• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
Ш

По кой път да върви България и БГ-национализма?

Започната отъ Шишман, 09 Май 2021, 18:09:34

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

По кой път да върви България и БГ-национализма?

Да сме ориентирани на Запад - ЕС и НАТО
5 (71.4%)
Да сме ориентирани на Изток - Русия и Китай
1 (14.3%)
Да сме самостоятелни и неутрални
1 (14.3%)
Не мога да отговоря на този въпрос
0 (0%)

Общъ брой гласове: 6

Шишман

Едни са - да вървим с Русия, други за - Америка и ЕС.
Дали е възможен самостоятелен път: без да се покланяме, нито на запада, нито на Русия или други ?
Нещата са сложни от една страна, ако сме със запада: трябва да се обезличим, да приемем извратеният им нео-либерализъм, да пуснем негри и араби в страната ни и да ги издържаме и да им се навеждаме, както е на запад. Ако сме с Русия : ще обеднеем може би още повече: емиграция, демографска криза и т.н.  И така нито напреде, нито на зад.
Аз лично не съм нито за да сме с Русия, за запада да не говорим. Гей-парадите, негрите, арабите и исляма никак не ми допадат.

FELDMARSCHALL

Когато си малка държава е трудно да си наистина независим, както говорят разни като шефа на партия "Възраждане" и други. Това е пускана стръв за шаранчета, която още Волен Сидеров използва преди 15 и повече години. Дори Северна Корея, която на пръв поглед (само) изглежда независима и несъобразяваща се с никого, тя пак има съюзници и когато китайците им скръцнат със зъби да не се репчат прекалено на САЩ или други, дебелия Кимчо свива перките и слуша, иначе ще спре подкрепата за режима. А икономическите отношения между САЩ и Китай знаем какви са и то от десетилетия, макар и политически да се правят уж на големи врагове...търговийката обаче си върви, а Русия която се мисли за съюзник на Китай, всъщност чайниците виждат слабата и икономика и че са много повече на далавера от отношенията си със САЩ. Тези процеси започнаха макар и бавно още след смъртта на Мао, т.е. преди повече от 40 години. В разпадът на СССР също беше замесен Китай, колкото и странно това да звучи на някои наивници. Но да се върнем на България - както казах, ние сме на много стратегическо място между Европа и Изтока, между Европа и Азия и това обуславя нашата съдба, че вечно трябва да се съобразяваме с големите (нямаме друг избор), за да имаме поне някаква формална независимост. Другият вариант е това което сме били векове наред - без държава, подчинени като област на някоя голяма империя. Всъщност сами сметнете от тези 1300 години, колко от тях сме били независима държава и колко под чужда власт официално. Значи сега все пак се намираме в малко по-добрия период, който е всъщност 35% от времето от 681г. до днес. Така че бъдете малко повече оптимисти. :judge:

Шишман

 Да но националистите например, ако имат организация не са длъжни да са зависими, от когото и да е. Ако управляват е друга работа, но тъй като няма да управляват на практика не зависят от политическата обстановка. Освен това въпроса е и духовен и културен, а не само политически.
Духовно и културно: с кого трябва да сме ? Трябва ли въобще да се влияем от някого: Русия или запада ?

Panzergrenadier

Да цитирам авторитета Иван Стамболов - Сула:


"Русофилия"-та и  "русофобия"-та.....  Тези определения съществуват заради различните мнения по въпроса какво чуждо влияние трябва да се допусне на Балканите, тъй като на Балканите не може да няма чуждо влияние. Очевидно русофилите (позитивно определение) предпочитат руско влияние, докато русофобите (негативно определение) се боят от руското влияние, както сочи съставката φόβος в термина, но не казват какво друго предпочитат. А възможните силни влияния на Балканите са няколко - руско, турско и западно, като западното напоследък все по-отчетливо се разграничава на западноевропейско и американско, а при по-настойчив поглед западноевропейското може да се определи като английско, френско, германско и т.н. Какви "-фили" са русофобите? Вероятно могат да бъдат всякакви. На мен ми е достатъчно симпатично и това, че като се скарат русофили с русофоби, в повечето случаи виждам да се карат леви с леви. Десният човек е по-спокоен, по-уравновесен.

Hatshepsut

#4
България е част от Европа и трябва да върви по европейски път.
Членството в ЕС и НАТО не трябва да се поставя под въпрос, но в тези организации трябва да заемем по-достойно място и да отстояваме своя интерес: да не се легитимира македонизма, да не се легализират гей-браковете, възможно най-рестриктивна политика спрямо мигрантите от Азия и Африка и т.н.

Руското и турското влияние у нас означават евразийска перспектива, която ще е неблагоприятна за нас българите - тези филми вече сме ги гледали  :down:

Panzergrenadier

Цитатъ на: Hatshepsut - 09 Ное 2021, 17:21:55България е част от Европа и трябва да върви по европейски път.
Членството в ЕС и НАТО не трябва да се поставя под въпрос, но в тези организации трябва да заемем по-достойно място и да отстояваме своя интерес: да не се легализира македонизма, да не се легализират гей-браковете, възможно най-рестриктивна политика спрямо мигрантите от Азия и Африка и т.н.

