• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

Как да създадем ангажиращ дизайн за уебсайта си?

Започната отъ hideboom, 07 Окт 2021, 14:21:52

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

hideboomTopic starter

Поддържайте оформлението просто

Модерният дигитален дизайн издига на почит простотата, отдалечавайки се от излишните подробности. От гледна точка на потребителя, това прави уебсайтовете по-лесни за навигация, което пък от своя страна води до по-приятно изживяване.

Колкото по-простичко е оформлението на вашия уебсайт, толкова по-добре. Това не означава, че трябва да е скучно, но определено трябва да се съсредоточи върху най-важното. Изчистените, функционални оформления улесняват зареждането, навигацията и използването на сайта ви на различни платформи и устройства.

Направете навигацията лесна

Ако искате посетителите да прекарват много време на вашия сайт, трябва да ги улесните да се придвижват. Може да е изкушаващо да направите нещо креативно с дизайна, но простотата и интуитивната информационна архитектура са по-важни.

Направете менютата си стандартни на външен вид, това помага на читателите ви да се чувстват комфортно, докато се движат из целия сайт.

Използвайте ясни призиви за действие

Какво бихте искали да правят посетителите на сайта? Да купуват продукти? Да се регистрират за имейл бюлетин? Да дарят за дадена кауза?

Помислете за призивите си към действие. Проектирайте ги по начин, който да ги откроява в очите на посетителите, които преглеждат вашия уебсайт. Ако използвате бутони в дизайна си, уверете се, че текстът е кратък и директен.

Така например Световният фонд за дивата природа използва ярки бутони заедно с навигационната си лента, призовавайки посетителите да даряват и осиновяват, заедно със силни призиви за действие в цялото им съдържание.

По-малко съдържание е повече

Използвайте това, което знаете за посетителите си, за да насочите вниманието им към вашите продукти. Показвайте само текстовите и визуалните елементи, върху които искате те да действат.

Не се страхувайте от празното пространство

Бялото пространство е просто празно място на страница. Всъщност не трябва да е бяло – просто трябва да съдържа текст или изображения. Ако се направи добре, това може да подобри четливостта и да премахне бъркотията в дизайна на вашия уебсайт.
още по темата топновини

Tags:

Similar topics (1)

1581

Отговори: 9
Прегледи: 1307

Powered by EzPortal