• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Hatshepsut

Windows 11

Started by Hatshepsut, 16 June 2021, 14:14:23

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HatshepsutTopic starter

Ако използвате Windows 7/8/10 и искате да смените иконите на операционната система с тези на Windows 11, има доста лесен и безплатен начин. Пояснено е в това видео (на английски език):


GET Windows 11 Icons on any WINDOWS FREE | How to make Windows 10/8/7 look like Windows 11

Линк за сваляне на програмата: https://www.mediafire.com/file/edxrydvanz0j7ac/Win_Icon_Pack.exe/file

Възможно е да получите съобщение, че файлът съдържа вируси, игнорирайте го.

Току-що го инсталирах и се уверих, че работи.
Желателно е да изберете опцията "Create restore point" в началото на инсталацията.
Също така, трябва да изчакате инсталацията да завърши докрай. Първоначално на етапите 1/6 и 2/6 върви доста бавно, но при мен цялата процедура отне около 10 минути. Бъдете търпеливи  :smile-1:

Ако новите икони не ви харесат и искате да върнете предишните, стартирайте отново инсталатора.

HatshepsutTopic starter

Windows Terminal скоро ще бъде основният команден ред в Windows 11


Microsoft разкри, че Windows Terminal ще се превърне в основния команден ред по подразбиране в Windows 11 от следващата година.

Според нова публикация в блога на компанията, обявяваща промяната, Windows Terminal ще се превърне в основният емулатор на командния ред в операционната система. Припомняме, че с представянето на Windows 7 беше пусната и Windows Console Host, която се превърна в терминалния емулатор на Microsoft. В резултат на това отделни приложения като Command Promt и Power Shell винаги са се отваряли в хоста на конзолата на Windows.

Досега програмистите, използващи компютри с Windows, не можеха лесно да заменят хоста на конзолата. Въпреки че имаше решения от трети страни, които даваха известна гъвкавост при този аспект от Windows, те никога нямаха пълната и надеждна поддръжка, която програмистите, софтуерните разработчици и другите специалисти биха искали да видят. Сега с настоящата промяна компанията отваря функционалността, за да позволи да други терминали в допълнение към Windows Terminal да бъдат зададени по подразбиране.

Промяна на вашия терминал по подразбиране

Ако вече сте надстроили до Windows 11, има няколко начина да зададете Windows Terminal като команден ред по подразбиране.

Например, можете да намерите настройката, която позволява това, в страницата с настройки за разработчиците на настройките на Windows, в настройките на терминала на Windows на страницата за стартиране и в списъка със свойства на Windows Console Host.

През следващата година Microsoft планира да превърне Windows Terminal в команден ред по подразбиране за всички устройства, които оперират под Windows 11. Компанията планира да започне с програмата Windows Insider и да премине през отделните разработчици, докато стане достъпна за всички в Windows 11.

Онези потребители, които в момента тестват новото потребителско изживяване в командния ред, могат да оставят своята обратна връзка за Microsoft, за да може компанията да изглади всички грешки и проблеми преди официалното пускане на стабилната версия на операционната система Windows 11.

Какви са предимствата на Windows Terminal?

Припомняме, че Microsoft за първи път анонсира Windows Terminal през 2019-та година за Windows 10. Още тогава новият терминал даде обещанието да се превърне в централизирана точка за достъп до PowerShell, Cmd и Windows Subsystem for Linux. Още тогава приложението се хареса значително на разработчиците и беше много добре приветствано като едно от най-функционалните и практични решения от сега на Microsoft, затова е напълно разбираемо, че след като вече е верифицирала това решение, компанията иска да го направи трайна част от операционната си система, която да бъде активна по подразбиране.

https://www.kaldata.com/

HatshepsutTopic starter

Излезе първото голямо обновяване за Windows 11


Microsoft представи първото голямо обновяване за Windows 11, което вече дава на всички възможност за стартиране на Android приложенията, разширява възможностите на таскбара и въвежда промени в плеъра и Notepad.

Приложенията за Android засега могат да се инсталират само от Amazon's Appstore. За съжаление техният брой там е ограничен и не може да бъде сравнен с големия избор на Google Play, но приложението на Kaldata е налично и можете да го изтеглите от тук.

