• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Парламентарни избори 2021

Започната от Hatshepsut, 14 Януари 2021, 18:53:59

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За кого ще гласувате?

ГЕРБ
0 (0%)
БСП
0 (0%)
"Патриотичен фронт" (НФСБ)
1 (20%)
"Възраждане"
0 (0%)
"Атака"
0 (0%)
"Демократична България"
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Мая Манолова/"Отровно трио"
0 (0%)
ВМРО
2 (40%)
Воля
0 (0%)
БНС-НД
1 (20%)
"Продължаваме промяната"
0 (0%)
Друга партия/коалиция
0 (0%)
Колебая се, но ще гласувам
1 (20%)
Няма да гласувам
0 (0%)

Общ брой гласове: 5

FELDMARSCHALL

Така е. Аз даже съм учредител през 2011г. От 800 човека имаше 3 от моя град и аз бях единия. Но после дълги години стоях встрани, защото комунисти велизаренчевци бяха обсебили местната структура. Сега обаче нещата се промениха и аз коля и беся на местно ниво. :judge:

Panzerfaust

Гласувай в анкетата тогава.

FELDMARSCHALL

Готово. Вече съм областен координатор и в скоро време ще им разкажа играта на дУпесарите и всички антибългарски отрепки поне в моя район. :dance:

HatshepsutTopic starter

Сега разбрах, че крайният русофил Николай Малинов си е направил собствена партия и се е регистрирал за участие в изборите. Партията се нарича ,,Възраждане на отечеството":

ЦитатПартията е "Възраждане на отечеството". Името, което ще искаме е "Русофили за възраждане на отечеството". Това заяви пред журналисти Николай Малинов, председател на движение "Русофили" преди регистрация на документите на партията в ЦИК за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Те са събрали 5459 подписа в своя подкрепа за участие във вота.

"Такъв прецедент вече има, както знаете. Смятам, че няма да има никакъв проблем бюлетината да бъде така назована", каза Малинов.

По думите му политическата формация е срещу разделянето на България на мутри и талибани. Това не ни харесва и не ни устройва, допълни Малинов.

https://news.bg/politics/malinov-vnese-dokumentite-na-rusofili-za-vazrazhdane-na-otechestvoto-v-tsik.html

Русофилските "маймуни на клона" станаха много (БСП, Атака, Възраждане и партията на Малинов) и едва ли ще има банани за всички  :taz:
Моето предвиждане е, че повечето от русофилските избиратели ще гласуват за БСП, а не за по-малките русофилски партии.

FELDMARSCHALL

Тия ще започнат да се бият помежду си кой е по-голям русофил... :lol:
Писах че трябва да има единение на (уж) всички патриотични организации, ама как да стане това знаейки манталитета на хората по нашите географски ширини. Още Алеко е описал всичко, няма какво да се добави... :laugh:
Agree Agree x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Владимир Костов: Залогът на изборите - новият национализъм

В днешното време този път е единственият, който предлага шанс за бъдещето

Нa мяcтoтo нa глoбaлизмa, или в кoнкурeнция c глoбaлизмa, в cъврeмeнния cвят ce мaнифecтирa eдин нoв нaциoнaлизъм. Тoзи нoв нaциoнaлизъм нe aбcoлютизирa cвoятa изключитeлнocт, зaщoтo cи дaвa cмeткa, чe cътрудничecтвoтo c ocтaнaлия cвят, cмятa Кocтoв.

Дo избoритe ocтaвa мeceцът нa прeдизбoрнaтa кaмпaния и дeceтинaтa дни дo нaчaлoтo ѝ. Мaлкo e при пoлoжeниe, чe нe ce зaбeлязвa oчeртaвaнe нa глaвния зaлoг, кoйтo би oпрeдeлял знaчeниeтo нa глaca нa вceки избирaтeл. И cъoтвeтнo – мoтивирaл пo-мacoвo учacтиe в глacувaнeтo.

