Български Националистически Форум

Обща категория => Чужбина => Topic started by: Шишман on 13 September 2019, 10:00:45

Title: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 13 September 2019, 10:00:45
Някога бях голям почитател на САЩ , американското и запада. лека-полека това се промени .  Вече не съм, даже съм отвратен от тях и всичко западно и особено американско. В областта на културата и духовността запада и САЩ са пълно разложение и морален разпад.

(https://i.postimg.cc/QdvZvkJr/00.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 25 November 2019, 10:29:51
Подиграха се не само с Бойко, но и с нас българите
(https://i.postimg.cc/3xgM7wMR/0009.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 27 February 2020, 18:00:48
Мъж на 51 г. се самоуби след , като влезна  бившата си работа и изтрепа куп колеги.От началото на годината това е 3-та масова стрелба жертвите на тези ненормални стрелби за сега са 16. Надяваме се ненормалниците да си изпълнят плана до краят на годината.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 05 March 2020, 10:15:55
Май беше по-добре да направя отделна тема, но вече пуснах поста тук.
-------------------------------
Асанж от затвора:
Разчитам на добрите хора, за да се спася.
---------------------------------------------------

Основателят на WikiLeaks е цел на многобройни опити да бъде дискредитиран, или най-малкото да бъдат размътени водите около неговия случай, който би трябвало да се свежда единствено до свободата на словото.

Авторът на британския Independent Патрик Кокбърн публикува своя статия за случая с Джулиан Асанж, която сайтът "Барикада" преведе и публикува на български. Предлагаме ви статията на Кокбърн по превода на "Барикада":

Намирах се в Кабул, когато през 2010 г. Джулиан Асанж и WikiLeaks публикуваха огромния архив от класифицирани правителствени документи на САЩ, разкриващи как Вашингтон реално гледа на случващото се по света. Бях особено заинтересован от едно от тези разкрития, дошло под формата на видео, което Пентагонът не отказал да публикува въпреки отправеното искане по Закона за свободен достъп до информация.

Когато WikiLeaks публикува кадрите, стана очевидно защо щатските генерали са искали да ги държат в тайна. Аз бях в Багдад три години по-рано, когато щатски хеликоптер стреля с картечници и ракети по група цивилни, за които пилотите твърдяха, че са бунтовници, убивайки и ранявайки много от тях.

Журналистите в Ирак не вярваха на твърденията на американските военни, тъй като сред убитите бяха и двама репортера от агенция Reuters. Не изглеждаше вероятно и бунтовници да се разхождат на открито с оръжията си, докато щурмови хеликоптер ,,Апачи" лети над главите им.

Но не можехме да докажем нищо, преди WikiLeaks да публикуват видеото от камерите на хеликоптера. До ден днешен кадрите успяват да предизвикат шок. Докато ловуват плячката си, включително хора, дошли да помагат на ранените, пилотите самодоволно подмятат реплики като ,,О да, виж ги тия мъртви копелета" и ,,Хаха, как ги целнах". Всеки, който се интересува защо САЩ се провалиха в Ирак, трябва да изгледа това.

Разкритията на WikiLeaks през 2010 и 2016 г. са днешен еквивалент на публикуваните през 1971 г. от Даниел Елсберг документи на Пентагона, които свалиха маската на историята за ролята на САЩ във Виетнамската война. Те са дори още по-важни, защото имат по-голям обхват и дават представа как властите в САЩ виждат света.

Разкритията на WikiLeaks вероятно бяха най-големият журналистически удар в историята. Вестници като The New York Times разпознаха това и им отделиха огромно внимание на страниците си. Тяхната важност бе потвърдена и от яростта на щатските служби за сигурност и задграничните им съюзници, както и от бясната решимост, с която започнаха да преследват съоснователя на WikiLeaks Джулиан Асанж.
https://sbj-bg.eu/index.php?t=45441
---------------------------------------------------
Асанж:
  ,,Лишен съм от всякаква възможност да се подготвя за защитата си. Нямам лаптоп. Нямам интернет. Нямам библиотека. Впрочем, дори когато се появява възможност за достъп, това е само за половин час, веднъж в седмицата. Полагат ми се две посещения на месец. За да се съгласува телефонен разговор и да се проведе проверка, отиват седмици. Всички обаждания, с изключение на обажданията на адвоката , се записват и не могат да продължават повече от 10 минути. И трябва да се вместят в 30-минутния интервал веднъж дневно, за който се съревновават всички затворници.

    Свърхдържавата, която 9 години се готвеше за това, е мобилизирала стотици хора, похарчила е милиони. Аз съм беззащитен и разчитам на вас и на всички добри хора. Само те могат да ми помогнат да се спася.

    Не съм сломен, макар буквално да ме заобикалят убийци. Но времето, в което аз можех да чета, да говоря и да се защитавам, да отстоявам своите и на съмишлениците ми идеали, отмина. Така ще е дотогава, докато не изляза на свобода. Докато това не стане, моето място трябва да бъде заето от вас.

    Правителството на САЩ – по-точно онези увредени елементи в него, които ненавиждат истината, свободата и справедливостта, искат с лъжа да издействат екстрадицията и смъртта ми, само и само да не позволят на обществото да научи истината, за която съм бил удостоен с висша награда по журналистика и седем пъти съм бил номиниран за Нобелова награда за мир.

    Истината е единственото, което ни е останало".


https://baricada.org/2019/05/30/assange-court-health/
------------------------------------------
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 20 May 2020, 18:36:43
Явор Дачков

Евроатлантически ценности: "Депутатът от Върховната Рада Андрей Деркач публикува аудио материали, в които се твърди, че съдържат записи на разговори на бившия украински президент Петро Порошенко с бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и бившия държавен секретар Джон Кери. Според тези записи Байдън иска от Порошенко да уволни главния прокурор на Украйна, за да не разследва сина му, а в замяна ще му осигури държавна помощ от 1 милиард долара."
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 20 May 2020, 19:10:56
Това се случва по целия свят на всяко ниво от държавни лица до обикновени хора - търговия с влияние и взаимни услуги. Такава е човешката природа и тя има своите слабости и несъвършенства. Но иначе взаимно се обвиняваме в това, което и ние вършим. Русия сигурно никога в историята не е притискала лица от други държави и не е търгувала с влияние...лошите са само Запада и САЩ.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 20 May 2020, 22:12:28
Quote from: FELDMARSCHALL on 20 May 2020, 19:10:56лошите са само Запада и САЩ.
Добре казано: за нас българите и нашият интерес те на запад и САЩ са лошите.Те седяха зад османската империя и я подпомагаха и т.н.
То и руснаците не са кой знае колко добри, понеже са по западният културен модел и така.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 20 May 2020, 22:22:57
Знаеш ли кой е Уудроу Уилсън и какво изказване прави след края на Първата световна война, когато сърби, гърци и румънци настоятелно претендират България да бъде разделена на 3 части между тях и да бъдем унищожени като държава ? А знаеш ли каква е реалната причина за войната 1877-1878г. ? Знаеш ли че османския султан е отказал на Ротшилд и неговите компании да разработват нефтените находища около Баку и като пряко следствие бесния евреин е подкрепил по всякакъв възможен начин руснаците. Та, сега трябва да благодарим и на чифута за нашето освобождение...
В твоя черно-бял свят на добрите и лошите разбира се всичко е много опростено. Само че света е шарен и има нюанси. Аз съм против руската държавна политика спрямо България, защото това ме касае, но същевременно знам че има немалък брой руснаци, които са против тяхната власт и които са пробългарски настроени.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 20 May 2020, 22:48:01
Те и руснаците не са стока, ама не правят такива ненормалщини и не ги говорят. Да попитам почитателите на САЩ и запада: вие одобрявате ли тия неща а ?

_________________________________

Явор Дачков

,,Едно младо момиче трябва да разбере тялото си и да разбере репродуктивното здраве и като родител, ние трябва да проведем този разговор. Трябва да започнете много млади и да провеждате непрекъснати диалози – децата се нуждаят от родители, училище, роднини, по-възрастна сестра, социални работници, за да получат помощ и качествена информация, за да могат да вземат решение за телата си и да получат правомощия за телата си ", каза Мелинда Гейтс.
На срещата на върха за семейно планиране 2012 беше поставена цел да се предоставят на 120 милиона жени в най-бедните страни в света достъп до животоспасителни услуги и консумативи за семейно планиране. Оттогава съвременните противозачатъчни средства, използвани от 300 милиона жени в 69-те най-бедни страни в света, предотвратиха 82 милиона нежелани бременности, 25 милиона опасни аборти и 124 000 майчини смъртни случаи."
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 20 May 2020, 22:51:14
Quote from: FELDMARSCHALL on 20 May 2020, 22:22:57А знаеш ли каква е реалната причина за войната 1877-1878г. ? Знаеш ли че османския султан е отказал на Ротшилд и неговите компании да разработват нефтените находища около Баку и като пряко следствие бесния евреин е подкрепил по всякакъв възможен начин руснаците. Та, сега трябва да благодарим и на чифута за нашето освобождение...

Не се сърди, но това не го вярвам.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Hatshepsut on 20 May 2020, 22:59:40
Quote from: Шишман on 20 May 2020, 22:48:01Те и руснаците не са стока, ама не правят такива ненормалщини и не ги говорят. Да попитам почитателите на САЩ и запада: вие одобрявате ли тия неща а ?

_________________________________

Явор Дачков

,,Едно младо момиче трябва да разбере тялото си и да разбере репродуктивното здраве и като родител, ние трябва да проведем този разговор. Трябва да започнете много млади и да провеждате непрекъснати диалози – децата се нуждаят от родители, училище, роднини, по-възрастна сестра, социални работници, за да получат помощ и качествена информация, за да могат да вземат решение за телата си и да получат правомощия за телата си ", каза Мелинда Гейтс.
На срещата на върха за семейно планиране 2012 беше поставена цел да се предоставят на 120 милиона жени в най-бедните страни в света достъп до животоспасителни услуги и консумативи за семейно планиране. Оттогава съвременните противозачатъчни средства, използвани от 300 милиона жени в 69-те най-бедни страни в света, предотвратиха 82 милиона нежелани бременности, 25 милиона опасни аборти и 124 000 майчини смъртни случаи."


Ами раждаемостта в страните от третия свят е изключително висока, така че мерките за нейното намаляване са в правилната посока.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 21 May 2020, 08:49:05
Quote from: Hatshepsut on 20 May 2020, 22:59:40Ами раждаемостта в страните от третия свят е изключително висока, така че мерките за нейното намаляване са в правилната посока.
В правилна посока за запада и САЩ, но не и за хората в тези страни.Така преди 30г. за тях населението в България беше прекалено много и за тяхно добро представено ни като наше добро ни разсипаха.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 31 May 2020, 17:44:15
Интересно е обаче дали излетелите са педали : понеже там всички май са такива


_________________________________________

(https://i.postimg.cc/SxVv8RJ8/000000000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/xXJ5V0GT)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 31 May 2020, 17:49:12
Добър анализ.

Krystian Szkwarek

"Ма втората поправка, ма американците са въоръжена нация, защото са свободни хора, които сами си пазят собствеността и дома, а не чакат полицията като смешните европейци."

Колко излезнаха с оръжието си и защитиха собствеността си от тълпите в Минесота? Къде са "корейците на покрива"? Освен едно видео с двама въоръжени бели пред магазин, има ли и един случай на това някой от десетките милиони въоръжени американци да си спаси бизнеса , колата или дома от бунта?

Покриха се като мишки всичките NRA gun-freaks, които до вчера много смело развяваха пушки по протестите срещу мерките за Covid. Когато е срещу общината и някакви бюрократи са много смели, яко с духа на бащите основатели. Когато обаче истинският конфликт започне изведнъж никой въоръжен американец, бранител на конституцията, няма смелостта да застане срещу тълпата или стреля по безчинстващите.

Какъв е смисълът тогава от всички жертви в масовите разстрели заради лесният достъп до оръжие, ако и в момента на конфликт, за когато уж съществуват тези права и цялата култура на оръжия никой няма топките да ги ползва?

Американското общество е въоръжено не, за да "брани правата си" по либертариански, а като форма на мода, хоби и позьорщина. Нищо повече, както виждаме в момента на нужда, сега.


_______________
(https://i.postimg.cc/LXy9b2CZ/00000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 01 June 2020, 21:43:45
Какво ли ще стане накрая.


