• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 40
Total votes: : 1

Last post: 22 April 2022, 17:04:55
Re: България, заснета с дрон by Panzerfaust

avatar_Hatshepsut

ВМРО - Новини

Started by Hatshepsut, 03 October 2018, 21:50:47

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HatshepsutTopic starter

Ръководството на ВМРО в оставка


След проведените в неделя парламентарни и президентски избори ръководството на ВМРО подава оставка.

,,След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП ,,ВМРО – Българско национално движение". Това се съобщава в пост във Facebook профила на партията. Конгресът ще трябва да вземе решения за бъдещето на ВМРО и да избере ново ръководство.

,,Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко", пишат още ръководството на ВМРО.

Благодарят и ,,за подкрепата на истинските български родолюбци, които избраха ВМРО. Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка".

В Изпълнителния комитет на партията в момента влизат лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, заместник-председателите му Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов, организационният секретар Юлиан Ангелов, и членовете - Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Георги Дракалиев, Васил Христов, Антон Андонов, Александър Сиди, Йордан Йорданов, Карлос Контрера, Калин Поповски.

https://bnr.bg/shumen/post/101557694/rakovodstvoto-na-vmro-v-ostavka

Panzergrenadier

#17
Тези хора трябва да направят сериозен анализ на тоталната си загуба на последните парламентарни избори и оставане под 4% извън НС...  Оставки, добре - това е поемане на отговорност за провала. Но анализ - защо такива резултати?  Странно е, наистина. ВМРО управляваха Военното министерство, имаха активност в Европейския парламент, а на изборите такъв крах... Защо?! Дали всяка формация, която става патерица на ГЕРБ има подобна съдба? Ако  се обърнем малко назад ще видим, че е така...

Panzerfaust

Определено това, че бяха патерица на ГЕРБ им изигра лоша услуга, но не е само това.

Авитохол_165

Абе това е основно, какво друго да е? На евроизборите се представиха силно, но свличането на Тулупа впоследствие повлече и тях.

FELDMARSCHALL

Значи патриотите е добре да са вечна опозиция и никога да не имат достъп до власт. Това ли е според вас решението ? ГЕРБ е най-малкото зло, каквото и да ми говорите, така че коалицията от 2017г. беше обяснима. Ако не беше натиска на патриотите още тогава щяхме да дадем зелена светлина за Македония да влезе в ЕС с антибългарска реторика и учебници, нещо което виждаме че се случва сега при новата власт. Вечна опозиция не е решение за имащите се за патриоти/националисти, защото по този начин те НИКОГА няма да имат лостове за влияние в реалната политика на своята държава. Това са фактите, който както иска да ги разбира. :whistle:

Авитохол_165

Трябваше към края да се разграничат от Тиквата, за да оцелеят. Да, свършиха се и добри неща през мандата, благодарение на патриотите, но сега, като са политически трупове и бъдещето на национализма е Копейкин, добре ли е?

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 11 January 2022, 00:40:05НИКОГА няма да имат лостове за влияние в реалната политика на своята държава. Това са фактите, който както иска да ги разбира. :whistle:
Такива лостове могат да имат само, като опозиция. Като управляващи се самоубиха.

Panzergrenadier

Скандалите за корупция и безстопанственост (ако някой още ги помни) с министъра на МОСВ - Нено Димов и с директора на ДАБЧ Петър Харалампиев и двамата  избрани от ВМРО, като че ли удари по авторитета  и ускори падението на партията.

FELDMARSCHALL

Говоря за всикчки партии в този сектор не конкретно за ВМРО.

Panzerfaust

Quote from: Авитохол_165 on 10 January 2022, 18:18:55Абе това е основно, какво друго да е? На евроизборите се представиха силно, но свличането на Тулупа впоследствие повлече и тях.
Ясно е, че това е основното. Имаше обаче и други фактори, аз съм ги казвал в темата за изборите - вяла кампания, спорни кандидатури за депутати тип Жени Калканджиева, липса на силна президентска кандидатура. ВМРО се държаха пораженчески, не знам поради каква причина. Когато хората около Шкварек бяха с тях, кампанията беше друга.

Quote from: Авитохол_165 on 11 January 2022, 12:46:01Трябваше към края да се разграничат от Тиквата, за да оцелеят. Да, свършиха се и добри неща през мандата, благодарение на патриотите, но сега, като са политически трупове и бъдещето на национализма е Копейкин, добре ли е?
"Възраждане" в момента са силни не заради националистическия вот, а заради гласовете на русофили и особено на противниците на КОВИД мерките. Не са бъдещето на национализма, а на маргиналната антисистемност.

HatshepsutTopic starter

#26
Quote from: Авитохол_165 on 11 January 2022, 12:46:01Трябваше към края да се разграничат от Тиквата, за да оцелеят. Да, свършиха се и добри неща през мандата, благодарение на патриотите, но сега, като са политически трупове и бъдещето на национализма е Копейкин, добре ли е?

Бъдещето на Българския национализъм не може да бъде Копейкин, защото той е обикновен русофилистик. Няма принципна идеологическа разлика между него, Волен, Минчо Минчев и Николай Малинов.
Да, наистина има хора, които го смятат за български националист, според мен те са две категории: първата категория са неговите фенове, а другата категория са неговите противници от умнокрасивия лагер, които са заинтересовани от окарикатуряването на българския национализъм.

HatshepsutTopic starter

Ангел Джамбазки ще се кандидатира за лидер на ВМРО


Ангел Джамбазки заяви, че ще се кандидатира за лидерския пост във ВМРО, предаде БНТ.

Заместник-председателят на организацията каза, че трябва внимателно да се преосмисли начинът, по който работи ВМРО и тя да се върне там, където ѝ е мястото.

Конгресът на ВМРО е насрочен за 12-и февруари.

Да припомним, Красимир Каракачанов се оттегли от ръководството на ВМРО заради слабите резултати  на ВМРО на вота за парламент на 14 ноември.

В ефира на БНТ заместник-председателят на партията отрече всякаква вероятност за коалиция с "Възраждане" заради различно поведение и възгледи в политиката.

Според Ангел Джамбазки искането на Русия за оттегляне на НАТО от България и Румъния е тактически ход в "голямото надлъгване" по темата Украйна между Русия и Запада. По думите му Москва не очаква искането ѝ да бъде изпълнено.

https://novini.bg/bylgariya/politika/700207

Panzerfaust

За мен лично Ангел Джамбазки е възможно най-добрия вариант за лидер на ВМРО.

Авитохол_165

Карането в пияно състояние доста ще му тежи оттук нататък. Но пък и няма кой друг.

Panzerfaust

#30
Не мисля, че за симпатизантите на ВМРО това каране има голямо значение. Медиите ще го раздухват, но какво от това? Каракачанов не е карал пиян, но имаше колажи и подигравки с торбички "Била" и т.н. Тези подигравки обаче са предназначени за недолюбващите ВМРО.

FELDMARSCHALL

Трябват нови млади лидери и обновление в партиите претендиращи да са националистически. За съжаление ще трябва и да изчакаме Копейкин тотално да се дискредитира и да му разкрият пред симпатизантите всички схеми и далавери, в които е замесен, но това ще отнеме време. :huh:
Засега Симон Милков върши къртовска работа в тази насока като в случая Фейсбук е полезен, защото например през 2006г. нямаше Фейсбук и нямаше как Волен така бързо да бъде разкрит какви ги върши зад кулисите. Сега кажи речи цяла България има профили в тази социална мрежа и всичко става публично максимално бързо, не като преди 15 години.
Конкретно за Джамбазки като лидер на ВМРО, имам положително мнение за него, особено дейността му в Европарламента - там е много активен и винаги пламенно е защитавал нашите интереси и тези на българите в чужбина, особено тези подложени на репресии в Македония и Сърбия. Каракачанов постъпи правилно като даде крачка назад сега. Добре че не го направи през 2012г., когато Копейкин се яви срещу него, но беше размазан с 500 срещу 60 гласа от делегатите на ВМРО на конгреса, след което Костя подви опашка като бит пес и започна да обикаля по други партии, където отново не изпълни мечтата си да стане лидер. В крайна сметка като кулминация на провалите си реши да направи собствена партийка за да удовлетвори фюрерските си амбиции. :whistle:

Similar topics (2)