• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

09 May 2021, 00:24:10

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12752 Posts

Шишман
4941 Posts

Panzerfaust
792 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21100
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 47
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 40
Total: 41

История на Форума

Started by Hatshepsut, 14 February 2020, 13:29:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

30 January 2021, 03:25:45 #165 Last Edit: 30 January 2021, 06:58:40 by Hatshepsut
Quote from: FELDMARSCHALL on 28 January 2021, 00:08:30Редно е още сега да се архивира стария форум, защото просто няма активност с месеци и няма смисъл да се пише там. Даже аз ако бях на мястото на админа щях да го архивирам веднага в момента, в който стана активен новия форум. :laugh:
Гледам през годините доста се е потрудил, изтрил е ненужните постове и спама, слял е мненията на потребители като мишока със 100 профила :lol:, и мисля че нещата изглеждат много по-прегледно отколкото при Калоян (лека му пръст) и лесни за четене. Буквално ден-два са достатъчни да проследи човек хронологията на темите от началото през август 2006г. до 2020г.! Може и да е останало сигурно 30% от всичко изписано от 2006г. (вкл. и бушуването на хормоните от моя милост когато бях на 20-22г. :laugh: ), но е много по-лесно за четене, отколкото ако всичко беше оставено в предишния си вид и немодерирано. Наистина голяма част от постингите бяха плява, заяждания на лична основа между отделни потребители, заплахи за саморазправа и какво ли още не. Определено Hatshepsut е свършил доста трудоемка работа в последните няколко години. Даже си мисля че ако след 20-30г. все още я има България и български националисти, тоя архив ще се чете с голям интерес. :judge:

Въпреки че звучи примамливо, ще отклоня предложението за архивиране на стария форум в този момент. Аз съм поел ангажимент това да стане след 8 години (спрямо 2018г.), значи през 2026г. и не смятам да нарушавам дадената дума.
По отношение на прочистеното съдържание на стария форум, не са останали 30%, а са доста повече - през 2018г. форумът имаше около 156 хиляди постига, а сега са около 127 хиляди, значи са пострадали около 30 хиляди постинга, повечето от тях бяха в раздела ,,Спортни новини", явно там бушуващите хормони са се изявили в най-висока степен  :judge:

Преди време стана дума за евентуално сливане на двата форума, но тази идея за мен е неприемлива, не си струва заради няколко теми, които имат продължение в новия форум, да се разбие цялата структура на стария форум. В крайна сметка двата форума не са напълно идентични, те си имат собствена история, хронология, статистика, бази данни и т.н.

Hatshepsut

Да си припомним, че в стария форум имаше една практика темите с автор Гост да се преместват в раздел "Стари съобщения". Това беше установено от администратора Калоян пореди следната причина (цитирам негови думи):

След като е напуснал е показал неуважение към Общността ни. Значи на този който се изтрил се мести всичко в Стари съобщения.

Такъв критерий, освен че е чисто формален, всъщност е и изцяло контрапродуктивен.
Първо, защото важността на една тема се определя не от това кой и какъв е нейният автор, а от ценността на представената информация и от дискусията в самата тема; и Второ, понеже разделът "Стари съобщения" е само за четене и по своята същност е просто един буфер към кошчето за боклук  :aha:

В новия форум няма и няма да има такава практика, темите на гостите ще стоят в разделите на форума редом с всички останали теми, и ако някоя от тях бъде изтрита или преместена в раздела "Стари съобщения", то ще е поради някакви съществени причини, а не защото нейният автор е  гост  :judge:

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 23 March 2021, 20:39:03В новия форум няма и няма да има такава практика, темите на гостите ще стоят в разделите на форума редом с всички останали теми, и ако някоя от тях бъде изтрита или преместена в раздела "Стари съобщения", то ще е поради някакви съществени причини, а не защото нейният автор е  гост  :judge:
Да така е по-добре.

FELDMARSCHALL

Някой има ли информация какво се случи с един форумец от стария форум (Сосипатор) - с истински имена Сосипатор Пиров. Твърдеше че е македонски българин. Имаше фейсбук по едно време някъде 2009-2010г., но после го изтри. Виждам и че в стария форум не е писал някъде от 2010г. :huh:

Panzerfaust

Хм, много ме съмнява да е бил наистина с такова първо име. Според мене лъжеше, че е македонски българин - много различен профил има от тях.

FELDMARSCHALL

Помня че беше православен фундаменталист. :judge:

Sturmmann Батбаянов

А какво става с Нелегалния от форума на атака? :mad:

Panzerfaust

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 April 2021, 21:55:13Помня че беше православен фундаменталист. :judge:
Да, такъв беше, дори обвиняваше Българската църква в етнофилетизъм. :laugh: