• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Нагли изказвания на депесари

Започната отъ Hatshepsut, 25 Окт 2018, 06:16:11

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

Ахмед Доган, 12. юни 1990г. :
"За своето съществуване, за своята сила и за постигнатите успехи, ДПС е задължено на обстоятелството, че съществува Турция. От страх пред силата на Турция българите не посмяха да ни попречат да участваме в изборите. Страхуват се от нас, тъй като зад гърба ни е Турция!"

Адем Кенан (лидер на Турската демократическа партия), 21 октомври 1993:
Обявява пред журналисти във Варна, че в България вече е поставено началото на административна автономия, тъй като на много места в райони на страната кметове и общински съветници са български турци.

Мехмед Ходжа (известно време председател на окръжна организация на ДПС):
Предлага на конференция да се гласува решение, с което да се обяви, че в България има турско национално малцинство.

Турският президент Сюлейман Демирел при посещение в България на 4 и 5 юли 1995 година:
В реч пред българския парламент нарича българските турци свои сънародници и обявява, че турското малцинство в България е мост на приятелството между двете страни.
( т.е. все едно официално признава от името на България съществуването на турско малцинство! )

Ахмед Доган, в. "Стандарт", 8. ноември 1995 г. :
"Ако етническият проблем в Босна се разрешава по военен път - с кръв и оръжие, аз искам в България да се разреши по парламентарен път!"
( т.е. административна автономия, икономическо и демографско завладяване от страна на турците! )

Ахмед Доган:
"Пътят към Европа минава през Босфора!"

Ахмед Доган на пресконференция в изборната нощ за Евродепутати:
"Не ДПС не е готово да управлява, а българския народ не е готов!"
( т.е. според него ние все още не сме готови да бъдем управлявани от ДПС, но ДПС има за цел това да стане някога! )

В района на Якоруда, на митинги, лидери на ДПС правят следните изявления:
Мелиел Удев, 18, 19 и 20 април 1991 година:
"Всички мюсюлмани трябва да се обединят, защото от 1912 г. досега християните са ги преследвали и мачкали. Но това повече няма да бъде. Мюсюлманите сега са сила и целият свят е с тях..."

Годишна отчетна конференция на ДПС в Якоруда.
Алия Али Юсуф от с. Юруково заявява:
"И на най-добрия християнин, най-добрия, му нямам доверие, и най-близкия, и най-милия - чужд е, разберете го, чужд е, няма да стане кръв, няма да стане брат..."

Ибрахим Кадри, зам.-председател на окръжното ръководство на ДПС и член на УС:
"Да не се заблуждаваме с думите демокрация, права, конституция и т. н....въобще не можем да направим деление комунисти и седесари. Това е един и същи народ. По националния въпрос имат една и съща политика. В цялата страна се работи срещу мюсюлманското население... Щом като ние доброволно, по желание сега си възвръщаме имената, това ще рече, че автоматично се задължаваме да научим турския език, става задължително и да посещаваме джамии. Ако нямаме масово участие в движението, ние няма да доведем борбата докрай, няма да се наложим в историята такива, каквито искаме."

Изказвания на жители от Якоруда:
"Твоят син Атанас ще бъде заклан", "Ще заколим и тебе и твоя син, дето учи децата, че са българи", "Ще ви запаля бараката", "Като дойде тука Турция, ще ви колиме като в Батак"

Hatshepsut

Христо Бисеров:

В управлението на страната нямат място партии, които се опитват да ни скарат с Турция"ГЕРБ да премахне по най-бързия начин "Атака" от властта." Това каза в доспатското село Барутин зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров, предаде Агенция "Фокус".

Бисеров присъства на възпоменателен митинг за жертвите на Възродителния процес.

Той заяви, че ако ГЕРБ не махне "Атака" от властта, в България ще започнат негативни процеси.

В управлението на страната нямат място партии, които се опитват да ни скарат с Турция, партии, които окупират БНТ заради това, че излъчват новини на турски. Според Бисеров те нападат и храмовете и е останало малко време в България да се случи нещо, което е недопустимо за европейска държава.

