• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Публикации: 15
Total votes: : 2

Последни публикации: 07 Февруари 2023, 10:50:45
Re: Най-великите империи от Panzerfaust

Интересни факти за пианото

Започната от hideboom, 22 Ноември 2021, 14:11:20

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hideboomTopic starter

Знаете ли, че когато се научите да свирите на пиано, развивате умения, които ви помагат да постигнете по-голям успех в други области на живота, например в следването или професионалната си кариера? Всъщност няколко проучвания показват, че има пряка връзка между уроците по музика и успеха в света на работата.

        Как става така, че музикантите са по-успешни в живота? По-долу идентифицирахме шест основни умения, които тренирате, когато се научите да свирите на пиано.

1.        Свиренето на пиано увеличава способността ви да се концентрирате

        Когато свирите на пиано, има много неща, на които трябва да обърнете внимание, като ритъм, височина на звука, темпо, стойност на нотата и т.н. На практика правите истинско упражнение за концентрация, докато свирите песните, които харесвате.

        Проучванията също така показват, че всеки път, когато музикант грабне инструмента си, в мозъка му се задейства истински фойерверк.

2.        Свиренето на пиано ви учи да развиете своето постоянство

        Изучаването на нова песен или песен отнема време и доста усилия. Преди да започнете да свирите песен наизуст и плавно, трябва да практикувате няколко седмици. Самата идея един ден да можете да изсвирите песента, върху която работите, повишава вашата мотивация. Това ви учи на търпение и увеличава вашата упоритост. Тази способност е особено полезна за вас, когато се окажете изправени пред трудни задачи в колеж или на работа.

3.        Свиренето на пиано ви прави по-дисциплинирани

          Да се научиш да свириш на пиано е истинско предизвикателство. Редовната практика и упоритата работа не само увеличават вашата упоритост, но и ви помагат да станете по-дисциплинирани. Някои части от песните изискват повече работа от ваша страна. За изучаването на пиано има ,,магически" ключ към успеха. Разбира се, ще ви го разкрия. Ключът към успеха е практика, практика, практика.

          Редовната работа на вашето пиано изисква дисциплина. В началото подобна строгост може да ви се стори трудна. Можете да се насърчите, като мислите да си дадете малка награда, след като постигнете цел. С течение на времето ще свикнете с редовната практика и вече няма да изглежда сложно да се придържате към графиците си за работа с пиано.

4.        Свиренето на пиано подобрява управлението на времето

        Много от нас имат много натоварени графици. За съжаление учените все още не са намерили начин да удължат дните си с 24 часа. За да имате време да управлявате всичките си дейности, трябва да се организирате добре. Когато свикнете да работите редовно с пианото си, вие също се научавате да използвате времето си продуктивно. От тази гледна точка за пиано сесия могат да се използват 20 кратки минути биене между две дейности.
Източника е Топновини

Лина

Има и други интересни факти, като например този, че изпълнителите на класическа музика са много по-одухотворени хора, много често и добродушни. Може да има някакви изключения, но като цяло мъчно ще намериш човек, който е инструменталист - любител или професионалист дето да е зъл човек.
Дали музиката променя хората към по-добро или те търсят възможния за тях език за комуникация с другите – за всеки е индивидуално, но такива са наблюденията ми.

Обучението е трудно и тук съм споделила една интересна статия за него:
https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?topic=1367.80

Similar topics (1)

1855

Отговори: 64
Прегледи: 550

Powered by EzPortal