• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Парламентарни избори 2023

Започната отъ Hatshepsut, 24 Яну 2023, 19:52:07

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април 2023г.?

ГЕРБ-СДС
0 (0%)
Продължаваме промяната-ДБ
0 (0%)
ВМРО-БНД / Не подкрепям никого
1 (25%)
БНС-НД
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Възраждане
0 (0%)
Български възход
0 (0%)
НДСВ
0 (0%)
ПП "Глас народен"
0 (0%)
ПП КОД
0 (0%)
За друга партия/коалиция
0 (0%)
Няма да гласувам
3 (75%)

Общъ брой гласове: 3

Hatshepsut

Избори на 2 април, парламентът - разпуснат на 3 февруари


Румен Радев

Разпускане на 48-ото Народно събрание на 3 февруари, избори на 2 април.

Това обяви президентът Румен Радев, след като днес проведе консултации с Централната избирателна комисия за готовността й да организира вота.

Това означава, че парламентът има освен тази седмица, още една за работа.

"Надявам се оставащото време да бъде използвано", подчерта президентът.

И "насочи" за какво, според него: борбата с корупцията, планът за възстановяване, европейската интеграция.

Радев се надявал в оставащите му дни НС "наистина да отдели внимание" на НПК, с който се въвежда механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор, както и за законите по ПВУ в напреднала фаза.

Президентът не посочи дали ще има министерски рокади в поредния служебен кабинет.

Както Клуб Z писа, измененията в НПК ще минат на първо четене, но не се очаква окончателно приемане. За оставащото време на НС, 6 дни работа (ако има извънредно заседание идния вторник), има шанс да минат измененията в закона за лицата, подаващи сигнали за нарушения, ГПК, за обществените поръчки и др. Под въпрос обаче е реформата в антикорупционния закон.

Според програмата за работа на парламента за тази седмица, той наистина смята да се отдаде ударно на законите по плана. Предвидено е гласуване на Закона за медиацията, ГПК, Законът за търговския регистър, НПК, Законът за електронното управление, за лицата, подаващи сигнали и др.

По отношение на еврозоната, в напреднала фаза са законите за мерките срещу изпирането на пари, както и Кодексът за застраховането. Но те не са в дневния ред тази седмица.

https://clubz.bg/132243

Hatshepsut

"Продължаваме промяната - Демократична България" e коалицията, която ще участва на изборите


Кирил Петков от "Продължаваме промяната" и Христо Иванов от "Демократична България"

Продължаваме промяната" и "Демократична България" са сключили коалиционно споразумение и ще се явят заедно на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Това стана известно от изказване на доскорошния депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев пред Българската национална телевизия (БНТ).

"Имаме съгласие, коалиционно споразумение, практически има коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", ще се явим заедно на изборите под името "Продължаваме промяната" - "Демократична България", каза Мирчев. По думите му целта на коалицията е да получи най-много гласове на предстоящите избори, за да получи от президента първия мандат за съставяне на правителство.

Пред "Дневник" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че засега коалиционното споразумение не е детайлно. Обяви, че коалицията се представлява от Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната" и от Христо Иванов и Атанас Атанасов от "Демократична България". Срокът за регистрация на партии и коалиции за изборите на 2 април в Централната избирателна комисия (ЦИК) е до края на деня на 15 февруари.

По думите на Иванов продължават да се водят преговори как да се разпределят местата в кандидатдепутатските листи и субсидията, която коалицията се очаква да получи след изборните резултати, каква точно да е програмата ѝ. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков не отговори на обажданията на "Дневник" за повече информация за новата коалиция.

На последния вот - през октомври 2022г., "Продължаваме промяната" отказа предизборна коалиция на "Демократична България" като се позова на поръчани от партията социологически проучвания, според които двете формации поотделно ще имат повече депутати, защото ще привлекат по-широка аудитория. Сега за предизборна коалиция (за предсрочните парламентарни избори) между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" първо заговори Кирил Петков. Последно вчера (9 февруари) Ивайло Мирчев коментира в интервю за "Капитал", че двете формации обсъждат или предизборна коалиция, или да се явят поотделно, с отделни листи, но в новия парламент да сформират обща парламентарна група.

https://www.dnevnik.bg/izbori-2023/2023/02/10/4448858_produljavame_promianata_i_demokratichna_bulgariia/

Panzerfaust

ПП имат по-широка база от ДБ и според мен общите листи са грешка, но времето ще покаже.

Пешо

За жалост, парламентаризмът се изражда. Ратниците правилно се казали, че сегашната форма на демокрация е някаква утопия. За мен не е точно така. Утопия е, че всички партии в България ще обслужат националния ни интерес.

Малко, по-малко, прозира силната ръка в политиката. Пак ще дойде авторитарен водач, ако не се оправят нещата и тези глупендери не седнат да се разберат. Лошото на авторитаристите е, че нямат спирачки, в повечето случаи.