""Атака" трябва да излезе от властта, защото цената ще плати целият народ", заяви Христо Бисеров.

Подобрен призив отправи и депутатът от ДПС Ариф Агуш, който обясни пред събралото се множество, че дейността на "Атака" е против мюсюлманите. Той даде пример с проблемите в тютюна, липсата на адекватна политика за малките общини, липсата на перспектива за населените места и емиграцията. "Националистичната подкрепа на "Атака" ще я платим всички ние, но ние от ДПС ще се противопоставим

https://dnes.dir.bg/politika/dps-ataka-vazroditelen-protzes-8239696

HatshepsutАхмед Доган:

"На онези, които биха искали да ни пречат, ще напомним, че имаме опит и в нелегалната борба".

"Ние няма да допуснем нито президентство, нито правителство и парламент да се намесват в нашите работи в Родопите. Ако някои се опита да ни пречи, войната в Босна ще ни се види детска игра, а на Европа ще й се наложи да пренаписва съвременната си история".

"Родопите за нас са стратегически район и ДПС ще нахлуе мощно там".

"Една от моите мисии е да изуча българомохамеданите на турски език и да ги причисля към турската нация".

"Все още има партии и партийки с аспирации в модерна форма да повторят възродителния процес. Искам да ги предупредя да не опитват такова нещо. Ако имат д..е, нека да опитат и да видим какво ще стане...Ние ще останем тук, а на когото не му харесва от другите партии, има Австралия, Нова Зеландия, Африка, да отидат там да си търсят реализацията".

Реджеп Молла, член на националното ръководство на ДПС:

"Обясняват ни, че българският език е официален. За нас официалният език е турският. В Родопите се разпространява словото на Христос, но християните нямат място тук и трябва да си отидат".

Hatshepsut

#3
Доган: Турция трябва да отнеме от територията на България!

,,Постоянно тече един процес на прекрояване на границите – съобразно с етническите граници.
Дали в явна форма – тоест радикално, със сила, с войска, с танкове – или в тиха форма, пълзяща, уж умна, уж с използване на демократични трикове...
Това ще продължава!"


Hatshepsut

Карадайъ пред Мустафа Шентоп: Турция е нашата родина, България е нашата земя


"Нaшaтa бoрбa e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт". Тoвa зaяви лидeрът нa ДПC Муcтaфa Кaрaдaйъ нa cрeщaтa cи c прeдceдaтeля нa Вeликoтo нaциoнaлнo cъбрaниe нa Турция Муcтaфa Шeнтoп, цитирaн oт аа.соm.tr.

"Тaзи зeмя /б.р. Бългaрия/ e нaшaтa зeмя. Ниe нe cмe имигрaнти тaм. Турция e нaшaтa рoдинa. Ocтaнaхмe тaм cлeд Ocмaнcкaтa импeрия. Нaшaтa бoрбa e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт. Дa зaщитим нaшия eзик, рeлигия и oбичaи. Иcтинcки", дoпълвa Кaрaдaйъ.

"Oгрaничeниятa, кoитo cъщecтвувaхa нa избoритe oт 4 aприл, бяхa прeмaхнaти. Жeлaя ви уcпeх нa избoритe нa 11 юли. Мoлим ce зa вac", зaявявa oт cвoя cтрaнa Шeнтoп.

"300 хиляди бългaрcки грaждaни в Турция мoгaт дa глacувaт. Минaхa 30 гoдини. Изрacнaлo e пoкoлeниe, кoeтo нe знae зa cтaритe cъбития. Cлeд кaтo лимитът зa 35 урни e вдигнaт, нaшaтa цeл e дa нaдхвърлим 50 хиляди глaca. Ниe зaпaзихмe нaшeтo eдинcтвo в прoдължeниe нa 30 гoдини. Прeз тoвa врeмe прeживяхмe рaзлични cъбития. Eдинcтвeнaтa филocoфия нa нaциoнaлизмa в Бългaрия e врaждeбнocттa към турцитe. Тaзи врaждeбнocт зaпoчвa в учeбницитe. Турcкaтa прoпaгaндa e зaбрaнeнa в Бългaрия, кoятo глacувa ,,зa" нa eзикoвoтo бoгaтcтвo в EC. Имa дoри глoбa", дoпълвa лидeрът нa ДПC прeд Муcтaфa Шeнтoп.

