• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Panzerfaust

Президентски избори 2021

Започната отъ Panzerfaust, 12 Сеп 2021, 14:21:00

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

За кого ще гласувате?

Валери Симеонов
1 (20%)
Костадин Костадинов
0 (0%)
Румен Радев
0 (0%)
Горан Благоев
0 (0%)
Волен Сидеров
0 (0%)
Боян Расате
1 (20%)
Светослав Витков
0 (0%)
Анастас Герджиков
1 (20%)
Цвета Кирилова
0 (0%)
Лозан Панов
0 (0%)
Милен Михов
1 (20%)
Веселин Марешки
0 (0%)
Друг кандидат
0 (0%)
Няма да гласувам
0 (0%)
Колебая се
1 (20%)

Общъ брой гласове: 5

Panzerfaust

Президентските избори тази година ще са най-важния фактор в българската политика, защото се видя, че парламентите ще са фрагментирани и оттам неособено добре работещи.
За мен Румен Радев започна предизборната си кампания още с назначаване на служебното правителство, което беше силен ход. Досега като официални кандидати са се заявили Румен Радев и добре познатият мошеник Александър Томов-Лупи. Когато станат ясни повечето кандидати ще бъде добавена анкета.

Голямата новина днес обаче е:
Бойко Борисов и Даниел Митов няма да се кандидатират на президентските избори
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Даниел Митов няма да бъдат издигани от партията на предстоящите на 14 ноември президентски избори. Това стана ясно от две успоредни телевизионни участия в неделя на самия Митов и другия зам.-председател на ГЕРБ – Томислав Дончев.

Митов отрече пред БНТ слуховете, че може да бъде номиниран за опонент на настоящия държавен глаа Румен Радев. Междувременно Дончев заяви пред бТВ, че кандидат-президентът на ГЕРБ се очаква да бъде обявен до три седмици.

"Влизайки в подобна роля, [Борисов] трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", заяви бившият вицепремиер.

По думите му кандидатът на ГЕРБ ще бъде "по-скоро мъж", но се надява "скоро българското общество да е готово да избере жена за президент". Дончев добави, че в момента ръководството на партията обсъжда със структурите си възможни кандидатури като би било добре номинираният да не бъде толкова "партизиран", за да бъде обединител на нацията.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31456214.html

Аз мисля, че единственият реален шанс да бъде победен Радев беше Бойко Борисов лично да се кандидатира и да се изправи срещу него. Разбира се, пак щеше да бъде много трудно, но имаше шанс, докато сега, почти сигурно можем да честитим втори мандат на сегашния президент. Набра сериозна популярност и подкрепа, наистина не виждам фигура, която би могла да го застраши. Очевидно Бойко Борисов го достраша да рискува, а и явно си прави сметка пак да премиерства или да дърпа конците в сянка.

Sturmmann

Боко е история вече, какви конци ще дърпа. Знае, че Радев ще го бие като мръсно коте на изборите и затова не иска и да се пробва даже.

Panzerfaust

Изобщо не съм убеден, че Боко е история, защото има много пари, много връзки и прекалено много бизнес интереси зад него. Ако в последния парламент бяха успели да съставят правителство и то да беше управлявало ударно поне една година, като през тази година изрине Боковата администрация и Боковите фирми от поръчките, може би щях да се съглася.

FELDMARSCHALL

Бойко може да бъде отстранен от политиката само ако бъде убит. Всичко останало са илюзии... :laugh:

Sturmmann

Петър Стоянов. :judge:  :judge:  :judge:  :judge:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:
Funny Funny x 1 View List

Panzerfaust

Не мисля, че би приел. А и засега не е сигурно, че ГЕРБ ще номинират него.

Panzergrenadier

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/09/22/4256324_politicheskoto_naprejenie_pobeda_za_gerb_i_blizki/?ref=home_mainStory

"Възраждане" издига председателя на партията Костадин Костадинов за президент. Какви са шансовете на Костадинов?
Funny Funny x 1 View List

Hatshepsut

#7
Цитатъ на: Panzergrenadier - 23 Сеп 2021, 07:46:05https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/09/22/4256324_politicheskoto_naprejenie_pobeda_za_gerb_i_blizki/?ref=home_mainStory

"Възраждане" издига председателя на партията Костадин Костадинов за президент. Какви са шансовете на Костадинов?

