• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

Румен Радев

Започната от Шишман, 19 Юни 2020, 12:37:28

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ШишманTopic starter

 ТОВА ЧЕРВЕНИТЕ РУСОФИЛИ НЕ СА ОТ УМНИТЕ.
Те още смятат Радеф за русофил, а той пръв - американист.
Радев държи особено на "Три морета" - проект, насочен срещу Русия.
_________________________________
Явор Дачков
9 ч. ·

"Епицентър": "Хронология на Естонския скандал: Спазвайки военната субординация началникът на Военна болница ген. Мутафчийски уведомява началника на Щаба на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Обажда се и на военния министър Красимир Каракачанов, съобщавайки му, че ген. Петров е с положителна проба за Ковид-19 и го съветва да се самоизолира. Преди това с SMS ген. Мутафчийски уведомява президента и върховен главнокамандващ Румен Радев, че ген. Петров е с положителна ковид-проба. Президентът му отговаря с кратък благодарствен SМS. Адм. Ефтимов също се обажда на Радев и му съобщава за положителната ковид-проба на ген. Петров За същото е уведомен с SМS и секретарят по отбрана и сигурност на президента ген. Стефан Янев. Присъствието на българския президент на срещата по инициативата "Три морета" не е било задължително, защото тя е била била виртуална. На живо са били само домакините и две делегации - българската и полската. Всички останали - представители те на 9 страни - са били на видеовръзка. Нищо не е пречило Радев също да се включи виртуално. Той обаче настоява да отиде лично, за да приеме за догодина домакинството на инициативата от естонската страна, която се провежда под егидата на президента. Радев държи особено на "Три морета" - проект, насочен срещу Русия и разделящ ЕС, първо, за да се "сложи" на американците, и второ - за да използва провеждането ѝ в България като пиар акция."

ШишманTopic starter

Днес

Скандалът с карантината на Румен Радев в Естония се разгаря!
Президентът е заминал на визитата да се срещне с държавни лидери от инициативата ,,Три морета", знаейки, че е контактувал с болен от коронавирус.

Нещо повече, той най-безцеремонно е отказал да си направи тест за коронавирус, за да провери дали е пипнал заразата и да не я предава.

По думите на човек от делегацията, Радев знаел, че е контактен още преди да отлети от България. Въпреки това не е информирал домакините си в Естония, а те научили по други пътища и моментално предприели мерки, като затворили делегацията ни в хотел.

Скандалът е гръмнал вчера следобед в Талин, като е последвало и официално съобщение от естонското правителство. Мистерия остава защо у нас се укрива истината втори ден, а съобщението на ,,Дондуков"2 гласеше, че се отлагат срещите заради усложнената ковид обстановка, но нямаше и дума за скандала.

Заразеният с коронавирус, с когото е имал пряк контакт Румен Радев е новият командир на ВВС Димитър Петров. С него президентът е бил близо на 16 октомври, когато присъства на празника на ВВС и прие почетния строй. На церемонията бяха и началникът на отбраната Ефтим Ефтимов и вицепремиерът Красимир Каракачанов, които вече са си направили тестове и чакат резултатите.

Румен Радев обаче е отказал да се тества и вместо това е отлетял за Естония, застрашавайки живота на всички хора в делегацията, както и на домакините си на място и многото международни гости на инициативата, заради което скандалът е огромен и е централна тема в местните медии и редица руски агенции.

