащи през лятото, за храна. Един такъв добре организиран протест, може да продължи месец и повече. Представете си че има 3 такива организации, на политиците свят ще им се вие. Тука трябва да поясня, че т.н. граждански платформи,общочовешки ценности, европейски глупотевици, достоен живот глупости и захаросани приказки, няма да могат да изтрият политическите и културни различия между хората. За това и подобна организация не се е състояла до сега. Какво трябва тогава, на основата, на какво трябва да се организират хората ? Просто е ! На основата на "БЪЛГАРЩИНАТА"  ! Това е нещо, което все още го има в повечето у нас, даже и  яко изтрещелите, на българите ни харесва, добро е, има смисъл в него и ще е лесно за налагане над всички, желаещи да участват. На практика, няма по-добро решение от организиране на основата на  "БЪЛГАРЩИНАТА".
Това е останалото е губене на време. Кой както иска да разбира написаното.__________________________________________________________
(https://i.postimg.cc/RCXjVpF9/09.jpg) (https://postimg.cc/hhQC2rT3)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 25 April 2020, 09:59:42
КАКВИ БЯХА ТЕ ?

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ.

Поборници(такива са ги водили официално, след освобождението), борци за освобождение или революционери. Демек едва ли не комунисто-сатанисто-анархисти и либерали.

Да имало е и няколко такива наврели се в борбите, но те са малцинството. Повечето са били борци за свобода и не са имали нищо общо с никакви, масонски, комунистически или анархо революции.

Аз хайдутин комунист не съм чувал да е имало, обратното били са срещу всякакви свободни и разпасани нрави. Същата линия продължават в последствие четниците на ВМРО. Доста жени и мъже са били убити от тях заради нисък морал: разврат и комунистическо - либерални идеи. Комунисти, либерали, анархисти и подобни стават след освобождението: децата на мекеретата, ако не знаете. За тях това се превръща в мода.

Та нека наричаме правилно нашите народни юнаци - поборници, борци за свобода или хайдути четници и въстанници, а не наложеното по-късно революционери. Видяхме я тази революция и на повечето не ни хареса.Видяхме и че в нея нищо българско, нито справедливост.

Който иска може да поговорим по въпроса.


_____________________________________________________________

(https://i.postimg.cc/bY1jyyGC/aprilskoto-vystanie-5-html-6b3cfacc.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 28 April 2020, 10:11:10
ПОЯСНЕНИЕ
Бъ̀лгарщина !
 Това е съвкупността на присъщите на българският народ  : светоглед,  чувство за принадлежност към един народ с една култура, вяра, история, разбирания за света и нещата в него, едни обичаи, ритуали, морални ценности, навици, похвати, подходи, отношения между хората,светоглед и въобще начин на живот.
____________
Българщината може да изглежда, като отживелица, но културно превъзхожда останалите културни модели по света. Така че нека си я пазим и не се правим на интересни.


____________________________________________

(https://i.postimg.cc/Rh2Yk0pv/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 29 April 2020, 13:00:54

КУЛТОВА РИСУНКА-КАРТИНА
 Много националисти, патриоти и дори родолюбци, мислят българщината за отживелица, архаизъм , изостаналост, ганювщина и подобни отрицателни неща.
Извинете, но на коя основа, ако не на основите на българщината, ние може да продължим и да бъдем един народ ? На основите на модерността ли - не мисля. Вече видяхме до къде се стига на основите на модерността - до никъде ! На които не им харесва българщината - да си търсят друг народ: светът е голям.___________________________________

(https://i.postimg.cc/tJvCdWkX/00000000000.jpg) (https://postimg.cc/4HtgsKjM)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 May 2020, 09:19:37
Отбелязваме паметта на св. цар Борис-Михаил - създателят на българщината и българският народ.

