• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 July 2021, 07:49:40

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13368 Posts

Шишман
5571 Posts

Panzerfaust
887 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22667
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 208
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 14
Total: 14

Дискусия за 8-ми март

Started by Hatshepsut, 08 March 2020, 06:51:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Трябва ли да се празнува 8-ми март?

Трябва да се празнува - това е израз на почит към жените
2 (40%)
Трябва да се празнува, защото представлява борбата на жените за права
0 (0%)
Който желае - да си го празнува
0 (0%)
Да си го празнуват жените, не трябва да се натрапва на цялото общество
0 (0%)
Не, не трябва - това е вреден комунистически празник
3 (60%)
Нямам мнение по въпроса
0 (0%)

Total Members Voted: 5

Topic keywords [SEO] женипразник

Hatshepsut

08 March 2020, 06:51:27 Last Edit: 16 October 2020, 15:12:29 by Hatshepsut
Понеже не искам да се цапа другата тема с поздравленията за 8 март, реших да създам отделна тема с анкета, където да дискутираме същността и целесъобразността на този празник.

Моето мнение по въпроса е, че празник на жената или Ден на жената трябва да има.

Най-добрият вариант е датата за честването на този ден да е през пролетта. Датата трябва да е приемлива за всички жени, независимо от религиозната им принадлежност и семейното им положение. Датата 25 март (Благовещение) за мен не е подходяща, първо защото тя се отнася само за жените-християнки и второ, защото това е празник само на майките, а не на всички жени.

Датата 8 март е подходяща, защото не е свързана с някакъв религиозен празник, освен това тази дата се е утвърдила вече у нас като традиция и не виждам нищо лошо в нея.

Разбира се, този празник трябва да се изчисти от формализма и наслоенията от времето на соца. Денят на жената не трябва да се политизира, всички опити в това отношение инспирирани от комунисти, антифа- и анархо-тъпанари, крайни феминистки и джендър-активисти са крайно нежелателни  :dont:

Моите скромни наблюдения показват, че огромната част от жените приемат техния празник да е на 8 март. Само някои вярващи християнки отхвърлят тази дата, приемайки обаче 25 март (Благовещение). Вероятно има и жени, които не искат изобщо да има специална дата, на която да празнуват, но предполагам, че те са много малко.

Шишман

Како има да се обсъжда: нео-либерална простотия. Ден  в който жените се напиват и тъпеят. Отвратителен празник. Еврейско-американска ненормална тъпотия.

Panzerfaust

Моето мнение е, че не трябва да се празнува. 8-ми март е дошъл от всичко, което е вредно и което трябва да бъде изкоренено.
Жените в България приемат този празник поради неинормираност и като цяло пасивност към историята, символите и причините. Това е характерно като цяло за българското общество, не само за жените и не говори добре за него. Самата масова битовизация на празника (празник на колежката на работа, празник на майката на училище, ден за банкет и напиване вечерта) е характерна на най-комунистическите страни - бившия СССР, Югославия и за съжаление България. В Полша и Чехия отношението е съвсем друго, но хората там имат памет. На Запад пък 8-ми март се празнува от феминистки, комунисти, анархисти и всякаква всевъзможна паплач.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 08 March 2020, 15:02:05Самата масова битовизация на празника (празник на колежката на работа, празник на майката на училище, ден за банкет и напиване вечерта) е характерна на най-комунистическите страни - бившия СССР, Югославия и за съжаление България. В Полша и Чехия отношението е съвсем друго, но хората там имат памет. На Запад пък 8-ми март се празнува от феминистки, комунисти, анархисти и всякаква всевъзможна паплач.
На запад 8-ми март се празнува повече отколкото у нас, за 1-и май същата работа. Това бяха едни от нещата, които ме учудиха първи. А жените тука си се напиват масово и без да е 8-ми март.

Лина

Банкетчето беше хубаво и за протокола не сме се напили. Най – после успях да дресирам домашните да ни ми купуват тъпи подаръци, а да ми дават пари, които да си скатая и съм много доволна. Ще ги инвестирам в процедури за лице и хубав маникюр, но като минат гриповете.
И пак ще обясня, че 90% от празнуващите не са чували за Роза и Мара, то и аз научих за тях от форумите и ми е все тая, че празника на жената е свързан с тях.
С няколко думи искам да ви кажа, че ще изкорените 8 Март на ,,куково лято".
 :giggle:

Шишман

Quote from: Лина on 10 March 2020, 11:16:11С няколко думи искам да ви кажа, че ще изкорените 8 Март на ,,куково лято".
 :giggle:
Сред българите става все по малко популярен. От година на година празника губи силата си. Помня го преди, виждам го и сега - доста-доста по-слаба работа.

Шишман

Празнуващите тоя празник
______________________________________