ШишманTopic starter

Иван Михайлов
 
СПАСИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ МУНЧО ОСТАВИЛ ЖЕНА И ДЕЦА 3АРАДИ НЯКАКВА СИ К**А
Тоя ли ще ни спасява бе хора.
.....КРИТИКУВАЛ съм много пъти президента генерал Мунчо.....................щото като гледам какъв е в мирно време "страхлив или пресметлив ".....т.е. тарикатче ........си мисля какъв ще е по време на война ?? !!....нали е главно-командващ !!! Той е или СТРАХЛИВЕЦ или голям ТАРИКАТ ?!........защо..........................ЗАЩОТО АКО БЕШЕ МЪЖ НА МЯСТО щеше да учреди политическа партия както направи Борисов и някой друг щеше да я управлява докато той е президент ....след което щеше да я поеме и да се яви на избори ..............................само че той не иска да управлява .......както Първанов иска да ползва БКП/ БСП за да бъде преизбран !? !? !? Може и когато , БСП го издигнаха ....той да е подписал декларация че в годините на мандата му , няма да се занимава с АКТИВНА ПОЛИТИКА?! ?! ?!.......Но според мен , той генерала президент , Румен радев не иска да прави политическа партия защото не иска ДА СМЕНИ НАСТОЯЩАТА СИСТЕМА .....................................той е ЕВРОАТЛАНТИК.....и заклет привърженик на САЩ т. е. про- американски ориентиран !!!! ТОЙ има и отрицателно отношение към Русия ............Р. Радев не е за УПРАВЛЕНЕЦ........................той е за бушон .... някъде във властта ......или там в авиацията .........считам че той е мека МАРИЯ и е склонен към измяна ....Да изоставиш съпруга и две дечица заради КУРВА ....бих казал е за заплюване с тлъста жълта храчка .................ТОЙ не е вождът на БЪЛГАРИТЕ ! КАЗВАМ го в качеството ми на гражданин не членувал в никаква политическа партия до ден днешен ......а не като партийно зависим или политически фен на партия или физическо лице !

ШишманTopic starter

Ми те повечето са такива .
______________________
Нидал Алгафари
1h  ·
Приятели,
публикувам написаното като лично съобщение от един от привържениците на Радев. Не бих обобщил, че всичките му привърженици са като този, но една развалена ябълка разваля всичките.
Къде се скри , Боклуче долно,да ти еба майката курвенска, още ли ще плюваш срещу Президента на БЪЛГАРИЯ боклуче долно
Ще ти се случи нещо ако напишеш, против ПРЕЗИДЕНТА,НЕ Е СЛУЧАЙНО,ДЕБНА ТЕ БОКЛУК ДОЛЕН
Ще бъдеш пребит като куче
СМОТАНЯК
БОКЛУК
ОЧАКВАМ ДА МИ ОТГОВОРИШ БОКЛУЧЕ ДОЛНО
Такива като тебе , държавата трябва да ги разстрел
ва
Ти си ПУЛЬО
За тебе 7.65
АРМЕНСКИ КУРВИ

ШишманTopic starter

Когато си мислите че годината няма как да стане по-лоша, спомнете си че ще завърши с реч на тоя помияр Румен Радев📷   

ШишманTopic starter

ДИАГНОЗАТА ИМ Е : ХРОНИЧНО НА$ИРАНЕ
______________________
Явор Дачков

Искрен Вълчев за "Гласове": "Така стигнахме до днешния предизборен момент, в който президентът и опозицията припяват: ,,Искаме машинно гласуване", ,,Искаме по пощата". И се правят на слепи: след като по цял свят машините могат да бъдат хакнати, нашите няма ли?
А след като наскоро гробищата пращаха гласове за Байдън ,,по пощата", у нас ли няма да има такива, още повече при многото мъртви души в списъците? И по коя поща точно ще се гласува – ,,Еконт", ,,Спиди", DHL, или чрез перманентно сложените на тезгяха държавни пощи, които никой не иска да купи?
Нима корпоративен или купен вот не може да се осъществява чрез машини или по пощата? ГЕРБ ли няма да намери цаката и на двата вида вот? Или ДПС? В крайна сметка, каквото и да се говори, каквито и ,,иновации" да се бленуват, най-безопасният начин за гласуване си остава този, при който човек влиза в тъмната стая, лично попълва бюлетината, пуска я в урната, вижда я вътре, подписва се и излиза. А после десетина партийни застъпници броят и проверяват протоколите. Манипуалции, естествено, се вихрят и чрез този вид гласуване, но той е по-сигурен от останалите.
При по-внимателно вглеждане в конкретните сегашни предложения ясно личи за какъв прах в очите става дума. ,,Демократична България" например смята да заснема чрез застъпниците си всеки протокол и да го качва на ,,независима платформа". Но как ще е независима, след като е партийна и кой гарантира, че няма да бъде манипулирана? Да вярваме на сините очи на Христо Иванов? Ами видеонаблюдението? 12 500 секции ще се свържат в обща система? И кое точно ще се наблюдава – урните, протоколите ли, чувалите с бюлетините, близък план, по-общ?... А ако пък ще гласуваме по пощата, пощенските фирми ще ги сертифицираме ли?
Ще признаят ли авторите на идеята, че вот по пощата означава попълнени бюлетини да останат без охрана, пътувайки разстоянието - за разлика от сега, когато всички се охраняват във всеки един момент?
Дори ГЕРБ да бе приел идеите, няма как за 2-3 месеца всички тези неща да бъдат законодателно и технически изчистени. А Радев се върза на цялата тази игра на побратимите си от площада. Проведе безсмислени консултации, в резултат на 5 април той няма да има друг избор, освен да обяви изборите за фалшифицирани – защото и побратимите му ще сторят същото, печелейки резултат около 4%-процентовата бариера.
Тяхната цел е ясна – колкото повече шум вдигат днес, толкова повече провалът им е обезпечен с оправдание. За всичко после ще обвинят изборната адиминистрация.
Но Радев, ако наистина е безпристрастен и загрижен за демокрацията, трябваше да се съсредоточи не върху глупостите им, а върху мъртвите души в списъците, датата, избирайки такава, при която вирусът, предполага се, ще е с по-ниска интензивност (доста след 4 април), и как ще гласуват лицата под карантина."