_____________________________________


Сега малко по сериозно.
Какво се случва в САЩ?
Нищо! Всички са готови за война и ДП и Републиканците.
Държава изградена от бандити показва истинското си лице.
Никой не застава зад бунтовете. Все още официално, но парите са осигурени от ДП.
Бандите си увеличават районите. А други грабят магазини - мародери.
Богатия ХОЛИВУД плащаше гаранцията за всеки арестуван борец за свобода....до снощи. Снощи БОРЦИТЕ стигнаха до ХОЛИВУД и извикаха: ДА ОГРАБИМ БОГАТИТЕ!
А ХОЛИВУД поиска съдействие от полицията, но полицията БИЛА на друго място и се бори с безредиците.
Демократите извадиха Обама. Той пък заяви че БУНТА е хубаво нещо. И така вече цялата територия управлявана и под контрол на ДЕМОКРАТИТЕ гори.
Тръмп е в бункера - тази новина може и да е фейк. Борбата между републиканците и демократите е на финалната права.
Републиканците чакат сигнал от Тръмп който да обяви АНТИФА за терористична организация. И тогава ще стане интересно.
Демократите искат да покажат Тръмп безпомощен чрез подконтролните CNN и други медии. Протестиращите приеха CNN като зелена светлина за действие. Полицията в малките населени места минават на страната на протестиращите.
Тръмп изчаква и пита такава Америка ли искате....
Армията е готова по заповед на Тръмп да въдвори ред. Главния прокурор заплаши Клинтънови и другите световни бандити.
А Тръмп трябва да победи!
Това е ПОСЛЕДНИЯ шанс за спасяване на света!
Сега в САЩ или демократите ще бъдат избесени или ....... не ми се мисли ако агент Дони загуби.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 01 June 2020, 22:06:22
  А я си представете, че тия неща се бяха случили не в САЩ, а в Русия. Разните там иво-инджевци, ал-йордановци, плевнелиевци и пр. грантояди щяха да ореват света,а и космоса каква диктатура е и как се погазвали човешките права разбир'ш ли.
А, че това си е майдан какъвто беше в Украйна през 2014 година е ясно като бял ден. Забележете само къде са най-големите бунтове. В щатите на демократите. Това трябва да ви говори много.       
___________________________________________________
https://news.bnt.bg/news/tramp-kam-gubernatori-za-protestite-kontrol-aresti-hvarlyayte-v-zatvora-1057645news.html?fbclid=IwAR0xoCh1zxCgrRWu__7PfoPGPPOpZxhvNMdMnrPiNdnOpxyRwp9zF7-_gIU
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 01 June 2020, 22:53:33
За мен демократите от много време насам провокират гражданска война. Още от избора на Тръмп, който не можаха да преглътнат. Дано да си го получат!
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 01 June 2020, 23:02:14
Не, просто черните се превърнаха в инструмент на евреите, които контролират политиката на САЩ и белите вече от няколко десетилетия са в незавидна позиция спрямо черни и латиноси, те са като циганите у нас толерирани от разни право(криво)защитни организации, и така истинския расизъм е против бялата европейска раса в САЩ. Сега просто нещата избуяха. Имаха си черен президент Обама, който беше на власт 8 години...ние пък си имахме циганин бай тошо (замфирков) живков на власт 33 години. Т.нар. деколонизация след Втората световна война, всъщност задвижи всички тези процеси, при които бялата раса в Европа загуби своето влияние дори на собствена територия, тогава започна и масовата имиграция в Европа от страна на негри, араби и др. небели азиатци.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 01 June 2020, 23:05:32
Това е ясно, но демократите от 20-30 години са се превърнали в развъдник на най-гнусните неолиберални идеи. И не говоря за евреите, които дърпат конците, а за идиоти заблудени бели. Точно те са най-вредните.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 02 June 2020, 09:13:00
Майдан срещу Тръмп ми прилича всичко това.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 June 2020, 14:16:36
Явор Дачков

Добър коментар на Род Дреер: "Разбира се, Доналд Тръмп е катализатор на това изчезване, но неговото избиране за президент също е плод на загниването на либералните ценности. От другата страна на шахматната дъска, левицата се отказа от либерализма, за да премине към политика, основата на расовата и сексуална идентичност.

В тази нова Америка Мартин Лутър Кинг би бил чужденец.

Това, което университетската и медийна левица проповядва от години и по-специално идеята, че чернокожите са потиснани и яростта им е справедлива, днес се сбъдва по пламналите улици на нашите градове. Когато младият кмет лявоцентрист на Минеаполис реши да изостави полицейското управление на демонстрантите, което те разграбиха и подпалиха, той просто стана поредният чиновник от либералната левица в дългия списък на онези, които хвърлиха нашите институции на подстрекателите на вълнения. Президентите на университети правят това от години, а днес цяла Америка прилича на университетски кампус.

През 2015 г. в кампуса на Йейл се разрази абсурдна полемика за костюмите на Хелоуин, смятани за обидни от някои малцинства и тези засегнати студенти започнаха да викат "расизъм!", преди да започнат енергични протести срещу една преподавателка, която отказа да се поддаде на идеологическото им изнудване. Съпругът на тази професорка, който преподава в същия университет, участва в един от тези митинги и се опита да ги вразуми, използвайки класическите аргументи на либерализма. Те отказаха да слушат. Просто му се разкрещаха (в интернет може да се намери видео от този сблъсък).

Това е залезът на разума

в сърцето на един от най-престижните американски университети. И съвсем явно администрацията на факултета взе страната на демонстрантите, а не на преподавателите. Има само една стъпка от ръководителите на Йелския университет, които оставят кампуса на студентската ярост, до кмета на Минеаполис, който нареди да се опразни полицейското управление.

Докато терорът се разпостранява от единия край на страната до другия, медиите се стремят да контролират разказа за фактите, опитвайки се да представят бунтовниците в симпатична светлина. Журналист от CNN стоеше на ъгъла на улица в Минеаполис, докато хиляди демонстранти дефилираха зад него и в момента, в който той ги описваше като "радостен керван", те хвърлиха бутилка по него."
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 June 2020, 17:13:45
Снимка на седмицата:
Руснаци стоят пред руски ресторант - за да не бъде плячкосан от борците срещу расизма. 


____________________________

(https://i.postimg.cc/7LwmYT6G/0000000.jpg) (https://postimg.cc/gxtvgj3m)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Hatshepsut on 02 June 2020, 20:54:46
НА ЕДИН ДЪХ КАЗАНО!

Забравете за Флойд, това е ясно. Афро-американците не са на улицата заради него. Това, което искат, не са равни права с белите, те ги имат, нито системата да им даде равни възможности за финансова и житейска реализация с белите - което също имат. Те искат равни *резултати* с белите и нищо по-малко. Имам предвид равни финансови и социални резултати с белите. Това е, което ги държи на улицата и те няма да се променят, докато не го получат *на всяка цена*. На цената на всякакви щети, щетите нямат значение.
Обаче става все по-малко вероятно и по-трудно да го получат - и не заради белите, а заради притока, непрекъснат, от интелигентни китайци и индийци, които обират каймака на професиите и изместват от тях дори белите, камо ли афроамериканците. Този поток от хора не спира и превръща равната реализация на афро-ам с останалите групи в пълна и все по далечна илюзия, във въздух. Афроамериканците са най-големия губещ от "протеста" - всякакви илюзии за сътрудничество между расите, за добрите черни и за черния прогрес грозно рухна - тутър е пълен с видеота на черни, палещи магазини, плячкосващи и малтретиращи случайни бели минувачи, които практически не се съпротивляват.
Целият наратив на демократичната левица рухна от тези видеота - какъв Флойд, когато ограбват до голо магазини за висша мода, луксозни чанти и обувки на макс? Черните дълбаят ров, който трудно ще се запълни скоро в обественото съзнание.
Опитите на демократите да обезоръжат белия американец също рухнаха - изведнъж се оказа, че полицията не пази, пази оръжието - без изгъзици във въоръжените квартали; изведнъж се оказа, че оръжието, ама ужасно трябва. Оттук нататък въпросът за забраната му няма да може да бъде повдигнат с десетилетия.
Но основната щета на бунтовете са, че показаха лицето на черния расизъм и то е далеч от холивудските идилии; а, и направиха смешен всеки холивудски филм. Няма социална идилия. НУЛА. Втората група, която участва в безредиците, са антифа - те не искат равни резултати, те искат импийчмънт на Тръмп - затова са на улицата; и естествено, комунистическа революция. Която изобщо не изглежда вероятна след бунтовете. Те отвратиха голяма част от либерална Америка. И не се заблуждавайте, това не са гладни бунтове! Никой не е гладен. Не още. Всичко е във фаза ларп, но докато не получат равни *резултати* с останалите, афроамериканците няма да спрат с бунтовете. А това е невъзможно. Трудна ситуация.

Копирано от Svetoslav Stamov, фейсбук
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 June 2020, 21:11:33
Не мисля че черните, въобще искат да се реализират освен в сферата на наркотиците и пиенето.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 02 June 2020, 23:03:52
Те в това са се реализирали отдавна наравно с латиносите. :judge:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 03 June 2020, 09:11:10
И са много добри.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 03 June 2020, 09:11:22
Quote from: Шишман on 02 June 2020, 21:11:33Не мисля че черните, въобще искат да се реализират освен в сферата на наркотиците и пиенето.
Човекът го е цитирал над тебе-искали равни резултати.
Хора, които са градили в живота си - не чупят, не съсипват и не мародерстват.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 03 June 2020, 09:28:47
Бе какви рани резултати. Аз съм говорил тука доста с негри. Колко са глупави не е истина . Лично аз дълго отказвах да повярвам че наистина са толкова глупави. Мислех че се шегуват. Та за да има равни възможности : белите трябва да оглупеят. Тия латиносите са малко по-умни, ама малко.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 03 June 2020, 13:46:52
В тестовете за интелигентност също неизменно излиза ниския интелект на негрите. Те са расата с най-ниски резултати.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 03 June 2020, 13:51:21
Quote from: Panzerfaust on 03 June 2020, 13:46:52В тестовете за интелигентност също неизменно излиза ниския интелект на негрите. Те са расата с най-ниски резултати.
То е страшно, не е за вярване, колко са глупави. Който не е говорил  и работил  с тях - той не знае.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 05 June 2020, 13:50:27
Автора не е руснак


________________________

(https://i.postimg.cc/xTXkQ1vG/0000.jpg) (https://postimages.org/)free picture upload sites (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 05 June 2020, 20:40:35
Явор Дачков

"Институционалният расизъм приключи през 1964 г. със законите за гражданските права. Традиционният расизъм днес е много, много рядък. Ако попитате американците за кого не биха гласували, делът на хората, които не биха гласували за чернокож президент са 4 процента, за ирландец - 5 процента, за хомосексуалист - 20 процента. Вече няма или има съвсем малко институционален расизъм. Проблемът впрочем е, че цяла серия от организации, като Southern Poverty Center, Лигата за борба с клевета (Ligue anti-diffamation) и други, които изиграха важна роля по време на гражданските права, продължават да правят бизнес от това, така както и новодошли, като "Животът на черните има значение" (Black Lives Matter). За тях е жизненоважно да изнамират расови конфликти, защото живеят от тях! Това виждаме с "Животът на черните има значение", чието говорене е фокусирано върху идеята, че полицията преследва черния човек. Но в действителност статистически има много малко убийства на млади невъоръжени чернокожи мъже от полицията, както показвам в новата си книга, "Табута" (Tabous), която потърси конкретни данни във ФБР и полицията. Това е неудобна истина, но младите черни мъже загиват главно от огъня на черни банди". Уилфред Райли, афроамерикански професор по политически науки в държавния университет в Кентъки, се бунтува срещу идеята, че Америка е в плен на системен расизъм и все още се определя от робовладелското си минало. Много критичен към идеологията на движението "Животът на черните има значение" (Black Lives Matter), Уилфред Райли е автор на количествени изследвания за полицейското насилие.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 07 June 2020, 11:56:12
,,Ако случилото се беше случило в Русия...."   :lol:  хаха, то случилото се с Флойд се е случвало навсякъде по света включително и в Русия, но само в Америка ще се заснеме и покаже на обществеността.
Първо починалия в началото отказва да изпълни полицейско разпореждане и в последствие го изпълнява с неохота. Вижда се, как полицая вика колегите си, ако това не беше се случило още щеше да е жив. Америка е полицейска държава, полицаите имат изключително много права, това се налага и поради голямата престъпност, и поради факта, че много полицаи са били убити от престъпници.
Не са малко случаите, в които черни престъпници са убили бели полицаи и какво трябваше да се случи тогава, да се запалят гетата ли?
Вярно, че не може да се сравняват служител на реда и престъпник, но жертви има и от двете страни.
Смятам че полицаят убиец не е расист, защото той работи в един екип с латиноамериканец и джигитаец, що за расист е това? Той е най – обикновен садист, който е бил облечен с власт и с властта си би злоупотребил срещу всеки когото не харесва независимо от цвета му. Слага си ръцете в джоба и задушава този, които не харесва не защото е расист, а защото е садист. Въпреки римата нещата са много различни.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 08 June 2020, 11:59:52
От години вървят реклами за сигурна работа в Германия за българи,за болногледачи и гледачи на възрастни хора.
Приятели на мои приятели ходиха.

На прехвалените немци не им се занимава с родителите им. Накратко.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 12:08:40
Quote from: Long time ago on 08 June 2020, 11:59:52От години вървят реклами за сигурна работа в Германия за българи,за болногледачи и гледачи на възрастни хора.
Приятели на мои приятели ходиха.

На прехвалените немци не им се занимава с родителите им. Накратко.
И в Италия има много такава работа. Темата обаче е за Америка.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 08 June 2020, 12:15:09
"и запада" виждам в заглавието
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 12:24:30
Quote from: Long time ago on 08 June 2020, 12:15:09"и запада" виждам в заглавието
Да извинявай
Ето я истината за запада и поклониците на запада
(https://i.postimg.cc/9fpX47CD/000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 08 June 2020, 14:38:38
Quote from: Long time ago on 08 June 2020, 11:59:52От години вървят реклами за сигурна работа в Германия за българи,за болногледачи и гледачи на възрастни хора.
Приятели на мои приятели ходиха.

