• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 July 2021, 18:14:02

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13384 Posts

Шишман
5597 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22717
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 130
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 105
Total: 107

Грозни страни на национализма

Started by Шишман, 26 May 2020, 17:06:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Друга грозна черта ба някои националисти е чуждо-поклонничеството. Според тях ако някой не се покланя например на немското , и е за Русия е предател и обратното, ако не е за Русия, а е за Германия е предател. Още по смешно е когато става дума за САЩ. Истината е че всички покланящи се на чуждото са предатели.  Между другото тия дето се кланят на Германия искат едва ли не да станем немци.

Шишман

ТЪПОТО ПОЛИТИКАНСТВАНЕ И МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ.
_________________________

Бранимир Пантов
Предложението на ВМРО-младежи за превръщането на "Баня Баши" в музей е уникална глупост и аз не знам как е възможно подобно нещо изобщо да се предлага?  Джамиите в България не са турски, нито на Турция, а са български, на българската държава и на българите мохамедани. Колкото и малко да са изповядващите исляма в София, те все пак имат право на един молитвен храм. Във ВМРО имам много приятели и не мога да си обясня подобно нещо. По този начин ние няма да повлияем на решението на Ердоган за "Св.София". Имаме български църкви в Истанбул и Одрин, за тях трябва да мислим, а не да решаваме световните проблеми със "Света София".

Виктор Димчев
И ако за контра те обърнат Свети Стефан в Истанбул в джамия?

Бранимир Пантов
Не само това - ние ли ще решаваме световните проблеми със "Св. София"? Ние трябва да се грижим за нашите си интереси в Турция, а те са "Св.Стефан" в Истанбул, българската общност там, нашите църкви в Одрин: https://bntnews.bg/bg/a/osvetikha-obnoveniyat-kupol-na-blgarskata-tsrkva-sv-georgi-v-odrin

FELDMARSCHALL

Quote from: Шишман on 26 July 2020, 18:15:14Между другото тия дето се кланят на Германия искат едва ли не да станем немци.
Няма такова нещо. Пак си измисляш... :laugh:
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 28 July 2020, 22:51:49Няма такова нещо. Пак си измисляш... :laugh:
Баш си е така, колко пъти съм го чувал не ми се говори.

Шишман

22 December 2020, 17:21:50 #139 Last Edit: 22 December 2020, 17:40:49 by Шишман
ПИШМАН ПАТРИОТИ3МА
  Ново явление напоследък , но глупаво и отрицателно. Явлението се състои предимно  от глупави лъжи разпространявани, главно от: анархо-комунисти маскирали се като патриоти и глупаци публикуващи на килограм без да мислят. На тия думата родолюбец, никак не им допада и харесват чуждицата патриот, предполагам понеже не е българска дума.
Ето някои от по-набиващите се на очи безсмислени техни лъжи:
- Като претърсили дрехите на Че Гевара и му намерили снимка на Левски, която той носел винаги със себе си.
- Стиховете на Ботев били написани някъде в Сорбоната.
Много са смешни и глупостите им че Кубрат Пулев или Х. Стоичков, - са велики, като Левски и били направили, много за България, все едно са вдигнали априлско въстание !
Още по-тъпи са глупостите им как трябвало да се гордеем или се гордеели с тоя или оня.  Като добре се знае че българите винаги са смятали гордостта и гордеенето за нещо, много лошо. Та така с тия тъпотии , макар и представяни ни , като нещо добро - далеко няма да стигнем.
А какви хайдути и юнаци сме имали някога.

Шишман

ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ
 много се радват че използват езика ни в разни американски, много тъпи  филми - като език на азиатски туземци, злодеи и тъпанари Мислят че така: много се прославяме и ставаме много-велики .

Шишман

18 January 2021, 19:44:46 #141 Last Edit: 19 January 2021, 00:47:31 by FELDMARSCHALL
Това нещо колко пъти ще го повтаряш ? Разбрахме ти тезата, но не може да обръщаш всяка тема на спор Запада срещу Русия. Ако продължиш в същия дух, ще ти наложа бан за безогледен спам и умишлено разводняване на темите. Форумът не ти е общ казан където да въртиш и бъркаш едно и също всеки ден.