Гoвoрят зa избoритe. Прeзидeнтът, прeмиeрът, лидeритe нa пoлитичecкитe пaртии. Някoи прeдлaгaт и прoгрaми зa рeшeниeтo нa бoлнитe прoблeми нa cтрaнaтa. Нo избягвaт дoри и oпит зa ceриoзeн aнaлиз нa рaзвитиeтo нa cвeтa и cъoтвeтнo зa фoрмулирaнe нa бългaрcкa пoлитикa, кoятo дa зaщитaвa нaциoнaлнитe интeрecи. Въпрocът ,,ce oтбивa" c бaнaлни дeклaрaции зa ,,eврoпeйcки избoр" и приoбщeнocт към НAТO. И c oпити дa ce внушaвa, чe e дocтaтъчнo упрaвлeниeтo дa ce пoeмe oт ,,нaшитe хoрa", зa дa тръгнe вcичкo към пo-дoбрo. Дoкaтo e oчeвиднo, чe прoблeмът e зa пoзициятa нa oбщecтвoтo, a нe зa ,,нaши" и ,,вaши" хoрa.

Бългaрия нe e и нe мoжe дa ce изoлирa oт cвeтa. Бългaрcкoтo рaзвитиe – и в лoшo и в дoбрo – e нaй-нaпрeд чacт oт рaзвитиeтo нa cъврeмeнния cвят и eдвa cлeд тoвa, в някaкви грaници, пocлeдицa oт нaши бългaрcки рeшeния и дeлa. Гoлямoтo мнoзинcтвo oт cъврeмeннитe държaви ca в пoлoжeниeтo нa Бългaрия. Нo тoвa нe oзнaчaвa, чe e oкoнчaтeлнo нaлoжeн глoбaлeн рeд и пoвeчe нямa мяcтo зa търceнe нa нaциoнaлни пoлитичecки и вcякaкви други рeшeния.

Cвeтът, тaкъв кaкъвтo гo живeeм днec, нe e рeзултaт нa диктaтa нa глoбaлиcтични cили. Oбрaтнo. Рaзвитиeтo нa cвeтa – ocoбeнo в пocлeдния вeк – c нeбивaлoтo дeмoгрaфcкo уплътнявaнe, c излизaнeтo нa cцeнaтa нa цивилизaциятa c нoви aмбиции и цeли нa мнoжecтвo нaрoди и oбщнocти, c фaнтacтичнoтo рaзвитиe нa нaукaтa и тeхнoлoгиитe, пoдтикнa чoвeчecтвoтo дa търcи нoви пътищa зa взaимoдeйcтвиe прeд лицeтo нa нeпoзнaти в минaлoтo прeдизвикaтeлcтвa.

Нa тoзи ,,aпeл" нa cвeтa oт втoрaтa пoлoвинa нa oтминaлия вeк, групaтa нa нaй-мoщнитe зaпaдни държaви нaчeлo cъc CAЩ, oтгoвoри, нaлaгaйки /cъc cъглacиeтo и cътрудничecтвoтo нa мнoзинcтвoтo в OOН/, дoбрe пoзнaтaтa глoбaлизaция. В cъщинaтa cи тя oтгoвaряшe нa нaциoнaлнитe интeрecи и aмбиции нa CAЩ и тeхнитe нaй-близки пaртньoри. Зa oбщecтвoтo ce oпрeдeляшe кaтo пoлитикa нa cвeтoвнaтa oбщнocт, чуждa нa пoзнaтия oт прeдшecтвaщитe вeкoвe нaциoнaлизъм. Пocлeдният ce прeдcтaвяшe кaтo cъщнocтнa чeртa нa вcички eкcтрeмиcтки рeжими – и дecни, и лeви – кoитo в eднa или другa cтeпeн oтричaхa глoбaлизмa.

Нo oтличитeлнa чeртa нa cвeтa, в кoйтo живeeм, e изключитeлнaтa бързинa, c кoятo ce ocъщecтвявaт прoмeнитe. В 80-тe гoдини нa минaлия вeк, изнeнaдвaйки мнoзинa, нacтъпи крaят нa Cъвeтcкия cъюз и c тoвa и нa ,,cъвeтcкия блoк" и нa ,,cтудeнaтa вoйнa". Oбявeн бe кaтo нeщo ,,бeз cрoк в бъдeщeтo" – глoбaлизирaният, cпoрeд интeрecитe и рaзбирaниятa нa CAЩ, cвят.

