• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
22 April 2021, 20:09:22

News:

15.11.2020 Платформата на форума е обновена до SMF 2.1 RC3


Welcome to Guest. Please login or sign up.

22 April 2021, 20:09:22

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12675 Posts

Шишман
4844 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20889
  • Total Topics: 1330
  • Online Today: 112
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 40
Total: 40

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
2
avatar_Шишман
История / Re: Райна Княгиня
Last post by Шишман - Today at 18:56:15
Интересна тема. Добре е да се знае че Райна княгиня не е добър пример за подражание, беше и любимка на комуниститеи не е случайно. От изнасилванията е забременяла и ражда дете в Русия, което оставя там. Синът и когото комунистите преследват не е бил нормален човек. Бил е садистичен убиец и е убивал душейки за удоволствие. Самата Райна княгиня, просто е ушила знаме, нещо което са направили много други българки. Тя не е убила нито един душманин и на практика само е хабила сабята и револвера с които един мъж българин е могъл да убие доста турци и ислямисти. Тя е по-скоро символ на модернизма, поклонението пред запада и отстъплението от българщината. Така поне я направиха да изглежда комунистите. Трябва да се знае че много български жени особено в Батак са успявали да убиват турци и ислямисти ( в Батак турци не е имало а българи помаци)и са наистина достойни да бъдат почитани, но за тях нашите историци никак не обичат да говорят. След освобождението Райна не е била смятана и признавана за героиня и е имало причина.
3
avatar_Шишман
Снощи бяха страшни битки , такова нещо до сега не бях виждал. За съжаление прогнозите ми се оказаха верни и загубихме боя.
За какво става дума. От агенцията ни пращат да пазим едни складове от стачкуващи араби и негри. Тях ги предвожда синдиката КОБАС - едно изключително зловещо комунистическо творение, което го има и в Франция. Това са т.н. жълти жилетки. Та вчера КОБАС и арабите дойдоха: и направо започнаха да хвърлят камъни и да удрят с камък в ръката. Поради тъпа, глупава и лоша организация от наша страна успяха да пробият позициите ни и да спрат достъпа на камиони до складовете. С една дума ни победиха. Един 2-во метров негър от нашите, с когото сме и приятели го удариха в устата и му я сцепиха и май има и избити зъби. Един по-нормален негър да има -  и го бастисаха. Аз и един 60 годишен албанец, който е всъщност наполовина българин и се държи и по нрав е българин: успяхме да спрем за кратно пробива и даже ги обърнахме в бяг, но после нашите колеги провалиха всичко. Арабите и въобще ислямистите са много подла и долна сган. Когато са малко или сами бягат и се молят за милост, като станат много са нагли и нападат. Техниката им на бой на тия е проста и ефективна. Най-смелият от тях напада някой от нашите и щом се сдърпат 3-4-ма други се хвърлят на човека и го повалят. Като последовател на българските хайдути и като главен хайдутин : тия номера ги знам. И вчера албанският българин , като се хвана с един арабин( най-злият от всички) и другите искаха да го нападнат в гръб го пазих и нищо не му се случи тъпият им мюсюлмански номер не мина. После той ме запази и така. Лошото е че не можах да ударя никого, както трябва, докато го пазех. 3а другите народности какво да ви кажа: няколко от италианците се биха смело, румънците избягаха, колегите араби минаха на страната на другите араби. Молдавците се ослушваха, имаше и един чеченец дето бил участвал там в войната - криеше се по-добре от мишка . Южноамериканците бяха много добри , ама в криенето и бягането на зад. Тия в Европа отдавна не стават за нищо насират се на момента, подлостта и коварството са другото което ги прави небоеспособни.
Понеже е годишнина от априлското въстание: и по това време дъската ми се разхлопва яката , бях  полудял. С тоя албано-българин и още 3-ма после тръгнахме срещу 30 и като видяха че сме нахъсени : започнаха да отстъпват. За съжаление лайнарите от агенцията пак се намесиха уж не знаем да работим, а те са опитните и знаят и не стана бой. На един обаче му казах да седи мирен че ще яде палката и се посра, а е 2 метра мъж и даже сицилианец. Имаше и един сърбин, държеше се доста адекватно, ама нямаше смелост да влезне в бой, поне не пречеше. Интересното беше че дребните на ръст се биеха доста по-смело и добре  от едрите "МЪЖАГИ". От мъжагите само 2-3 се биха, още 3-4 подскачаха на около и дигаха шум, а останалите избягаха. Напомпаните културисти и те добре тичаха ! Понеже ме интересуват тия неща : внимателно следя кой какво прави. Така  и се  разбира вижда: кой народ колко важи. Естествено българите, тоест аз и тоя от Албания се представихме най-добре около 5 до 10 пъти и нагоре  по-добре от останалите. Другите колеги бягат от нас, като от чума толкова ги е страх. Отделно започнахме да налагаме тормоз на страхливците, подлеците, помиярите и подмазвачите. Началниците са доволни , а ги е и страх да ни кажат нещо, пък и нали някой трябва да се бие.
Довечера обаче ще има и други българи, един от които яко луд. Та мисля да се организираме в отделна бойна група и да попилеем ислямистите, ако дойдат. Аз лично съм се зарекъл ем да ги бия ем да им изпотроша колите. Утре живот и здраве ще ви докладвам какво е станало. Това войната е голяма тръпка, кръвта направо кипи, адреналина е до космоса и едвам заспах тая сутрин.
4
avatar_Hatshepsut
История / Re: Райна Княгиня
Last post by Hatshepsut - Today at 18:34:44
Срещата на Райна Княгиня с Георги Бенковски