Пешо

ПП и ДБ са си братски партии. Гей дружинка "Детелинка". Патреотите също.

Panzerfaust

Цитатъ на: Пешо - 11 Фев 2023, 14:33:28ПП и ДБ са си братски партии.
Привидно са братски, но всъщност представляват различни слоеве на населението. ДБ са по-ограничени електорално, докато ПП са доста по-популистки настроени и съответно имат по-широка база.

Hatshepsut

:taz:  :devil:

"Левицата!" отива на изборите със заявка, че е "животоспасяваща необходимост" за България


България има нужда от силна, обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити истински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата. След вчерашния конгрес БСП ускори движението си към поредната изборна катастрофа. Партията е хипнотизирана от демагогията на лидера си. Това обяви лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова, която заедно с други бивши членове на БСП представи в БТА новата формация "Левицата!"

Сред сред тях бяха Румен Петков, председател на АБВ; д-р Цветеслава Гълъбова, която беше в Инициативния комитет за издигането на Румен Радев за президент; председателят на "Движение 21" Татяна Дончева, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

Манолова обясни, цитирана от БТА, че десницата се обединява, като "полюсът на войната" щял да участва с общи листи на следващите парламентарни избори, визирайки коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Според нея било възможно и ГЕРБ да се присъедини, като трите партии нямали "особени скрупули да ни въвлекат във война".

Другата възможност по думите ѝ е т.нар. хартиена коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху държава, посочи още Манолова.

Отбеляза, че призивите за импийчмънт на президента не са блъф. "Това е опит за отстраняване на последната стабилна институция. На този фон обединената левица е животоспасяваща необходимост за България", изтъкна Манолова.

Приоритети на новата формация щели да са доходите, цените, противодействие на монополите и корупцията. Минималната заплата трябва да бъде увеличена незабавно, настоя Манолова и допълни, че тя трябва да гони издръжката на живот. Настоя да няма българин под прага на бедност и се обяви за пет на сто надценка за седем основни продукта от малката потребителска кошница, сред които хляб, мляко брашно, месо и яйца. Тя поиска отново да има комисия по ревизия, която да се заеме с кражбите в местната власт.

От своя страна Татяна Дончева наблегна на тежката фрагментация на политическото пространство, която не давала възможност за нормално управление и нормална работа на институциите. Пълноценното политическо представителство на левите хора също е приоритет. За целта е нужен управленски капацитет, посочи Дончева.

Политиката не е място за хора, които сега започват да се учат. Съдебната реформа е нужна на българите, а не на Венецианската комисия и съда в Люксембург, нито на Плана за възстановяване, изтъкна Дончева и допълни, че са нужни промени в конституцията.

Според Румен Петков за пръв път от доста време левият избирател имал шанс да направи своя избор и да бъде представен институционално. Убедителната защита на българския интерес е много важна. За десет години се превърнахме в енергийно зависима страна, каза той.

Костадин Паскалев заяви, че все още му е трудно да опише това, което се е случило на конгреса на БСП, но по думите му това е най-позорният епизод в историята на партията. Според него БСП е престанала да се занимава със съществени въпроси и се занимава със себе си, като от тази ситуация се излизало със смяна на цялото ръководство. Уточни, че напуска националния съвет на партията, но не напуска БСП.

Ако получим шанс, ще направим всичко, което е нужно, за да се промени здравеопазването у нас, каза Цветеслава Гълъбова.

От своя страна Валери Жаблянов настоя, че БСП не е в състояние да "вдигне знамето на левицата". Свободата и социалният идеал са неразделими понятия, каза той и допълни, че вчера е имало срамни сцени на конгреса на БСП, който изключи 14 души от партията.
Българският политически живот е достигал до морално падение, посочи Жаблянов.

https://www.dnevnik.bg/politika/2023/02/12/4449216_levicata_otiva_na_izborite_sus_zaiavka_che_e/

FELDMARSCHALL

#7
Не мога да разбера как Боян Расате вписва като представители на БНС-Нова демокрация двама вече починали - Богдан Йоцов и Борис Иванов. При това починали преди доста години и ЦИК приема тези документи като изобщо не прави елементарна проверка дали тези хора са живи... :laugh:
https://www.cik.bg/bg/ns02.04.2023/registers/per
Номер 5
Shocked Shocked x 2 View List

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 15 Фев 2023, 17:16:25Не мога да разбера как Боян Расате вписва като представители на БНС-Нова демокрация двама вече починали - Богдан Йоцов и Борис Иванов. При това починали преди доста години и ЦИК приема тези документи като изобщо не прави елементарна проверка дали тези хора са живи... :laugh:
Номер 5
Явно е че някой го покровителства. Преди време беше сгазил човек и се оттърва без нищо.