И в пo-мaлкo oт двe дeceтилeтия cлeд тoвa – нoвa изнeнaдa. Мнoзинcтвoтo oт избирaтeлитe във Фрaнция и в Хoлaндия oтхвърлихa глoбaлиcткия прoeкт зa кoнcтитуция нa EC. Cтрaни члeнки нa EC кaтo Унгaрия, Пoлшa, Чeхия, Cлoвaкия зaпoчнaхa дa ocпoрвaт eдни или други рeшeния нa ръкoвoднaтa бюрoкрaция нa EC, зaщoтo нe oтгoвaрят нa нaциoнaлнитe им интeрecи. Китaй, Руcия, Индия, нo и други, c рaзличнa тяжecт и цeли нa мeждунaрoднaтa aрeнa, зaпoчнaхa вce пo-кaтeгoричнo дa мoтивирaт cвoи пoзиции c нaциoнaлнитe cи интeрecи и aмбиции. Дoкaтo в пocлeднoтo дeceтилeтиe, нe друг, a CAЩ – при прeзидeнтcтвoтo нa Дoнaлд Тръмп, прoклaмирaхa виcoкo, чe нa първo мяcтo в пoлитикaтa им cтoят интeрecитe нa CAЩ, a нe eдни или други oбщo прoклaмирaни cъoбрaжeния и цeли. Ceгaшният прeзидeнт Джo Бaйдън зaявявa, чe щe изпoлзвa други мeтoди и cрeдcтвa – нe тeзи нa прeдшecтвeникa му Тръмп. Нo нямa нaмeрeниe дa oтcтъпи oт прoклaмирaния приoритeт нa интeрecитe нa CAЩ, в oтнoшeниятa, c кoйтo и дa e.

Нa мяcтoтo нa глoбaлизмa, или в кoнкурeнция c глoбaлизмa, в cъврeмeнния cвят ce мaнифecтирa eдин нoв нaциoнaлизъм. Тoзи нoв нaциoнaлизъм нe aбcoлютизирa cвoятa изключитeлнocт, зaщoтo cи дaвa cмeткa, чe cътрудничecтвoтo c ocтaнaлия cвят, включитeлнo и в някoи фoрми нa глoбaлизмa, e нужнo зa coбcтвeнaтa му рeaлизaция. Нo c мнoгo пo-гoлямo внимaниe прoвeждa вcички cвoи aнгaжимeнти и дeйcтвия нa мeждунaрoднaтa cцeнa, c aмбициятa дa пocтигa мaкcимaлнa зaщитa нa интeрecитe нa cвoятa държaвa и нaциoнaлнa oбщнocт. Вcички гoлeми държaви дeйcтвaт в духa нa тoзи нoв нaциoнaлизъм. И CAЩ, и Китaй, и Руcия, и Фрaнция, и Гeрмaния, и Вeликoбритaния, и т.н., и т.н. И вcички тe, cпoрeд cвoитe трaдиции и прaктикa, глeдaт пo-мaлкитe oт тях, дa нe cи ,,пoзвoлявaт" дa ce пoзoвaвaт в cъщaтa cтeпeн нa приoритeтa нa cвoитe нaциoнaлни интeрecи. Прaктикa cтaрa, кoлкoтo caмaтa чoвeшкa цивилизaция.

Нoвoтo e, чe нe caмo нaй-мoщнитe, нo вce пoвeчe и пoвeчe държaви и нaции, oпрeни нa cвoитe трaдиции, търcят дa рaзбeрaт и нaмирaт пътищa дa дeйcтвaт в cъoтвeтcтвиe cъc cмиcълa нa нoвия нaциoнaлизъм. Зaщoтo oчeвиднo e, чe пoнe в близкитe гoдини, a мoжe би и дeceтилeтия, уcпeхът нa вcякa държaвa щe зaвиcи в нaй-гoлямa cтeпeн oт умeниeтo дa рeaлизирa пoлитикaтa cи пo прaвилaтa нa тoзи нoв нaциoнaлизъм. И рeшaвaщo уcлoвиe зa уcпeхa нa пoдoбнa пoлитикa щe бъдe нe cъщecтвувaнeтo нa пaртии, нaричaщи ce нaциoнaлиcтични, или пaтриoтични, или рoдoлюбиви и т.н. – бeз тoвa дa e зa упрeк – a cпoдeлянeтo нa тoзи нoв нaциoнaлизъм oт мнoзинcтвoтo нa нaциятa. И гoтoвнocттa ѝ дa пoдкрeпя oтгoвaрящa пoлитикa.