Голямата и възвишена цел за осовобождението на Отечеството често е била изблик на вдъхновение и неподозирани сили дори и у нежните девойки. Такава е и Райна Попгеоргиева, позната ни още с прозвището Райна Княгиня, родена през 1856 г. в Панагюрище, в семейството на Нона Налбантска и свещенника Георги Футеков.

За подвига и приноса на бележитата знаменоска страниците на българската история са изписали много славни думи. Не толкова широко познат е фактът, че тя написва своя автобиография в Москва през 1876 г., но в България тя е отпечатана едва през 1935 г. В нея Райна Княгиня описва един от съдбоносните моменти в своя живот – срещата й с Бенковски и честта да ушие българското знаме.


Знаете ли, че размерите на знамето са 2 на 1,5 метра с две лица и поръбено със сърмена ивица. За честването на 25-тата годишнина от Априлското въстание Райна Княгиня ушива три нови знамена, копия на оригиналното. Днес са запазени само две от тях и могат да бъдат видяни в Военноисторическия музей в София и в родната ѝ къща в Панагюрище. Третото изгаря по време на бомбандировките над София през втората световна война.

Родолюбието на българката личи и по много други нейни дела, които тя успява да разгърне през житейския си път. Райна учи три години в Стара Загора в известното Девическо училище с директор Анастасия Тошева – това е и първата българка, завършила образованието си в Русия. Училището е с петгодишен курс на обучение, но Попгеоргиева успява да го завърши за четири и то с отиличен успех.

Учейки в Стара Загора Райна разбира тежкия гнет на завоевателите, който не се е чувствал така силно в родния й град. През 1875 г. тя основава в Панагюрище женско ученолюбиво и благотворително дружество, участие в което вземат както млади девойки, така и възрастни панагюрки. Там бъдещата знаменоска учи жените да шият, да бродират, да се грижат добре за децата си, но и да обичат поробеното си отечество и да бъдат  готови да се жертват за него.

Райна Попгеоргиева обича и много да чете – сред притежаваните от нея книги са ,,По възпитанието на девойките" от Фенелон, ,,Чесослов" (църковно-богослужебна книга), ,,Показалец" от Раковски  – упътване към учителите как да се събират народни песни и др. По време на годишния акт на Девическото училище в Стара Загора, Райна декламира смело стихотворението ,,Стани, стани, юнак балкански" – тази нейна младежка дързост засяга представителите на турската власт, които я свалят от сцената и изсипват върху нея куп ругатни и закани.

Това, което променя съдбата на младата патриотка, несъмнено е срещата й с бележития революционер Бенковски. За тази среща тя разказва в автобиографията си:


,,Думата свобода – казва Бенковски – е от женски род, затова и жена трябва да носи знамето. Райна го е шила, тя е негова майсторка, затова тя ще развее най-напред знамето."

Веднъж, в края на март, когато след свършване на занятията се канех да си отида, при мене се яви пратеник от името на гражданите с молба да се явя в дома на един от учителите. Без да подозирам нещо, с бързи крачки се отправих натам с намерение по-скоро да се отърва в случай, че ме попитат за някакви сведения относно училището. Влизайки в стаята, в която беше събранието, преди всичко забелязах присъствието на една непозната за мене личност, която се горещеше повече от всички. Когато влязох разговорът се прекрати и аз се възползвах да поздравя всички. Когато дойде ред до непознатия, аз по приетия обичай у нас попитах кого имам чест да видя и отгде е родом.

