• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
Ш

Относно коронавируса

Започната отъ Шишман, 11 Мар 2020, 22:26:19

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Ваксинирахте ли се срещу коронавируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
2 (28.6%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
3 (42.9%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (28.6%)

Общъ брой гласове: 6

Шишман

БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ
Тангра няма да помогне, не е по силите му.
Няма да ви занимавам от къде и от какво  тръгва, защо се казва така и че няма ваксина за сега.
Смъртността му тука  Италия в Италия мина 2% за които стеняха от телевизиите и отива към 6-7 %.
Най неприятното е че няма ваксина и дори една страна да пребори епидемията: трябва да остане затворена за чужденци докато това чудо го има по земята. Иначе пак ще се заразят и пак отново: карантина, болни, умрели, блокиране на всичко и всички. Китай например сега се съвземат, но щом се отворят за чужденци: ще им пристигне един италианец и започват всичко наново.
Не знам дали си давате сметка, но така може да продължи с години. От икономиките на земята, няма да остане нищо, и ще е такава мизерия че не ми се мисли.
Тука има и политически фактор: ако някой друг различен от САЩ, Англия, Франция или Германия измисли ваксината - световната здравна организация , няма да я признае и все едно не е измислена.
Направо ви казвам идат лоши времена - гответе се и финансово и духовно и психически.


Шишман

В Италия се оказаха напълно изтрещели и неподготвени. Чак след две седмици тръгнаха по телевизиите указания, какво да се прави и какво не. За това време страната пламна. Дано в България тези указания вече да са тръгнали, иначе става страшно.

Шишман

С такива изтрещели лекарки България ще пламне , много лошо. Ама и лъже - в Китай се борят от 4 месеца и са доникъде, ама били чудесен пример. Ма бъдете спокойни ! След като я чух никак не съм спокоен. Нямаме ли нормални лекари, които да не лъжат ?
_________________________________
,,Паниката и страхът потискат имунните клетки. Трябва да бъдем спокойни, но дисциплинирани. Китай е прекрасен пример за това. За два месеца те успяха да потушат коронавируса", каза в предаването ,,Здравей, България" по Нова телевизия пулмологът д-р София Ангелова.

Шишман

Това до колкото може да им се вярва на тия комунисти. Проблема с липсата на ваксина си остава. В днешният свят на самолети и пътувания, много лесно могат да пламнат отново
_________________________________
"Пикът на епидемията от коронавирус в Китай като цяло е преодолян, заяви говорителят на Държавната комисията по въпросите на здравеопазването Ми Фън. "В момента, с изключение на Ухан, във всички градове на провинция Хубей в течение на една седмица не е регистриран нито един нов случай на зараза", каза още той. Извън този регион са регистрирани 7 нови случая, 6 от които са при хора, пристигнали от чужбина. Намалява и броят на заболелите като цяло. Тези данни се приемат като доказателство, че пикът на епидемия в Китай е отминал, смятат властите."

Шишман


Медицинският персонал не достига, някои работят по 3 денонощия без почивка и заспиват, където им падне. Други плачат от преумора.


Лина

Да, да, вижда се, че му е по силите   :lol:

Ако COVID 19 го приемем като стрес тест за човечеството, в смисъл как би се справило при появата на нова болест, която причинява смъртност над 50%, то резултата е плачевен. Болести: хора 1:0
Това е най - тъжното заключение от тази ситуация. Хората, ръководителите, СЗО не успяха да го локализират и ликвидират, така ще е и когато се появи по-страшното от този вирус.

В началото бях стресирана, защото вярвах че политиците по света ще го проконтролират и е въпрос на време да се отървем от него. Днес виждам че този вирус ще остане да циркулира между хората и няма да има отърване от него и стреса ми мина. Учудвам се, защото хората, които в началото не се вълнуваха от него и се присмиваха, днес те пък са пощурели (говоря за хората, които лично познавам).

Против съм тези мерки, които се взимат от после, за какво са - само натоварват правителствата с безумни разходи, здравната система и работещите в нея с безумен стрес, хората нищо не могат да направят вече. Няма смисъл да затваряш граници, да спираш пътувания вече, няма смисъл да си стоиш у дома. Това трябваше да се направи в началото и да се ликвидира заразата ва банк. Сега тя ще остане сред нас каквото и да правим, за това по-скоро смятам, че нищо не трябва да се прави повече. Ще свикнем с нея както свикнахме със СПИНА.