На прехвалените немци не им се занимава с родителите им. Накратко.
Само че днешният живот е динамичен и времето не достига.
Ако можеш да си позволиш болногледач, защо да не ползваш? 
В православна Гърция българките масово също работиха като гледачи на стари хора.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 17:19:28
Quote from: Panzerfaust on 08 June 2020, 14:38:38Само че днешният живот е динамичен и времето не достига.
Ако можеш да си позволиш болногледач, защо да не ползваш? 
В православна Гърция българките масово също работиха като гледачи на стари хора.
Тази тема е малко дълга и широка. Не може с лека ръка да бъдат обвинявани. Даже поне за това са за похвала.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 08 June 2020, 21:45:40
Quote from: Шишман on 08 June 2020, 17:19:28Тази тема е малко дълга и широка. Не може с лека ръка да бъдат обвинявани. Даже поне за това са за похвала.
Никой не е обвиняван. Всеки търси най-доброто за себе си. Ако можеш да си позволиш болногледач, защо да не си вземеш? Ако ти харесва да го работиш това, защо да не го работиш?
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 21:47:59
Това и в СССР го нямаше. Малоумна страна. Деградация 
Тотално падение, липса на достойнство и
чудовищно лицемерие!
Това е, уважаеми, да ламтиш за власт.
Срам за Америка.
😠😠😠

В Конгреса на САЩ днес
демократите коленичат, за да покажат колко ги е срам, че са бели.(https://i.postimg.cc/YSCTT6Ng/0000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 08 June 2020, 21:53:26
Дебилна работа!
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 21:58:22
Quote from: Panzerfaust on 08 June 2020, 21:53:26Дебилна работа!
Да но на някои САЩ много им харесват. Даже пробутват американски лафчета и постановки и тия са националисти и то горди по американски бананови кори  т.н.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 08 June 2020, 22:06:46
На много малко хора им пука изобщо за САЩ.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 22:09:49
Quote from: Panzerfaust on 08 June 2020, 22:06:46На много малко хора им пука изобщо за САЩ.
Ха-ха, копират ги и ми натрапват американизъм яко. Има го даже в този форум
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 08 June 2020, 22:12:18
Quote from: Шишман on 08 June 2020, 22:09:49Ха-ха, копират ги и ми натрапват американизъм яко. Има го даже в този форум
Плюй си в ямурлука два пъти, шибни се с гегата и да не ти пука! :mad:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 08 June 2020, 22:12:58
То в Гърция половината болногледачки сигурно са българки - интересно нещо. Виждате как парите променят нещата и на тия не им дреме колко земи са ни отнели гърците и колко българи са избили покрай балканските войни в началото на 20 век. Даже не съм сигурен, че повечето знаят тези факти...по-важното е да прибират парички от гърчолята. :dance:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 22:30:46
Quote from: Panzerfaust on 08 June 2020, 22:12:18Плюй си в ямурлука два пъти, шибни се с гегата и да не ти пука! :mad:
:mad: Това с плюенето за суеверните. На мене отдавна не ми пука за итрещелите.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 June 2020, 22:31:54
Quote from: FELDMARSCHALL on 08 June 2020, 22:12:58То в Гърция половината болногледачки сигурно са българки - интересно нещо. Виждате как парите променят нещата и на тия не им дреме колко земи са ни отнели гърците и колко българи са избили покрай балканските войни в началото на 20 век. Даже не съм сигурен, че повечето знаят тези факти...по-важното е да прибират парички от гърчолята. :dance:
Вече не са . Там няма вече пари.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 12 June 2020, 11:52:52
Как либералната управа на Сиатъл предаде града в ръцете на терористи


Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Tуитър, че Сиатъл, където продължават протестите срещу расова дискриминация и полицейска бруталност, е превзет от терористи. "Местните терористи превзеха Сиатъл, които, разбира се, се контролират от радикални леви демократи", написа той, призовавайки към законност и ред. Президентът също така разкритикува местната "радикална лява" власт за нейното справяне с протестите и призова губернаторът на Вашингтон Джей Инсли и кмета на Сиатъл Джени Дъркан да поемат контрола. "Върнете си града сега. Ако вие не го направите, аз ще го направя. Това не е игра. Тези ужасни анархисти трябва незабавно да бъдат спрени. Реагирайте бързо", призова ги Тръмп. 24 часа по-късно ситуацията в Сиатъл се влошава.
В Сиатъл протестиращите, с помощта на член на Общинския съвет, превзеха кметството и поискаха незабавна оставка на кмета. Според Кшама Савант градът трябва да види истинското лице на въстанието, което е насочено срещу корпоративни политици и корумпирани служители.

Протестиращите настояват за затваряне на полицейското управление в Сиатъл и създаването на нова система за обществена сигурност. Основната група от тях, в която по информация на "Фокс Нюз" има и въоръжени лица, обяви центъра на Сиатъл за автономна зона, свободна от расизъм, бял супрематизъм и потисничество.

Движeниeтo Aнтифa нaиcтинa пpeвзe чacт oт Cиaтъл – шecт oтceчĸи в ĸвapтaлa нa мecтния Kaпитoлийcĸи xълм.


Πpeз пocлeднaтa ceдмицa aĸтивиcтитe нa Вlасk Lіvеѕ Маttеr и Aнтифa ce биexa c пoлицaи и вoйници oт Haциoнaлнaтa гвapдия в ĸвapтaлa, ĸaтo нaй-тeжĸият ĸoнфлиĸт възниĸнa нa ĸpъcтoвищeтo нa 11-тa и Πaйĸ, ĸъдeтo opгaнитe нa peдa бяxa пocтpoили бapиĸaдa – зa дa зaщитят cгpaдaтa нa пoлициятa в изтoчeн Cиaтъл. Haдявaйĸи ce дa пpoбият бapиĸaдaтa, пpoтecтиpaщитe нaпaднaxa yнифopмeнитe c тyxли, бyтилĸи, ĸaмъни и импpoвизиpaни eĸcплoзивни ycтpoйcтвa. Hяĸoлĸo пoлицaи бяxa paнeни. B cъщoтo вpeмe aĸтивиcти paзпpocтpaниxa видeoĸлипoвe oт ĸoнфлиĸтa и oбвиниxa пoлициятa в бpyтaлнocт, нacтoявaйĸи гpaдът дa пpeĸpaти изпoлзвaнeтo нa cълзoтвopeн гaз и дpyги тexниĸи зa бopбa c бeзpeдицитe.


Извeднъж cъбитиятa взexa нeoбaчĸвaн oбpaт – yпpaвaтa нa Cиaтъл взe peшeниe дa изocтaви Изтoчния yчacтъĸ и дa пpeдaдe ĸвapтaлa нa пpoтecтиpaщитe. ,,Toвa e yпpaжнeниe зa дoвepиe и дeecĸaлaция", oбяcниxa oт oбщинaтa. Πoлицaитe и Haциoнaлнaтa гвapдия ce oттeглиxa. Beднaгa cлeд тoвa пpoтecтиpaщитe oт Вlасk Lіvеѕ Маttеr, чepнитe pизи нa Aнтифa и въopъжeнитe члeнoвe нa твъpдo лeвия ĸлyб ,,Джoн Бpayн" взexa ĸoнтpoлa нaд ĸвapтaлa, пpeмecтиxa бapиĸaдитe в oтбpaнитeлнa пoзиция и гo oбявиxa зa СНАZ (Тhе Саріtоl hіll аutоnоmоuѕ zоnе)

http://glasove.com/categories/novini/news/kak-liberalnata-uprava-na-siatyl-predade-grada-v-rycete-na-teroristi
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 13 June 2020, 12:55:06
(https://i.postimg.cc/C1J93S2w/00.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 13 June 2020, 13:18:27
  НЕ МИ ГИ ФАЛЕТЕ ТИЯ ОТ ЗАПАДА
Светецът на западната култура. Величието пред което се поклони западният елит


__________________________________________________________

(https://i.postimg.cc/MTyrwxrn/00000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 13 June 2020, 15:33:09
Разпуснали са полицията в Минеаполис под давлението на демократите. Абе пълна анархия май ще настъпи ми се струва, особено след като в последните месеци близо още половин милион граждани са се снабдили с огнестрелно оръжие. :laugh:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 13 June 2020, 17:52:55
Quote from: FELDMARSCHALL on 13 June 2020, 15:33:09Разпуснали са полицията в Минеаполис под давлението на демократите. Абе пълна анархия май ще настъпи ми се струва, особено след като в последните месеци близо още половин милион граждани са се снабдили с огнестрелно оръжие. :laugh:
Управляват някакви негри анархисти. САЩ държава на негрите и ненормалните.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 13 June 2020, 18:03:05
Те белите в САЩ отдавна са безгласна буква и реалната власт не е в тях. Процесът имаше наченки още през 70те с даване на неограничени права на негрите, а през 90те беше окончателно завършен и оттогава негри, латиноси и др. си правят каквото си искат. Кулминацията беше разбира се първия черен президент Обама през 2008г.! От няколко десетилетия има квартали във всички големи градове, където бял човек не може да стъпи, освен ако не е мазохист и не иска да бъде убит... :laugh:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 13 June 2020, 18:11:41
Е тогава защо разни хора уж националисти се навеждат на САЩ и карат и други да се навеждат ? Чак и музиката им превъзнасят.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 13 June 2020, 21:27:07
ДРАГИ МИ: американисти и т.н. дето фалите Америка.
Ето ви я любимата Америка. Та заврете си американизма ..... знаете къде. Рока, метъла, рапа и останалите пак там.-------------

(https://i.postimg.cc/FsbYKtV5/00000000000000.jpg) (https://postimg.cc/SJsSZvPD)


Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 14 June 2020, 12:47:13
Атанас Ваташки

Съвременната американска лудост. Основният криминален контингент в САЩ са афроамериканците, както в България са циганите. Обаче да се арестуват първите и да се използва сила срещу тях било полицейско насилие и расизъм. В случая пиян, агресивен, напада полицай, какво очаква, да го потупат по рамото ли? Това е полиция. Ама щом е черен, трябва да си подадат оставките, виж, ако беше застрелял бял, няма страшно... Но ако е черен, значи е расизъм. Изводът е, че негрите, сред които престъпността е най-висока, са и най-недосегаемите. Ето това също е расизъм.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 14 June 2020, 13:47:23
Предполагам,че се бунтуват защото искат да се завърнат в Африка. :neutral:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 14 June 2020, 17:27:54
Не, там наистина полицията не си поплюва и често реагири непропорционално без значение дали си бял, черен, латинос и това е от десетилетия. Просто сега се използва случая от демократите да нагнетят напрежение баш когато е и кризата с коронавируса. Няма база за сравнение с циганите у нас, защото тука циганина трябва да започне да хвърля камъни върху патрулката и да я потроши, че да се намеси полицията. Я да отиде някой бг циганин в САЩ и да се пробва да направи същото, ще бъде направен на решето от куршуми още докато се готви да хвърли първия камък. :judge:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 14 June 2020, 17:53:20
Quote from: FELDMARSCHALL on 14 June 2020, 17:27:54бъде направен на решето от куршуми още докато се готви да хвърли първия камък. :judge:
Бая патрулки изпотрошиха и никой не беше направен на решето
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 14 June 2020, 22:23:52
Quote from: Шишман on 14 June 2020, 17:53:20Бая патрулки изпотрошиха и никой не беше направен на решето
Е, то очевидно полицията в момента си трае, за да не нагнетява допълнително напрежение.
В нормални условия американската полиция е доста брутална, но има защо - престъпниците там също не си поплюват. Негрите са много буйни (по-буйни от нашите цигани) и само куршумът и електрошокът ги усмирява. Едно време, по хубавите времена и добрият стар камшик.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 15 June 2020, 22:27:04
Ако американистите: това ли искате за България. Щото ние българите не го искаме.

_____________


(https://i.postimg.cc/mZSyzV1H/000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 16 June 2020, 01:08:39
По-лошото е, че им целуват краката доброволно...
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Hatshepsut on 16 June 2020, 08:10:33
Счупените прозорци на западната цивилизация

(https://webnews.bg/uploads/images/02/1302/481302/768x432.jpg?_=1590738624)

"Теорията на счупените прозорци" е формулирана от американските социолози Джеймс Уилсън и Джордж Келинг. Според нея дребните нарушения на реда не само са индикатор за криминогенната обстановка, но и активен фактор, влияещ на нивото на престъпност като цяло. Названието идва от примера, който авторите привеждат: "Ако в една сграда е счупен един прозорец, и никой не го ремонтира, то след определено време в тази сграда няма да остане нито един здрав прозорец." Тоест, ако провиненията не се наказват, това стимулира все повече хора да нарушават реда.

Как се чупят прозорците на една цивилизация? Много просто. Допускаш формирането на анклави (гета/"ноу гоу зоунс") с автономен дневен ред, който не само се различава, но на практика се противопоставя на официално приетите норми. Оставяш медии, активисти и всякакви "инфлуенсъри" да тръбят, че хората в тези анклави са жертва на дискриминация и потисничество. Създаваш у част от населението усещане, че някои действия, които по принцип се смятат за недопустими (разграбване на магазини, атакуване на полицейски служители и мирни граждани, поругаване на паметници) са им позволени. И когато едно неволно събитие запали фитила на разрушението, разбираш, че ситуацията е излязла извън контрол. Каквато я виждаме тези дни в редица градове на САЩ (а отскоро и в някои западноевропейски столици) след убийството на Джордж Флойд.

Минеаполис беше пръв. Но твърде бързо бунтовете се пренесоха и в други американски мегаполиси. Вълненията започнаха като граждански протести, изродиха се във вандализъм и мародерство, мутираха в поругаване на паметници и засега кулминират в създаването на "автономия" на територията на Сиатъл. Междувременно размириците се пренесоха и в Лондон, Париж, Брюксел - пак с подобен "почерк", поне що се отнася до атакуване на символи, обявени за "расистки"...

От идейна гледна точка действията на протестиращите са пълен потрес. Опустошаването на магазини и нападенията над мирни бели хора по никакъв начин няма да помогнат за справедливото решаване на съдебния казус "Флойд", но със сигурност създават негативни настроения спрямо каузата. А що се отнася до вандализирането на паметници, тук нещата са много интересни.

Онези, които са съборили статуята на Христофор Колумб, дават ли си сметка каква щеше да е Америка, ако воденият от него кораб не беше достигнал бреговете ѝ? Лека подсказка: робство е имало и в предколумбова Америка, при това много по-свирепо. Ако познанията им по история куцат, поне да бяха гледали "Апокалипто" на Мел Гибсън.

Тези, които поругаха паметника на Унистън Чърчил (обявявайки го за расист), осъзнават ли каква щеше да бъде Великобритания при загуба на водената именно от Чърчил "битка за Британия" и Втора световна война като цяло? И по-точно какви бяха плановете на Хитлер за хората с по-тъмен цвят на кожата в една "Нова Европа"?

Настояващите Европа "да преосмисли колониалното си минало" наясно ли са, че Европа днес осигурява благини, немислими за други части на света, и това се дължи и на колониализма (не само, разбира се)?

И да се върнем отново в САЩ: като са тръгнали да събарят паметници на робовладелци, активистите от Black Live Matters и Антифа ще посегнат ли и на Джордж Уошингтън и Томас Джеферсън (и двамата крупни робовладелци)? Които, покрай потискането и експлоатацията на чернокожи, са намерили време и смисъл да създадат Декларацията на независимостта и Конституцията на Съединените щати, и сега се водят "бащи основатели" на Америка.