На това той отговори: ,,Положително да ти кажа за това не мога, но приблизително аз съм този, който знае всичко и не знае нищо, който бива навсякъде и никъде, говори за всичко и за нищо, т.е. аз просто съм бунтовник, а ако искаш, и апостол, който проповядва на народа да се подготвя, защото скоро ще настъпи денят, когато турците ще ни нападнат неочаквано и ще ни изколят като овци."

После той разказа подробности за подготовката на турците и за техните замисли; доказваше, че на основание човешките права и религията ние сме длъжни да защитаваме живота си; уверяваше, че никой не осопорва човешките ни и национални права , но тъй като те ни са отнети, длъжни сме да си ги извоюваме – а това ще достигнем само тогава, когато всеки от нас се откаже от себе си и се принесе жертва на олтара на родината, т.е. когато ще действуваме дружно, в съгласие и решително.

– Не е ли истина? – обърна се той към мене като заключение.

– Да, истина е – отговорих аз.

– Като е тъй, то и ти си длъжна да помогнеш на своя народ.

– Какво мога да помогна аз, жена? – попитах.

– Ето – каза той, каза той, сочейки присъствуващите, – по единодушното желание на всички тези господа на тебе се възлага длъжността да ушиеш знаме на българските юнаци. Съгласна ли си за това?

Това беше за мене съвсем неочаквано. Аз погледнах въпросително присъствуващите, които бяха хора в почтена възраст, имащи голямо влияние в града ни. Те поклатиха утвърдително глава и аз се уплаших да откажа направо, а само помолих да ми дадат време да обмисля и, което е най-важно, да изпрося позволение от родителите си, вез съгласието на които не е хубаво да се реша на такова дело. Но гореспоменатият непознат, който се оказа, че е Георги Бенковски, на това възрази:

– Тук вече не се пита за съгласие на родители. Общото събрание реши и ти си длъжна да го изпълниш, в противен случай, т.е. ако откажеш, ще пусна куршума в челото ти още в тази стая. Сега сигурно всичко ти е ясно?

– Добре, готова съм да изпълня общата заповед – казах аз, – но се боя, че не ще съумея да направя това както трябва, понеже никога не съм виждала българско знаме.

В този момент Бенковски отвори вратата и в стаята влезе някаква жена с бохча в ръка.

– Ето, ти можеш да видиш – каза ми той, разтваряйки бохчата.

– Това знаме не е наше, то е изпратено от Влахия (Румъния) и принадлежи на комитета в Карлово. Ние го взехме само за известно време, за да ти го покажем, а когато не ни трябва, ще го изпратим обратно.

Карловското знаме беше направено от скъяа материя и на него изпобразен със злато разярен лъв, подпиращ се на полумесец, а над главата му стояха думите: ,,Свобода или смърт". Аз го намерих направено много изкусно и казах, че ще съумея да приготвя подобно. След това ме пуснаха да си отида.

На втория ден знамето на свободата беше свършено. Тогава по желанието на гражданите трябваше да го взема в своите ръце, да препаша сабията и револвера и да седна на бял кон, за да премина през целия град и да известя на събралия се по улиците народ, че турското петвековно иго е отхвърлено завинаги. Този ден беше най-тържественият от нашата кратковременна свобода. Побелели старци наред с малолетни деца вървяха навсякъде след мене и пееха любими народни песни; жените, девойките и бабите ни хвърляха толкова много миризливи и разноцветни букети, че целият ни път беше постлан с великолепен килим. Виковете ,,ура" и ,,да живее" нямаха край."

Бенковски си спомня, че неотдавна във Влашко е гледал представление, поставено от Добри Войников, в което главна роля е тредена на Райна Княгиния – цар Петровата дъщеря. ,,Ето достойно име за Райна Попгеоргиева – решава той – Райна Княгиня!"

Райна Княгиня оставя на поколенията спомен за един героичен живот, изпълнен с преклонение към родината и пламенно родолюбие.

https://bulgarianhistory.org/raina-kniaginia-benkovski-sreshta/
5
avatar_Hatshepsut
Откриха най-близката черна дупка до нас


Илюстрация на червения гигант и малка черна дупка

Приблизително на 1500 светлинни години от нашата собствена планета, в съзвездието от Млечния път, известно като Еднорог (лат. Monoceros), е най-близкият кандидат за черна дупка до нашата планета, който учените са имали щастието да намерят.