Модерирано от: FELDMARSCHALL

Шишман

 КАК ВИЖДАТ НЕЩАТА, НЯКОИ СТРАННИ НАЦИОНАЛИСТИ !
 - цар Борис създателят на българщината, който въвежда : един език, писменост, култура, обичаи и вяра - за тях е предател и не знам си какво. Предполагам защото е създал българщината.
- славните хайдути и четници са им отживелица и едва ли не са глупави и не си струва да се почитат.
- Православната вяра, която ни е запазила от потурчване и ислямизация цели 500г. им е вредна и я мразят. Предполагам съжаляват че не сме станали всички ислямисти - помаци.
- Така и Левски им е остарял и с тази негова вяра, си е направо за отричане, ама не го правят за да не ги освиркат .
- Българщината им е по някакви неизвестни причини русофилия и поклонение на Путин.
- на 20-и април за тях не е е отбелязване на априлското въстание, а рожденият ден на Хитлер.
- На 3-ти март не е празник по случай освобождението ни, а отбелязват някакъв брест-литовски договор с който Русия е капитулирала.
- За тях всеки трябва да се занимава цял ден само с едно - да мрази Русия.
- Лудият Атила е българин - това е едно от великите им твърдения.
- Смятат разни ненормални обичай въведени от комунистите за велики български традиции.
- започналото у нас възраждане, за тях е излишно, трябвало ни някаква западна диктатура.
- всичко западно е хубаво и велико и всичко източно и наше - глупаво и за сменяне.

-Според тях имаме немска кръв, но говорим славянски език по не се знае точно каква причина. Кой както си измисли. Според едни са  ни откраднали езика, понеже нямали език, според други - друга някаква глупост.
- един доста луд даже твърди че бабите у нас били нацистки, и едва ли не искали да си шият нацистки униформи.
- искат да се връщаме към някаква древна наша религивя, ама не се знае каква е - тангризъм ли е , зороастризъм ли е. Най-добре направо към карлуковизма да се върнем да не губим време.
- пак според тях : България през последните 30г. се управлява от руснаци, а не от американци, а САЩ базите у нас не се знае на кого са.
С една дума от луд по-луд, но ще ни спасяват. После се сърдят че народа не ги иска и не ги следва. МИ то оставаше да тръгнем след тях ! То няма глупост която да не са прегърнали и простотия на която да не се изрекли.
Карайте я така и за напреде и не се притеснявайте.

Шишман

За съжаление голяма част от нашите националисти не се борят: България да се българизира и запази българщината. Борят се България да се дебългаризира, колкото се може повече и да заприлича на западно европейските страни. Естествено народа ни не го приема това и за това и национализма е на ниво нула и половина.
При родолюбието нещата са доста по-различни. Родолюбците искат да си запазим българщината, развиват я и т.н. и нещата вървят за щастие, много добре.

Шишман

Една от грозните страни на националистите ни е да хвалят чужди неща и народи. Ето един такъв чудесен пример:
____________________________

Sturmmann Батбаянов:

Вечна слава на германския солдат, най-великия солдат за всички времена. Вечна слава и на доброволците от Waffen-SS дивизиите!
______________________________
Не трябваше ли да е вечна слава на българските войници ? Не е ли именно българският войник най-великият за всички времена ? Даже тоя юнак не ползва думата войник, а ея е заменил със "солдат".

Panzergrenadier

Quote from: Шишман on 23 July 2021, 17:54:53Една от грозните страни на националистите ни е да хвалят чужди неща и народи. Ето един такъв чудесен пример:
____________________________

Sturmmann Батбаянов:

Вечна слава на германския солдат, най-великия солдат за всички времена. Вечна слава и на доброволците от Waffen-SS дивизиите!
______________________________
Не трябваше ли да е вечна слава на българските войници ? Не е ли именно българският войник най-великият за всички времена ? Даже тоя юнак не ползва думата войник, а ея е заменил със "солдат".Не разбираш това. Германската политика и германският войник през 30-те и 40-те години са били единствената надежда за отхвърляне на Ньойския договор и обединението на Българите в една държава.

Шишман

23 July 2021, 21:26:00 #146 Last Edit: 23 July 2021, 21:27:36 by Шишман
Quote from: Panzergrenadier on 23 July 2021, 19:01:23Не разбираш това. Германската политика и германският войник през 30-те и 40-те години са били единствената надежда за отхвърляне на Ньойския договор и обединението на Българите в една държава.

После се чудите защо народа не ви иска ! Ми то си има причина.
За т.н. националисти немците са номер едно, за нас родолюбците: ние българите сме най-най. Ето защо българщината се развива, а национализмо-нацизма дето е примесен и със сатанизъм го няма никакъв.

Panzergrenadier

Ти не искаш да разбереш, че осъществяването на националния идеал е свързан с покровителство на велика сила. Общата ни съдба с Германия през ПСВ прави възможна една ревизия и за двете страни двадесет години по-късно.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 23 July 2021, 21:37:46Ти не искаш да разбереш, че осъществяването на националния идеал
И осъществи ли се ? Щото не се осъществи ! По тая логика сега ще решите да се покланяте на Америка. Не виждам никакви причина да се покланяме на когото и да е. Имаме си българщина, какво не и харесвате а ?
Явно целият български народ не иска да ви разбере нещата , а не само аз !

Panzergrenadier

Ти не искаш да разбереш, че национализмът е Дело на живота. Външната страна е важна - демонстрации с народни и опълченски носии, фолклорни и битови празници. Това е манифестиране на българщината и то е важно, но национализмът е борба за реализиране на националния идеал, за обединението на българското землище и това е за цял живот. На много поколения.