https://fakti.bg/world/585616-karadaia-pred-mustafa-shentop-turcia-e-nashata-rodina-balgaria-e-nashata-zema

Sturmmann

Доган скоро да не смени и Карадайъ, както смени Лютфито.  :judge:

FELDMARSCHALL

Това е някакъв цирк. ДПС е проект на Москва използван (уж) от Турция. На българските турци от ДПС им е много добре сега на хубави службички особено в смесените райони, осигурили финансово родата поколения напред. Ако стане едно отцепване на територии в полза на Турция, те ще бъдат просто едни слуги, да не кажа отритнати и ще изпълняват второстепенна роля, оттам и паричките ще им намалеят до минимум. Затова сегашното положение ги удовлетворява. ДПС се превърна в една от първите партии-фирми (търговски дружества) за финансово облагодетелстване на определена етническа прослойка най-вече в смесените региони на България. И както казах сегашното положение напълно ги удовлетворява и изобщо целта им не е късане на територии от България, а лично облагодетелстване най-вече със спусканите от Брюксел европари по най-различни проекти. :whistle:
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 08 Юни 2021, 01:12:53Това е някакъв цирк. ДПС е проект на Москва използван (уж) от Турция.
Ще си позволя да те поправя : ДПС е проект на нашата комунистическа олигархия, която пък мина към САЩ. Обаче пък самото ДПС като че ли стана независимо от създателите си и накрая е една мешаница без начало и край.

FELDMARSCHALL

ДПС е външен проект. Тукашната ДС беше просто придатък на КГБ. :dance:

Hatshepsut

ДПС обяви отбелязването на арменския геноцид за популизъм


Мустафа Карадайъ

На 24 април се отбеляза Международният ден в памет на жертвите на арменския геноцид в Османската империя. Днес, когато е първото заседание на парламента за седмицата, политическите сили излязоха с декларации по повода.

За отбелязване е изявлението на водача на ДПС Мустафа Карадайъ. Неговата партия, която е тясно свързана с Турция, винаги е следвала официалната позиция на Анкара, която отрича извършването на геноцид.

Карадайъ изобщо не спомена нито веднъж арменския народ, нито засегна по какъвто и да било начин историята на трагедията. Вместо това започна да изрежда обвинения, че говоренето за подобни случаи се използва за политически цели.

Според него политиците трябва "ясно да се разграничаваме от избирателен подход към историческите събития, както и от теми, които могат да прокарват нови разделителни линии и да противопоставят групи, народи и държави". "Днес у нас странства популизмът и нормално се приема всяка форма на омраза, разделение и противопоставяне", обяви Карадайъ. По думите му, не трябва да се допуска политическа употреба на един исторически момент и такива теми трябва да се оставят на историците.

Последва извънредно странно изявление: "Когато искаме да почитаме определени исторически факти, трябва да гледаме настоящето и бъдещето на страната ни, и да си даваме сметка в географски и геополитически аспект." Карадайъ изобщо не обясни в какъв "геополитически аспект" трябва да се разглежда масовото изтребление на човешки същества.

После добави и нещо, което прозвуча като предупреждение: "Употребата на такива теми за политически цели осквернява паметта на жертвите и вреди на националния интерес." Не уточни каква би била щетата за националния интерес и остави слушащите да се досещат дали няма нещо общо с позицията на Анкара по въпроса.

Декларации направиха и всички останали формации. Интересно беше изявлението на Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Той обвърза трагедията на арменците с войната в Украйна, и констатира, че е лицемерно да се говори за една трагедия в миналото, ако парламентът не може да осъди случващото се в настоящето.

https://www.segabg.com/category-bulgaria/dps-obyavi-otbelyazvaneto-na-armenskiya-genocid-za-populizum

FELDMARSCHALL

Тия хамелеони последно ще се определят ли интересите на коя държава защитават ? Щом твърдят, че са българска партия, какво им пука мнението на Турция по въпроса за арменския геноцид ? :judge:

Powered by EzPortal