Нека да го кажем ясно:

Бунтовете не са расови. Колкото и да ни набиват в лицата лозунги срещу "лошите бели мъже", фактът е, че протестиращите не са представителна извадка на цялата афроамериканска общност в САЩ (но са представителна извадка на чернокожите от гетото).

Бунтовете не са (основно) икономически. Защото от кризата покрай COVID-19 страдат всички в САЩ, не само чернокожите. Някой да е видял бели или азиатци да щурмуват магазини?

Бунтовете са стремеж към разрушаване на западната цивилизация - и в САЩ, и в Западна Европа. (Цивилизация, към която безусловно принадлежи и България, но тук очевидно тези идеи засега не виреят, както се видя на софийския протест от 6 юни.)

И тук се връщаме към "теорията на счупените прозорци". Една основна причина за ескалацията на насилието и вандализма е именно реакцията на институции и обществени фактори.

Отвъд океана прави впечатление факта, че в различните градове мерките срещу агресията варират според това дали местният губернатор/кмет е републиканец или демократ. И ако първите дават някакъв по-твърд отпор, то вторите са доста толерантни към размирниците.

Когато паметникът на Христофор Колумб в Бостън бе "обезглавен", кметът Марти Уолш заяви, че "ще направим и анализ на историческото значение на тази статуя".

А какъв сигнал дава свалянето на филма "Отнесени от вихъра" от платформата на HBO? Към какво окуражават жестовете на бели либерали, които коленичат пред чернокожите вандали? Ами естествено, към "още от същото"...

И всичко това е (засега) връхната точка на процеси, които се развиват от години - толериране на разбеснели се BLM и Антифа "хунвейбини" в университетите, атакуване на английската класическа литература, защото е написана само от бели мъже, в киното и театъра бели персонажи се играят от чернокожи актьори (обратното не се допуска, разбира се), "политическата коректност" цензурира "неподходящите" мнения (включително и в социалните мрежи), жертви на институционални и корпоративни репресии по обвинения в расизъм са само бели (в същото време "Убий всички бели мъже!" е свобода на словото, а не расизъм и призив към насилие)... Докато стигнем до най-пресния пример - CNN да дава трибуна на активист, според когото "белите деца трябва да чувстват вина заради цвета на кожата си".

Малцинствата, които сега се бунтуват, се радват на такава толерантност от страна на властите, каквато никога не биха имали при аналогични прояви на местата, откъдето са корените им.

Но има ли кой да спре необузданата отстъпчивост на мнозинството?

https://news.bg/comments/schupenite-prozortsi-na-zapadnata-tsivilizatsiya.html
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 16 June 2020, 18:16:19
Странно в Русия от години особено в големите градове Москва, Петербург и други не-руснаци от кавказките републики и емигранти от бившите републики на СССР изнасилват, гаврят се и убиват бели руснаци особено в метрото на всеки от тези големи градове, но полицията и цензурата потулва всички подобни случаи. В сайта на stormfront.org в секцията на руските националисти са описани стотици подобни случаи с видео и снимков материал. Разобличен е и Путин, че изобщо не го е грижа за белите руснаци, а използва всяка моментна ситуация да си има н- на брой подлоги от всички националности в Русия, които да го поддържат на власт. Същевременно между 2000 и 2020г. (понеже някои хвалеха демографската политика на Путин), нараснало е конкретно мюсюлманското население от автономните републики като Чечня, Татарстан и др., както и от други етнически малцинствени общности, но не и това не белите руснаци, те са с коефициент на раждаемост подобна на българите в България, и това е дори по официалните руски данни за броя на населението - т.е. картинката може да е още по-лоша. Та относно убийствата в Америка трудно може да се наложи такава цензура и всичко излиза наяве. Така беше и през Студената война. Когато американците навлязоха във Виетнам, веднага излязоха на протест несъгласни във всички големи американски градове и това бе отразено по медиите и разпространено по целия свят. Да помните в Москва да е имало протести против навлизането на съветски войски в Унгария, Чехословакия и 1980г. в Афганистан ? Нали се сещате че първите протестиращи веднага щяха да бъдат арестувани и вкарани по затвори и ГУЛАГ.
Е, днес вече може "малко" по-свободно да се протестира против властта, ама пак риска да те арестуват ако прекалиш с плюенете по Путин е голям, т.е. има някаква фасадна демократичност, която ти позволява да повикаш малко на площада в Москва или други големи градове и дотам - доколко ще те излъчат по държавната телевизия също е спорно - е, ако извършиш нещо по-екстремно например начупиш канчето на някой милиционер и те арестуват, тогава вече ще те покажат по тв. :laugh:
С това не искам да излиза, че защитавам едните спрямо другите,  просто показвам фактите и разликата между двете държави. Затова в САЩ живеят вероятно над 5млн. руснаци (по неофициални данни са над 10млн.), а в Русия броя на американците не знам дали има и 1000.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 16 June 2020, 19:42:33
Quote from: FELDMARSCHALL on 16 June 2020, 18:16:19Да помните в Москва да е имало протести против навлизането на съветски войски в Унгария, Чехословакия и 1980г. в Афганистан ?
Причината да няма протести не е диктатурата. Тия в САЩ  бяха подбуждани от либералите и т,н.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 16 June 2020, 23:58:33
Да де, ама и днес някои олигофрени путинисти или по-скоро ловки манипулатури твърдят как в Русия имало пълна демокрация, а диктатурата била в САЩ. Интересно как при диктатура може всеки американски гражданин да се снабди с оръжие без проблем (достатъчно е да представи удостоверение, че не е лежал в лудница) и това е неотменимо право записано още в първата конституция на САЩ от края на 18 век, а в Русия и досега това е невъзможно, да не говорим по времето на СССР. Я си представете през онзи период всички антикомунисти в СССР и в България да могат свободно да се снабдят с оръжие какво щеше да последва ? Вероятно нещо като болшевишката революция на Ленин преди век, само че с обратен знак и в много по-големи мащаби. Всъщност и по времето на царска Русия е била забранена всякаква критика към царя и държавната политика от страна на гражданите...(опс грешка, за какви граждани на Русия говорим до края на 19 век след като още е съществувало феодалното крепостно робство). Така че в случая "перестройката" на Горбачов е едно наистина историческо събитие в руската история - за първи път се позволява някаква критика към властта/президента/царя/председателя на КПСС, без това да бъде санкционирано като престъпление - стига да не прекалиш де...
В САЩ това никога не е било забранявано да се събират хората на митинги, протести или манифестации против една или друга политика на държавната власт, както в случая споменах навлизането във Виетнам и в други държави по света - винаги е имало протести и несъгласни. Помня и когато бомбардираха Югославия 1999г. имаше масови протести в някои градове на САЩ от сърбите живеещи там, даже и баскетболистите от сръбски произход играещи в НБА излязоха на протести и с остри изявления срещу Клинтън, като никой не ги санкционира за това им поведение, въпреки че американската държава им плаща заплатите.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 17 June 2020, 09:40:19
Фелд, всичко това е така на пръв поглед.
За Русия сигурно си прав, повече четеш, повече информация имаш.

За запада мнението ми е друго обаче. Западната власт действа подмолно. Оставя да се изявяват лидери, общественици до един момент, може с години и после бум. Къде тайно, къде явно на показ - за назидание. Колко източни бегълци намериха намериха смъртта си в Лондон. Отиват уж в свободна държава и намират смъртта си. Г.Марков изобщо не мисля,че е убит от кгб и бкп. Марков започва да изобличава и западната власт само след няколко години. Не мисля,че са го изтърпяли. Да отиде там да живее и да започне да критикува демокрацията им.
И да хвърлят вината върху руските служби. Хем изостанали и прости руснаците-хем супер шпиони, че се намесили дори в изборите на американците

В щатите не мисля,че са простили примерно на Джон Ленън за антиправителствената му дейност. Не вярвам,че е убит от психар. Не ми се търсят още примери.

Всяка власт се пази с всякакви средства, в това аз не се съмнявам. Къде явно, къде тайно.
На изток действат по един начин- с много сила за налагане на правила в началото, още при симптомите, на запад постъпват с изчакване, много говорене и после изведнъж неочакван развой или край.

Руснаците са се намесвали в соцстраните и Афганистан. Щатите пък в целия свят - има статистика в колко страни са правили преврати и войни.
Желязната завеса беше и информационна. Почти не знаехме какво се случва навремето. Знам,че за корейската война в България са събирали дрехи и храни за помощи за изпращане. Не съм бил роден тогава още, близките ми са разказвали.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 17 June 2020, 09:45:25
FELDMARSCHALL от тия  митинги, протести или манифестации - полза никаква.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 17 June 2020, 12:59:31
Quote from: Long time ago on 17 June 2020, 09:40:19Фелд, всичко това е така на пръв поглед.
За Русия сигурно си прав, повече четеш, повече информация имаш.

За запада мнението ми е друго обаче. Западната власт действа подмолно. Оставя да се изявяват лидери, общественици до един момент, може с години и после бум. Къде тайно, къде явно на показ - за назидание. Колко източни бегълци намериха намериха смъртта си в Лондон. Отиват уж в свободна държава и намират смъртта си. Г.Марков изобщо не мисля,че е убит от кгб и бкп. Марков започва да изобличава и западната власт само след няколко години. Не мисля,че са го изтърпяли. Да отиде там да живее и да започне да критикува демокрацията им.
И да хвърлят вината върху руските служби. Хем изостанали и прости руснаците-хем супер шпиони, че се намесили дори в изборите на американците

В щатите не мисля,че са простили примерно на Джон Ленън за антиправителствената му дейност. Не вярвам,че е убит от психар. Не ми се търсят още примери.

Всяка власт се пази с всякакви средства, в това аз не се съмнявам. Къде явно, къде тайно.
На изток действат по един начин- с много сила за налагане на правила в началото, още при симптомите, на запад постъпват с изчакване, много говорене и после изведнъж неочакван развой или край.

Руснаците са се намесвали в соцстраните и Афганистан. Щатите пък в целия свят - има статистика в колко страни са правили преврати и войни.
Желязната завеса беше и информационна. Почти не знаехме какво се случва навремето. Знам,че за корейската война в България са събирали дрехи и храни за помощи за изпращане. Не съм бил роден тогава още, близките ми са разказвали.
Пълни глупости, съжалявам...
Пука му на някого в Лондон за Георги Марков, а дори и за Джон Ленън във Вашингтон. Примерно за Кенеди вече е друго.
Има информация, вкл. и за Корейската война, ако четеш на английски или руски има всичко. Виж и кой я започва и защо.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 17 June 2020, 13:43:14
Има статистика за американскитв войни и интервенции по света.
И колко са случаите на убити хора в Лондон спасили се от ужасния изток, пък убити на запад. Остави Марков като не ти харесва. Който е един от сценаристите на "На всеки километър" - един сериал прославящ комунистическата партия.

Оставете си илюзиите някъде за великата западна демокрация,че до 60-те години не са смятали чернокожите за хора а днес ти внасят демокрацията на тепсия :neutral:

Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 17 June 2020, 14:04:43
Гледал съм я тая "статистика" и мога да ти кажа, че половината войни и интервенции са пълни глупости и изсмукани от пръстите. Същият списък мога да ти извадя за всяка една друга империя в произволен времеви отрязък по твое желание. СССР/Руската федерация ако знаеш в колко войни са участвали от 1918 г., а първо са континентална държава и второ, с много по-малко влияние от САЩ. Наистина са глупости това.

Дали ми харесва или не Георги Марков, няма никакво значение. Този човек във Великобритания го знаят 100 човека близки и колегите в българската секция в Би Би Си. Самото му прехвърляне във Великобритания за мен показва, че е двоен агент. Вариант 1 - МИ 5 (британското контраразузнаване) го надушва, че продължава да бъде и български агент и го ликвидира. Нереалистично - не виждам до каква толкова ценна информация може да се добере като радиослужител там. Вариант 2 - българската ДС го ликвидира, защото е предател по техните стандарти и защото като приближен на Тодор Живков вероятно знае важни неща. Далеч по-реалистично като мотив. В правото въпросът за мотива - "Сui bono?" ("Кому е изгодно?") е основен за определяне източника на престъпление.

Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 17 June 2020, 14:07:27
Quote from: Panzerfaust on 17 June 2020, 12:59:31Пука му на някого в Лондон за Георги Марков.
Да пука им и го убиха
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 17 June 2020, 22:35:53
Той Георги Марков взе да ги изобличава, защото разбра че Запада не е толкова против съветския блок и е готов на колаборация (прикрита), така че и едните и другите да си кютат спокойно в своите територии/владения придобили след ВСВ и разпарчатосването на Германия, и че тази скрита колаборация е за сметка именно на политическите бегълци от източния блок. Трудно може да се разбере кой точно е поръчал да бъде убит Георги Марков, има вероятност разбира се това да е съвместна акция и на съветските и на британските служби, както свалянето и убийството на Чаушеску беше ръководено синхронно от КГБ и ЦРУ, защото беше станал твърде неудобен за всички и се опитваше да води независима политика, превръщайки Румъния в подобие на Югославия на Тито, която беше като балансьор между двата блока и с югославски паспорт можеше да пътуваш както в СССР, така и в САЩ и в целия свят. Нещо което беше недостижимо за гражданите на НР България. Всъщност Георги Марков може би е прозрял какво ще се случи 10 години след неговата смърт и как ще се договорят двата блока за разпределението на света след края на "Студената война".
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 25 June 2020, 16:02:01
Кое най-много ви впечатлява в работата на американските медии? Имате ли близки връзки и впечатления от тях? Как отстояват свободата на словото?