ШишманTopic starter

Разбрах, че тоя ненормалник и глупак: президентът Румен Радев щял да се кандидатира за втори мандат. Бих искал да разбера какво направи в първия за 5 години и постигна ли водещата си роля да бъде обединител на нацията?! Защото основното, което наблюдавах бе: тъпеене, простотии, неадекватност , разделение, омраза, критика без покритие  , бюрократични тъпи подходи и мислене, без реални дела!

FELDMARSCHALL

Вярно е. През 2016г успя да заблуди доста хора тоя льотчик (по чиято вина са щели да загинат хора при един инцидент в началото на 90те). Да не говорим, че реално жена му го командва и тя е фактическия президент на България. :laugh:
Но тогава ГЕРБ си носят своята вина издигайки абсолютно неизбираемата Цецка Цачева, за която не гласуваха дори твърдото ядро на ГЕРБ.

ШишманTopic starter

Цитат на: FELDMARSCHALL - 22 Март 2021, 21:15:17Да не говорим, че реално жена му го командва и тя е фактическия президент на България. :laugh:

Тоя е оставил 1-та си жена и децата си - и  е зел тая курва за жена, а тя е и ненормална.

ШишманTopic starter


Hatshepsut

Радев върви по плана на Путин


Panzerfaust

Agree Agree x 1 View List

Hatshepsut

Винаги верен на Кремъл – без значение е срамът за България или колко украинци ще умрат


На завет пред руското знаме

Румен Радев не подкрепя молбата на Украйна за членство в НАТО. С уж миролюбив аргумент – не може докато траят военните действия. И не спира дотук. Иска преди да се говори за НАТО да има ,,параметри за мирното уреждане на конфликта", приемливи и за Русия.

Агресорът да ги одобри

По пътя си към НАТО Украйна да е заложник на кремълската сатрапия. Ама разбира се, и ,,Крим е руски, какъв да е?", и на Радев политическата му мая е руска – одобрен от Решетников, какъв да е?

Отгоре на всичко неговият министър на отбраната Димитър Стоянов отхвърли неслучайно поредната молба на Украйна да ѝ дадем оръжие  и арогантно обобщи, че това няма да стане докато е министър. Няма значение още колко украинци ще умрат И също толкова арогантно се оправда с решението на Народното събрание, в което не е записано да предоставяме оръжия.  То няма забранителен характер и Стоянов го знае, но очевидно прави

реверанс не към закона, а към волята на Кремъл

Радев кадър, какъв да е?

Президентите на 9 страни от Централна и Източна Европа не мислят като Радев и военния му министър. Приеха декларация, че подкрепят суверенитета на Украйна и желанието й да влезе в НАТО, осъждат руската агресия и настояват да се оказва повече помощ на защитаващата се страна.  Радев не подписа. Вместо солидарност с Украйна – солидарност с Москва срещу членството на нападнатата страна в НАТО. И поредно повтаряне на кремълската теза, че помощта за украинците е риск от пряко въвличане на НАТО във войната.