Шишман

Цитатъ на: Лина - 12 Мар 2020, 19:57:42. Ще свикнем с нея както свикнахме със СПИНА.
СПИН се предава по полов път, докато това е по т.н. въздушно-капков път и е няколко хиляди пъти по-заразно. Не знам какво си учила, ама ............................

Шишман

Димитър Димитров

ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ
Въобще не си мислете да протестирате.
Това е единственият начин да се оцелее.
Призовавам Бойко да го въведе веднага. По-добре сега един месец: всички да седят къщи, отколкото после 3-и или даже 6 месеца, като италианците. Това е положението: ще бъде глад, мизерия, фалити, обедняване и т.н.
Извънредно положение значи: всички търговски обекти затворени. Изключение само за : хранителни магазини, аптеки, автосервизи, бензиностанции, железарии и подобни. Никой да не излиза от къщи без причина, камо ли да пътува за някъде. Вода от чешмата за който не се е запасил, излизане само за пазар и точка. На който не му харесва - затвор и глоба.
п.п.
за Лина незабавна яка глоба. :kuku:  :kuku:  :kuku:

Шишман

#8
Интересно за четене.

https://btvnovinite.bg/svetut/ruskijat-profesor-dmitrij-edelev-rusija-ima-razrabotena-vaksina-sreshtu-koronavirusa.html

Както пише и в пуснатия от мен материал: "За момента в Русия все още няма промишлено лекарство, но има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година, който е "бащата" на сегашния вирус, който е донякъде негова производна, "синчето" му така да се каже".

Т.е. Русия няма ваксина срещу сегашния вирус.

Шишман

Сетих се:че  не ми е ясно как ще контролират циганските махали. Вирусът може да е и за добро.

Шишман

На тия ненормални комунисти в Китай майка им да ***, исках да се прибера да си оправя един два зъба и не може, няма с какво и от къде. Блокираха всичко. Много се надявам след тези неща на ненормалният Китай да му затворят вратите и там да и ядат, каквото искат.

Лина

Уморително би било винаги да ти се обяснява като на малко дете, няма нужда.
И преди със същия вирус са се заразявали хора, но това е било ендемично. За това го има и описан в старите учебници по медицина.
Сравнението със СПИН-а е точно на място, то не касае начина на заразяване, а последствията при тежко боледувалите. Патоанатомите сравняват дробовете на починалите от коронавируса със тези на починалите от вируса на спина, както и поражението върху ИС. Мисълта ми бе, че един път изтървано навярно няма да спре да циркулира между хората. Аз не подценявам заболяването, защото оставя трайни поражения в/у преболедувалите, дори да оздравеят спонтанно, няма гаранция, че за тъканите няма да има последствия отложени във времето щом слиза чак до дълбините на белия дроб. Вероятно ще са по-податливи на всякакви белодробни заболявания.
Ще е много хубаво, ако не позная и това заболяване изчезне.

Шишман

Цитатъ на: Лина - 14 Мар 2020, 13:53:35Аз не подценявам заболяването, защото оставя трайни поражения в/у преболедувалите, дори да оздравеят спонтанно, няма гаранция, че за тъканите няма да има последствия отложени във времето щом слиза чак до дълбините на белия дроб.
Това е едно от нещата, които медиите и правителствата крият: последиците от заболяването.
В Италия с успех използват, някакво лекарство за артрит и действало, не на всички, но давало добри резултати.

Шишман

От както стана това с коронавируса : гледам постоянно новини. Споменават всякакви държави, какво става там, какви мерки са взели без България, все едно не съществуваме . А да споменат България им изнася, понеже и Бойко въведе същите мерки.