На  2 май Българската православната църква отбелязва паметта на Свети цар  Борис І Михаил. Тази година се навършват 1113 години от смъртта на  българския владетел.
Свети цар  Борис-Михаил – покръстител на българите бил родственик на св. мъченик  княз Боян Български. За покръстването преговарял с папа Николай*, но  приел Христовата вяра от Изток – Цариград и патриарх Фотий Цариградски  изпратил епископи и свещеници в България.
Борис се  кръстил с цялото си семейство, като при кръщението приел името на  Византийския император – Михаил. Кръстили се болярите и целият народ в  865 година.
Именно лед покръстването: славяни, българи и каквито други е имало по нашите земи - стават един народ. Един народ  еднакви: обичаи, писменост, език, вяра, култура.
Преди това е било: няколко народа с различни езици, вярвания, култура, без писменост и така.____________________________________________
(https://i.postimg.cc/XJStj7hH/Boris-I-de-Bulgaria.jpg) (https://postimages.org/)image hosting websites (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 03 May 2020, 20:05:07
ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕ СА БИЛИ НАКАЗВАНИ И ЕДВА ЛИ НЕ СА БИЛИ УВАЖАВАНИ

__________________

Подобни неща са се случили и на предателите на априлското въстание и на различни чети, както и на хайдутите през вековете робство

___________________

Каков беше Гоце Делчев според неговите комшии македонските евреи и как беха наказани предавниците от войводата на ВМОРО Георги Радев Бродалията на 12 декември 1904 г. в с. Баница?
Даут Саади Леви от Солун, Егейска Македония - "Brigandage (предавниците на Делчев наказани)" публикувано в "Journal de Salonique", брой 910, Солун, 1905 г.
"Населението на Баница, село намиращо се на 4 часа разстояние от Серес (Сѣр), е открило на една стръмна скала, труповете на двама старци и на двама млади българи. Това ужасяващо откритие е развълнувало малкото село.
Властите веднага са информирани и са изпратили една съдебна комисия да разследва. Близо до телата на двамата старци е намерено писмо, написано на български език, в което пише: " Хората, които предадоха Делчев през 1903 г, вече платиха за кръвта на войводата."
Двамата старци са били пренесени в жертва точно върху гроба на Делчев, а другите двама са били обезобразени на местото, на което българският войвода е паднал от куршумите на (османския) отряд.
Войските, които се намират около Баница активно претърсват района за да открият авторите на това дръзко престъпление." (превод от французки)
(според рапорта на българския търговски агент в Сяр д-р Кожухаров убитите са Марин Георгакиев, Коста Маджаров, Георги М. Орешков и Коста Петров)
"Населението на Баница,село кое се наоѓа на 4 часа растојание од Серес, ги открило на една стрмна карпа, труповите на двајца старци и на двајца млади бугари. Тоа ужасно откритие го возбудило малото село."
"Властите веднаш се информирани и испратиле една судска комисија да истражува. Близу до телата на двајцата старци е најдено писмо, напишано на бугарски јазик, во кое пишува: "Луѓето, кои го предадоа Делчев во 1903 година,веќе платија за крвта на војводата."
Двајцата старци биле принесени како жртва точно врз гробот на Делчев, а другите двајца биле ликвидирани на местото, на кое бугарскиот војвода паднал од куршумите на (османскиот) одред.
Војските, кои се наоаѓаат околу Баница активно го пребаруваат реонот за да ги откријат авторите на тоа смело злосторство."


_________________________________________________

(https://i.postimg.cc/Jh6FPq5t/11027932-826367490772549-5192266393687059997-n.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 May 2020, 09:40:52
ЕТО ТАКА СЕ ОТДАВА ПОЧИТ
 Облечени в народни носии, а не  дънки и анцузи.

________________________________________________

(https://i.postimg.cc/5yRrMq6y/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/JHjxNX3C)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 15 May 2020, 09:55:39
ДЕТЕТО ТИ ИМА ЛИ НАРОДНА НОСИЯ

 А ти имаш ли народна носия ?
На снимката добър пример за родолюбие

Гледайте да имате народни носии и вие и децата ви.
Не ми обяснявайте че носите българското  в сърцето си и не била важна показността, а как се чувствате вътрешно. Ако вътрешно се чувствате българи и носите българското в сърцето си: то ще имате и народни носии и вие и децата ви.

_______________________________________
(https://i.postimg.cc/NGRh3Z4v/000000000000.jpg) (https://postimg.cc/9zXNT8KL)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 20 May 2020, 09:59:30
  ДОБРЕ НАПРАВЕНО И СЪСТАВЕНО.