Имам впечатления и като ,,клиент", а и от кухнята им, от времето, когато работех в нюйоркско издателство. Днес състоянието на корпоративните медии в САЩ е трагично. По-зле, отколкото в България в 1980-те години. Много от тях са и буквално във фалит. Свободата на словото е разрешена само там, дето не се засяга интересът на началството. ,,Ню Йорк Таймс" например, и със сериозни финансови трудности, продължава да е много добър вестник, освен когато го превръщат в радиоточка.
CNN обаче морално банкрутира и вече не е сред първите десет най-гледани канали. Има независими медии, които са по-малко известни, но донякъде измиват лицето на Америка. ,,Интерсепт" например е такава.

https://sbj-bg.eu/index.php?t=46794
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 25 June 2020, 22:48:01
В САЩ има хиляди медии вкл. на местно ниво, както и доста самодейци като един Алекс Джоунс например, така че колкото и да са се влошили нещата в медиите на национално ниво, свободата на изразяване все още е много по-голяма от тази в Русия, че и в България, понеже знаем у нас как всичко се държи от няколко корпоративни групи, които защитават интереса и бизнесите на своите шефове. :laugh:
Впрочем почти всички сайтове, където свободно може да се пише за Адолф Хитлер, за конспирации/световното задкулисие, за ролята на евреите в управлението на САЩ се хостват на американски сървъри, докато в много други държави няма да ти го разрешат.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 26 June 2020, 17:52:14
"Това не са протести, това е преврат!"

Това са думите на един бивш полицейски служител в Щатите, озвучени в ефира.

Давай, Доналд, спаси Америка!!! И нека Бог е с теб!!

Ти имаш Декларацията за правата, едно от най-великите постижения в човешката история, не позволявай на задкулисното правителство и транснационалните компании да унищожат Америка.

Смачкай ги.
--------------------------

https://www.wnd.com/2020/05/bongino-violent-riots-isnt-protest-anymore-coup/

Bongino on violent riots: 'This isn't a protest anymore, this is a coup'
'An organized group of agitators, committed unquestionably now to the destruction of the U.S.'
WND News Services By WND News Services
Published May 31, 2020 at 5:40pm

(FOX NEWS) -- Former NYPD officer and Secret Service agent Dan Bongino reacted on Sunday to the violent riots that have erupted across the country in protest of the death of a black Minneapolis man in police custody, saying, "This isn't a protest anymore, this is a coup."
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 26 June 2020, 18:13:04
Yavor Dachkov

Ако ние сме на 111-то място по свобода на словото тези са на 1 111-то. Болшевизъм в действие: «Buildings Matter, Too» (Сградите също имат значение), обяви на 2 юни "Филаделфия инкуайърър". Това заглавие се позовава на протестното движение «Black Lives Matter». То използва същата формулировка, но спрямо сградите. Лош избор, който Стан Вишновски потвърди и който му костваше поста на главен редактор след двадесет години във "Филаделфия инкуайърър". Въпросното заглавие се отнасяше до риска да бъдат повредени исторически сгради по време на организираните протести срещу расизма във Филаделфия. След неговата публикация 40 журналисти, цветнокожи и чернокожи, изразиха отвращението си. На 4 юни редакционният комитет, включително Вишновски, поднесе извинения на читателите на големия регионален вестник. Заглавието било "неприемливо" и не е трябвало да бъде публикувано. Днес вестникът иска да създаде редакция, "която отразява по-добра общността, на която служи". И все още търси наследник на Вишновски."
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 26 June 2020, 18:27:11
НЕГРОМАНИ


Yavor Dachkov


"Твърде "либералната" интерпретация на законите за гражданските права в САЩ застрашава с наказание всяка голяма американска компания, която не подкрепя официално ''Black Lives Matter'' (Животът на черните има значение), твърди американският журналист Кристофър Колдуел. "Доколкото знам, обединението на мултинационалните американски компании зад движението ''Black Lives Matter' беше единодушно - нямаше нито един дисидент на първа линия. Не защото всички са си променили мнението по расовите въпроси точно в този момент. А защото законите за гражданските права пораждат риск от глоби и съдебно преследване за всяка фирма, която създава "враждебна среда" за служителите си, принадлежащи към малцинствата. А да се проявиш като "нечувствителен" по расовите въпроси - или да изглеждаш такъв - се възприема също като доказателство за враждебна среда. Затова всички големи американски компании имат отдели "Човешки ресурси", натоварени да се справят с расовите конфликти, така че компанията да не бъде наказана по силата на законите за гражданските права", обяснява Кристофър Колдуел в интервю за "Фигаро".
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 29 June 2020, 09:57:11
В Тексас активисти на BLM дошли да чупят паметници, но нещо нещата не се развили както трябва. На пътя им се оказали бели хетеросексуални мъже с оръжие... Всички световни проблеми идват все от тези бели хетеросексуални мъже, а...     

(https://i.postimg.cc/y6GxGDLH/000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 29 June 2020, 10:57:22
Американците пак се насрали
_______________

Yavor Dachkov


Информацията на "Ню Йорк Таймс", че Русия плащала на талибани, за да убиват американски и английски войници в Афганистан беше очевидна лъжа още щом бе пусната. Англичаните я завъртяха с удоволствие, въпреки, че няма нито един убит войник по тази измислена схема и нито едно доказателство за това абсурдно обвинение. Което не попречи всички либерални медии да го въртят три дни като истина. Пропаганда и фалшиви новини - това е "Ню Йорк Таймс". Де да беше само той....


______________________


Тръмп: Информацията за Русия и талибаните е недостоверна
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че разузнаването му е доложило, че информацията за предполагаемия сговор на Русия с талибаните не е достоверна. "Разузнаването току-що ме информира, че не намира тази информация за достоверна и затова (те) не са съобщили за това на мен и (вицепрезидента) Майк Пенс. Може би това е още една изфабрикувана измама, свързана с Русия, може би от фалшивите новини "Ню Йорк таймс", искащи да направят така, че републиканците да изглеждат зле", написа Тръмп в профила си в "Туитър".

http://glasove.com/categories/novini/news/trymp-informaciyata-za-rusiya-i-talibanite-e-nedostoverna
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 July 2020, 10:18:00
На там отиват нещата.

______________
(https://i.postimg.cc/yN7cPMmd/00.jpg) (https://postimg.cc/gxBxcBBF)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 July 2020, 17:49:33
ДА ЖИВЕЯТ САТАНИНСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ
________________________________


Преди 5 години в Детройт с ,,най-голямата сатанинска церемония в историята" е открит паметник на рогатия! Първоначално ,,Църквата на Сатаната" планира монументът да бъде монтиран пред сградата на градската администрация в Оклахома, точно до ,,Десетте Божии заповеди" – в знак на протест срещу това християнски монумент да се издига до държавна сграда. Управата на Оклахома Сити категорично отказва да постави статуя на дявола до свещените заповеди. Сатанистите до последно пазят в тайна новото място и разгласяват събитието часове преди тържественото откриване като ,,една нощ на хаос, шум и разврат". Сред виковете на стотиците сатанисти ,,Слава на Сатаната!" бронзовият Бафомет е поставен на брега на река Детройт. В 2016 год. статуята е прехвърлена за кратко пред сградата на губернаторството в Литъл Рок - Арканзас(на снимката), а после - в Салем, Масачузетс, където е и "централата" на сатанистката църква.

_______________________________


(https://i.postimg.cc/76Lv6rHT/0000000000.jpg) (https://postimg.cc/CZ9rPtfF)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 02 July 2020, 21:36:45
И въпреки всичко защо ли всеки иска да живее в САЩ ? :huh:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 03 July 2020, 09:44:15
Quote from: FELDMARSCHALL on 02 July 2020, 21:36:45И въпреки всичко защо ли всеки иска да живее в САЩ ? :huh:
На последък много хора искат да живее в САЩ, аз даже не искам да стъпя там.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 04 July 2020, 12:07:05
ЕТО ЗАЩО МНОГО БЪЛГАРИ МИНАХА НА СТРАНАТА НА РУСИЯ БЕЗ ДА СА РУОФИЛИ
____________________
Народа на Русия, категорично се изказа относно флага на ЛГБТ, издигнат над американското посолство в Москва!
А на въпроса към Путин за мнението му, относно позицията на посолство, той отговори спокойно - "те просто показаха, какви хора работя там" :-)
Русия гласува против извратените ценности!_____________________________________________

(https://i.postimg.cc/bJFrJ7jL/0000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 04 July 2020, 17:55:51
Явор Дачков

Дъглас Мъри: "Кой би могъл да каже "Животът на черните няма значение" («Black lives don't matter»)? Може би има такива хора, но те не са мнозинство в публичния дебат. Това е много хитра марксистка стратегия - да създадеш движение, което заради самото му име, не можеш да оспориш. Но това, което се опита да направи Black Lives Matter в седмиците след смъртта на Джордж Флойд, е страшно. Защо трябва да водим тази война срещу нашата история? Защо толкова малко хора с властова позиция - с изключение на Еманюел Макрон, който каза точно това, което трябваше да се каже - са склонни да подчертаят колко е важно да съхраним символите от миналото си? Широката публика не е съгласна с тези активисти, но е сплашвана и принудена да се съгласи или да замълчи. Тя се страхува от обвинението в расизъм, което може да сложи край на много кариери, и от това, че тези активисти са непочтени и брутални".
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 04 July 2020, 17:57:40
Поклонението пред запада, води до педерастия
_____________________________


Явор Дачков

Депутатът Алексей Пушков пък обърна внимание на Путин на поставеното на зданието на посолството на САЩ в Москва знаме в цветовете на дъгата. "Те (американците) показаха нещо за това кой работи там. Но не е страшно. Ние говорихме за това много пъти и имаме ясна позиция", добави Путин. И е наблегнал на това, че в Русия няма и няма да има ограничения на религиозните, националните права и правата на сексуалните малцинства, а законът за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред непълнолетните е приет, за да се избегне натискът върху децата, а човек сам да може да определи съдбата си когато порасне. Впрочем, и други посолства, като това на Великобритания, в края на юни провесиха знаме с цветовете на дъгата.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 04 July 2020, 18:16:59
Американците, наистина са много глупави

https://www.youtube.com/watch?v=K4sBkN98fSE

______________________
Не съм русофил, но на една страна с извратените - не ща да бъда
_____________________

https://www.youtube.com/watch?v=r1FfpMc6-ow
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 08 July 2020, 17:09:55
Добър и точен анализ

_____________________

Явор Дачков

Особен исторически късмет има нашето поколение – свидетели сме на упадъка на две системи: комунистическата и либералната. Казвам го като един от многото българи, за които преди 30 години Америка бе символ на свободата, справедливостта, истинската демокрация, високата култура, Ленард Бърнстейн, джазът, Ела Фицджералд и Сачмо, Рей Чарлз и Майлс Дейвис, Хемингуей, Фицджералд, Стайнбек, Вонегът, предаванията на Уилис Кановър по ,,Гласът на Америка", филмите на Уди Алън и Копола. Вместо това те ни предложиха пошло издание на ,,Кръстникът", циничен прагматизъм и безскрупулно налагане на собствения си егоистичен интерес. В продължение на 30 години американците работиха упорито, за да разбият всички илюзии, че тук е възможна нормална демокрация. Те умишлено насърчаваха и подпомагаха най-деструктивните процеси и политици от Луканов до Борисов, а сега, след като овладяха напълно българското задкулисие, управляват чрез него страната ни, превърната в бананова република от латиноамерикански тип. Вместо да помогнат за реформирането на прокуратурата я овладяха, сключиха сделка с Пеевски и напълно подчиниха политическия елит и бизнеса през бухалката на държавното обвинение.
Ето защо клипчетата, заучените фрази на български и жизнерадостната бодрост на Херо Мустафа, която и за секунда не излъчва човешко присъствие, а движи като програмиран робот най-изтърканите клишета на пиара,
въобще не могат да ме трогнат. Нито умилят.
Знам много добре какво се крие зад тях и не си правя никакви илюзии за бъдещето на България, вкарана дълбоко в неолибералния американски коловоз.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 08 July 2020, 22:43:49
Егати простотиите и празнодумството  :whistle:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 14 July 2020, 17:21:30
Първа по рода се екзекуция на затворник в САЩ от 17 години насам

Даниел Люис Лий беше умъртвен със смъртоносна инжекция по-рано във вторник във федерален затвор в Terre Haute.

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202007/1594732121-zzz.jpg)

В затвор в щата Индиана беше извършена първата федерална екзекуция от 17 години насам, след като късно в понеделник Върховният съд даде зелена светлина за това. Даниел Люис Лий беше умъртвен с летална инжекция по-рано във вторник във федерален затвор в Terre Haute, Индиана.

Още две екзекуции са насрочени тази седмица: Уесли Ира Пърки в сряда и Дъстин Лий Хонкен в петък. Кит Дуейн Нелсън трябва да бъде екзекутиран през август.

    "Даниел Люис Лий, член на бяла върховна група, уби тричленно семейство, включително осемгодишно момиче. След като ограбил и застрелял жертвите със зашеметяващ пистолет, Лий покрил главите им с найлонови торбички, запечатал торбичките с лепенка, претеглил всяка жертва със скали и хвърлил семейството на трима в залива в Илинойс. На 4 май 1999 г. съдебно заседание в Окръжния съд на САЩ за Източния окръг Арканзас призна Лий за виновен в множество престъпления, включително три обвинения за убийство в рекет и той е осъден на смърт. Изпълнението на Лий е предвидено да се случи на 13 юли 2020 г.
    Уесли Ира Пърки жестоко изнасилва и уби 16-годишно момиче, след което се разчленява, изгаря и изхвърля тялото на младото момиче в септично езерце. Освен това той беше осъден в държавния съд за използване на чук за нокти, за да присмива до смърт 80-годишна жена, която страдаше от полиомиелит и ходеше с бастун. На 5 ноември 2003 г. съдебно заседание в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг на Мисури призна Пурки за виновен в отвличането на дете в резултат на смъртта на детето и той беше осъден на смърт. Изпълнението на Purkey е планирано да се случи на 15 юли 2020 г.
    Дъстин Лий Хонкен застреля петима души - двама мъже, които планираха да свидетелстват срещу него, и самотна, работеща майка и нейните десетгодишни и шестгодишни дъщери. На 14 октомври 2004 г. съдебно заседание в Окръжния съд на САЩ за Северен окръг на Айова призна Хонкен виновен за множество престъпления, включително пет обвинения за убийство по време на продължаващо престъпно начинание, и той беше осъден на смърт. Изпълнението на Honken е предвидено да настъпи на 17 юли 2020 г.
    Кийт Дуейн Нелсън отвлече 10-годишно момиче с ролери пред дома си и в гора зад църква я изнасили и удуши до смърт с жица. На 25 октомври 2001 г. Нелсън се призна за виновен в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг Мисури за отвличането и незаконното междудържавно превозване на дете с цел сексуално насилие, което доведе до смърт, и той беше осъден на смърт. Изпълнението на Нелсън е предвидено да се случи на 28 август 2020 г." Google преводач

Първият е нарочен за расист, но това не е така, защото жертвите му са бели.
В "тъпата" Америка детеубийците се осъждат на смърт, след което лежат 20-30 години и като дойде ред да умират ги убиват.


Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/prva-po-roda-se-ekzekutsiya-na-zatvornik-v-sashch-ot-17-godini-nasam_news757930.html
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: long time ago on 15 July 2020, 09:58:44
А.Недева

Американското посолство одобрило протестите в София. Може би е учтиво и нашият посланик да одобри техните
-------------------
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 27 July 2020, 21:22:45
Положението е следното. Ти си живееш, тихо и спокойно в някое селце в Норвегия или Швейцария, ходиш си на църква веднъж седмично, отглеждаш си прасенца в кочината и домати в градинката и не пречиш на никой с нищо.
Изведнъж ти докарват някакви ,, мили и клети,, бежанци от далечен Бангладеш и още по-далечна Гамбия и Сенегал. Те бягат от страшна война за която никой не е чувал и са толкова стресирани, че им се полага по-една безплатна къща и поне по 1000 евро на месец на човек за да успокоят нервите си.
Само за няколко месеца, горките стресирани бежанци, вече са се успокоили и приемат твоето селце вече за тяхно. Първото което искат е да им построят джамия и да бутнат църквата защото им нарушавала спокойствието.
След това ти започваш да им пречиш, защото прасетата в кочинката ти са нечисти животни, защото жена ти е излязла на улицата незабулена, защото кучетата ти също са нечисти животни и горките ,,бежанци,, се страхуват от тях.
Накрая те обвиняват в расизъм защото си се изказал, че не могат да определят правилата в твоето село и, че не е нормално ти да се съобразяваш със всички техни искания, а те да не зачитат нито едно местно правило или закон. И порицан от местните леви и либерални хорица, под насмешливия поглед на ,,горките бежанци,, влизаш в затвора за език на омразата, а имуществото ти се конфискува в полза на страдащите, които ще дойдат от Бангладеш и Сенегал според закона за събиране на семействата. И така, лека-полека, твоето китно селце изведнъж не е твое, а на клана Мустафа от Дака и на клана Багого от Дакар, които само за десетина година са станали мнозинство в селото ти.
Тук свършва приказката за Европа и европейците..."
(от приятел)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 27 July 2020, 22:59:32
До това води ляво-либералщината в Западна Европа. Впрочем и в Русия Путин прави същото толерирайки мюсюлманските общности само за да няма нови конфликти тип Чечня. Всичко това става разбира се за сметка на етническите руснаци и християни. Отворете сайта на stormfront.org руската секция за да видите мнението на техните националисти за Путин, дето тука някои хора го превъзнасят, а той другарува с Ердоган и казва, че темата за Света София си е вътрешен турски въпрос и никой да не се месел да дава акъл на приятеля му Ердо. :judge:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 28 July 2020, 12:23:43
Quote from: FELDMARSCHALL on 27 July 2020, 22:59:32До това води ляво-либералщината в Западна Европа. Впрочем и в Русия Путин прави същото толерирайки мюсюлманските общности само за да няма нови конфликти тип Чечня. Всичко това става разбира се за сметка на етническите руснаци и християни. Отворете сайта на stormfront.org руската секция за да видите мнението на техните националисти за Путин, дето тука някои хора го превъзнасят, а той другарува с Ердоган и казва, че темата за Света София си е вътрешен турски въпрос и никой да не се месел да дава акъл на приятеля му Ердо. :judge:
Да ти кажа направо - боли ме за Путин и Русия, дреме ми за България на мене не за чуждите. Темата темата за Света София си е наистина вътрешен турски въпрос . Интересно че повечето православни не се възмущаваме, а атеистите и безбожниците се вайкат и квичат.

Иначе на запад за последната седмица на 2-а пъти ми се случва да говоря с хора и да ми обясняват: колко  готини са негрите, арабите и циганите. И това  Италия , която все още се смята за расистка. Представям си какво е Германия, Франция и скандинавието.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 28 July 2020, 15:21:58
Отношението ти към културата и изкуството показват колко постни морал и ценности имаш. То и по тази причина се криеш зад клишета и цитати и злоупотребяваш с религията. Аз не вярвам, че хора като тебе може да са наистина религиозни. Не правя разлика между теб и онези с бомбите, между теб и онези дето ще се дупят и пърдят с ,,Св. София".  Истината е, че отношението на Путин и в частност на русофилите показва колко извратено отношение имате към вярата си изобщо. Защото  тази културна забележителност надживяла три империи е тясно свързана с историята на Европа и в действията срещу нея  има най – вече символика, а не  някакъв социален смисъл, че много им е нужна още една джамия.
Всеки, който приветства такова опозоряване е враг на всичко, което представлява нашата европейски култура, а ние сме част от нея, а не от нещо друго и то повече от хилядолетие.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 28 July 2020, 17:53:34
Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58Отношението ти кум културата и изкуството показват колко постни морал и ценности имаш.
Не знам дали и даваш сметка че си извън темата ? Какви са па тия :постни морал и ценности ?

Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58То и по тази причина се криеш зад клишета и цитати и злоупотребяваш с религията. 
Какви клишета и защо се крия. Пак досаждаш със западни клишета.
Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58Аз не вярвам, че хора като тебе може да са наистина религиозни.
Ми не се ърди, ама няма значение дали точно ти вярваш или не . Демек се тая.

Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58онези дето ще се дупят и пърдят
Тоя език не подхожда никак на жена българка, особено ако е и националистка, ама карай да е весело.
Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58Истината е, че отношението на Путин и в частност на русофилите показва колко извратено отношение имате към вярата си изобщо. Защото  тази културна забележителност надживяла три империи е тясно свързана с историята на Европа и в действията срещу нея  има най – вече символика, а не  някакъв социален смисъл, че много им е нужна още една джамия.
Всеки, който приветства такова опозоряване е враг на всичко, което представлява нашата европейски култура, а ние сме част от нея, а не от нещо друго и то повече от хилядолетие. 
Не мисля че въпроса ти е ясен или те интересува. Тия клишета с Путин и русофилите са много досадни и глупави. И не лъжи че съм руофил, стига психо-десни соросоидни номера. И не знам дали знаеш, но ние не сме чат от европейската култура и това е нещо , много добро.
Въобще цялото ти мнение е безсмислено. Лека вечер.

Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 29 July 2020, 22:55:05
Не само сме част от европейската култура, но  имаме принос за нейното съществуване. И със легитимирането на християнската религия и от нашия народ (независимо как и с какви средства), с нашата писменост чрез която много източно европейци и азиатци имат възможност да НЕ пишат на латиница, която трудно би могла да изпише фонемите на езиците им, всъщност не се сещам изобщо как би станало това.
Отделно от това всъщност пишейки горното най – вече мислех за това, че нашите средновековни владетели също са искали да завладеят Константинопол. Докато за Симеон е ясно не знаем какво би хрумнало на Крум и Тервел по отношение на тази църква?
Но тъй като вече сме 21 век не е ,,вътрешна работа на Турция" каква ще е съдбата на този храм, тъй като той е световно богатство, а не тяхно.
Има един хубав аспект цялата тази работа, това със сигурност ще намали туристическия поток към турция и ще удари по имиджа и финансите им. 

Американците като ,,по-прости" не само с удоволствие кръщават улици на европейски градове, правят арки реплики на европейските, строят дубликати, като този на Венеция и т.н. ей така да се намират на работа, не че нещо друго  :lol:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 30 July 2020, 08:47:58
Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05Не само сме част от европейската култура, но  имаме принос за нейното съществуване.
Живея на запад - Италия и виждам, а не само аз че нямаме нищо общо с тях.

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05И със легитимирането на християнската религия и от нашия народ (независимо как и с какви средства), с нашата писменост чрез която много източно европейци и азиатци имат възможност да НЕ пишат на латиница, която трудно би могла да изпише фонемите на езиците им, всъщност не се сещам изобщо как би станало това.
Тука сама се опровергаваш. Ха-ха

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05Има един хубав аспект цялата тази работа, това със сигурност ще намали туристическия поток към турция и ще удари по имиджа и финансите им. 
Ха-ха-ха, не мисля. На тия от запада въобще не им пука за църкви и вяра. Ти самата като не си вярваща, какво те интересува тая работа а ?

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05Американците като ,,по-прости" не само с удоволствие кръщават улици на европейски градове, правят арки реплики на европейските, строят дубликати, като този на Венеция и т.н. ей така да се намират на работа, не че нещо друго  :lol:
Да правят, каквото  си  искат ние сме българи и не трябва да сме, като тях ненормални. Ти ако искаш бъди, твоя работа.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 30 July 2020, 16:07:59
Пак създаваш предпоставки да си пишем фермани, защото отново сме там, където сме винаги ,,Аз ти говоря, ти ми приказваш" изобщо не пишем за едни и същи работи, разбираш ли?. Ако не ти отговоря все едно си прав, ако ти отговоря ще влезем в остра полемика.
Последно, не пишем за това дали днес сме културно и социално идентични със ЗЕ, въпреки че и по отношение на това отговора е по-скоро да, нищо че те са с по-различен манталитет, че са по-шумни или по-мързеливи, според други по-работливи, забавляваме се и живеем  по един и същи начин. Нашия народ има различна етнографска култура в сравнение със наследниците на ЗРИ ма не за това става въпрос.

Ти като по-вещ кажи не е ли тази църква една от първите големи църкви в Европа, питам защото не знам? Но по пътя на всякаква елементарна логика трябва да е. И ако е така не е ли важна част от историята на човечеството, особено за един християнин, какъвто уж си ти.
Тази църква няма нищо общо с католицизма, нали? Тогава в каква степен има значение за източноправославните? И сега се сещам, че не зная има ли разлика между източноправолсавни и ортодоксални, би ли пояснил? Аз съм вярваща, вярвам в много работи , но не вярвам на теб или на друг човек. Всъщност за мен религията е някаква ценност, а институциите, които се изграждат покрай нея не са. Може би ти си обратно на мен за теб институциите, които представляват хора и пари са ценности, а самата религия  не чак толкоз, иначе не мога да си обясня позицията ти. Само се заяждам, не че написаното не е вярно де. Нормално е да не ти пука за нещо изградено от ИРИ, все пак ние не сме си били най -добри приятели, но да пропуснеш да използваш каквото и да било срещу враговете си е голяма простотия.

Quote from: Шишман on 30 July 2020, 08:47:58......................................Тука сама се опровергаваш. Ха-ха

Моля? Рисковано е да предполагам какво имаш предвид,  :lol: но....... да,добре не сме възприели някоя съществуваща европейска писменост, а сме се обогатили със своя собствена.   По скоро не се сещаш да прибавиш по-важния ни принос, че сме поемали ударите от всички варварски нашественици от изток и така са имали възможност да си живеят живота и да се развиват другите европейци.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 30 July 2020, 17:54:43
Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59идентични със ЗЕ,
Аз не знам, какво е това 3Е ?

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59Ти като по-вещ кажи не е ли тази църква една от първите големи църкви в Европа, питам защото не знам?
Да тя е била най-голямата църква.

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59И сега се сещам, че не зная има ли разлика между източноправолсавни и ортодоксални,
Едно и също е.

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59Аз съм вярваща, вярвам в много работи , но не вярвам на теб или на друг човек. Всъщност за мен религията е някаква ценност, а институциите, които се изграждат покрай нея не са.
Ми аз не карам никого да вярва  мене, освен децата ми. Аз не съм Бог да вярваш в мене. По тия въпроси никога не давам мое мнение. Без това дето наричаш институциите не може. Без тях няма да има литургия , причастие, изповед, венчавки, опела и така.
 
Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59Нормално е да не ти пука за нещо изградено от ИРИ, все пак ние не сме си били най -добри приятели, но да пропуснеш да използваш каквото и да било срещу враговете си е голяма простотия.
Всъщност сме били доста добри приятели през повечето време, особено духовенството. 
Работата е в това че  там вече почти няма останали православни, ние си имаме наша друга църква, дето ни е важна, а и на практика не можем да направим нищо за св. София. Може само да се издървим и Ердоган да ни прати емигранти и така.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 30 July 2020, 22:42:41
,,Там няма останали православни" е толкова вярно както това, което написа, че нямало български цигани в Италия. В Турция има всякакви хора, то там самите турци са 50% от населението, както българите в България. Вярно че християните са наистина малко. Но и за това не става въпрос, тъй като бе със статут на музей това позволяваше тази сграда да има някакво достойнство, което сега и беше отнето. Дори когато нищо не може да бъде направено, то реакцията на различните държави беше красноречива и позицията на Русия е срамна и педерастка. Те имат малко обща история с турците в едно отношение и с мюсюлманите като цяло, то е следното:  до 17в. нямат никакви достижения нито в изкуството, нито в науката. Когато питаш някой мюсюлманин да посочат велика тяхна личност допринесла за развитието на човечеството они представят Авицена, е ок, но на къде с един единствен Авицена и някакъв звездоброец дето не го помня кой беше.
Не може едни прасета, които само употребяват да имат самочувствие, че могат да разполагат със всичко.
През 360г. сл.Хр. (някъде там е строена тази църква) единственото, което са можели да построят тези азиатски мишки е миризлив коптор и това е нужно да им се напомня. Което не е тяхно просто не е тяхно.

Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 30 July 2020, 22:58:38
И за да сме изцяло в темата с удоволствие ще ти кажа, че ние за разлика от турците категорично принадлежим към каймака на човешката цивилизация, колкото и нахално да звучи. В началото на миналия век нашите възрожденци са изпращали децата си в европейски университети и плодовете на тази прозорливост сме брали до 1944г. Страхотното е, че една малка нация като нашата все пак е записала името си чрез много учени и изследователи спомогнали за човешкия прогрес. В смисъл на това, че не само сме се учили, но имаме и собствени постижения.

  След 17в. руснаците и мюсюлманите, които се явяват колонии на европейски държави започват да черпят от познанията на белите хора и да се учат, да се образоват, да крадат информация и умения. И днес целия технически и научен прогрес се случва първо в Европа и Америка, а много после в Азия. НО с тази изрична уговорка, че независимо дали става въпрос за технологии, производство, архитектура, космонавтика, медицина, иновации и пр. азиатците първо се обучават от белите хора и после пренасят знанието там на майната си.
Пътя за важните неща винаги е бил точно такъв.
Нито Азия, нито Австралия, нито Америка са намерили Европа, а Европа е открила всички тях! Това да ти е ясно.

Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 31 July 2020, 09:47:18
Лина пак си написала куп глупости. Тактиката с лошите руснаци отдавна е досадна и изчерпана. А и да ти кажа аз не съм русофил. :mad:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 31 July 2020, 17:55:51
Баш така си е.

Петър Волгин

Тази книга на Стиглиц също заслужава да бъде прочетена. Ето само няколко изречения от нея "В Америка да се родиш в правилното семейство и да израснеш в правилния квартал все повече стават най-важните фактори за постигане на успех в живота. Американската мечта за равенство на възможностите е мит -житейските перспективи на младите американци зависят от дохода и образованието на родителите им повече, отколкото в почти всяка друга напреднала държава. Аз казвам на моите студенти, че те имат да вземат едно важно решение в живота си - да си изберат правилните родители. Ако сбъркат, перспективите им може да са мрачни"
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 31 July 2020, 22:12:12
Глупостите на еврейчето Стиглиц. Много ясно, че е важно да си от богато семейство по принцип. Обаче точно в САЩ можеш да станеш богат от всичко.
Рапърът негър Кание Уест в какво семейство се е родил, че вече има състояние от 3,15 милиарда долара? https://www.monitor.bg/bg/a/view/kanie-uest-stana-miliarder-198582
А боксьорът негър Флойд Мейуедър от какво семейство е, че е милиардер? https://www.sportlive.bg/sport/boxing/pobedata-nad-makgregyr-napravi-mejuedyr-miliarder-630075.html
Аз пък имам приятели, които за 15 години в САЩ станаха милионери.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 31 July 2020, 23:27:25
Quote from: Шишман on 31 July 2020, 09:47:18Лина пак си написала куп глупости. Тактиката с лошите руснаци отдавна е досадна и изчерпана. А и да ти кажа аз не съм русофил. :mad:

Много добре, а какво си написал: цяла тема за ,,САЩ и ЗЕ, такива каквито са" в твоите лични представи, които са изцяло лоши. Ами аз не съм съгласна с представите ти. Въпреки всичко лошо, което можем да напишем света е такъв какъвто е и имаме тази цивилизация днес със всичките и + и – благодарение на европейците. Това са фактите.
Ти си този, които няма какво да напише адекватно от момента, в които излезеш от политиката. А  не се ограничаваш само с политиката на европейските държави и САЩ.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 01 August 2020, 11:43:16
Quote from: Panzerfaust on 31 July 2020, 22:12:12Глупостите на еврейчето Стиглиц. Много ясно, че е важно да си от богато семейство по принцип. Обаче точно в САЩ можеш да станеш богат от всичко.
Рапърът негър Кание Уест в какво семейство се е родил, че вече има състояние от 3,15 милиарда долара? https://www.monitor.bg/bg/a/view/kanie-uest-stana-miliarder-198582
А боксьорът негър Флойд Мейуедър от какво семейство е, че е милиардер? https://www.sportlive.bg/sport/boxing/pobedata-nad-makgregyr-napravi-mejuedyr-miliarder-630075.html
Аз пък имам приятели, които за 15 години в САЩ станаха милионери.
Винаги има изключения ама са малко. В Италия например по принцип хората , нямат големи шансове. Помня възможностите на 90-те г. у нас, тука почти никога не са ги имали.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 01 August 2020, 14:58:59
Quote from: Шишман on 01 August 2020, 11:43:16Винаги има изключения ама са малко. В Италия например по принцип хората , нямат големи шансове. Помня възможностите на 90-те г. у нас, тука почти никога не са ги имали.
Италия и изобщо Европа никога не са имали възможностите на САЩ. Те самите италианци емигрират масово в САЩ за по-добър живот.
Дори и в момента емигрират европейци от Западна Европа, вкл. и от Германия. В САЩ се правят много пари, ако имаш някакви търговски качества. Такива еврейчета като Стиглиц и Чомски реват колко е лошо в Америка, но си седят в университетите ръсят мозък на глупаците и си кютат - и те са много богати. Никой не им пречи и няма да ги спре да отидат в някоя "по-нормална" страна като Хондурас или Гватемала примерно, но нещо не искат. :mad:
А идиотът Волгин е ясен...
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 01 August 2020, 17:48:08
Quote from: Panzerfaust on 01 August 2020, 14:58:59Италия и изобщо Европа никога не са имали възможностите на САЩ. Те самите италианци емигрират масово в САЩ за по-добър живот.
Дори и в момента емигрират европейци от Западна Европа, вкл. и от Германия. В САЩ се правят много пари, ако имаш някакви търговски качества. Такива еврейчета като Стиглиц и Чомски реват колко е лошо в Америка, но си седят в университетите ръсят мозък на глупаците и си кютат - и те са много богати. Никой не им пречи и няма да ги спре да отидат в някоя "по-нормална" страна като Хондурас или Гватемала примерно, но нещо не искат. :mad:
А идиотът Волгин е ясен...
Добре е да понаваш нещата , като коментираш. Италианците емигрират в Австралия масово не в САЩ. Може би на тия еврейчета просто им пука за страната им. Там обаче ако от малък не си научен си оставаш никой и така.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 02 August 2020, 12:57:16
Quote from: Шишман on 01 August 2020, 17:48:08Добре е да понаваш нещата , като коментираш. Италианците емигрират в Австралия масово не в САЩ. Може би на тия еврейчета просто им пука за страната им. Там обаче ако от малък не си научен си оставаш никой и така.
В Австралия емиграцията е късна - след 70-те години. В САЩ емигрират от средата на ХІХ век. Италианци емигрират много и към Германия, Франция и Великобритания. А също и към Канада и по-специално Квебек. При всички положения, Италия е по-бедна от тези страни. Европа пък, е по-бедна от САЩ, Канада или Австралия.
На тия еврейчета много се съмнявам да им пука за страната им. Точно Стиглиц и Чомски са много гадни комунисти, от тия дето направиха революцията 1917 г. в Русия.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 August 2020, 18:49:05
Quote from: Panzerfaust on 02 August 2020, 12:57:16В Австралия емиграцията е късна - след 70-те години. В САЩ емигрират от средата на ХІХ век. Италианци емигрират много и към Германия, Франция и Великобритания. А също и към Канада и по-специално Квебек. При всички положения, Италия е по-бедна от тези страни. Европа пък, е по-бедна от САЩ, Канада или Австралия.
На тия еврейчета много се съмнявам да им пука за страната им. Точно Стиглиц и Чомски са много гадни комунисти, от тия дето направиха революцията 1917 г. в Русия.

Е сега коя година сме а ? Ми не знам дали на тия еврейчета много се съмнявам да им пука за страната им ама и на мене не ми пука за ненормалната им страна.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 02 August 2020, 19:41:58
Що се отнася до Флойд Мейуедър, той самия каза през март че ще използва блокажа по света заради коронавируса за да се научи да чете - представяте ли си той е още неграмотен вече на 43г. а е сигурно почти милиардер ?!? :lol:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 02 August 2020, 21:03:21
Quote from: FELDMARSCHALL on 02 August 2020, 19:41:58Що се отнася до Флойд Мейуедър, той самия каза през март че ще използва блокажа по света заради коронавируса за да се научи да чете - представяте ли си той е още неграмотен вече на 43г. а е сигурно почти милиардер ?!? :lol:
В Америка, всеки престъпник и идиот, може да стане богат.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 02 August 2020, 23:01:44
А в Русия ?
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 03 August 2020, 03:35:34
Quote from: FELDMARSCHALL on 02 August 2020, 23:01:44А в Русия ?
Там само ако е с Путин. Примерно клана Кадирови в Чечня.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 03 August 2020, 17:04:46
Тръмп ще спаси света от сатанистите-педофили. Така считат привържениците на движението QAnon и те се увеличават рязко.
QAnon е сложна конспиративна теория, която твърди, че светът се контролира от група сатанисти-педофили, които контролират всички: медии, Холивуд и даже политици като Хилъри Клинтън.

Привържениците на теорията вярват, че Доналд Тръмп с помощта на високопоставени сътрудници на военното разузнаване, публикува скрити послания на анонимни форуми от типа на 4chan, 8chan и други. Движението се е превърнало в култ към Тръмп. За четири месеца неговите последователи са се увеличили със 700%.

https://www.lentata.com/page_18406.html?fbclid=IwAR3PFC1VEkPPYvktUi_z53wlN3tdak5t_SyZCbqsagGdSwi8sFk7CS2E0rc


Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 03 August 2020, 22:40:37
Доналд Тръмп с ултиматум на хитовото приложение Tik Tok - китайските собственици на платформата за видеоклипове трябва да я продадат на американска компания, ако искат да работят в Съединените щати.

Според изявлението главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела е говорил с Тръмп и ще продължи стремежа си да закупи TikTok в САЩ.

"Microsoft напълно оценява важността на опасенията на президента. Компанията се ангажира да придобие TikTok при условие на пълен преглед на сигурността и осигуряване на подходящи икономически ползи за Съединените щати, включително Министерството на финансите на САЩ", се казва в съобщението.
-------------

Аз не бях чувала за tiktok до този момент, но нова не е важно.
Дали наистина е заплаха за националната сигурност или просто искат да го прилапат, а може и двете, но това са хора, който си постигат целите. Знаят какво искат и как да го постигнат.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 04 September 2020, 21:27:51
Смъртните присъди в САЩ растат /08.2020

Пета смъртна присъда, издадена на федерално равнище, бе изпълнена в САЩ за по-малко от два месеца, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

45-годишният Кийт Нелсън бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в централния щат Канзас. Нелсън бил осъден на смърт през 2003 г., защото отвлякъл пред дома му 10-годишно момиченце, което карало ролери, изнасилил детето и го удушил, преди да захвърли тялото му в съседния щат Мисури.

Четирима от петимата екзекутирани са бели мъже, а петият - от индиански произход.

Миналия месец в САЩ за първи път от 2003 г. бяха изпълнени смъртни присъди, издадени от федерален съд. Това стана, след като Върховният съд даде зелена светлина за екзекуциите.

Преди това в страната в продължение на 17 години имаше неофициален мораториум върху изпълнението на смъртни присъди, издадени на федерално равнище, поради липсата на съгласувани правила за използване на отровни инжекции. Миналата година обаче президентът Доналд Тръмп, който, подобно на повечето републиканци, е привърженик на смъртното наказание, реши да възобнови екзекуциите.


Извършителите на по-голямата част от престъпленията в САЩ са преследвани съдебно на щатско равнище. Федералното правосъдие обаче може да се сезира за най-тежките престъпления.

При все това само през 2018 г. в цялата страна бяха екзекутирани 25 осъдени на смърт, 13 от тях - в щата Тексас.

14 или повече екзекуции са извършени през 2019г.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 22 October 2020, 10:21:35
ГОЛЕМИТЕ ФАРМАЦЕфТИЧНИ И3МАМНИЦИ ОТ 3АПАДА

Щели да правят ваксините без да печелели, обаче,ама лъжели и преговарят тайно с правителствата : искали да печелят и то яката. Отделно искали да не носят отговорност за страничните ефекти от ваксините. Това ли ви е капитализма, корупция до ушите . На мен ми прилича на комунизъм, ама частен.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 22 October 2020, 10:22:56
КОЛКО СТРУВА ПРЕХВАЛЕНАТА ЗАПАДНА ЦИВИЛИ3АЦИЯ
Тука тъпотията, няма край.
Се вижда най добре : сега по време на т.н. пандемия. Тормоза е пълен и от държавата и между самите хора. Злобните , лудите и бесноватите имат поводи та тормозят останалите. Ще се изядат едни други - откачена работа. Започна да не се трае , от днес минавам в контра атака и и ще се разправям яко с тия гадове. Все едно се върнахне в комунизма . Омръзнаха ми тия ненормални мерки.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 30 October 2020, 09:33:51
Числата не са точни, но .............. Май има нов по-гаден и от предишният комуни3ъм.

___________________

(https://i.postimg.cc/Jzf61Q9j/00000000000000000.jpg) (https://postimg.cc/18KcBDRz)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 05 November 2020, 10:15:33
https://www.facebook.com/raicho.markov.1/videos/2724938807721330/UzpfSTE2NzQxMjU5MDI6MTAyMTU2MTkwNDUwMjM4OTQ/
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 05 November 2020, 17:27:52
И после ще ни учат на демокрация...

"Скандал! Във Филаделфия местните власти, контролирани от демократите, отказват да допуснат в избирателните секции официално оторизирани изборни наблюдатели на Републиканската партия. Това и в Третия свят не се допуска! Демократите в Пенсилвания готвят фалшификации."

Борислав Цеков от САЩ   
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 06 November 2020, 09:52:31
Irini Zikidis

Няколко грантови медии са пуснали опорката "Който и да спечели изборите в САЩ, за България нищо няма да се промени".