Радев упорито отказва да види, че единственият справедлив изход от войната е победата на Украйна, а не мир, равнопоставящ агресора и жертвата на масата на преговорите. Не чрез  овластяване на агресора да поставя своите условия, да се пазари и да налага претенциите си. А още по-малко да определя дали, кога и как Украйна да стане член на НАТО. След разюзданото нарушаване на международното право и хилядите военни престъпления на Русия трябва да бъдат наложени (не предложени) условия за мир с репарации и всички други последствия, произтичащи от поведението й на държава-терорист. Имитацията на миролюбие от Радев не е просто лицемерие, тя е погазване на всички представи за справедливост, на писаните и неписаните закони за човечност.

В угода на Кремъл

И съвсем не става дума само за декларацията на деветимата президенти. До момента 23 европейски страни са подкрепили иска на Украйна срещу Русия, подаден в Европейския съд по правата на човека – отново без България.  В чест на истината, тук отговорността не е само на радевото служебно правителство, но и на редовното на Кирил Петков, което заседаваше и вземаше решения до 1 август - искът на Украйна е подаден на 23 юни.

За да е пълно унижението за България, Радев оспорва валидността на решението от срещата на НАТО в Букурещ през 2008 г. – за членство на  Украйна в Алианса като бъдеща перспектива – което страната ни е подкрепила.  Президентът няма правомощия да преразглежда еднолично позицията на България, изразена в международни документи. Не му е за първи път да се сражава с конституцията и

няма да спре, ако не бъде спрян

Да видим дали някоя политическа сила ще има гръбнак да поиска импийчмънт. Иначе той ще продължи да ерозира партийната система и парламентаризма, все повече ще неглижира конституцията, още по-настойчиви ще стават претенциите за президентска република, а курсът към Евразия все по-отчетлив.  Всъщност по-важно от искането на импийчмънт е премахването на институцията служебен кабинет – така Радев ще бъде лишен от основен инструмент за своите домогвания и възможностите му да навреди ще се минимизират.  От партиите зависи дали ще му позволят да осъществи подмяната, която е започнал.

Ако се съди по заклинанията ,,никога коалиция с тези", ,,ние сме опозиция", ,,този да се оттегли", ,,тези са мафия", ,,отиваме на избори", отварящи пространство за поредица от служебни правителства на Радев, явно са готови да му позволят. 

Илиана Славова

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-vinagi-veren-na-kremal-bez-znachenie-e-sramat-za-balgariya-ili-kolko-ukraintsi-shte-umrat

Hatshepsut

Има ли полезни идиоти?


Hatshepsut

Моралното падение на един "натовски генерал"


Само с едно изречение президентът Румен Радев се подреди до най-крайните пропагандатори на Владимир Путин

Военните са базисно праволинейни създания. Казват нещата такива, каквито са, кратко и ясно, като на доклад пред висшестоящ офицер. Няма скрити картинки или шарени димки за пред публиката.

Пример е говоренето на генерал Марк Мили, най-висшият офицер в САЩ, на пресконференцията след срещата за военна помощ на Украйна, събрала 54 държави в Рамщайн. "Президентът Путин може да прекрати тази война днес. Той я започна. Той избра да води тази война". В противен случай "рано или късно ще трябва да се седне на масата за преговори, за да се сложи край, и това ще се случи, когато се постигне крайната цел - свободна, суверенна и независима Украйна територия де възстановила своя суверенитет над всички свои територии." Нищо не е оставено неясно и нищо не е недоизказано. Намеци няма. Има констатации.

Когато обаче военните си внушат, че са политици и започнат да говорят завоалирано и с намеци, резултатът е комичен. Те не умеят да говорят така, това не им е в натюрела. И тъй като това не го умеят, всичко тайно става явно, включително - какви нагласи и представи виреят под фуражките им.

Как Радев подхрани руската пропаганда

След като се запознахме с изказването на военния Мили, ето ви политика генерал Румен Радев, понастоящем президент на България, в скорошно интервю в Дарик радио: "Виждането, че трябва да има война до пълен крах на едната страна, неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение".

Това веднага стана любимият цитат на ТАСС и РИА-Новости, които най-сетне намериха какво да ги успокои, след като дни наред беснееха заради новината, че Кирил Петков и Асен Василев са спасили Украйна от руски погром в първите седмици на войната. А е любим цитат на кремълските рупори, защото под завоалираното и наглед безадресно говорене на Радев ясно прозират основни тези на руската пропаганда.