Hatshepsut

Поредната гнусотия  :tired:

Партията на Янев се прегръща с ВМРО за изборите през април?


Стефан Янев

"Български възход" на Стефан Янев и ВМРО може би ще се явят съвместно на изборите през април, съобщават източници на OFFNews. Дали това е така, двете партии не отричат. Разговори обаче се водят, потвърждава пред медията Ангел Джамбазки.
"Водим разговори с всички, които поискат. Днес се регистрираме като партия "Български възход", а утре ще излезем с декларация към сдруженията и организациите, които имат желание да внесат диалог и разум - да заповядат", коментира Стефан Янев пред журналисти, след регистрацията на партията

По думите му става дума за обединение, включващо общи листи. Янев се надява, че примерът му "ще бъде заразителен".

Според социологическите данни на брюкселското издание "Politico" към 4 февруари "Български възход" печели 4% от доверието и е на ръба на нов парламент. ВМРО пък остава далеч под чертата с едва 1% от гласовете.

https://frognews.bg/novini/partiiata-ianev-pregrashta-vmro-izborite-prez-april.html
Funny Funny x 1 View List

FELDMARSCHALL

#10
Обаче ВМРО май изобщо не са се регистрирали за участие в изборите. Явно са приели да бъдат подметка на Янев и оня по милост да сложи някои техни хора в листите. :whistle:

https://www.cik.bg/bg/ns02.04.2023/registers/per
Ето линк с регистрираните партии и коалиции. Под номер 5 може да видите БНС-Нова демокрация с представители въпросните двама починали - Богдан Йоцов и Борис Иванов. Останах без думи просто...

Panzerfaust

Цитатъ на: Hatshepsut - 15 Фев 2023, 18:35:48
Партията на Янев се прегръща с ВМРО за изборите през април?
Обаче ВМРО никак не си взеха поука от тези безпринципни и безумни коалиции, в които влизат.

Hatshepsut

#12
Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 15 Фев 2023, 19:16:24Обаче ВМРО май изобщо не са се регистрирали за участие в изборите. Явно са приели да бъдат подметка на Янев и оня по милост да сложи някои техни хора в листите. :whistle:

https://www.cik.bg/bg/ns02.04.2023/registers/pre
Ето линк с регистрираните партии и коалиции. Под номер 5 може да видите БНС-Нова демокрация с представители въпросните двама починали - Богдан Йоцов и Борис Иванов. Останах без думи просто...

ВМРО-БНД вече са включени в списъка с регистрираните партии и коалиции под №14, а дали ще направят общи листи с партията на Янев не знам дали е вече възможно  :rolleyes:


П.П. Добавих анкета към темата, евентуално може да добавя нови опции когато излезе пълния списък с регистрираните партии за изборите.

FELDMARSCHALL

Вижте "Атака" до кои се нареди на тези избори. Тотална деградация и нареждане до баш комунистите. :judge:

КП КОАЛИЦИЯ НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ

    ПП ,,АТАКА"
    ПП ,,БЪЛГАРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ"
    ПП ,,ПАРТИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ"
    ПП ,,РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО"
Funny Funny x 2 Sad Sad x 1 View List

FELDMARSCHALL

#14

Депутата-престъпник Златан Златанов от Възраждане

Моят съгражданин депутата от "Възраждане" Златан Златанов става все по-популярен. Този Кольо Китаеца всеки месец прави поне по едно видео за него. Явно много му е набрал... :judge:

Впрочем този украинеца и аз го видях за последно в Русе преди около 10 години.

FELDMARSCHALL


Красимир Стойков - Маршала - Престъпност и Политика

Искам да разясня някои неща около този типаж. Години наред ме питаха дали този Красимир Стойков - Маршала (от Русе) не съм бил аз. :judge:
Включително разни отрепки като умрелите вече Елтимир и Мещера пускаха спекулации по този въпрос с цел да ме очернят. Затова разяснявам:
1. Този индивид показан в клипа е поне 10 години по-голям от мен. Няма как да съм бил мутра през 90те, когато съм бил още ученик. :whistle:
2. Не съм бандит, нито съм се занимавал с рекет, поръчки, скиминг на кредитни карти или каквито и да е други престъпления.
3. Не ходя никога с обръсната глава. :judge:
4. На този прякора е Маршала, а не Фелдмаршала. :laugh:
5. Не се казвам и Красимир. :cool:
Funny Funny x 3 View List

Tags:

Similar topics (5)

1646

Отговори: 35
Прегледи: 1742

1159

Започната отъ Hatshepsut


Отговори: 3
Прегледи: 997

1796

Отговори: 26
Прегледи: 643

1540

Отговори: 350
Прегледи: 37560

2138

Отговори: 5
Прегледи: 87

Powered by EzPortal