Руското и турското влияние у нас означават евразийска перспектива, която ще е неблагоприятна за нас българите - тези филми вече сме ги гледали  :down:

Въпросът е доколко ЕС е изразител на европеизма, доколко е наследник на европейската култура. Аз мисля, че не е. Самият факт, че този съюз не е основан на християнството е достатъчен. Гей-движението, ЛГБТ няма нищо общо с европейската култура. Това са едни извратени модерни идеи в основата на този съюз. 

Panzerfaust

#6
ЕС е тръгнал по много лош път, но каква е алтернативата? Ние сме малка страна, на лошо място и просто не можем да бъдем неутрални. Не сме Швейцария, Австрия, Швеция или Финландия. Ние ще сме като Босна, Косово, Северна Македония, Молдова и т.н. ЕС е много важен за икономиката, ние се оплакваме, че сме зле, но истината е, че сме зле спрямо богатите. Ако българин отиде в Молдова, Албания, Северна Македония, Босна, а и в Сърбия, му е евтино. Неслучайно Полша и Унгария не напускат ЕС.

Panzergrenadier

Цитатъ на: Panzerfaust - 09 Ное 2021, 19:12:42ЕС е тръгнал по много лош път, но каква е алтернативата? Ние сме малка страна, на лошо място и просто не можем да бъдем неутрални. Не сме Швейцария, Австрия, Швейция или Финландия. Ние ще сме като Босна, Косово, Северна Македония, Молдова и т.н. ЕС е много важен за икономиката, ние се оплакваме, че сме зле, но истината е, че сме зле спрямо богатите. Ако българин отиде в Молдова, Албания, Северна Македония, Босна, а и Сърбия му е евтино. Неслучайно Полша и Унгария не напускат ЕС.

Правилният път е да се държим за Вишеградска четворка, V4  - Полша, Унгария, Чехия и Словакия. Вярвам, че напусне ли една от четирите държави ЕС, ще предизвика верижна реакция. И ние трябва да сме с тях. 

Panzerfaust

Цитатъ на: Panzergrenadier - 09 Ное 2021, 20:28:48Вярвам, че напусне ли една от четирите държави ЕС, ще предизвика верижна реакция. И ние трябва да сме с тях. 
Няма как да напуснат, при положение, че са нетни ползватели на еврофондовете. Единствено Чехия има независима от еврофондовете икономика, но те пък са много свързани с Германия. Въобще за Източна Европа ЕС е без алтернатива икономически.

Panzergrenadier

Национализмът  се състои именно в това: да направиш преценка къде е българския национален интерес. Да получаваш финансиране от Съюза и парите да отиват предимно в кръговете до властта или да спреш обезлюдяването, изтичането на мозъци, нашествието на ЛГБТ и мигранти, насърчавано от този съюз. Пари от ЕС идват, но средният българин е най-бедният в Европа, значи европейското финансиране не стига до него.

Panzerfaust

#10
Цитатъ на: Panzergrenadier - 10 Ное 2021, 10:07:02Национализмът  се състои именно в това: да направиш преценка къде е българския национален интерес. Да получаваш финансиране от Съюза и парите да отиват предимно в кръговете до властта или да спреш обезлюдяването, изтичането на мозъци, нашествието на ЛГБТ и мигранти, насърчавано от този съюз. Пари от ЕС идват, но средният българин е най-бедният в Европа, значи европейското финансиране не стига до него.
И как ще спрем обезлюдяването като сме извън ЕС? Босна или Украйна показват съвсем друго нещо. И не е вярно, че парите на ЕС не стигат до средния българин, например минималната работна заплата 1999 г. е 34€, докато през 2021 г. е 330€. Преди 20 години сърбите и македонците вземаха два пъти по-големи заплати от нас в евро, днес е обратното.  И изобщо не сме най-бедни в Европа, най-бедни сме в ЕС, но по-богати от Сърбия, РСМ, Косово, Албания, Молдова, Украйна, Беларус.

Panzergrenadier

Щом искаш да си в ЕС ще трябва да им приемеш както меда, така и жилото. В един момент ще се мине към по-силен рекет, както с Полша и Чехия. "Не искате да дадете права на ЛГБТ? Не искате бежанци? Тогава ви спираме парите".

Тогава ще се налага да избираме между честта, почтеността, достойнството от една страна и парите на ЕС от друга.
И тогава ще се разбере кои са истинските националисти. По избора, който ще направят...


Panzerfaust

Да дойде този момент и ще му мислим. Засега от нас не искат нищо.
Agree Agree x 1 View List

Panzergrenadier

Има вече достатъчно пророци, които виждат в бъдещето. Давид Енгелс например.

https://www.avtora.com/kakvo-da-se-pravi-david-engels


kakvo-da-se-pravi-david-engels.jpg

Цитат:
 Или ще успеем да създадем ,,контракултурен начин на живот на християнството", или най-късно поколението на собствените ни деца ще се поддаде на натиска на асимилацията на постмодерната култура и общество. Затова е необходимо, в бенедиктинския смисъл, да се създадат острови на ред, стабилност и святост в океана на хаоса и ,,да се формират общности [...], в които живата добродетел може да оцелее в дългата тъмна епоха, която ни предстои".