Най-големите промени са в таскбара. Сега вече времето и датата се показват и на допълнителните монитори, включени към компютърната система. Върнат е уиджетът, показващ прогнозата на времето. Добавено е  регулиране силата на звука за Mictosoft Teams, а програмния прозорец на това приложение Може да се разделя на няколко екрана по време на разговора с отсрещната страна.В Notepad е добавена тъмна тема, подобрен е интерфейсът за търсене и функцията за отмяна на последното действие. Media Player вече заменя Groove Music и Windows Media Player. Приложението може да възпроизвежда аудио и видео, а неговият дизайн е променен да съответства на външния вид на Windows 11.Освен големите годишни обновявания Microsoft обещава по-често да добавя нови функции и приложения както за Windows 10, така и за Windows 11. Излязлото сега обновяване за Windows 11 започна постепенно да се разпространява и след известно време ще бъде достъпно за всички потребители.

https://www.kaldata.com/

Пешо

Уж Windows 10 щял да бъде последен, а то какво се оказа... Нищо, след ъпдейтите Windows 11 се оказа по-добър от предшественика си. Няма за какво да се сърдим.
Thanks Thanks x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Ето какви са нововъведенията и промените в новата версия на Windows 11

Това е първият поглед върху промените, които ще станат част от голямото глобално обновяване на операционната система Windows 11, която се очаква да излезе в края на тази година.

Новата тестова версия на Windows 11 бе качена в сървърите на Microsoft на 16 февруари вечерта. Това е билд 22557 и тази версия е характерна преди всичко с големия брой нововъведения. Windows 10 версия 22557 вече може да бъде изтеглена от Dev канала на софтуерния гигант, където се качват нестабилните версии на Windows, предназначени предимно за тестерите.

Ето някои от новите моменти в ОС Windows 11 версия 22557.

Създаване и управление на папките от старт менютоMicrosoft се е вслушал в многобройните молби на участниците в програмата за тестване на Windows 11 и е добавил в операционната система възможност за създаването на папки в старт менюто, както и тяхното разполагане сред другите приложения. Софтуерният гигант отбеляза, че това е първата версия на тази функция и нейния дизайн и функционалност навярно ще бъдат променяни през следващите месеци.

За да се създаде папка в старт менюто е необходимо в него да бъде добавена специално направената за тази цел иконка. Засега се поддържа малък брой действия – възможно е добавянето на няколко приложения в папката, има възможност за подреждането на иконките в самата папка, а направената по този начин папка може да бъде изтрита след като от нея се премахнат всички иконки. Засега не е възможно преименуването на създадените по този начин папки.

Новите версии на режимите 'Не безпокойте' и 'Фокусиране'Преработеният режим 'Не безпокойте' в новата версия на Windows дава възможност за съвсем лесното изключване на входящите уведомления. Режимът 'Фокусиране' е предназначен да акцентира вниманието на потребителя върху по-важните задачи и да минимизира страничните отвличащи вниманието фактори при работа с компютърната система. Този режим е интегриран заедно с часовника, като по този начин е станало възможно да се използва таймер за измерване продуктивността на работа чрез различни методи. Сега може да се пуска Spotify за слушане на успокояваща музика, възможно е използването и на Microsoft To-Do.В режим 'Не безпокойте' операционната система разрешава показването само на приоритетните уведомления и напомняния, настроени от потребителя. Освен това, сега е станало възможно да се задава автоматичното включване и изключване на този режим по разписание.Режимът 'Фокусиране" се задейства чрез специален бутон, като всичко се осъществява буквално с един клик на мишката. Windows 11 може да стартира пълноценна сесия на фокусиране – включват се таймерът за продуктивността и режимът 'Не безпокойте'. Идеята е, че по този начин потребителят ще се фокусира върху настоящите си задачи.

Субтитри в реално времеНовата версия на Windows 11 е по-добре оптимизирана за хората, които не чуват много добре. Благодарение на функцията за показване на субтитри в реално време (Live Captions) хората с подобни ограничения могат по-лесно да разбират звуковото съдържание, гледайки появяващите се в реално време субтитри. Възможен е избор субтитрите да се появяват в горната или долната част на екрана. Титрите се генерират както при възпроизвеждането на аудио, така и при показването на видео със звук. Размерът на прозореца с тези надписи може да се променя, има възможност за настройка на външния вид и на самите субтитри.

Засега се поддържат единствено субтитри за американски английски език.

Подобрен бърз достъп в File ExplorerНовата версия на File Explorer с цел осигуряване на по-добър достъп вече дава възможност за закрепването не само на папки, но и на различни типове файлове. Това става с помощта на функцията Pin to Quick Access, като закрепените по този начин файлове се показват в горната част на програмния прозорец, където се намират и папките за бърз достъп.

Допълнително е реализирано показването на файловете, качени в OneDrive, SharePoint и Teams, които се виждат директно във File Explorer. Те се синхронизират и се показват и в екосистемата Office, включително и в Office.com.

Дисковото пространство на OneDrive във File ExplorerСъздаването на резервни копия на файловете и правилното управление на хранилището в електронния облак са важни за безопасността на личните данни. В бъдеще Windows 11 ще опрости контрола на използваното дисково пространство и ще показва нивото на синхронизация на OneDrive без да се налага отварянето на самата онлайн услуга. Цялата тази функционалност е директно интегрирана във File Explorer. Иконката на OneDrive се вижда в горната дясна част на програмния прозорец при отворена папка на OneDrive.

