• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Публикации: 13
Total votes: : 2

Последни публикации: 29 Октомври 2022, 06:17:26
Re: Най-великите империи от Hatshepsut

  • Парламентарни избори 2021 5 0 5 1

Парламентарни избори 2021

Започната от Hatshepsut, 14 Януари 2021, 18:53:59

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За кого ще гласувате?

ГЕРБ
0 (0%)
БСП
0 (0%)
"Патриотичен фронт" (НФСБ)
1 (20%)
"Възраждане"
0 (0%)
"Атака"
0 (0%)
"Демократична България"
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Мая Манолова/"Отровно трио"
0 (0%)
ВМРО
2 (40%)
Воля
0 (0%)
БНС-НД
1 (20%)
"Продължаваме промяната"
0 (0%)
Друга партия/коалиция
0 (0%)
Колебая се, но ще гласувам
1 (20%)
Няма да гласувам
0 (0%)

Общ брой гласове: 5

Topic keywords [SEO] избори

HatshepsutTopic starter

Изборите ще са на 4 април


Днес подписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 април- една седмица след първата възможна дата за избори. Тази седмица следва да бъде максимално оползотворена. Това каза президентът Румен Радев по време на негово официално обръщение към народа и след края на консултациите.

Той аргументира избора си с изявеното желание на българите по време на протестите миналата година за промяна, която да се случи максимално бързо.

Промени в Изборния кодекс

Държавният глава се обяви за промени в Изборния кодекс, сред които са гласуване по пощата на българите в чужбина, видеонаблюдение в изборните секции и излъчване на процеса на преброяване на бюлетините и оформяне на изборните протоколи, справедлив достъп до медиите от всички в процеса на предизборната кампания. Той поискаи и премахване на ръчното броене на машинния вот. Според него всички желаещи трябва да имат достъп до сертифицирането и одитирането на машините за изборите, както и да има кампания за информиране на гражданите за този вид вот.

По думите му неведнъж са били пренебрегвани тези промени. "Очаквам сега, когато интересът е на българските граждани, парламентът да бъде не по-малко активен в неговото отстояване", заяви Румен Радев.

Според него ЦИК трябва да даде възможност в кратки срокове всички политически субекти, които имат желание, да участват в процеса на сертифициране и тестване на машините. Той информира, че има уверението на Централната избирателна комисия машините за гласуване да бъдат доставени до 25 дни преди вота. Също така се обяви за актуализация на избирателните списъци и осветляване на изборната администрация на всички нива, в т.ч. и на "Информационно обслужване".

Радев смята, че е всеобщ е консенсусът отговорните органи да обявят възможно най-рано ясни здравни мерки, които имат решаващо значение за предизборната кампания, за набирането на членове на избирателни комисии и за избирателната активност. "Предоставянето от страна на държавата на лични предпазни средства, както на изборната администрация, така и на всеки гласуващ българин, е важна стъпка в тази посока", отбеляза президентът.

"Очаквам всички институции, които гръмко декларираха пълна готовност, ръководството на парламента, което ни увери, че за една седмица може да приема необходимите закони, да работят така в това време, че да гарантират здравето и правото на глас на всеки български гражданин и не по-маловажно да го убедят, че неговият глас ще бъде коректно отчетен", каза държавният глава. "Макар отдавна да бе известно, че тези избори ще се проведат във време на пандемия, никоя от отговорните институции не предприе адекватни и организационни действия за подготовка за избори в тези условия, за да се гарантира прозрачност и повишаване на избирателната активност", изтъкна президентът Радев.

"Преодоляването на дълбоката криза, необходимите реформи и решения за възстановяване и модернизация и пълноценна интеграция изискват час по-скоро да имаме легитимен вот и активно адекватно действащо правителство. В същото време дейностите, които трябва да извършат отговорните институции и изборната администрация за подготовка, специално на такива избори, изискват време и пълна мобилизация", посочи още държавният глава.

Датата е само седмица след първата възможна (28 март) за провеждането на парламентарния вот. В края на март изтича 4-годишният мандат на сегашния парламент. По Конституция датата на изборите може да варира с до 2 месеца, но последната дума има държавният глава. 

