• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
14 April 2021, 10:54:48

News:

15.11.2020 Платформата на форума е обновена до SMF 2.1 RC3


Welcome to Guest. Please login or sign up.

14 April 2021, 10:54:48

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12623 Posts

Шишман
4782 Posts

Panzerfaust
778 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20756
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 124
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 21
Total: 22

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
avatar_Panzerfaust
Два неща много уважавам във Валери Симеонов - мисли за реалния бизнес и не е рубладжия.

Фелд, дай малко инфо защо не се разбраха с ВМРО, ако знаеш? Ако ФНСБ са искали да делят "избираемите" места 50:50 е логично ВМРО да не се съгласят, предвид факта, че в момента са наистина много по-силната партия.
2
avatar_Hatshepsut
Археолог представя проучване на рядка пещ на близо 7000 години в Русенско


Русе, 13 април /Мартин Пенев, БТА/

Проучванията на селищна могила на близо 7000 години край русенското село Бъзовец ще бъдат представени на 15 април /четвъртък/ в Регионалния исторически музей в Русе от археолога д-р Димитър Чернаков. Една от пещите за изработване на керамика, открита там, е с рядка за времето си архитектура, съобщиха от културния институт в крайдунавския град.
Могилата представлява натрупани останки от няколко селища едно върху друго от каменно-медната епоха. Принадлежи на едни от първите земеделци и скотовъдци в Европа.
Обектът се проучва от 2012 година, като през изминалия археологически сезон е изследван пласт от ранния халколит (4800-4600 г. пр. Хр.).
Установено е, че най-източната периферия на селищната могила е била използвана за производствена дейност. Там са разкрити останките на грънчарска работилница за нуждите на самото селище. Това е едно от най-ранните археологически свидетелства за отделяне на грънчарството като занаят.
Разкрита е и правоъгълна сграда с две помещения, изградена от глина и дърво. Във вътрешността й са проучени останки на две близко разположени глинени пещи с квадратна форма.
Едната от тях е с рядко срещани за времето и региона конструкция и устройство. Долепена е до източната стена на сградата с изнесен отвор навън. Пещта е изградена от две камери една над друга - долна полувкопана за гориво и горна за изпичане.
Върху подовата замазка на долната камера е открит сферичен отвор за подаване на въздух и регулиране на нивото на кислорода.
Пред входа на пещта има плитко вкопаване за складиране и подаване на гориво. Около структурата е изграден улей с лек наклон към нейния вход, предназначен за изливане на вода за регулиране на огъня и температурата на затопляне.
Най-вероятно пещта е била предназначена за изпичане на керамика и за термична обработка на храна. Моделът на този тип съоръжения се използва и усъвършенства в по-късните археологически епохи.
От Русенския музей информират, че под сградата с пещите се проучва и друга по-ранна постройка.

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2396336
3
avatar_FELDMARSCHALL
Воленчо не хвалеше Русия, защото Валери Симеонов не му позволяваше това от екрана на тв СКАТ, а не че не е искал. :laugh:
Впоследствие като си направи партийната тв Алфа вече даде свобода на волята и желанията си и си показа истинското лице. :judge:
4
avatar_Шишман
Да допълня : американците си вкараха голям авто гол и в България и това ще им излезне през носа един ден !

Явор Дачков

The Saker: "Западът се отнася към останалия свят като към някакъв младши партньор с много ограничена автономност и почти никакъв държавен контрол (най-добрият пример за това са действията на САЩ спрямо държави като Полша или България). Ако и когато тези ,,младши" държави искат да променят нещо във външната си политика, те задължително трябва да поискат разрешение от англо-ционисткия си Голям брат. Не го ли направят, това се възприема като подривна дейност и бунт. Много държави в историята са били ,,наказвани", защото са посмели да имат собствени цели, а още повече – защото са посмели да ги преследват. Така можем да стигнем до обобщението, че Путин показа среден пръст на Запада и неговите лидери. Това непростимо престъпление е истинската причина за антируската истерия в момента. Скоро обаче недотам осведомените лидери на Запада се натъкнаха на един изключително натрапчив проблем: докато русофобската истерия набираше точки на Запад, в Русия тя претърпя пълен провал, заради джудо-маневрата, която Путин приложи: вместо да се опита да потуши антируската пропаганда на Запада, Кремъл я популяризира (на руски!) чрез медиите. Последиците от това бяха две: първо, ,,опозицията" на ЦРУ/МИ6 започна силно да се асоциира с русофобски настроените врагове на Русия и, второ, руското общество се сплоти още повече около Путин с неговата твърда позиция. С други думи, наричайки Путин диктатор и ,,новия Хитлер", психологическата операция (ПСИОП) на Запада постигна известен успех според общественото мнение там, но си вкара автогол в очите на руснаците."
5
avatar_Hatshepsut
Мозъкът на нашите предци остава изненадващо маймунски до относително наскоро


Черепи на ранен Homo от Грузия с маймуноподобен мозък (вляво) и от Индонезия с човекоподобен мозък (вдясно)

Съвременният човешки мозък е една от определящите черти, която ни отделя от големите ни маймунски роднини. Появата му в нашите далечни предци позволи да придобием самосъзнание, да се борим с абстрактни концепции, да използваме знания, за да влияем на нашата среда и да използваме богат на информация език за комуникация.