С една грешка: оръжията сочат на горе, тоест наопаки. А трябва да сочат на долу.__________________________________


(https://i.postimg.cc/RCDKmkwM/000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 23 May 2020, 17:48:20
САМАРСКОТО ЗНАМЕ
Макар и с руските цветове, то е част от българщината, заради народните юнаци били се под него за свободата на родината
___________

На този ден през 1877 година, Самарското знаме е връчено на Българското опълчение
На днешния ден през 1877 година, на официална церемония до град Плоещ, Румъния, изработеното в руския град Самара знаме е връчено на Трета дружина от Българското опълчение с командир подполковник Павел Калитин.
Създаденото от монахини знаме първоначално е било предназначено за Априлското въстание от 1876 година, но по решение на местната власт в Самара е предадено година по-късно на Българското опълчение. На специална церемония в Плоещ на 6-ти май по стар стил (18-ти по нов) делегация от руския град тържествено връчва трикольора в червено, бяло и синьо на Трета опълченска рота с командир щабс-капитан Попов и Трета дружина, предвождана от подп. Калитин. За знаменосец на новия флаг е определен Антон Марчин. Знамето е заковано на дръжката със златни пирони, последният от които е поставен от старият поборник и войвода дядо Цеко Петков.
Връчването на Самарското знаме на Българското опълчение в Плоещ; Николай Дмитриев-Оренбургски
Знамето участва в сраженията край Стара Загора, където последователно загиват трима знаменосци. При риска флагът да бъде пленен, командирът подп. Калитин героично жертва живота си, за да не попадне знамето в ръцете на врага. Изнесено е от бойното поле след свиреп ръкопашен бой от спонтанно формиралата се Знаменна група и в последствие участва в битките при Шипка и Шейново.
Днес оригиналното Самарско знаме може да бъде видяно в Националния военноисторически музей, където то се съхранява при специални условия от 1946 година насам.

__________________________________________
(https://i.postimg.cc/B63PGLCK/0000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 30 May 2020, 20:54:45
Излишно е да се занимаваме с злободневните проблеми на днешният ден. Това е само губене на време и сили.
Quote from: Лина on 30 May 2020, 19:28:32обаче къде те видях аз теб да заявиш някаква смела позиция срещу политици, прокурори, убийци, мафиоти, общинари от твоя край.......къде го това, пиле?

Трябва да се стараем да опазим културата, обичаите, вярата и народността си. Останалото е за политиканстващите.
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 05 June 2020, 10:07:41
С  благодарност към  ФЕЛДМАРШАЛА, за дето ме подсети за тази моя стара публикация.