Припомняме, че още началото на декември месец държавният глава обяви, че ще насрочи редовните избори за Народно събрание за 28 март 2021 г. Тогава той се аргументира с това, че те трябва да се проведат в срок,  с доставени и лицензирани машини, както е по закон, и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин безопасно да гласува.

След като се появиха обаче критики за избора на датата и готовността на държавата за организирането на изборите, той проведе множество консултации със здравните власти, ЦИК, парламентарно и извънпарламентарно представени партии. По повечето повдигнати въпроси обаче така и не бе постигнат консенсус, а при срещата на Румен Радев с лидера на партия "Воля" се стигна дори до обиди и нападки.

https://topnovini.bg/novini/871538-izborite-shte-sa-na-28-mart

Panzerfaust

Добавих анкета към темата. Имате право да променяте своя вот.

HatshepsutTopic starter

Може би ще гласувам за ВМРО–НФСБ, но след като видя програмата и депутатските им листи.
На миналите избори те бяха в коалиция с Атака и не гласувах за тях, защото в листите имаше отявлени русофили, като Николай Малинов  :devil:

Panzerfaust

Ще е интересно членовете на форума, които не пишат, но четат редовно (забелязвам няколко такива), да гласуват в анкетата, за да получим по-представителна извадка тук.

HatshepsutTopic starter

ВМРО: Излизаме сами на парламентарните избори!


Излизаме сами на парламентарните избори, заявиха от ръководството на ВМРО.

Самостоятелното явяване е мотивирано като желание от структурите и ръководството с много добрите резултати, които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г., на които се яви самостоятелно. На евроизборите войводите вкараха двама представители в ЕП – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. А на местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети, като се пребори и за ключови кметски места като Сандански, Елин Пелин, Трявна, Каварна и др.

Коалиционните партньори от формацията ,,Обединени патриоти" НФСБ са уведомени за това решение чрез разговор, проведен между лидерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, която беше увенчана с множество победи в името на България.

Емблематични ще останат достижения като ограничаването на броя на изборните секции в Турция, с което намалихме възможността за намеса от турска страна в българския политически живот. Преборихме се за построяването на ограда по границата, която ограничи изключително тежкия мигрантски натиск, на който беше подложена страната ни. Отстранихме трайно от властта протурската партия ДПС и не допуснахме неспиращите ѝ опити за узаконяването на агитацията на турски език. В настоящия мандат изпълнихме поетия ангажимент минималната пенсия да стане 300 лв. Намалихме ДДС за най-засегнатия от пандемията сектор – туризма, на 9% и се преборихме за ваучери за почивка в страната на хората, които се борят на първа линия с коронавируса.

Няма как да обхванем всичко, което направихме в името на обществения интерес и което реализирахме. Оставаме това на хората.

Смятаме, че ВМРО ще е новата патриотична алтернатива и ще обедини граждански платформи. Искаме да разширим патриотичното влияние чрез включване на голяма гражданска квота в листите си с кандидати за народни представители.

https://www.mignews.info/obedineni-patrioti-se-razpadnaha-vmro-i-nfsb-shte-se-yavyat-otdelno-na-vota/


Това е доста рискован ход, защото има опасност ВМРО–БНД да не преминат самостоятелно 4% бариера и да останат извън парламента. Тази опасност е съвсем реална, да си спомним какво се случи с бившите коалиционни партньори на ГЕРБ от Реформаторския блок, които изпаднаха зад борда, т.е. получава се така, че малкия коалиционен партньор понася наказателен вот за негативите от управлението, а ГЕРБ си запазват политическото влияние  :rolleyes:

FELDMARSCHALL

ВМРО се помислиха за много силни и че сами могат да влязат. Пожелавам им 3.9% и да се разминат на косъм с парламента. :judge:

HatshepsutTopic starter

Започна регистрацията на партиите в ЦИКЗапочна регистрацията на партиите в Централната избирателна комисия.

От днес всяка партия или коалиция може да подава документи за явяване на парламентарния вот на 4 април.

Крайният срок, в който политическите формации могат да подават заявление, изтича в 17:00 часа на 17 февруари.