Нови сензорни жестове

Windows 11 версия 22557 предлага пет нови сензорни жеста, предназначени за по-бърза и по-комфортна навигация в операционната система при устройствата със сензорни екрани.

Отваряне и затваряне на бързите настройки – плъзгане с пръст от таскбара нагоре, а същият жест надолу ги затваря

Отваряне и затваряне на настройките за уведомленията – чрез плъзгане от десния край на екрана към левия. Обратният жест ги скрива.

Цялостно захващане на екрана. Полезно при игрите, пуснати на цял екран. По този начин случайното докосване и плъзгане в края на екрана не оказва влияние на активния програми прозорец. За да бъде отворено менюто в този случай е необходимо да се осъществи повторно плъзгане с пръста по края на екрана.

Подобрено управление на десктоп пространствотоТук се предлагат макети за разполагане на програмите прозорци. Необходимо е съответният прозорец да бъде преместен в горната част на екрана, след което се показват макетите за подреждането на правните прозорци. Подобрена е анимацията и сега всичко е в стил Fluent Design.

Настройките на захранванетоWindows 11 започва да показва препоръки за правилната настройка на захранването, като идеята е по този начин да се намали консумацията на електрическа енергия и съответно да се намали въглеродната следа когато например компютърът не се използва. Така например, когато потребителят забрани компютърът да влиза в хибернация и не разреши изключването на монитора при престой, операционната система ще извежда съобщения, че по този начин се намалява времето на автономна работа и се увеличава въглеродната следа заради непрекъснатото използване на електроенергия.

Обновеният Task ManagerИнтерфейсът на Task Manager изцяло е променен. Навигационният панел е възприел концепцията, която някой специалисти наричат хамбургер (трите разположени една над друга линии). Основните раздели са станали вертикални и имат собствени иконки, а страницата за настройките е изцяло обновена. Програмата има тъмна тема и показва голямо количество допълнителна информация.Друг нов момент тук е новият екологичен режим, който има за цел да ограничи консумацията от тежките приложения. При този изглед от лявата страна някои процеси се появява зелено листо.

Други нововъведения

Таскбарът поддържа прехвърляне на данни между програмните прозорци на различните приложения и дава възможност за поставянето на иконки от старт менюто върху него.При компютърните системи с няколко цветови профила е възможно в панела за бързите настройки да се добави бутон за активиране на точно определен профил.File Explorer отново показва предварителното съдържание на папкитеСмяната на ориентацията на екрана между портретен и пейзажен режим при завъртане на устройството сега е много по-бърза и по-плавна

Поддържа се динамична кадрова честота при лаптопите с дисплей, поддържащи 120 Hz и извън пределите на приложенията от офис пакета – в системните настройки, в браузъра Microsoft Edge Canary и при преместване на курсора по различните елементи на интерфейса на операционната система.

Microsoft е започнал внедряването на възможността за въвеждане на текст с помощта на глас. Има възможност да се избира точно определен микрофон, ако към компютърната система са включени няколко микрофона. Въвеждат се и гласови команди за управление на операционната система. Софтуерният гигант предупреждава, че тези промени се въвеждат в момента и тези възможности не са достъпни за всички. Специалистите на Microsoft ще следят отзивите преди да предоставят тази възможност на всички.

https://www.kaldata.com/

HatshepsutTopic starter

Windows 11 вече не може да се инсталира без достъп до интернет и Microsoft акаунт

Най-новият ъпдейт на Windows 11 налага неприятно ограничение на съвременните компютри относно акаунта на потребителя, съобщи популярното интернет-издание Windows Latest.

Според тази информация, най-новият ъпдейт за Windows 11 с индекс 22H2 22616 премахва възможността за използване на локален акаунт на потребителя. В началните програмни прозорци за настройките на операционната система повече не се появява бутона за използването на локален акаунт. Това означава, че сега вече настройките на компютъра и неговото използване без интернет е на практика невъзможно. По този начин Microsoft явно принуждава потребителите да създават облачен акаунт.

Това не е първият опит на софтуерният гигант да премахне локалния акаунт. Преди време това видяха потребителите на операционната система Windows 11 Home, а сега същото ще видят и потребителите, които използват версия Pro на тази операционна система. Към днешен ден възможността за създаването на локален акаунт е останала само в Windows 11 Enterprise, която е корпоративната версия на тази операционна система.Все пак има начин за заобикаляне на това ограничение във версиите Home/Pro. На логването в облачния акаунт е възможно да се въведе несъществуващо потребителско име и парола. В този случай операционната система дава грешка при логването, след което може да се натисне Next и да се създаде локален акаунт. Навярно това е някакво недоглеждане от страна на Microsoft, което също ще бъде премахнато.

Да добавим, че обновяването на вече настроена операционна система до Windows 11 22H2 не премахва локалния акаунт и той може да продължи да се използва.

https://www.kaldata.com/

Similar topics (5)