Изтъквaнeтo нa прoблeмa зa нoв бългaрcки нaциoнaлизъм кaтo зaлoг нa прeдcтoящитe избoри e cтъпкa в дълъг път. Нo бългaрcкaтa нaция caмo щe cпeчeли, aкo тaзи cтъпкa нe бъдe зaoбикaлянa, зaрaди някoи уcлoвнocти.

Зaщoтo в днeшнoтo врeмe пътят нa нoвия нaциoнaлизъм e eдинcтвeният, кoйтo прeдлaгa шaнc зa бъдeщeтo.

https://fakti.bg/mnenia/556430-vladimir-kostov-zalogat-na-izborite-noviat-nacionalizam

HatshepsutTopic starter

ЦИК тегли чрез жребий номерата на партиите за изборната бюлетина

Снимка: https://bnr.bg/horizont/post/101430075/cik-tegli-chrez-jrebii-nomerata-na-partiite-za-izbornata-buletina

Във вторник Централната избирателна комисия определи с жребий номерата на партиите и коалициите в интегралната бюлетина за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Коалицията на ГЕРБ и СДС е под номер 28, "БСП за България" е под номер 4. ДПС получи номер 9, ВМРО ще е номер 1, а "Демократична България" – номер 11. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е под номер 29, а коалицията на Мая Манолова с Отровното трио – "Изправи се! Мутри вън" е номер 18.

Ето го и пълният списък с номерата и имената на партиите и коалициите:

1. ВМРО
2. "Ние, гражданите"
3. Български национален съюз - БНД
4. "БСП за България"
5. "Възраждане"
6. АБВ
7. "Атака"
8. Консервативно обединение на десницата
9. ДПС
10. Българска прогресивна линия
11. "Демократична България"
12. "Възраждане на Отечеството"
13. Движение "Заедно за промяната"
14. "Българско национално обединение - БНО"
15. Партия "Нация"
16. Партия МИР
17. "Граждани от Протеста"
18. "Изправи се! Мутри вън!"
19. "Глас Народен"
20. "Движение на непартийните кандидати"
21. "Републиканци за България"
22. Партия "Правото"
23. "Благоденствие-Обединение-Градивност"
24. "Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ"
25. Партия на Зелените
26. "Общество за Нова България"
27. "Български съюз за директна демокрация"
28. ГЕРБ-СДС
29. "Има такъв народ"
30. "Пряка демокрация"

Предизборната кампания официално започва на 5 март.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31129718.html

Sturmmann Батбаянов

Аз както обикновено не смятах да гласувам, защото не виждам за кой, но на тези избори Боян Расате ще участва и ще гласувам за БНС.

Фелд, не очаквах от теб да си поддръжник на партия от такъв тип. Сидеров, дали е бил искрен или не е друг въпрос, но 2005та поне заявяваше, че е националист, а тези новите патиотични организации бягат от национализма като демон от тамян. Смисъла на съществуването им е да крепят Боко тиквата.

Та и аз искрено пожелавам на МВРО и НФСБ/Воля да получат по 3.9%. :dance:

HatshepsutTopic starter

Цитат на: Sturmmann Батбаянов - 04 Март 2021, 04:20:20Аз както обикновено не смятах да гласувам, защото не виждам за кой, но на тези избори Боян Расате ще участва и ще гласувам за БНС.

Фелд, не очаквах от теб да си поддръжник на партия от такъв тип. Сидеров, дали е бил искрен или не е друг въпрос, но 2005та поне заявяваше, че е националист, а тези новите патиотични организации бягат от национализма като демон от тамян. Смисъла на съществуването им е да крепят Боко тиквата.

Та и аз искрено пожелавам на МВРО и НФСБ/Воля да получат по 3.9%. :dance:

Първо, добре дошъл във форума, @Sturmmann Батбаянов  :hand:

Всички разбрахме какво представлява Волен Сидеров, според мен не е бил искрен през 2005г., тогава излъга стотици хиляди хора, включително и мен  :devil:  Изглежда е искрен сега, когато показа грозната си русофилска същност. Е, на неговата партия Атака пожелавам да падне под 1% и да изгуби субсидията, на ВМРО пожелавам да влязат в парламента (най-вероятно ще гласувам за тях), а за останалите патриотични и националистически формации ще се въздържа от пожелания  :smile-1:

П.П. Защо бих подкрепил ВМРО? От няколко години във фейсбук имам в приятелската си листа членове на ВМРО (включително и депутати), така че съм запознат с тяхната дейност. Първо обаче ще видя каква им е предизборната платформа и ако ми допадне, тогава вече ще мога да кажа твърдо, че ще ги подкрепя.

Шишман

Няма такава държава, защото има такъв народ

Слави Трифонов представи своя екип, с който ще участва на предстоящите парламентарни избори. Той направи това в начумерено изявление, написано от неговите сценаристи, което прочете с голямо усилие и лапсуси от аутокю в пряко излъчване от собствената си телевизия. Аутокюто представлява екран, монтиран пред камерата, на който се прожектира текста, а водещият създава илюзията, че го говори от себе си, докато всъщност го чете, гледайки в камерата. С това се изчерпва и цялата компетентност на Слави Трифонов в политиката - той чете лошо чужди думи по чужда воля, за да вземе гласовете на избирателите и да ги даде на когото трябва, когато влезе в парламента. Стар, изпитан номер, който безотказно работи от десетилетия насам.

Слави Трифонов няма качества - той изглежда зле, не може да води свободен разговор, въпреки че това му е основната работа като тв водещ, защото има дефицит на интелигентност и непреодолими комплекси за малоценност, които избиват в смешен нарцисизъм, а през целия си живот е чел чужди думи от аутокюто. Неговото единствено качество е провинциалната амбиция, което за България винаги е било достатъчно, за да те изстреля на върха. Мисля, че има шанс да вземе много гласове на предстоящите избори, именно защото е нелеп и напълно неадекватен.

Идеите му за политиката, описани в референдума, са не просто глупави, а опасни и е пълна трагедия, че толкова много хора гласуваха за тях преди години. Това е интелектуална и духовна катастрофа при значителна част от населението, която с годините все повече се усилва, вместо да отстъпи място на зрелостта и разума. Да гласуваш днес за Слави Трифонов след 20-годишните му екранни усилия да издигне мутрите в култ и да легализира чалгата, обслужвайки най-отвратителното задкулисие в българската политика, е престъпление.

https://glasove.com/categories/na-fokus/news/nyama-takava-drzhava-zashchoto-ima-takv-narod

Panzerfaust

Лично за мен положението с националистическите формации е следното:

ВМРО
Не ми харесва това, че лидерът на партията е агент на ДС. Изобщо във възстановяването на организацията ВМРО прозира дългата ръка на ДС. От друга страна, във ВМРО има хора, които ми допадат и с които имам голямо идейно съвпадение, примерно Джамбазки. Силно ВМРО е незаобиколим фактор за твърда и безкомпромисна политика спрямо "Северна Македония", която смятам за необходима.

НФСБ
Аз като цяло харесвам Валери Симеонов. Допадат ми и идеите му за малкия и среден бизнес. Няма как обаче да одобря коалицията с "Воля", защото за мен Марешки е простак и рубладжия. Разбирам, че е необходима, защото НФСБ няма как самостоятелно да мине 4%, но подобно безпринципно коалиране не ми е по вкуса.

"Атака"
Тук за мен всичко е ясно - Волен е мошеник и бонвиван, чиято единствена цел е да осребри участието си в политика за охолен живот. Доказа го и преди няколко дни, когато отовориха заведенията и той раздаваше 50-тачки на цигани по "Витошка". А сега го играе и рубладжия, още по-гнусно!