Първи в ЦИК влязоха представители на Обединението ,,Демократична България".

Втори ще се регистрират от партията на Цветан Цветанов - ,,Републиканци за България".

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zapochna-registraciiata-na-partiite-v-cik-snimkivideo-2259380

HatshepsutTopic starter

Марешки и Симеонов заедно за изборите


България има нужда от обединение на патриотичните сили. С колегите от НФСБ обявяваме патриотична коалиция "ВОЛЯ и НФСБ". Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод предстоящите парламентарни избори.

Двете партии имат много общи цели и очакваме огромна подкрепа за следващото управление, каза още той.

"Държавата има нужда от единение, а ние сме такъв пример - обединение на принципна база", съобщи Валери Симеонов.

Симеонов обеща по-високи доходи, равнопоставена конкурентна среда, намаляване на административните тежести и борбата с монополите и олигарсите.

Марешки пък залага в предизборната си програма безплатни лекарства за деца под 18 години, както и да не се дава право на неграмотните да гласува.

"Надяваме се в следващия парламент групата на патриотите да е по-голяма и силна. Благодаря на Валери Симеонов", разкри лидерът на ВОЛЯ.

https://novini.bg/bylgariya/izbori/645346


:taz:
Това обединение беше донякъде предвидимо, според мен главната причина то да бъде създадено е преодоляването на бариерата от 4%

Panzerfaust

#8
Променям анкетата съобразно новата коалиция.

Апропо, Марешки е откровен рубладжия и социалистически носталгик, Валери Симеонов не е, но явно интересите за влизане в парламента са надделели.

FELDMARSCHALL

По-добре така, иначе поотделно нямаше да влязат в парламента. А при преразпределението плешивия щеше да вземе още повече гласове.

Авитохол_165

Те и сега няма да влязат в парламента.

Лина

Бъркате се, бабите и дядовците като чуят за безплатни лекарства не се знае какво ще стане! Аз като стар търговец да ви кажа, тази идея хич не е лоша, а е много възможно да мислят да го направят така или иначе, ами тогава защо  да не го предложат баш тъй и то сега, и то чрез тез.......
То в действителност в Германия, Испания (за Италия да каже Мишока) има безплатни лекарства за пенсионерите и лицата до 18г., но там, ако нямаш ипотека и малки деца те дерат с 40% данъци и пари има. Но да не даваме нови идеи на тези ахмаци.
Как ще го направят ще видим.
Ясно е какъв е дълбокия замисъл, мисля че ще стане, ако ВМРО наистина успеят сами да влязат в Парламента накрая пак ще се възцари коалиционна култура ).


Шишман

Цитат на: Лина - 11 Февруари 2021, 11:53:09(за Италия да каже Мишока) има безплатни лекарства за пенсионерите и лицата до 18г., но там, ако нямаш ипотека и малки деца те дерат с 40% данъци и пари има.


Тука щом си болен и личният лекар ти дава рецепта и например ако антибиотика струва 15 евро с тая рецепта е 4евро, това за всички, отделно хронично болните получават безплатни лекарства или на ниски цени от 1-2 или 3 евро. Тука 1-во жилище не плащаш нищо, даже ти дават пари и така. Ама за 2-ро плащаш яко и сега въртиме едни номера и така.

FELDMARSCHALL

Аз все пак искам всички (претендиращи да са патриотични формации) да влязат, така ще се намали дяла на ДПС и плешивия. Иначе ако има няколко партии, с по 2-3% се получава голям остатък и тези, които влязат яко ще намажат филията и дефакто ще получат по-голям брой депутати, отколкото заслужават. :laugh:
Така че пожелавам на всички успех, дори и на атакаджиите. :judge:

Panzerfaust

Фелд, ти не беше ли за НФСБ?

Similar topics (5)

1644

Започната от Hatshepsut


Отговори: 12
Прегледи: 472

1159

Започната от Hatshepsut


Отговори: 3
Прегледи: 895

1646

Отговори: 35
Прегледи: 1422

1796

Отговори: 26
Прегледи: 419

1911

Отговори: 0
Прегледи: 10

Powered by EzPortal