Според мен в най-добрия случай ще стигне до четвъртото място, но това зависи и от другите кандидати.
Това, което е абсолютно сигурно, е че аз няма да гласувам за него  :judge:

Panzerfaust

Цитатъ на: Panzergrenadier - 23 Сеп 2021, 07:46:05"Възраждане" издига председателя на партията Костадин Костадинов за президент. Какви са шансовете на Костадинов?
За президент - нулеви. Обаче целта на кандидатурата му е да надъхва още повече сектата му идиоти, както и да има повече медийно време, за да рекламира партията си и в тази роля кандидатурата му има смисъл.

Panzerfaust

Досега официално регистрирани кандидати са: Румен Радев, Костадин Костадинов a.k.a. Костя Копейкин, Цвета Кирилова (Сдружение "Азбукари"), Александър Томов-Лупи a.k.a. Сашо Апашо и фолк певицата Луна. Общо взето се очертават бутафорни избори.

Panzerfaust

ГЕРБ вкарват Анастас Герджиков - ректорът на Софийския университет в играта. Не мисля, че може да катурне Радев обаче. Твърде непознат и далеч от политиката изглежда.

П.П. Ще изчакам окончателната регистрация за анкетата.

FELDMARSCHALL

Валери Симеонов също ще се кандидатира за президент. Потвърди го и в един от сутрешните блокове днес. :laugh:

Sturmmann

ГЕРБ бутат напред някакви неизвестни и без никаква харизма нови лица. Оня Митов от къде го намериха не знам. Махне ли се Бойко и партията бавно ще умре. Не знам защо не пускат напред Томислав Дончев или дори Тома Биков, които нямат най-голямата харизма на света, но могат да говорят.

FELDMARSCHALL

То там си е чиста договорка. Същото беше на изборите 2016г. ГЕРБ издигнаха тотално неизбираемата леля Цецка, знаейки много добре че ще загуби, пък после Радев започна да играе сечено на БСП (то и досега го прави) и 2017г. ГЕРБ спечели парламентарните с голяма преднина пред БСП. В политиката е така - винаги има доста скрити и не толкова скрити договорки и това, което привидно изглежда по един начин всъщност е нещо друго. :laugh:

Sturmmann

Боян Расате президент!

Panzerfaust

Цитатъ на: Sturmmann Батбаянов - 02 Окт 2021, 00:10:18ГЕРБ бутат напред някакви неизвестни и без никаква харизма нови лица. Оня Митов от къде го намериха не знам. Махне ли се Бойко и партията бавно ще умре. Не знам защо не пускат напред Томислав Дончев или дори Тома Биков, които нямат най-голямата харизма на света, но могат да говорят.
Такива като Даниел Митов или примерно Николай Младенов са новите комсомолци, за които винаги се намира топло местенце. Кратка справка за Митов - от 2006 г. до 2010 г. е изпълнителен диpеĸтоp на фондация "Демокpация" (на 29 години!); пpез 2010 г. заминава в миcията на Националния демокpатичеcки инcтитyт (НДИ) на САЩ в Иpaк, където е пpогpамен мениджъp на Пpогpамата за pазвитие и подпомагане на политичеcките паpтии; пpез 2012 г. cе завpъща в Бългаpия, но cкоpо cлед това е назначен за поcтоянен пpедcтавител на НДИ в Бpюĸсел; като пpедcтавител на НДИ, pаботи и в Либия, Конго, Укpайна, Йемен, Тyниc и дp. Очевидно е човек на американците и с него Боко се опитва да закрепи разклатеното им доверие последната година.
Специално за Томислав Дончев моята теза е, че Боко се страхува от популярността му и гледа да я органичава, за да не го засенчи. Не е тайна, че редовите гербери и симпатизантите им доста го харесват. Навремето Боко беше така с Цветан Цветанов - уж съмишленици, а се страхуваше от него и внимаваше да стои "втория човек", но не повече.

Tags:

Similar topics (5)

2066

Започната отъ Hatshepsut


Отговори: 9
Прегледи: 169

1159

Започната отъ Hatshepsut


Отговори: 3
Прегледи: 997

1911

Отговори: 22
Прегледи: 404

2138

Отговори: 5
Прегледи: 87

1796

Отговори: 26
Прегледи: 643

Powered by EzPortal