• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 July 2021, 14:49:56

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13357 Posts

Шишман
5561 Posts

Panzerfaust
887 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22641
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 178
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 16
Total: 17

Тема посветена на БОРБАТА

Started by Шишман, 07 November 2019, 10:54:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] спорт

Шишман

07 November 2019, 10:54:20 Last Edit: 16 October 2020, 20:00:26 by Hatshepsut
За щастие нашият обичаен спорт не е карате, кум-мунг - фу или друга някоя глупост, а борбата. За това и започвам тази тема посветена на спорта борба.
Много от нашите народни юнаци-герои са се занимавали с борба. Левски се е борел, Хаджи Димитър също, а Стефан Караджа е бил легенда за времето си. Така че би трябвало да уважаваме този спорт и то много.
Лично мое мнение е след сериозни проучвания че най-полезният за трениране спорт е именно борбата, не плуването, не гребането и т.н. Ако един човек започне от дете да се занимава с борба : изгражда една доста добра и здрава физика за цял живот. Моят съвет към всички е да не се лъжете да водите децата си на тъпи спортове, а да ги заведете в залата по борба да станат хем мъже, хем силни , здрави, издръжливи и гъвкави за цял живот.
image uploading site

Шишман

На снимката първите тренировки по борба на Митьо халата, когато е само на два месеца. Сега на 2 и половина е невероятно силен, бърз, подвижен и изпонаби всички деца до 5г. в градинката пред нас, на морето в Испания, в детският център и кой където хвана.
Вратът му е неестествено силен и целият е мускули.


Шишман

Дан Колов - българският борец номер 1 а всички времена
Много добър плакат. Дан Колов, не само че е бил силен, но е бил и голям родолюбец и предприемчив и умен човек. "Силен съм, защото съм българин." е много силна фраза, защото обхваща в едно изречение всичко. И род и родина, и родолюбие и най вече лично виждане за нещата  света, която никой не може да му отнеме. Събрал е в едно изречение силата, умът, твърдостта и упоритостта на българите от хилядолетия.
picupload

Шишман

Комбат рестлинг- доста добра техника за ръкопашен бой. Базирана на свободна борба и техники за заключване, извиване на крайници и душене. Тъпото е че това трябваше да бъде измислено и да е разпространено  България, а не в Япония. Обаче то никога не е късно.

Panzerfaust

Да, този комбат рестлинг изглежда интересен.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 07 December 2019, 14:03:41Да, този комбат рестлинг изглежда интересен.
Яно имаш някаква представа от тези неща.
На практика това би трябвало да е най-добрата ръкопашна  бойна техника.
Жалко че не е наша, а трябваше да е измислена у нас.

Шишман

Една интересна случка. Бачкам си в един малко, даже доста гаден бар и ......и един започна да се разправя с компаньонките, а те са доста гадни и устати и стана разправия. Отидох да го изхвърлям тоя и при такива случаи ползвам някои техники от борба. Та тези техники действат безотказно и набелязаните ги изхвърлям без никаква трудност. Обаче нещо с този не стана, напъвам и не успявам, накрая се напънах повече и го изхвърлих, ама се ядосах много, и му набих и един ъпъркът в корема. Ядосах се защото не успях да го изхвърля с обикновената лекота и ако започна да се напрягам така, то къде ще му излезе краят ? После дойде един негов приятел дето е приятел на бара и т.н. и т.н.  и се сдобрихме, заговорихме се и тоя като разбра че съм българин ми разказа че преди време някакъв друг българин го обучавал да се бори и даже ходил на състезание. Тогава разбрах, защо ми е било трудно да го изхвърля. Копеленцето беше тренирало борба, което тук е много-много рядко срещано нещо. Та изводът е че : борбата е голяма работа, записвайте децата си да тренират борба и няма да съжалявате и те също.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 07 December 2019, 17:55:02Яно имаш някаква представа от тези неща.
На практика това би трябвало да е най-добрата ръкопашна  бойна техника.
Жалко че не е наша, а трябваше да е измислена у нас.
Представа имам действително, като цяло от бойните спортове, но съм лаик. Две години съм тренирал карате киокушинкай, като дете за съвсем малко и бокс. Имам приятел-граплър, който ми е показвал разни техники и ключове. Отдавна вече нямам време за тези неща, просто приоритетите са други.
Иначе съм признал свободната борба като много ефективна при сблъсък с други бойни изкуства, а и в уличния бой. И наистина, добре се съчетава с техники от граплинга, тия японци добре са го измислили.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 08 December 2019, 14:40:45тия японци добре са го измислили.
Така е - добре са го измислили. То предполагам са го взели от т.н. кеч рестлинг.

Шишман

Японецът Kazushi Sakuraba:   представител на борбата catch wrestling смазва от бой братята от прочутата фамилия  Gracie . Което е голямо постижение понеже въпросните братя са мятани едва ли не за най-великите бойци на света. Те са представители на т.н. бразилско джу-джицо - една доста прехвалена техника за ръкопашен бой.

Шишман

Много добри техники  на ФЕДОР ЕМЕЛЬЯНЕНКО!


Шишман

Добро.
Само да не ме обвините че съм русофил, понеже клипчетата са руски. Не е моя вината че американците , нямат такива , а тези които имат са глупави в по-голямата си част.

Шишман

Хубави и лесни за научаване и изпълнение хватки

Шишман


Шишман

В почти истински бой : борба срещу прехваленото  бразилско джу-джицо