Един такъв остров може да остане националната държава, водена от националисти.

FELDMARSCHALL

#14
Истината е че ако не бяхме в ЕС сега щяхме да сме по-зле и от средата на 90те когато вилнееха мутрите и групировките в най-голяма степен. Не като Молдова и Беларус, а по-зле от тях щяхме да бъдем нещо като черната дупка на Балканите подобно на Косово, Босна...нещо от този род. Нямаше и да сме в НАТО, което щеше да даде отличен повод на Турция да предизвика етнически конфликт у нас още около 2000г. и сега деюре и дефакто над някои области в България да имаме власт колкото Украйна има власт над Крим след 2014г... Добро сравнение е Сърбия (Югославия) в края на 90те. Ако тогава бяха в НАТО, нямаше да бъдат бомбардирани+Косово щеше да си остане в Сърбия, просто с по-голяма автономия каквато им е дал още Тито през 1974г., но не и откъснато и отделна независима държава от Сърбия.
Ама то се иска да имаш поне 2 грама мозък в пространството между ушите за да сметнеш 2+2 и да анализираш обстоятелствата от всички ъгли. И аз 2005-2006г. когато бях на около 20г. и бях надъхан покрай Атака разсъждавах по същия начин, но с годините човек натрупва познания и опит и може много по-добре да прецени ситуацията, отколкото когато е на 20 без житейски и всякакъв друг опит. Тогава нещата наистина бяха много нажежени, да не ви говоря какво се говореше вътре, когато Волен стигна до балотаж срещу Първанов и Атака беше 2ра политическа сила след БСП 2006г. (преди появата на ГЕРБ) и всички социологически агенции и даваха около 17-18%, някои дори и повече. Буквално младежките структури по места бяха готови да атакуват клубовете на ДПС и да станат големи ексцесии (със сигурност щеше да има и убити), а отрядите на БНС на Расате (макар вече той да се беше скарал с Волен) бяха готови да се включат въоръжени и щеше да стане мазало. Аз също бях част от всичко това. Сега обаче от дистанцията на времето виждам какви биха били последствията при подобно развитие - България още не беше приета в ЕС, а Турция щеше да ореве света за събитията в България и репресиите над тяхното малцинство. Нямаше да ни нападне, защото вече бяхме в НАТО, но със сигурност щеше да ни очерни пред света, оттам и влизането в ЕС да се отложи, оттам и други вреди, които щяхме да понесем. И тук подкрепям Panzerfaust относно еврофондовете. НЕ е вярно, че не достигат евросредства до средния и дребен бизнес. Да, краде се много и главно от висшите етажи, но имам доста познати, които са далеч от едрия бизнес, но си цоцат евросредства и така успяват да вържат двата края и да си хранят семействата, като сами признават че без тези пари, просто няма да оцелеят. :laugh:
Agree Agree x 2 View List

Panzergrenadier

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 18 Ное 2021, 12:47:10Истината е че ако не бяхме в ЕС сега щяхме да сме по-зле и от средата на 90те когато вилнееха мутрите и групировките в най-голяма степен.

Групировките у нас сега са на друг статус - узакониха си бизнеса, свалиха анцузите и сложиха костюми, но... пак крадат, даже повече...

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 18 Ное 2021, 12:47:10Нямаше и да сме в НАТО, което щеше да даде отличен повод на Турция да предизвика етнически конфликт у нас още около 2000г. и сега деюре и дефакто над някои области в България да имаме власт колкото Украйна има власт над Крим след 2014г... Добро сравнение е Сърбия (Югославия) в края на 90те. Ако тогава бяха в НАТО, нямаше да бъдат бомбардирани+Косово щеше да си остане в Сърбия, просто с по-голяма автономия каквато им е дал още Тито през 1974г., но не и откъснато и отделна независима държава от Сърбия.

ДПС у нас поддържаше етничиския модел. Искаше да си върти бизнеса и да не ги закачаме, а те ще пазят мира. Така е и досега. ДПС в лицето на Доган развали отношенията си с Турция отдавна...


Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 18 Ное 2021, 12:47:10НЕ е вярно, че не достигат евросредства до средния и дребен бизнес. Да, краде се много и главно от висшите етажи, но имам доста познати, които са далеч от едрия бизнес, но си цоцат евросредства и така успяват да вържат двата края и да си хранят семействата, като сами признават че без тези пари, просто няма да оцелеят. :laugh:

Големите вериги като Лидл, Билла, Карфур, унищожиха бизнеса на много квартални магазинчета за хранителни стоки, удариха именно по дребния бизнес...


Similar topics (5)

Powered by EzPortal