Изглежда обаче, че нашата уникална мозъчна структура може да се е появила много по-късно, отколкото се смяташе преди, най-вероятно преди 1,5 милиона години. Това предполага, че много видове Homo в нашето родословно дърво, включително първата вълна, напуснала Африка, са се разхождали с изненадващо маймуноподобен мозък.

Както се съобщава в списание Science, антрополозите, ръководени от Университета в Цюрих (UZH), Швейцария, са направили компютърна томография, за да изследват фосилните черепи на хора от рода Homo, живели в Африка, Грузия и Югоизточна Азия преди около 1 до 2 милиона години.

"Проблемът е, че мозъците на нашите предци не са били запазени като вкаменелости. Техните мозъчни структури могат да бъдат изследвани само от отпечатъци, оставени от гънките и браздите по вътрешните повърхности на фосилните черепи", обяснява Кристоф Золикофер (Christoph Zollikofer), водещ автор на изследването от Отдела за Антропология в UZH.

Откритията им показват, че съвременните човешки мозъчни структури са се появили само преди 1,5 до 1,7 милиона години в африканските популации Homo, което е изненадващо скоро. Първите популации от рода Homo се появяват в Африка преди около 2,5 милиона години и се заселват около Дманиси в днешна Грузия. Въпреки слабите си маймуноподобни мозъци, тези хоминиди успяват да се адаптират към новите условия на околната среда на Евразия и да покажат някои доста впечатляващи умения като изработване на инструменти и развитие на сложни социални групи.


Череп на ранния Homo от Дманиси, Грузия, показващ вътрешната структура на мозъчната кутия и е изведена морфологията на мозъка.
Това е разкрито чрез компютърна томография и виртуална реконструкция

Междувременно в Африка културите на Homo стават все по-напреднали и започват да се появяват ранни следи от човешки език. Доказателствата сочат, че преди около 1,7 милиона втора вълна от хоминини е напуснала Африка със значително по-големи и по-,,човешки" мозъци, като в крайна сметка се е заселила в областта на югоизточния азиатски остров Ява.

Много от ключовите разлики между човешкия мозък и маймуноподобния мозък могат да бъдат намерени в областта на фронталния лоб. Както е известно, фронталният лоб е свързан с висшите когнитивни функции, включително с паметта, емоциите, решаването на проблеми и социални взаимодействия, така че е логично тези промени да са свързани с по-сложно поведение и култура.

,,Типичните за човека характеристики са предимно онези области от фронталния лоб, които са отговорни за планирането и изпълнението на сложни модели на мислене и действие, а в крайна сметка и за езика", обяснява водещият автор Марсия Понсе де Леон (Marcia Ponce de León).

Въпреки че съвременната мозъчна структура се е появила едва преди около 1,5 милиона, ще мине много време, докато хоминините достигнат мозъка на хората от 21-ви век. Въпреки че са имали готова голяма част от хардуера, тези ранни хора не са се държали особено ,,човешки". Докато анатомично съвременният Homo Sapiens еволюира преди около 200 000 години, едва през последните 70 000 години  започва да развива сложна култура, проявява признаци на абстрактна мисъл и се отдава на създаването на произведения на изкуството. Едва тогава този вид от рода Homo може би наистина ще бъде признат за ,,истински човек", каквото и да означава това.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Mozakat-na-nashite-predtci-ostava-iznenadvashto-majmunski-do-otnositel_167617.html
6
avatar_Panzerfaust
Рускоезичен клип за десет от най-необичайните трамвайни системи в света:

7
avatar_Panzerfaust
Ed Sheeran - Shape of You

8
avatar_Panzerfaust
България / Re: Корона вирусът
Last post by Panzerfaust - Yesterday at 18:03:58
Аз май го изкарах сравнително леко, само 3-4 дена бях по-неразположен, не съм търсил лекарска помощ. Като мине малко време ще си пусна един тест за антитела да видя какво е положението.
9
avatar_Шишман
Тоя пич е яко надъхан. Обаче не знае сам дали е от атака или не е ?

Иван Георгиев Грънчаров
 
Българското правителство е  колониална администрация- трета степен. Защото: Първо- България е колония на ЕС. Второ- ЕС е колония на САЩ. И трето- САЩ е колония на световната еврейска мафия. Ами какво да искаме от една третостепенна колониална администрация? Освен да слуша, козирува и изпълнява. И- да отклонява средства (КРАДЕ) Ако има поне малко останало достойнство у този  народ, след като търпи всичко това-  поне да  си признае и да спре да прави пародии на избори, от които абсолютно нищо не се променя.
10
avatar_Шишман
ЛЕЛЕ-ЛЕЛЕ !
 Чудя се дали го е казал наистина ?


Pages1 2 3 ... 10