The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Русофилите

Started by генерал Жеков, 04 August 2018, 15:37:20

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] русофилия

генерал ЖековTopic starter

От известно време, във форума се забелязват много топли чуства към русия и всичко руско. Тези хора, русофилите, обвиняват за всички злини в света Западните държави (Германия, Италия и т.н.). Нелепо е да се твърдят тези неща, защото както всички знаем - Германия е наш най-голям приятел. Наистина, може да има елементи, които не отразяват правилно нещата (бежанци, педерасти и др.), но това не са целите народи на тези държави. Тези хора, русофилите, когато бъдат оборени с факти, доказателства и т.н., започват да обиждат и да се "пенят" как така няма да подкрепяш путин и сталин, а "лошия и тъп наркоман" Хитлер. Тези хора, създават наистина лошо мнение за форума, в хората които не познават глупостите им. Тези хора, вместо да бъдат подхранвани с национални идеи, получават усещането, че форума от про-български и националистически се е превърнал в про-руски, и респ. анти-български. Хората, защитаващи русия, често споделят едни изкуствено насадени и неестествени за българина идеи - славянството, православието, хвалбите към русия. Всички обаче можем да видим, за радост, че тези хора не са харесвани в България. Това е заслужено - те нямат нищо българско в себе си. Според мен, а и според много други хора - народът ни е нацистки, дори да не е явно, а дълбоко в себе си. На всички ни писна от мангали, педерасти, хора с умствени увреждания и т.н. Ние, ако сме заедно с русия - даже ще влошим проблема. Комунизма и поддържането на руски интереси създаде днешния много сериозен проблем с мангалите. Ако не изкореним сега, както русофилите, така и елементите споменати по-горе - то форума ни, а след това и държавата ни ще "затънат" в калта, без шанс да бъдат издърпани от нея. Този помощник, който ще издърпа народа от калта ще бъде една политическа система, обединяваща по-важните части от народа, и окончателно изолираща за тези, които не трябва и най-вече не могат, да имат участие в нашата държава.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал ЖековTopic starter

Русофилите са опасни,точно във формата на пета колона,каквато се стремят да изградят.Точно представителите на ОП,изявяващи се като най-упорити чужди слуги и негодници са значителна заплаха.За никой не е тайна,че Болен и компания са перманентно надупени пред руските си господари.Дали те ги финансират,или го правят просто,защото са идиоти-нямам представа.Важно е да се отбележи,че днешните русофили нямат нещо общо с тези,старите от миналия век.Днес,едва ли има нормален човек,който да вярва,че комунизма или друго ИНТЕРНАЦИОНАЛНО извращение може да бъде реализиряно.Бъдещето е на крайното дясно и това е показвано многократно,не само тук,но и в други ключови за Европа държави.Русофилите,получаващи пари за глупостите си-те са друга работа,коментара за тях трябва да е доста по-остър,както и мерките за тяхното ограничаване,като влияние и численост,но това е друга тема...
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Panzerfaust

Копейкин обаче успя да открадне русофилския вот от Болен.

Panzergrenadier

#3
Никога не трябва "да бичим евала" на никой народ, бил той на изток или на запад, никаква "филия", а да приемаме политиките на народите, които са в интерес на България. През 30-те години Райхът беше надеждата на Царство България за ревизия на Ньойския договор. Тогава подкрепяхме Оста и националсоциализма, но днешните германци, налазени от своите неолиберални правителства с джендър идеологията, отворените за миграция врати и прочее "неолиберални красоти" изобщо не са ни приятели и не бива да имаме нищо общо с тях. Това са наследниците на назначените от победителите след 1945 г. "пети колони" предатели.   

Същото е и за Русия. Чета много вестници от окупираните през 1941-1944 г. съветски територии. Списания като "Нов път", вестници "Заря", "Доброволец" и там е истинският руски дух - враждебен на сталинизма, юдейството и болшевизма, верен на Райха. Това е истиският руски дух.


http://periodika.lv/#periodicalItem:18

http://periodika.lv/#periodicalItem:191
Hatshepsut

Quote from: Panzerfaust on 15 September 2021, 17:26:30Копейкин обаче успя да открадне русофилския вот от Болен.

Не е чудно, че русофилския и прокомунистически електорат на Атака се е пренасочил към Възраждане.
А и самия Копейкин подражава на Волен Сидеров, и то на късния Волен - залагащ изцяло на русофилията, соц-носталгията и показното християнство... засега липсва само скандалджийското поведение  :judge:

Hatshepsut

Сбърканата психология на русофилистика

>Плюе Запада – живее на Запад, не смята да се връща.
>Хвали росията- не живее в росия и не е стъпвал там.
>Пропагандира руския като братски език на българския - не знае грам руски.
>Говори за някаква руска култура - не е чел нищо руско, не може да назове един класически руски артист и творец.
>Хвали руските коли колко са здрави и надеждни – не кара руска кола, а западна.
>Отишъл да живее в ЕС – гласува за партия, която да извади България от ЕС.
>Отишъл да живее на Запад при западните стандарти - обяснява как България трябва да е под руско влияние и руски стандарти.
>Снима се като горда баба или дядо и поства умилителни снимки заедно с внуците – кефи се, че Путлер бомби и убива деца в Украйна, вика: "така трябва, Путин освобождава и денацифицира."
>Вика: "Росняците са номер едно във военните технологии и изобщо в технологиите" – у тях няма нищо руско, дори една отверка.
>Прави се на добър и православен християнин, профила му/й само с икони – пуска хилещи се човечета под новини за бомбардирани жилищни сгради и избити цивилни хора.
>Вика: "Путин е пазител на Православието" – кефи се на чеченските ислямистки главорези пратени от Путин в Украйна, вика: "Кадиров, браво, ела и у нас в България."
>Вика: "Ахмат - сила, Алах акбар, евала на Кадиров!" – Вика: "Ако не беше росия щеше да се казваш Хасан и да носиш чалма."
>Вика: "Честит ден пабеди, росняците ни освободиха от фашизма!" - види цигани вика: "Защо не е жив Хитлер сега, той ще ви оправи!"
>Вика: "Еврото ще ни загроби" – спестяванията му само в евро.
>Вика: "Всеки има право на мнение" – защитава тоталитарен режим, в който нямаш право на мнение.
>На въпрос защо не е в росията, а на запад, вика: "Ще си ходя и пътувам, където си искам!" – защитава режим и система, където не можеш да ходиш и пътуваш никъде, а на границата се стреля на месо.
>Вика: "Къде е свободата на словото, къде е другата гледна точка?" – защитава режим и система, където няма свобода на словото и друга гледна точка.
>Вика: "Едно време имахме страхотно и безплатно образование." – неграмотен, пише с елементарни правописни грешки.
>Вика: "Сега ни подменяте и пренаписвате историята, продажници!" – цял живот учил подменена и фалшифицирана история, писана в Москва.
>Вика: "А вие къде бяхте, когато 8 години в Донбас"...? - От 24 февруари половината Донбас е сравнен със земята от рашистките орди, дума не е обелил за това.
>Вика: "А вие къде бяхте когато в Йемен".... – Нито му пука за Йемен, нито изобщо знае къде се намира Йемен.
>Вика: -"Кви са тия араби и мюсюлмани бежанци, те не са ни близки, те са чужди, ВЪН от България! Поне да бяха християни, православни и славяни като нас!"
*идват десетки хиляди православни, християни и славяни, вкл. етнически българи бежанци, бягащи от война на 300км от България
>Пак вика: -"Кви са тия укри фашисти? Тия са нацисти, тия са нагли, тия разнасят болести от биолаборатории в Украйна, ВЪН от България!" (пали им колите, реже им гумите, забива им кирки).
>Вика: "Вие сте американски подлоги!" >Вее руско знаме, пише "Слава на Русия".
>Вика: "Ти си национален предател на България" > вее руско знаме, вика ,,майка Росия", кълне се, че ще избива българи, ако тръгнат срещу росия.
>Вика: "Аз съм български патриот" - на профила му само руски знамена.
> Не вярва в Ковид, мисли си, че е конспирация и измислица – искрено вярва, че в Украйна има американски биолаборатории и специално обучени птици разнасят болести.
> Вика: "Росия върши добри дела в Украйна, кажеш му да ти ги извърши и на теб тогава - вика: "Що кълнеш?"
>Вика: "Нищо не знаеш и не разбираш, чети повече" – една книга не е прочел, гледа само пропагандни клипове и сайтове и те зарива с хибридни линкове.
>Вика: "Ако не е росията, Турция ще ни нападне, Ердоган е много коварен и лош."
*Ердоган стане първи приятел с Путин.
> Вика: "Евала на Ердоган, много голям лидер е!"