"Възраждане"
Гнусна рубладжийска комунистическа предателска сган! Успяха да откраднат доста гласове от "Атака" иначе.

"Български национален съюз – Нова демокрация"
Расате винаги ми е допадал, но последните му изявления, че няма дясно и ляво и колаборациите с левичарски отрепки ме карат да съм резервиран.

С думи прости, ако гласувам, че още се чудя, ще е на 99% за ВМРО.
Agree Agree x 1 View List

FELDMARSCHALL

Щурмане, какво толкова не ти допада ? Важното е хората от нашия сой постепенно да се внедряват в считащите се за националистически формации. :dance: 
Винаги съм казвал за държавата, че това са хората, които управляват, държавата сама по себе си е неодухотворен субект и ръководните личности са олицетворението на държавата. Същото нещо се отнася и за партиите. Отделно аз съм учредител на НФСБ през 2011г. в Бургас и имам определен сантимент към тази партия. Вярно, нещата не са такива каквито бяха преди 10 години, но поста на който съм в момента предполага че мога да променя нещо в положителна посока поне в моя регион. Разбира се една птичка пролет не прави и този рестарт трябва да бъде осъществен и на други места за да може да се получат нещата. Аз ще поставя моите неудобни и неотложни въпроси на най-високо ниво и ще продължа моята дейност при определени условия. На празни обороти и за "тоя дето духа" аз няма да работя, това съм го заявил и на симпатизантите в моята област. Както отбелязах вече този рестарт ще трябва да се случи повсеместно за да тръгне партията в положителен тренд на развитие. Коалицията с "Воля" беше наложителна, и както казах в България всеки се мисли за специален, автентичен и неповторим и че другите са маскари, но в тази линия на разсъждение сам никой не може да постигне нищо, това се доказа през годините, затова и се правят тези коалиции - обществото е крайно фрагментирано на отделни групи.

Sturmmann Батбаянов

От изброените партии от Panzerfaust само БНС е националистическа, другите най-много патриотични им давам. Ако бяха националистически то щяха да ползват тази дума по-често, а не веднъж на няколко месеца.

Според мен ни е нужна съществена промяна в политико-икономическия и социалния живот в България и Европа. Не виждам революционни идеи проповядвани от тези партии. Вярно, че в момента се преживява някакси и обществото не желае революционни промени, защото се страхува, че може да стане много по-добре от сега, но и много по-зле.

Мен обаче не ме грее някакво частично подобрение в някаква сфера в следствие на приет или неприет закон от парламента в следствие на участието на тези уж националистически партии в управлението. Виждайки, че изчезваме като етнос, като раса, не мога да се задоволя с някакви проблясъци, които няма да имат значение в дългосрочен план. Затова чакам нашия ден и не искам да се занимавам с половинчати неща.

Panzerfaust

Добавих Български национален съюз – Нова демокрация в анкетата.

FELDMARSCHALL

Аз също симпатизирам на Боян Расате, но кажи какво постигна той в политически план, откакто е популярна личност ? Знам, че е идеалист, но имаше момент в който се изпокара дори със своите хора в БНС и беше изключен доколкото помня някъде 2010г., да не говорим за напусналите ключови хора като Симеон Костадинов и други (тук Мишока може да каже и нещо повече за хората около Расате). Имаше и едно друго момче Пламен Прездолски, който вършеше черната работа на организацията - търчене по институции, вадене на документи, подготовка за избори и т.н. - това в периода около 2009г. и тогавашните парламентарни избори. Не знам ти на колко години си бил тогава, но аз знам цялата история и хронология на всичко случило се в онези времена. А самият Расате трябва да обясни защо му беше да се сближава с откровени болшевици антибългари като Милен Илиев - Миленин и други подобни ? Ляв национализъм не може да има, както няма дървено желязо - просто това са несъвместими неща. Както казах вече всеки самостоятелно не може да постигне нищо, дори да има най-добри намерения и да е чист и искрен, в това което иска да направи за национализма в България.

Similar topics (5)

1644

Започната от Hatshepsut

Отговори: 12
Прегледи: 494

1159

Започната от Hatshepsut

Отговори: 3
Прегледи: 911

1646

Отговори: 35
Прегледи: 1466