 Имат и един исторически канал и по него същата работа: България се едно я няма. За атентата в Марсилия казаха че извършителят е хърватин, а дадоха в предаването филм, за онези времена и хората казваха че Владо е българин и вегетарианец, но в предаването маститите им историци се направиха на луди.
Та обичайте си запада, само дето се правят че не съществуваме

Шишман

Явор Дачков

Европейският съюз, и в по-широк смисъл глобализацията, е на ръба на пропастта, твърди публицистът Корали Делом в интервю за ,,Фигаро":
"Това, което се случва с коронавируса, е от решаващо значение. Може да се окаже, че това е ,,индустриалната авария", която осветлява несъстоятелността на системата, каквато беше Чернобил за СССР навремето. Тя рискува да взриви основите на неолиберализма и европеизма и да осветли Европейският съюз като най-мащабното проявление на неолибералната идеология в континентален мащаб. Както отбелязва италианският философ Диего Фузаро, ,,казваха ни, че трябва да премахнем границите. Че частното е по-добро от общественото. Че Държавата е зло. Че болниците трябва да се закриват по икономически съображения. (...) И ето че един вирус показа целия фалш на неолиберализма".

Резултатите от неолиберализма са особено видими в Италия. Една статия в ,,Ла Кроа" предизвика широк емоционален отзвук с цитираните вътре признания на италиански лекари. Те обясняват, че заради недостига на средства, са принудени да избират кои пациенти да бъдат лекувани с предимство в зависимост от оставащите им години живот. Според доклад на фондацията ,,Джимбе" от декември 2019 г., за последните десет години Италия е съкратила разходите си за болнично лечение с 37 милиарда евро и е закрила 70 000 легла. Болниците страдат от недостиг на персонал, до степен, че правителството на страната се видя принудено да издаде наредба за спешното наемане на 20 000 медицински лица. Огромна цифра, която говори за страшен дефицит на кадри в системата.

А какво да кажем за нашата собствена система? Непрестанните стачки на работещите в спешната помощ и протестите на лекари срещу лошите условия на труд показаха, че болниците във Франция също са на ръба...

Италия е послушен член на еврозоната. Но спазването на строгите ограничения води до хронично недофинансиране на обществените сфери, влошаване на публичните услуги и дефицит на кадри.

По отношение на бюджетните икономии обаче Италия надминава Франция. Трябва да отбележим, че от момента на встъпването си в еврозоната, Италия няма дори процент икономически растеж, а единната валута буквално уби конкурентноспособността на икономиката й. Всичко това, разбира се, доведе до рязко увеличаване на задлъжнялостта (ако БВП не расте, отношението на дълга към БВП може само да нараства). В същото време, за да гарантира платежоспособността на Италия, така че да продължи да си плаща вноските по огромния дълг (2,4 трилиона евро), Брюксел налагаше все нови и нови икономически ограничения на Рим, прилагани последователно от всички лидери – като се почне от ,,технократа" Монти, та до центриста Ренци. В резултат, в страната отдавна съществува първичен профицит. Тоест, Италия може да бъде наречена ,,примерен ученик" на еворзоната. Но, както е известно, подобни мерки за строги икономии водят до хронична липса на държавни инвестиции, разпад на обществените услуги и недостиг на държавни служители.

Във всеки случай става дума за една вече болна икономика, която сега буквално спира. А в скоро време, вероятно, я чака и рецесия. Освен това, към колосалния дълг и слабия растеж се добавя и нестабилността на банките. Напоследък положението им леко се подобри и те успяха да се оттърват от част от невъзвръщаемите кредити, но за целта държавата трябваше да подпомогне някои от тях и още през декември 2019 г. наля 900 милиона евро в капитала на Банка Популаре ди Бари.
Но в това несигурно положение са не само италианските банки. Същото се отнася и за Дойче Банк...Както и за цялата германска икономика."

Шишман

Перко с Пагони определи коронавирус COVID-19 като епидемия с невиждана ярост в човешката история.

Ще припомним за най-известните епидемии в човешката история:

- Черната смърт (Бубонна чума) убива 2/3 от населението на Европа от 1346 до 1359г, а в останалата част от света жертвите ѝ дори не са броени.

- Епидемията от шарка убива 90% от населението на два континента: Северна и Южна Америка. (На практика индианците са изчезнали заради епидемия от шарка)

- Инфлуенца (Испански грип) убива между 50 000 000 и 200 000 000 души по света след Първата Световна война. Тогава населението на света е било само 1,8 милиарда души.

Всъщност човешката история познава много епидемии, които са много по-яростни, по-жестоки и са отнели много повече жертви, но Перко с Пагони май не разбира нито от медицина, нито от история.


Similar topics (5)

990

Отговори: 64
Прегледи: 4051

2114

Отговори: 2
Прегледи: 44

995

Отговори: 6
Прегледи: 746

Powered by EzPortal