• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Nordwave

Безопасенъ ли е Viber?

Започната отъ Nordwave, 20 Авг 2018, 07:26:38

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

NordwaveTopic starterОтговор на този въпрос даде Майкъл Шмилов, който работи с основателите на Viber, още от самото начало на компанията през 2010 г., а от началото на миналата година е главен оперативен директор на едно от водещите в света приложения за комуникация Viber. Той говори за бъдещото развитие на компанията на конференцията DigitalK в София.

По време на участието си с темата ,,Connect freely in 2020" Майкъл Шмилов споделя, че потребителите очакват да си взаимодействат с услуги по начина, по който те взаимодействат със своите приятели. За да върви редом с нуждите на своите потребители, компанията работи в посока на предоставяне на все по-качествени и високотехнологични функционалности.

Освен бързината на услугите, които Viber предлага на своите потребители, от компанията залагат и на сигурността на личното общуване и предоставят възможността за ,,Скрити чатове" и цялостно криптиране на комуникацията във Viber на всяко устройство или платформа.

В България се очаква да стартира функцията цялостно криптиране ,,от край до край" на общуването във Viber следващата седмица. Потребителите автоматично ще бъдат защитени с новата функция, след като обновят Viber версията на смартфоните си до най-новата – v6.0 или по-висока.

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=85076
Публикациитѣ на Nordwave, публикувани тукъ посмъртно презъ 2018г. сѫ прехвърлени въ неговия профилъ съ решение на администрацията на Форума отъ 9 Априлъ 2023г.

Валсо

На предишния ми телефон (Редми 9) бях инсталирал вайбър и това г*вно ми напълни телефона със спам за безплатни онлайн игри. Преди вайбър, 6 месеца не бях инсталирал нищо и нямаше спам. Като инсталирах вайбър, се почна със спам известията. Направих му фактори ресет и го продадох. Взех си Nokia G21 със стандартен андроид (смяната беше по китайски причини, нямащи нищо общо с вайбър) и сега пак имам вайбър, но е стара версия, на която ѝ е забранено да се ъпдейтва и спам няма. А и батерията не точи толкова много, колкото най-новите версии на спамера.
Така че не бих казал, че е безопасен. Даже много се съмнявам, че има каквото и да е криптиране и това са само празни думи за заблуда на потребителя.

Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

Tags:
Powered by EzPortal