______________________________
ЗА ТАНГРА И ТАНГРИЗМА.
 Нека да разгледаме това явление по-подробно. Двете най-нашумели имена в сферата на нео-тангризма са на Ангел Грънчаров - Елтимир, вече покойник и Йоло Денев. Елтимир ако не знаете, някога е бил в СССР в сектата на Висарион. По онова време не можеше човек да си направи секта в СССр просто ей така. Без всемогъщата КГБ просто не можеше да стане, та нашият герой е членувал именно в такава секта. Как -така е отишъл в СССР и си е останал там също е странно, по онова време пътуванията и оставанията не бяха свободни дори в самата България, да не говорим за чужбина. Е то отговора е ясен ДС и КГБ са помогнали и разрешили на великият тангрист да отиде там на обучение. Усещате ли следата с тангризма от къде идва а ? В началото на демокрацията медиите направиха Елтимир популярен за малко и после го оставиха да прави, каквото знае.  Медиите, които са собственост на ОЛИГАРХИЯТА.А той  самият велик водач на тангризма знаеше само да лъже и да пие. Естествено не работеше. На два пати уж му палиха домът, ама май сам си го палеше в пияно състояние. Успя да създаде и група " Войните на Тангта", които и до сега имат сайт. Интересното е че и тези войни не си правят труда да работят и сайта бива редовно спиран понеже не го плащат, за което те лъжливо обвиняват службите. Другият образ е другаря  : Йоло Денев. Интересното е че често го дават по телевизията в началото на демокрацията му направиха медийна реклама и преди години даже с някакъв друг тангрист участваха в " Стани богат" Тангра уж им говореше, и макар че водещият им помагаше здравата и с въпроси и както може, бърже излетяха от играта. Явно Тангра ги е лъгал, богът им се оказа лъжец, тоест бяс. Та за Йоло не е нужно даже да казвам че е бесноват, но психиатрията такива ги нарича ненормални. Абе това ли им е вярата, това ли са им водачите: един бесноват-луд и един пияница продукт на КГБ ? Другото интересно при тангризма е че те нямат като другите религии, някаква стройна система от вярвания. Например двама християни, православни, католици или дори сектанти, вярват в едни и същи неща, имат еднакви молитви, книги и т.н. Тангристите са всеки за себе си, според собствените си измислици: обикновено смесица от индоизъм, будизъм, окултизъм и много-много кино от Холивуд. Тангристите за толкова години не си направи и храм, нямат свещени книги или някакви свещеници, карат я като циганите кой , както си иска и измисли, но да не работи, да не се умори. За тях характерна черта, освен мързела и пиянстването  е и лъженето, лъжат без мярка, даже обявяват доста национални герои за тангристи, да не говорим за измислиците около Боян мага и подобни истории. На практика това явление беше създадено от комунистическите служби, достатъчно е да видите няколко филма от онова време за да се убедите че е така. То и досега се подържа от службите. Пример за това е Расате който също леко с пиниз разпространяваше тангризъм и окултни уж тангристки символи, като розетата от Плиска и ипсилона. Та Расате уби човек с колата си  и забележете не лежа в затвора, а стана известен чрез медиите и особено БТВ. Що за религия е тази, която е изтъкана от лъжи и измислици и  на практика е създадена от КГБ и ДС? Ми дяволска, не случайно казват " сатаната е баща на лъжата ". Не се знае даже дали това нещо някога е било изповядвано наистина от българите, няма никакви свидетелства по въпроса, даже се смята че никога българите не са били тангристи. Тангра всъщност е монголо-тюрско божество. Демек, ако сме били тангристи сме и монгло-тюрки, по тази линия нали се сещате че бързо ще станеме и мюсюлмани, те тангристите и залитат често по исляма и му се радват. Дори и българите да са били тангристи някога пак е глупаво да се връщаме към това. Първо не всички са изповядвали този култ, а само около 25-максимум 30% останалите са били перунисти, ладисти и т.н. Цар Борис не случайно е приел християнството, така от една сбирщина от езичници всеки със своя си религия е направил: един народ, един език, едни празници, обичаи и писменост. Сега според тангризма трябва пак да се разделим на различни вярвания и разбирания. Интересно е и че тангристите много тачат помаците, все едно не знаят че баташкото клане е извършено от помаци, а не от турци, явно исляма им допада. Хубавото на цялата тази работа е че българите ги смятат за ненормални,подиграват се с тях и не ги вземат на сериозно. С една дума поредният опит на комунистите да посеят сатанизъм се провали. 
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 02 July 2020, 10:03:56
Това е като правило или формула за оцеляване, добре е всеки родолюбец: да го знае и има на пред вид при действията и делата си. Именно отстъплението  от вярата у народа ни е причина за бедите ни от освобождението до днес.
______________________________
Бог е обещал единствено, че Неговата Църква ще пребъде довека! Тя е Царството на всички православни. На единния Божи народ вярващ и изповядващ Триединния Бог Отец, Син и Дух Светий! Амин! Затова и оцеляването на една държава и народ зависи от неговата принадлежност към православната вяра и Църква.

Симеон Петров
 
____________
(https://i.postimg.cc/mk5mxXgM/000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: БЪЛГАРЩИНА - изяснявания
Post by: Шишман on 04 July 2020, 11:34:29
" СВОБОДА ИЛИ СМЕРТ"
 Да знам израза не е български, ползван преди нас и от други, но пък напълно приляга на нашият светоглед.
Ако не сме свободни да сме българи, като предците ни: то е все едно че сме умрели. Та поне , като се мре да е юнашката , като мъже с оръжие  ръка и вяра в сърцата.


______________________________________


(https://i.postimg.cc/ydm0tYqt/0000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/Q9MBWDdJ)