Екипът от Университета на Охайо нарича черната дупка Unicorn, Еднорог на името на местоположението й и заради нейната изключително рядка природа.

"Когато разгледахме данните, тази черна дупка - Еднорог - просто изскочи", разказва астрономът Таринду Джайасинге (Tharindu Jayasinghe).

Защо не е видяна преди?

От малките първични до свръхмасивните гиганти, скрити в сърцата на галактиките, теорията прогнозира, че черните дупки могат да съществуват в широк диапазон маси. Когато става въпрос за черни дупки, образувани от колапсиращите ядра на мъртви звезди, астрономите са открили някои ,,пропуски в масите" през годините.

Ако една звезда колапсира до приблизително по-малко от 2,3 пъти масата на нашето Слънце, тя в крайна сметка тя се превръща в неутронна звезда, а не черна дупка. И доскоро не бяха открити звездни черни дупки, по-малки от 5 слънчеви маси - което ни оставя пролука в масата.

Преди да се открият каквито и да било обекти в тази пролука, съществуването им е било толкова съмнително, че когато астрономите забелязват близка звезда червен гигант, привличата от нещо, първоначално отхвърлят възможността да е малък невидим спътник.

Анализирайки данни от различни телескопни системи и спътници, Джайасинге насочва вниманието си към червен гигант в съзвездието Еднорог, който е в последните етапи от живота си.

Скоростта на звездата и начинът, по който тя е хваната в капана на гравитацията, предполагат, че около нея има малка черна дупка. Размерът на този тъмен и безшумен спътник е изчислен на приблизително 3 слънчеви маси.

"Както гравитацията на Луната деформира океаните на Земята, карайки моретата да се издуват откъм близкия и далечния край спрямо Луната, произвеждайки приливи и отливи, така и черната дупка изкривява звездата във формата на елипсоид с една ос, по-дълга от другата", обяснява астрономът Тод Томпсън (Todd Thompson), който има опит в откритието на други малки черни дупки в миналото.

"Най-простото обяснение е, че това е черна дупка - и в този случай най-простото обяснение е най-вероятното".

В продължение на десетилетия не бе ясно дали съществува нещо в пролуката на масите между двете форми на мъртви звезди.

Сега черната дупка Еднорог се присъединява към няколко други малки черни дупки, за да помогне за разрешаването на тази загадка. Резултатите тепърва трябва да бъдат официално потвърдени, но засега тя изглежда като силен кандидат за черна дупка в средата на пролуката на масите.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Otkriha-naj-blizkata-cherna-dupka-do-nas-Za-shtastie-e-manichka_168129.html
6
avatar_Шишман
   Знамето на четата на Таньо Воевода, ако не ме лъже паметта.
Кръста и вярата е  нещото от което ще имаме нужда в предстоящите мътни тежки времена, иначе нямаме никаква вероятност за оцеляване.       
7
avatar_Hatshepsut
Quote from: Fiave on Today at 11:45:43Добър ли е този хостинг за малко свързан уебсайт на Amazon?

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, моите наблюдения са само за нашия сайт и в това отношение съм много доволен от хостинг-услугата.
Най-добре е да се свържете със самата компания и ако имате някакви специфични изисквания и въпроси, да ги поставите там.
От общите ми впечатления мога да кажа, че компанията предлага виртуални сървъри с много добри параметри, както и наети сървъри, които могат да задоволят и големи уеб-сайтове.
8
avatar_Шишман
СВЕТЪТ СЛЕД " КОВИД 19" НЯМАЛО ДА Е СЪЩИЯТ.
 Лъжат ви ! Светът от поне 10г. вече не е същият от 5г. е даже доста видно, но не всеки може да го разбере. Сега с тоя вирус, просто ще се оправдаят, защо светът не е такъв, какъвто го представяха до скоро медиите , политиците и т.н. измекяри и помияри. И тоя новият свят няма да е нищо добро, гответе се буквално , като за война. Кой както иска да го разбира. Ислямистите настъпват подкрепяни от световният сатанизъм и прошка няма да има.
9
avatar_Fiave
Добър ли е този хостинг за малко свързан уебсайт на Amazon?
Pages1 2 3 ... 10