Ще се промени и още как. Байдън вече заяви, че за демократите Русия е враг номер едно, а конфронтацията с Кремъл на чужд терен ще бъде гръбнакът на бъдещата му външна политика. Ако той спечели изборите, кордонът на Пилсудски се активизира моментално, и България отново се превръща във "фронтова държава" - както ни нарече една дама от демократическата партия на САЩ през 2015. За немалко чужди и български журналисти, експерти и инфлуенсъри това е отлична новина де - помним златните времена на добре платена истерия между 2013 и 2016.

Реално, големият "грях" на Тръмп е един - липсата на горещи войни и ескалация във външната му политика. Войните, които той води, са търговски, а всеки демократ ще ви каже, че икономика се оправя най-лесно чрез "износ на демокрация". Въобще, помнете ми думата - голямо демократизиране ще падне. Тва Сирия, тва Близкия Изток тва Украйна, тва Беларус, тва Нагорни Карабах - няма да остане недемократизирано местенце. Всичко ще заблести от демокрация - точно като Косово и Либия, където няколко години след демократизирането, едното е "инкубатор за джихадисти" и съдят президента му за престъпления срещу човечеството, а в другото вече официално има пазар за продаване на роби.

Дупе да ви е яко, ако сте някой прост Ганьо, който иска само да живее нормално и да изучи децата си.

https://time.com/5042560/libya-slave-trade/

https://english.alaraby.co.uk/english/news/2020/11/3/biden-will-remain-tough-on-syrias-assad-adviser-says
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 11 November 2020, 21:50:20
Доналд Тръмп контраатакува!!! Изритва министъра на отбраната!!!!

Страхотна новина!!!! Ааааааааааа!!

Давай, Доналд, разкажи им играта на тия амероеврогейове!!!!!!!!!!!!

-------------

Министърът на отбраната на САЩ е терминиран, по думите на Доналд Тръмп, заради неизпълнението на заповедта му да прати армията да усмири бунтовете на всевъзможната паплач и сган в "крепостите" на амерогейовете.

https://abcnews.go.com/US
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 15 November 2020, 17:35:28
Million MAGA March.
Бегли репортажи по телевизиите, кратка статия в BBC, пълно мълчание от страна на финансираните с либерални грантове медии. За тях това събитие не съществува.

,,Вече не съм шокиран от лъжите на нашите медии, от мълчанието за истината и у нас, и по света. Най-голямото събитие, в най-важната страна в света, във флагмана на еднополюсният модел, в САЩ, не бе отразено, все едно не се случило. Най-голямата подкрепа за Президент на САЩ, от Кенеди насам, вчера, на 14-ти се случи. Въпреки пандемията, ограниченията, страха. Над милион хора, от цяла Америка отидоха във Вашингтон за да покажат, че техният Президент е Тръмп, и че не са съгласни с фалшифицираните избори. За Байдън не могат да се съберат и повече от 500 човека. Проверете..."
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-54945154
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 18 November 2020, 13:42:16
Явор Дачков

Доноси, цензура, мания по идентичността... Бивша сътрудничка на рубриката за мнения в големия американски вестник, Бари Уайс разказва пред френския "Поан" как се е оказала сектантка в тази институция на журналистиката: "Изведнъж от прогресистка в "Уолстрийт Джърнъл" се оказах консервативна в "Ню Йорк Таймс". Предусещах го! Някои от колегите ми не ми говореха, но беше поносимо, това беше цената, за да работя в най-влиятелния вестник в света... Атмосферата стана твърде враждебна, като дребнавата атмосфера в училищния двор. С времето се оказа все по-трудно да пиша и да поръчвам написването на статиите, които ме интересуваха - и мисля, че някои от тези, които написах, когато се присъединих към вестника през 2017 г., вече не могат да бъдат публикувани днес. Тогава настъпи повратна точка, принудителната оставка на моя пряк шеф - отговорният редактор на страниците за мнения Джеймс Бенет - след публикуването на изявление на сенатор Том Котън. Напускането на Бенет ме трогна лично. Когато шефът ти е уволнен за 48 часа, защото е публикувал становището на сенатор републиканец, който изразява гледна точка, споделяна от мнозинството американци, как след това да поемаш рискове като журналист? Можех или да остана и да работя по безобидни теми, или да си тръгна и да продължа да пиша за това, което смятам, че е истинско. Реших да си тръгна, което беше много трудно, но не съжалявам. И това, което виждам в "Ню Йорк Таймс", откакто си тръгнах, само потвърждава това, което видях отблизо... Това, което разказвам за "Ню Йорк Таймс", не засяга само "Ню Йорк Таймс". Той е важна илюстрация, но остава само илюстрация, на важна ревоюлция, която тече вътре в нашите институции"
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 05 January 2021, 10:18:14
Уточнение : тоя дебелият от Монтана не е на ред с главата.https://www.youtube.com/watch?v=EqOxjt2dCUA
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 05 January 2021, 13:08:22
Кой е тоя от Монтана ? Иначе наистина добре си похапва. :judge:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 05 January 2021, 14:16:15
Quote from: FELDMARSCHALL on 05 January 2021, 13:08:22Кой е тоя от Монтана ? Иначе наистина добре си похапва. :judge:
Някакъв луд. Каза че Путин бил българин.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 05 January 2021, 19:08:29
Какъв българин, путьо е шибан славяно-монгол. :lol:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 05 January 2021, 20:01:52
Антропологично Путин има типична фино-уралска физиономия, такъв расов тип в България не се среща. Това са асимилирани в средните векове мордовци, марийци, удмурти.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 05 January 2021, 20:44:12
Да, именно това имах предвид, че е хибрид. Бяла кожа, рус със светли очи, но и със забележим монголоиден отенък. :laugh:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 07 January 2021, 17:37:59
РА3УМ И ЛУДОСТ

То е ясно че не съм и не може да съм съгласен с : медии,  политици, журналисти , общественици  или там разните инфлуенцъри, които смело заклеймиха нахлуването в Капитолия от привърженици на Тръмп ,  като "срамно", "антидемократично", "зловещо" , "позорно" и т.н. и т.н. досадни клишета. Тия каубойс и ветерани от войните, които нахлуха в сената за малко да заприличат на българските юнаци дето танцуват хоро в ледени води, само дето се оказаха много меки и накрая отстъпиха с подвити опашки.
Какво по-голямо доказателство че нещата в тая либерална демокрация не вървят  от опита да се превземе административна правителствена сграда ? Да и то  само защото половин Америка вярва че изборите са фалшифицирани ! Не може  чисто и просто с месеци да се палят сгради и обират магазини, както израз на свят и чист протест на репресирани малцинства в името на хора с криминално минало, като св. Джордж Флойд и после да не се очаква отговор от другата страна.
Имало четирима убити, между които жена. Голям работа - случва се и в Америка. А когато убиха свети Джордж Флойд - света за малко да свърши?!  Според либералите, какво като е бил наркоман, бил насилник, бил боклук...той имал права ! Вдъхновените от либерализма  милиони решиха че имат права да : потрошат и ограбят магазини, и да унищожават паметници  в знак на свещено негодувание срещу тръмпизма и нормалните  бели хора ! Та ние и света  месеци наред ставахме и лягахме с името на другарят  светец  на медиите и либералите  - Джордж Флойд по медиите. Но тези четирима убити за либералите не са хора и са заметени под килима с лекота и без никакъв срам, където според медиите журналистите и общесвениците и подобните  им е мястото, само защото са бели.
3аляха ни от медиите  с разгромяващи статии, истеричен квичене, лъжи  и шокиращи снимки на диваци в кожи - нападащи  и рушещи  великата сатанинска демокрация. А медии като Дневник, Медиапул, Клуб Z, клуб тра-ла-ла  и подобни платени от либералите само дето не започнаха да събират доброволци за спасението на великата либерална демокрация.  То е ясно че тия го бяха закъсали : заради намалялото финансиране по време на управлението на путинската марионетка Тръмп.  Помним протестите в Америка през лятото  с хилядите плячкосани магазини , счупени паметници и грабежите - но тогава това зло беше представяно за нещо добро и справедливо.  Тръмпистите , според мене : нарочно не ограбиха магазините и не потрошиха сената, само и само да покажат че не са , като онези - другите либералите, анти-расистите.  Да това не беше, някаква крадлива измет от дегенерати, бяха достойни и нормални хора или поне повечето от тях.  А иначе подлите, ненормални и продажни: медии, журналисти, експерти и инфлуенцъри, си заслужиха обилни нови грантови пари, идващи с новата администрация на мумията либерал в САЩ! Трябва само да почакат до другият месец. Ама дано не дочакат.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 07 January 2021, 22:01:31
ЛУДНИЦАТА ТАМ ОТВОРИ ВРАТИ
В Конгреса на САЩ забраняват местоименията "той" и "тя", думите "майка" и "баща"
________
Още  няколко такива  тъпи и ненормални - "справедливи промени" и следващото влизане в Конгреса на  разгневените , нормални американци : съвсем няма да бъде за правене на
 селфи, като  вчерашното. Всичката масоно, либерална, комунистическа  и сатанинска измет  ще бъде пометена  а тия лудите оваляни  в собстените им тъпотии изхвърлени от т.н.  "светая светих на демокрацията".
То на тия нацистите могат само да им завиждат , Гьобелс е направо нищо.

_________________________________
Комитетът по стандартите на Конгреса призовава за създаването на нов  Специален комитет по икономическо неравенство и насърчаване на  справедливостта. Специалната комисия "ще разгледа неравенствата въз  основа на раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, религия, пол,  сексуална ориентация, полова идентичност, увреждания, възраст и  национален произход", се казва в доклада в петък.
 
Също така се съобщава, че комисията ,,ще зачита всички видове пол и ще  замени всички местоимения и думи, обозначаващи семейни връзки, с  неутрални по пол в правилата на Камарата на представителите".
 
Резолюцията на Камарата на представителите посочва кои конкретни термини  и местоимения повече не трябва да се използват. Морският термин  ,,моряци" (seamen) ще бъде заменен с неутралния по пол seafateres, който  не включва думата ,,мъже" (men). Подобна е ситуацията и с думата  ,,председател" (chairman), в новата директива ще бъде заменена с  "chairperson".
 
,,Параграф 8 (в) (3) от правило XXIII трябва да премахне баща, майка,  син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, братовчедка,  племенник, племенница, съпруг, съпруга, тъст, тъща , свекърва, зет,  снаха, втори баща, мащеха, доведен син, доведена дъщеря, полубрат,  полусестра, внук и внучка "и ги замени с" родител, дете, sibling вместо  брат и сестра, съпруг, родители на съпруга, дете на съпруга и т.н", се  казва в резолюцията.
 
Промените в езика също промениха фразата ,,той/тя подава заявление за  оставка" и беше заменена с ,,оттегля се". Изразът ,,той/тя се въздържа" ще  бъде заменен с ,,този член, делегат, постоянен представител се  въздържа" 
Председателят на камарата Нанси Пелоси и председателят на комисията по  норми Джеймс Макгавърн заявиха, че този ход ще направи Камарата  ,,най-приобщаващата в историята".

https://glasove.com/categories/novini/news/v-kongresa-na-sashch-zabranyavat-mestoimeniyata-toy-i-tya-dumite-mayka-i-bashcha
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 18 January 2021, 17:42:39
Така полудяха че нещата на там отиват.

______________

(https://i.postimg.cc/0yHZQmV8/000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 18 January 2021, 18:37:21
Quote from: Шишман on 18 January 2021, 17:42:39Така полудяха че нещата на там отиват.

______________

(https://i.postimg.cc/0yHZQmV8/000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Руските мечти са безплатни.
Тия дебили наистина не си дават сметка, че във Втората световна бяха само пушечно месо.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 18 January 2021, 19:24:52
Quote from: Panzerfaust on 18 January 2021, 18:37:21Руските мечти са безплатни.
Тия дебили наистина не си дават сметка, че във Втората световна бяха само пушечно месо.
Не знам ама запада така полудя, че това ги чака. Да не говорим че нямат и войници. Аз например никога не бих се бил на страната на запада, но срещу тях отивам веднага доброволец. И моля не ми слагайте тъпото клише русофил !
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 19 January 2021, 00:30:47
Баш такъв си си. И ако продължаваш със същото провокативно поведение да обръщаш всяка тема на гадните от Запада срещу "няма как да не сме за Русия", правейки се на уж неутрален, ще си изпросиш още един бан. Не се научи за толкова години да не обръщаш форума на собствена клоака за излияния и душевни диарии. Като искаш толкова всички да се съгласяват с твоето мнение, ще си направиш свой сайт/форум, където да пишеш каквото си искаш, пък да видим колко човека ще се регистрират в него. Тук няма да ти позволим повече да налагаш своята позиция като единствена вярна и меродавна ! Затова те съветвам да спреш с тоя маниер, че си последна инстанция по всяка тема.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Лина on 19 January 2021, 18:47:22
Еми белите американци стават малцинство в собствената си държава и доколкото имат съпротивителни сили се бунтуват, ама примката им е сложена.
Ще видим какво ще стане, лично аз винаги съм била за Тръмп, като президент на САЩ. Той със сигурност е получил малък % подкрепа от цветнокожи, тези които са по - успели в живота, най - вече с помощ от, така да кажем, бели хора.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Шишман on 29 January 2021, 10:06:51
На колене пред великата американска демокрация. Нанси Пелоси забрани тя, той, майка, татко, баба, дядо. Сигурно ни предлага това - от снимката по-долу.
Това са Премиер Министърът на Люксембург с неговата съпруга. Снимката е официална от държавен прием в Люксембург.

_______________________

(https://i.postimg.cc/Vvw9426X/0000000000000000000000000000.jpg) (https://postimages.org/)
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: Panzerfaust on 29 January 2021, 22:54:14
Снимката е фейк, премиерът на Люксембург е наистина педал, но неговия брачен партньор не ходи като жена.
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 29 January 2021, 23:47:24
Е то от Мишока фейко-лайномета какво друго да очакваш... :laugh:  :lol:
Title: Re: За САЩ и запада, такива каквито са
Post by: FELDMARSCHALL on 30 January 2021, 13:08:09
Можете ли да покажете оригиналната снимка от събитието, а не този фотошоп ? :laugh: