• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

15 May 2021, 17:44:00

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12790 Posts

Шишман
4985 Posts

Panzerfaust
804 Posts

Лина
714 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21219
  • Total Topics: 1334
  • Online Today: 113
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 40
Total: 40

Българщина и вяра

Started by Шишман, 18 September 2019, 20:50:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

С ПОПА НАПРЕДЕ
Иначе не става , не е ставало и няма да става и за напреде.
Шишман

С ТАКИВА ЗНАМЕНА , НЯМА КАК ДА НИ ИЗМАМЯТ ОТНОВО
Първото ни "възраждане", ако не знаете свършва с катастрофа в областта на българщината - измамиха ни да оставим нашето и да приемем чуждото-западното.  Тоя път обаче няма да им мине номера. Където има вяра, няма как да им мине измамата.
На знамето пише "за вяра и...." за съжаление другото не мога да го видя.
Едно православно хайдутство, каквото се заражда е непобедимо.


photo sharing

Шишман

  В България/град Хасково/ се издига статуя на Св.Богородица с Младенеца.С внушителните си 32 м през 2005г. тя е вписана в книгата "Рекордите на Гинес" като най-високата в света.         Шишман

  ПОНЕЖЕ НЯКОИ ГОВОРЯТ КОЛКО БИЛИ ВЯРВАЩИ ГЪРЦИТЕ, И КОЛКО НЕВЯРВАЩИ БЪЛГАРИТЕ
"И какъв пример за благочестие може да бъде една Гърция, която неотдавна първа в православния свят узакони еднополовите бракове, която все още е осеяна със скелетите на езически храмове и в чиято столица планират да издигнат скоро и храм на сатаната?!"       

Шишман

ЗАВЕРА ИДВА ОТ ЗА ВЯРАТА

НА 13 април 1835 г. В ТЪРНОВО СА ОБЕСЕНИ ВОДАЧИТЕ НА "ВЕЛЧОВАТА ЗАВЕРА".
"Велчовата завера" е опит за въстание на българите в Търновско и Силистра през 1835 година.
Заговорът е разкрит на властите от еленския чорбаджия Йордан Кисьов. Повечето от участниците са обкръжени от турците в Плаковския манастир. В последвалото сражение участват и хайдути от дружините на Иван Аврамски и Куман войвода, монаси от манастира и селяни от околността. Малък брой въстаници се измъкват от обкръжението и, водени от Иван Аврамски, са разбити до село Средни колиби, Еленско.
За изтръгване на признания за други участници в заговора турците подложили на жестоки изтезания арестуваните бунтовници. Те се изправят достойно пред съда и бесилката и не издават никого, като по този начин спасяват мнозина заговорници от смърт.
От заловените ръководители на въстаническото съзаклятие на особено жестоки наказания бил подложен отец Сергий. ,,Той- пише Г. С. Раковски- претърпе най-големи мъки турски. Извадиха му зъби с клещи един по един. Забиваха му борина под нохти и го гориха жив. Вадиха му очи и други неизказни мъки му наложиха неверни поганци. Той е достоин да се числи в ряд на светия великомъченици, понеже издъхна под такива мъки за вяра и за отечество".
Майката на Филип Симидов му разказвала, че и Велчо Атанасов Джамджията бил подложен на такива ужасни мъчения: ,,Късали и скубели ноктите му, стискали и усуквали месата му с нагорещени клещи, окачвали му конска торба на главата с негасена вар и я тупали отдолу и пр. И като не изказал нищичко, най-после му потрошили свирките на краката, смазали главата му в дървета и почти мъртъв го изнесли от затвора рано сутринта с каруца и го обесили на Демир-дирек (на железния стълб) на Баждарлъка, пред дюкяна му..,,
Преданието разказва, че преди да го обесят, Велчо заръчва  на свещеника, който го изповядва: ,,Отче, каквото имах, дадох го на своя народ. Дадох живота си. Идете и продайте най-скъпото в дюкяните ми на Баждарлъка, идете и купете едно бакраче масло и запалете всички кандила в църквата ,,Св. Константин" да греят и да светят тия кандила, както грееше моята душа за свободата на България".
Повечето ръководители на заговора, включително Велчо Атанасов, Димитър Софиянлията, Йордан Брадата и Кольо Гайтанджията, са обесени в Търново.
"Вeлчовата завера", макар и потушена с големи жестокости, подкопава устоите на османската тирания и показва непримиримия дух и воля за свобода на българите.
ПОКЛОН!
(От интернет.)Шишман

Народната представа за Райна княгиня е такава и е правилната и добрата.
 На знамето и на дали от горе е имало такъв кръст.  По принцип тоя кръст навлиза по-късно в нашата култура и се смята за фанатичен. Така излиза че Райна княгиня все едно е била фанатично вярваща !Народа вижда в случаят нещата, такива каквито е трябвало да бъдат, а не каквито са били наистина.
Така народа ни е нагласил и един отявлен антихрист, правейки му паметник с формата на осмоконечен фанатичен православен кръст.     


Шишман

   Знамето на четата на Таньо Воевода, ако не ме лъже паметта.
Кръста и вярата е  нещото от което ще имаме нужда в предстоящите мътни тежки времена, иначе нямаме никаква вероятност за оцеляване.       

Шишман


Шишман

От малки в правата и истинска вяра и българщината.Така се запазва народ, а не с поклонение на чужди култури и идеологии ! Предполагам на почитателите на запада такива снимки не им харесват , ама никак.Hatshepsut

Представям ви картината "ПОСЛАНИЦИ НА ВЯРАТА И СВЕТЛИНАТА" рисувана за най-голямата изложба на тема "Българската писменост и култура", организирана от на Исторически парк с. Неофит Рилски, Варна

Сюжета на картината е изображение на началото на българската просвета. От стъпването на Климент, Наум и Ангеларий на българска земя.
Измъчвани и прогонени от Великоморавия те преминават река Дунав на импровизиран сал.
Водени от копнеж по България и с Божията сила носят тъй жадуваната вяра, надежда и светлина на българския народ.

Йовка Мечкарова


Шишман

Така всъщност се поставя началото на българщината. Ето защо българщината без вяра не може да съществува. Независимо кой век сме и колко са модерни времената.

Шишман

  БЪЛГАРЩИНА БЕЗ ВЯРА НЕ СТРУВА
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !
Но Христос възкръсна, а дяволът, който си беше открит човекоубиец, ,,и е лъжец и баща на лъжата" (Иоан 8:44), остана посрамен и безсилен.
 Животът победи, а смъртта и злото бяха потъпкани и умъртвени.
 Христос възкръсна – и в пълна яркост засия Неговото Божествено Царско величие.
Христос Воскресе!         Шишман

02 May 2021, 09:12:21 #162 Last Edit: 02 May 2021, 09:19:36 by Шишман
   БЪЛГАРЩИНА И ВЯРА
Българите си искаме и почитаме православната вяра. Ако някои от т.н. националисти, спасители на народа и мераклии за водачи: не са го разбрали или си представят нещата по някакъв си техен личен начин - много грешат. После да не обвиняват народа че не е добър, бил глупав и т.н. !     Шишман


Шишман

05 May 2021, 09:34:30 #164 Last Edit: 05 May 2021, 09:37:29 by Шишман


ПОПА И ТОЙ ВЪСТАННИК
 Така е било на чело на бунтовете и въстанията са били винаги свещениците, а не други.
От там и израза " вържи попа да е мирно селото".