Тезата, че се води война, чиято цел е пълният крах на Русия, тия дни се върти във всички пропагандни канали на Кремъл. Ядрената тема е тясно свързана с тази теза и неотдавна бе озвучена от Дмитрий Медведев, заместник на Путин в Съвета за сигурност на Русия, така: "загубата на една ядрена сила в обикновена война може да предизвика начало на ядрена война".

Говорителят на Путин веднага разясни, че иде реч за "правото" на Русия да отвърне с ядрен удар тогава, когато реши, че е заплашена от поражение.
Няколко часа по-късно руските пропагандни ТВ предавания буквално се взривиха. Един изгряващ пропагандатор крещеше по Запада: "Как така не ви е страх от нас? Трябва да ви е страх, всеки ден да ви е страх, защото ние всеки момент можем да решим да ви засипем с ядрени бомби". Ветеранът пропагандатор Владимир Соловьов бе още по-ясен: "Време е да изтрием от лицето на земята и да превърнем я радиоактивна пепел всякаквите там поляци, германци, французи и, разбира се, българи" Явно Соловьов към този момент е още бесен на Петков и Василев и не е запознат с интервюто на Радев.

Опорките за лошата Украйна и лошия Запад

Виждаме как само с едно уж завоалирано изречение "натовският генерал" Румен Радев се подреди до най-крайните пропагандатори на Владимир Путин. Същото се случва с едно от следващите му изречения в интервюто в Дарик, в което той твърди, че за да бъде разбрана тази война, необходимо е човек "да познава добре дълбоките политически и исторически корени на този конфликт".

За да разберем какво ни казва този човек в този случай, не е нужно да ходим чак до Москва. Отворете си фейсбука и веднага ще видите за каква кремълска опорка иде реч - у нас я отстояват стотици беззаветно предани на Кремъл индивиди. Обобщено тази опорка звучи така: "В продължение на 400 години и особено след 2014 година украинците непрестанно провокират Русия. И накрая тя бе принудена да влезе в Украйна, за да спре провокациите".

Към такова "познаване" ни призовава генерал Румен Радев, преди да ни позволи да обсъждаме войната. Представям си какво би му казал генерал Мили, ако Радев тръгне да му обяснява това.

От опит знаем, че който се подреди в пропагандните кохорти на Владимир Путин, е просто длъжен да посочи "Запада" като основен злодей, заплашващ световния мир и, не на последно място - родната му страна. Румен Радев не прави изключение.
След като ни е представил основните тези на руската пропаганда, той ясно посочва, кой е злодеят в тази война: "По-богатите европейски държави могат да си позволят да дават оръжие и да продължават тази война на социално и икономическо изтощение, защото имат резерви и като държава, и като граждани".

Зле завоалираното послание тук е следното: "европейските държави" са онези, които подклаждат и продължават войната. Ако не бяха те, досега войната да е свършила. България обаче няма място сред тези държави "при положение, че хората нямат лични резерви". Значи хем богатите западни европейци подклаждат войната, хем правят така, че клетите бедни българчета да страдат заради тяхното войнолюбство.

Моралното падение на българския президент

Все сме гледали драматични морални падения на българската политическа сцена, но Радевото започва да изглежда като рекорд. С всяко следващо изречение в интервюто по Дарик "натовският генерал" затъва все по-дълбоко.

"Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на ценности, когато най-голямата ценност са мирът и човешкият живот", ни информира Радев. Това вече е откровена пропаганда по руски тертип, преподавана в школите на КГБ. Присъства черно на бяло в съответните учебници.

Намекът тук е следният: всеки, който подкрепя правото на украинците с оръжие в ръка да бранят своята независимост от руския агресор, не цени нито мира, нито човешкия живот. Мирът и човешкият живот биха били спасени, ако украинците престанат да се съпротивляват и се отдадат на милостта на руснаците, станала широко известна от масовите гробове и стаите за изтезание, открити на всички наскоро освободени от тяхното присъствие територии.

След като под фуражката на генерал Радев се е наместило убеждението, че Западът е виновен за войната в Украйна, защото погазва ценности като мир и живот, следва да очакваме директна негова атака срещу този Запад. И тя идва, защото няма как да не дойде.

