• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Nordwave

Списание "Българи"

Започната отъ Nordwave, 19 Авг 2018, 21:31:02

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

NordwaveTopic starter

БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ В ГЛОБАЛНИЯ СВЯТ

Кои сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?

Ние сме българи, идваме от дълбините на времето, отиваме в общочовешкото бъдеще.


Ние се гордеем с българския си произход, работим за утвърждаване на българската национална идентичност в съвременния свят, искаме нашите потомци да бъдат и пребъдат българи.

Съвременният български национализъм възприема европейските ценности като общочовешко достижение, в което българската нация има свой неотменим принос. Нашата държава България е равноправен член в европейската общност на свободни и независими нации, навсякъде по света ние сме хора с българско национално самосъзнание.

Ние сме за запазване на националната независимост в нашите исторически граници, отстояваме неделимостта на българската земя и развитието на свободата и народовластието. Ние сме против всеки опит да ни откажат от нашите национални идеали и добродетели.

Искаме си историята такава, каквато е, без украсяване, но и без принизяване. За да имат днешното и утрешните поколения верни ориентири, ще припомняме събития и периоди на българска слава и благоденствие. Но ще възкресяваме и моменти на исторически падения и ще анализираме причините за тях, за да не повтаряме грешки и заблуди на предишни поколения и водачи.

Искаме достойно настояще от управляващите българската държава днес. Приканваме всички българи да разсъждаваме, спорим и мечтаем за България, каквато е и каквато искаме да бъде. Оцелели сме по своя дълъг път, защото обикновено сме разчитали на себе си и сме вярвали в силите си. Успяващият човек черпи енергии и от своите корени, от рода си, от нацията си. Да бъдем горди, че сме българи!

Искаме другите нации да уважават нашия принос в развитието на световната цивилизация. Ние сме против всяка проява на национален нихилизъм или политически космополитизъм, които нямат нищо общо с естествените обединителни процеси между човешките общности.

Ние сме и против обиждането на другите нации и унижаването на хора с друго национално самосъзнание. Съвременният български национализъм категорично отхвърля шовинизма, расизма, фашизма, религиозния фанатизъм и всякакви други идеологии, основани върху ненавистта към различните народи и етноси.

Искаме да помогнем на днешните българи в осъзнаването на своята национална идентичност, да ги подкрепим в стремленията да я отстояват в собствената си държава и навсякъде по света. Виждаме Българския път през третото хилядолетие като успешна мирна надпревара с останалите нации. И вярваме, че по този път ще съхраним и укрепваме забележителните ценности на Българщината, ще бъдем между нациите, на които е съдено да оставят непреходни следи в бъдещата Човешка цивилизация.

България над всичко друго!

http://www.bolgari.org
Публикациитѣ на Nordwave, публикувани тукъ посмъртно презъ 2018г. сѫ прехвърлени въ неговия профилъ съ решение на администрацията на Форума отъ 9 Априлъ 2023г.

Tags:
Powered by EzPortal