• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Валсо

10-те най-големи изцепки на Македония

Започната отъ Валсо, 08 Фев 2023, 23:57:42

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Валсо

Статията е стара - отпреди 10 години е, но за смях годините нямат значение.

Колко добре би било, ако се раздават награди за най-абсурдни твърдения. А бъдат ли раздавани те на Балканите, със сигурност много статуетки биха отишли при съседите ни от Македония, поради опитите за подмяна на историята. Този въпрос ни дава тема за размисъл, а историографията ни подава случаите, в които това се е случвало.

Дори в ,,1984" на Джордж Оруел, четем как се подменя историята и за какво служи тази смяна. Случвало се е и в българската история, когато за управляващата партия е било по-добре да бъдем славяни, а не някакви си прабългари.

Още през 2000 г. Божидар Димитров издава книгата ,,Десетте лъжи на македонизма", а в началото на тази година в ,,bTV репортерите" беше излъчен филмът ,,МЪкедония" на репортера Иван Георгиев и оператора Борис Пинтев, от който е почерпен материалът за настоящия текст.

1. Човешката цивилизация се е зародила в Македония.
Абсурдността на това твърдение дори не изисква замисляне за оборването му. По думите на Александър Йорданов, посланик на България, бивш македонски министър го е убеждавал, че дори в Библията било записано, че в началото е имало: дърво, камък, македонец...
А пък преди няколко месеца излезе информацията, че при пристигането си в съседната държава, получаваш sms от мобилния оператор, с който те приветстват в люлката на човешката цивилизация.

2. Светите братя Кирил и Методий са ,,македонски просветители", създатели на македонската азбука.
Братята са основоположници на македонската книжовност и култура. Тяхната мисия поначало е антибългарска. Като че ли за нас българите това е едно от най-грубите и абсурдни посегателства над историята.

Още на адрес: https://www.10te.bg/obshtestvo/10-te-nai-golemi-iztzepki-na-makedonizma/

Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

Tags:

Similar topics (5)

436

Отговори: 36
Прегледи: 4702

189

Започната отъ Hatshepsut


Отговори: 19
Прегледи: 2048

Powered by EzPortal