Български Националистически Форум

България и Българите => Български националисти => Topic started by: Hatshepsut on 10 April 2019, 09:59:36

Title: Заедно за Европа на отечествата
Post by: Hatshepsut on 10 April 2019, 09:59:36
https://bgns.net/нашата-европа-не-е-вашия-съюз/

Много често нашите противници ни обвиняват, че сме антиевропейски настроени. Казват, че искаме да разрушим Европа, че сме против европейските ценности. Но когато те използват думата "Европа" и всичките й производни, нямат предвид европейския континент с неговите народи, богата култура и история, а Европейския съюз, който е една изкуствена конструкция на победителите във Втората световна война.

Ако трябва да признаем едно нещо на нашите врагове, това е факта, че през последните 50 години успяха да наложат "Европейски съюз" за синоним на "Европа". Резултата е, че днес в представите на почти всеки европеец, в частност и българин, ЕС олицетворява идеята за силна Европа. Особено в България тази представа е толкова силно застъпена, че никой не противоречи, когато в последните десетилетия ни се натяква непрекъснато, че "България трябва да стане европейска държава" и че "Българите трябва да станем европейци". Все едно трябва да вземем България от някъде другаде и да я пренесем на европейския континент, а не че тя е там от хилядолетия. Или да произведем нови българи, като че не сме един от най-древните европейски народи. Тази пропаганда превърна "Европа" в мръсна дума за едни и криворазбран блян за други.

Една от най-тежките задачи пред нас като националисти, е да успеем да отнемем от брюкселските бюрократи монопола върху думата "Европа" и да я изпълним отново с този смисъл, който може да върне славата на нашия континент като люлка на човешката цивилизация. Това, което трябва да обясним на всеки наш сънародник е, че Европейският съюз не е олицетворение на Европа, а напротив, нейно отрицание и най-голям враг.

Европа не е ояли се чиновници в Брюксел, не е безсмислени директиви и свръхрегулация, не е културен марксизъм, джендър пропаганда и политическа коректност. Европа е родина на древни култури, на велики постижения в изкуството, архитектурата, науката, на бележити мъже и жени. Европа е семейство от народи, дали облика на модерния свят. Народи, които макар и да имат своите собствени традиции, обичаи, езици и манталитет, носят и общ дух и характер, който ни прави близки и ни позволява да се разбираме лесно. И ние, българите, сме част от това семейство, не по силата на някакъв временен съюз или договор, а по силата на нашия древен произход и култура. Най-добрия пример за това е, че макар и да сме били пет века под робството на един неевропейски, азиатски народ, само за няколко десетилетия, след освобождението си, успяваме да се интегрираме успешно в това цивилизационно семейство, към което принадлежим от хилядолетия.

Затова днес, ние като български националисти не е достатъчно да се борим само за спасението и възраждането на нашето Отечество. Защото без свободна Европа на Отечествата, в която всеки народ да може сам да бъде господар на своята съдба, не може да има независима и благоденстваща България. Днес борбата за България е и борба за Европа и обратното.

Ние, заедно с нашите съратници от другите европейски държави, трябва да свалим маската от лицата на тези, които се наричат "европейци" и "радетели за обединена Европа". Защото те не са нищо повече от интернационалисти, които искат да унищожават идентичността на европейските народи, превръщайки ги в аморфна маса от консуматори. Европа е нашия общ дом, а не техния безроден съюз!

Като част от общоевропейската борба на националистите от нашия континент, Български Национален Съюз, организира на 21 април среща с представители на няколко националистически организации от Европа, на която ще бъде представена нашия нов общ проект, който ще стартираме. Повече информация за срещата и участниците - в следващия постинг...
Title: Re: Заедно за Европа на отечествата
Post by: Hatshepsut on 10 April 2019, 10:01:17
(https://bgns.net/wp-content/uploads/2019/03/%D0%97%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0.jpg)

На 21 април Български Национален Съюз организира среща с представители на няколко европейски националистически формации. Тя ще се състои в София, адреса на залата е бул. ,,Мария Луиза" 58, началото ще е от 17:00 ч.

На срещата всяка от организациите ще направи презентация на своите идеи, както и на дейността, която развива. Ще говорим за общи инициативи, които сме провеждали и ще разкрием интересни подробности за бъдещите планове, които имаме. Всяка от организациите ще има и информационен щанд, на който ще бъдат представени различни материали. Ще има възможност и за въпроси към нашите гости. Който желае да се запознае с нашата обща борба е добре дошъл!

Организациите, които ще бъдат представени са:

Die Rechte ("Десните" – Германия) – Една от водещите националистически партии в Германия, със свои представители в местната власт в различни германски градове. Това е и една от организациите с които поддържаме чудесни отношения, вече над 10 години. Ежегодно представена на Луковмарш.

Les Nationalistes ("Националистите" – Франция) – Това е едно набиращо сила и популярност обединение, водено от нашите дългогодишни приятели от Френската националистическа партия. Самата тя води произхода си от следвоенните националистически организации във Франция и има сериозни традиции в борбата срещу антинационалните сили.

Szturmowcy ("Щурмоваци" – Полша) – Една от най-бързо разрастващите се младежки националистически организации в Полша. Това е и полската формация с най-сериозни международни контакти в цяла Европа. Те са организатори на "Черният блок", който е част от ,,Марша на независимостта", в който освен полски националисти има и делегати от различни европейски страни.

Légió Hungária ("Легион Унгария" – Унгария) – "Легион Унгария" е основан от бивши активисти на движението "64 окръга", които поставят акцент на работата с младите хора, а не на развитието на политическа партия. Изключително дейна организация, която много бързо след създаването си набира позиции.

Národní a sociální fronta (Национален и социален фронт – Чехия) – Младежка националистическа организация от Чехия, която е концентрирала своята дейност не само във вътрешен план, но също така работи усърдно да развива сътрудничество с редица родолюбиви организации в цяла Европа.

https://bgns.net/events/%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80/
Title: Re: Заедно за Европа на отечествата
Post by: Hatshepsut on 21 April 2019, 22:25:54
Крайнодесни от цяла Европа учредиха нова организация в София

(https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860_3423081.jpg)

Националистически съюз от европейски крайнодесни формации беше учреден в София. Организацията се нарича "Крепост Европа" и се основа по идея на Българския национален съюз ден след рождения ден на Адолф Хитлер, съобщава bTV. Крайнодесни движения от Германия, Франция, Полша, Чехия и Унгария се събраха по покана на БНС у нас. Въпреки призивите срещу събранието от страна на антифашистки организации, то се състоя в малка зала на бул. ,,Сливница" . Кризисният център на руското външно министерство дори предупреди, че се очакват демонстрации в района. В програмната си декларация Съюзът си поставя за задача ,,пълно ликвидиране на влиянието на марксизма, ционисткото лоби, масонството, левите партии и организации, джихадистките групи" . ,,Те трябва да бъдат разглеждани като заплаха за сигурността и самото оцеляване на нашите народи" , се казва в документа. Лидерът на БНС Звездомир Андронов беше категоричен, че сбирката не е свързана с никакво историческо събитие. ,,Взехме решение да създадем обща организация, шапка на всички организации тук. Основната цел е да спасим Европа от тотална гибел. Ние сме националисти, а ако имате спектъра ляво и дясно, това не говори на никого нищо" , отбеляза той. ,,Наш основен приоритет е физическото, културното и духовно оцеляване на нашите народи и на европейската цивилизация. Но за нас това е само началото. Нашата борба е за възраждането на народите ни, за един общоевропейски подем, за създаването на един нов тип взаимополезно обединение на европейските нации, стъпило на хилядолетните ни традиции и култура, основано на взаимно уважение. Една Европа, която да е крепост на нашата цивилизация. Една процъфтяваща Европа, която е заела достойната си водеща роля в световен план" , се казва още в декларацията В него се посочва също, че ,,всеки европейски народ трябва да е господар в собствената си земя и да определя за себе си, каква да е формата на управление и държавна организация в страната му"

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/osnovakha-natsionalisticheski-syuz-ot-kraynodesni-formatsii-v-sofiya_news669834.html

Снимки: https://www.dnevnik.bg/photos/2019/04/21/3423083_fotogaleriia_krainodesni_nacionalisti_ot_pet_durjavi/
Title: Re: Заедно за Европа на отечествата
Post by: Hatshepsut on 28 January 2020, 07:19:29
Германски националисти разказаха за ужаса в Дрезден

(https://bgns.net/wp-content/uploads/2020/01/%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-780x470.jpg)

На 19 януари в централния щаб на Български Национален Съюз се проведе лекция, посветена на 75-та годишнина от унищожителните бомбардировки извършени от англо-американските сили над Дрезден по време на ВСВ. За касапницата, отнела живота на над 300 000 цивилни, повечето от които бежанци потърсили спасение в града, разказаха наши приятели, активисти от германската партия "Десните". Те бяха дошли специално за събитието, което е и част от серия общи проекти на Съюз "Крепост Европа", които тепърва започват. Другото такова събитие бе лекцията посветена на ген. Христо Луков, която Звездомир Андронов изнесе в Дортмунд в края на 2019 г.

Лекцията посветена на жертвите от Дрезден предшества и шествието, което германските националисти от различни организации и партии, подготвят следващия месец, за да почетат паметта им. Гостите от Германия разказаха не само много подробности за това чудовищно военно престъпление, но и описаха съвременната действителност в страната и начина по който политическата класа поругава паметта на загиналите. Нещо, което дори комунистическата власт по времето на ГДР не си е позволявала. Но те споделиха и за споменът, който все още пазят местните жители, въпреки натиска.

Втората част на срещата бе посветена на историята на шествието, провеждано в Дрезден в дните около годишнината от бомбардировката – 13 и 14 февруари. Германските ни приятели разказаха за годините, през които то се е превърнало в най-голямата демонстрация на немските националисти и за последвалата яростна кампания и сблъсъци с крайно леви екстремисти и лумпени, подпомагани от властите и редица "умерени" партии. Натиск продължил години наред, но и не успял да сломи духа за борба у немските ни другари. До днес, когато шествието отново се възражда.

Лекцията премина при голям интерес, а присъстващите показаха голяма активност в частта за дискусии и зададоха доста въпроси на нашите гости. Споделени бяха и подробности за предстоящото шествие в Дрезден през февруари, на което ще има представители както на БНС, така и на други европейски националисти, част от Съюз "Крепост Европа".

https://bgns.net/ (https://bgns.net/%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%b5%d0%bd/)