(взето от фейсбук)

Hatshepsut

Проруските среди в България: какво ни разказаха хора отвътре


Каква е стратегията на Кремъл за България? На какво се дължи роенето на проруските организации? Защо през 2015 Москва решава да спре финансовата си подкрепа за "Атака"? Източници на ДВ разкриват многозначителни детайли

Национално движение "Русофили" на обвинения в шпионаж Николай Малинов, политическа партия "Възраждане" и други изгряващи "звезди" на прокремълския небосклон като СРБ "Русофили България": 51-годишният Емил* е преминал през тях като член или близък сътрудник. Той се присъединява към проруските среди в България около 2014 година.

Твърди, че докато членувал в русофилската общност и констатирал опасност за националната сигурност, е изпращал сигнали на властите. След руската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 Емил се обявява срещу войната, а заплахите не закъсняват. "В една от социалните мрежи ми изпратиха запис на екзекуция, за да имам едно наум", разказва той пред ДВ.

Каква е стратегията на Кремъл за България

На какво се дължи роенето на проруските организации в България - политически и обществени, неправителствени? Отговорът е прост. От "Атака", през "Възраждане", до учредената наскоро партия на Стефан Янев - проруският електорат и симпатизиращите на Москва винаги са били обект на сериозен интерес и ухажване от силните на деня.

Експерт по национална сигурност и бивш служител от сектора, пожелал анонимност**, заяви пред ДВ, че още през 2015 година Москва е взела решение да спре финансовата си подкрепа за "Атака". Причина за това, според него, било маргиналното положение, в което партията сама се поставила. Традиционно приятелската към Кремъл БСП пък, според самите руснаци, била с отслабващи позиции.

"До анексирането на Крим през 2014 Русия провеждаше хибридни операции само в страните от бившия Съветски съюз. След това започна да го прави в целия свят", посочва бившият служител. Същевременно подчертава, че Москва още преди години си е давала ясната сметка, че с течение на времето влиянието ѝ в България намалява, а перспективите ѝ, включително в енергийната сфера, са силно ограничени. Кремъл знае добре и, че отношението към големите руски проекти в България е негативно, тъй като хората ги свързват с корупция и обогатяването на местната олигархия, посочва той. 

В стратегията си за България Кремъл изключва директни силови намеси и средства и залага предимно на игра с малцинства, проруски сили като партии и неправителствени организации, икономическа зависимост и инвестиции, казва още експертът. Русия е стигнала до извода, че понятия като "братски народи" и "братушки" вече са изтъркани и не работят.

Случаите с отравянето на оръжейния производител Емилиян Гебрев и взривовете в редица български военни заводи, в които прокуратурата с години закъснение откри руска връзка, правят изключение от общата политика да не се използва сила. Същевременно роенето и вътрешната конкуренция между проруските организации и партии в България през последните години съвпада с описваната стратегия. Още през 2015 разузнаването е засякло руски военни инструктори, които обучавали "български патриоти" в габровския Балкан, посочва експертът по национална сигурност.

През 2016 и 2017 германската телевизия ZDF и италианската RAI 3 показаха разширени репортажи, в които руснаци обучават варненската проруска паравоенна организация Войнски съюз "Васил Левски". Тя и свързаната с нея БНО "Шипка" нееднократно през годините са призовавали за държавен преврат.

След обвиненията срещу Малинов: нови знаменосци

След повдигнатите обвинения срещу Николай Малинов в русофилските среди в България е настъпила промяна. Новите лидери не блестят с ярки политико-пропагандни тези и се позиционират в паравоенния и охранителния спектър. Емил твърди, че малко известният Съюз "Русофили България" е спечелил много поддръжници за сметка на движението на Малинов, след като последният беше подведен под отговорност през 2019 година. Пред ДВ Емил обяснява отслабването на структурата със страх у последователите ѝ. "Русофилите в България са слаби. Точно това ги прави толкова опасни", твърди той. "Организацията на Малинов в момента е изядена, тя беше унищожена."

Лидерът на Съюз "Русофили България" - организация, която не е регистрирана - се представя с името Максим Суворов и може да бъде видян на снимки с руската посланичка Елеонора Митрофанова в интернет. Той е организатор на охраната на паметника на Съветската армия и на шествието "Безсмъртен полк" в София. Във Фейсбук-профила си Суворов демонстрира подкрепата на своята НПО за една-единствена политическа сила - "Възраждане".

От разказа на Емил не става напълно ясно дали според него нерегистрираният съюз на Суворов има като основна цел разпространението на руски тези и демонстрация на присъствие, или просто събирането на членски внос. С тази организация е свързано още едно дружество фантом - "Международна дипломация за мир". Според Емил то искало да популяризира идеите за руския мир и свят, както и да позиционира по-добре собственото си ръководство.

Членската карта на "Международна дипломация за мир" имитира символиката и логото на ООН. На развален английски документът представя притежателя като дипломат и "одобрен агент на Обединените нации". Подобна организация също не съществува нито в българските регистри, нито в структурите на Организацията на обединените нации.   

България - в епицентъра на източното русофилство

Другият лидер и заместник на Суворов в двете фантомни организации е унгарецът Тамаш Йеньо Секереш, международна "звезда" на българското русофилство. На събрание на "Възраждане" през 2018 година лидерът Костадин Костадинов го представя пред партийния актив като член на унгарската националистическа партия "Йобик" и на самата "Възраждане". Започнала като крайнодясна екстремистка и антисемитска организация, "Йобик" в момента е направила завой към по-умерен политически консерватизъм. Разполага с 10 места в парламента в Будапеща и един евродепутат. Секереш е и бивш кандидат за европарламента на "Възраждане".

"Всички много бързо харесаха Тамаш заради активността и предприемчивостта му", спомня си Емил. За пръв път името на унгареца се споменава от българските медии през 2016 по повод "награждаването" с фиктивни военни чинове на ловците на бежанци Динко Вълев, Петър Низамов и на граничаря Вълкан Хамбарлиев, който през 2015 уби афганистанец след рикоширал куршум.

Кой контролира проруските организации?

Въпросът дали българските служби притежават поне частичен контрол върху проруските организации в страната остава неизяснен. Такъв контрол би трябвало да бъде грижа на ДАНС, но ДАНС е пробита, коментира пред ДВ бившият служител от сектора на сигурността. В службите в момента има цели отдели, които не са лоялни към България, убеден е и Емил.

Източникът на ДВ коментира още, че неправителствените организации, свързани с бивши служители в силовите ведомства и структури с военно-силова насоченост, са пълни с безкритични поддръжници на Путин. Твърди още, че част от участниците в проруските демонстрации през последните месеци са получавали пари, които са минавали през популярен криминален герой от Северна България.

Българските и руските служби, включително и в момента, поддържат работещи линии на комуникация, обяснява експертът по национална сигурност. Пресен пример за това е освобождаването на моряците от кораба "Царевна", който беше блокиран в Мариупол. Още докато българите бяха на борда му, премиерът Кирил Петков обяви в края на април, че тече специална операция за освобождаването им, в която София комуникира и с Украйна, и с Русия.

И докато прокуратурата се занимава с атрактивни за публиката теми като руските шпиони и русофилството, засега няма индикация българските институции да проявяват интерес към евентуално участие на приближени до властта в едри стопански афери с руско участие и корупционен потенциал.

*Самоличността е променена.

**Редакцията разполага с имената на интервюираните

https://www.dw.com/bg/