Радев срещу "грантоедите"

Според Радев статията в "Ди Велт", която разкри как Кирил Петков и Асен Василев са спасили Украйна от руснаците, има "поръчков характер". Е, няма как да няма. Щом Западът е злото, то той е продажен и лъже срещу пари. Това външно зло обаче според каноните на руската пропаганда винаги има своите вътрешни агенти. Такива за Радев са Петков и Василев, които, докато са спасявали Украйна, са се оказали "в сферата на задкулисни договорки с чужди партньори".

Това, че западните врагове тук са наречени "чужди партньори", не ги прави по-малко опасни, както Радев ни съобщава по-нататък: "Факт е, че в България има политици, анализатори и медии, които се захранват с грантове, а получаващите средства под различни форми се превръщат в проводници на определена политика".

Това е вече дискурсът на неприкритите агенти на Путин в българските медии и в българската политика. Поне от десетилетие те пишат и говорят за "грантоеди", които вземат американски долари, за да се борят срещу българщината и нейната майка - Русия. Те постигнаха това в българския език "грантове" да бъде свързвано с американците и никога - с руснаците.

В света под фуражката на Радев, както в света на руската агентура в България, "захранваните с грантове" са вражески (американски) агенти. А след като са врагове, на тях би трябвало да им се случват някакви неприятни неща. Радев поема ангажимента за случването на подобни неща: "Затова е нужна дискусия за необходимостта от законодателни промени, които да регулират финансовите потоци и свързаната с тях възможност за разпространяване на чуждо влияние Да е ясно от къде идват, за какво се използват. Получавайки финансови средства, ти ставаш проводник на някаква политика."

Така стигаме до точката, в която Радев, стартирал като "натовски генерал" и преминал през "Крим е руски, какъв да е?", окончателно се подрежда до Путин и смята както европейските държави, така и САЩ за войнолюбци на световната арена и за врагове конкретно на българите.

А когато пътят до тезите на "Възраждане" и "Атака" бъде окончателно извървян?

Все пак, бидейки военен и неизкушен в изкуството на намека и манипулацията, тези свои убеждения Радев все още не е оформил в окончателна системна форма. Няма как обаче, щом веднъж е започнал, да не продължи в тази посока и да не стигне до защита на "българщината".

В интервюто за Дарик радио той вече сигнализира за това си намерение. След като заръчва на българските училища да наблегнат на патриотичното възпитание на младите, той вдига предупредително показалец: "А това няма как да се случи, ако българските автори продължават да отпадат от учебниците, младите четат подменената си история и се сблъскват със системен нихилизъм".

Не съм сигурен, че Радев е запознат със значението на думата "нихилизъм". Като се има предвид онова, което вече знаем, че носи под фуражката си, най-вероятно има предвид "национален нихилизъм" - любим термин както на едновремешните български комунисти, така и на съвременните български фашисти.

Цялото това Радево съждение се вписва без остатък в онези националистически истерии, които в началото на всяка учебна година ни убеждават, че някакви безродници са "махнали "Аз съм българче" от читанките", че са заместили Иван Вазов с някакви гнили европейци или напоследък, че тайно са вкарали "джендър идеологията" в уроците по обществознание.

Впрочем, липсата на темата за "джендър идеологията" сама по себе си е знак, че Радевото пътуване из джунглата на политиката и идеологията още не е завършено. Посоката обаче лесно се вижда под непохватните Радеви намеци и внушения. Тя е натам, където се намира онази една-десета от българските избиратели, които искрено ненавиждат европейската цивилизация, искрено се надяват Путин да прати у нас някой сатрап, който да изтрие всичко европейско, и които гласуват за партии като Атака, НФСБ, ВМРО и "Възраждане".

Този човек обаче не е нито Волен Сидеров, нито дори Костадин Костадинов. Той разполага с тайни служби, както и с правителство, което командва подразделенията на армията и на полицията. Когато онези мрачни мисли, които в момента се роят под неговата фуражка, добият окончателно систематизирана форма - тогава той какви разпореждания ще дава на службите, армията, полицията?

https://www.dnevnik.bg/analizi/2023/01/23/4441175_moralnoto_padenie_na_edin_natovski_general/

Powered by EzPortal