• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Започната от Шишман, 19 Октомври 2019, 12:19:40

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ШишманTopic starter

КАКВО Е БЪЛГАРЩИНАТА ?
Българщината не е нещо: розово, глупаво, лигаво толерантно, да се угоди на даденият дегенерат и ненормалник или лигльо. Българщината е огън който гори в носещите я !
Нещата се казват " право куме, право в очи". Излезнели се от рамката на българщината, няма толерантност, няма мълчане, прошка , лигавене  или угаждане. Това не е някаква лигава, западна или европейска история, това е "  БЪЛГАРЩИНАТА", такава каквато е била през вековете и трябва да бъде и в днешни дни.
Ако не беше , такава  каквато е - то нямаше да има такива народни юнаци-герои, каквито имаме и пак ще имаме. То и какъв е смисъла българщината да съществува, ако стане нещо модерно, лигаво, толерантно либерално и ненормално ?
На картината част от българщината: такава каквато е - кръв, саможертва и борба за оцеляване с цената на живота на душманите и на своят, ако се наложи !


ШишманTopic starter

Тази публикация е взета от групата Хайдутство и я публикувам тука без промени !


ТАЗИ ГРУПА Е ЗА ХАЙДУТСТВО И БЪЛГАРЩИНА
Такива, каквито са и трябва да бъдат.
Тук нямат место: широкоскроените, свободните духом, отворените към света, модерните хора, либералите или хомо-сексуалистите. Тук е за българеещи се българи почитатели на българското хайдутство и българщината ! А те са : старомодни, със стари разбирания, консервативни, затворени за модерното, западните новости , широкоскроените съвременни тъпотии, либерализма, хомо-сексуализма и останалите актуални простотии. Българщината и хайдутството  са нещо ретроградно, останало в средновековието и това им е доброто.  Станат ли модерни, либерални общочовешки и подобните там неша, няма да са вече нито българщина, нито хайдутство ! Всеки който иска да я променя тези неща е предател, отстъпник и ненормалник, враг на всичко българско и родно. Така че тия дето се чувстват : свободомислещи, широко-скроени, либерални, модерни и т.н. и т.н. съвременни ненормалщини - спокойно могат да напуснат групата и да си е.м. те !
На снимката : българщината, такава, каквато е ! Красива, естествена, нормална , добра и привлекателна.

uppare immagini

ШишманTopic starter

ЧУЖДЕНЕЦ В БЪЛГАРЩИНАТА -ИЛИ ЗА СИЛАТА НА БЪЛГАРЩИНАТА
 Който прочете долните редове ще види че въпросният Джеймс Баучер е обиколил всички балкански страни. Остава обаче запленен единствено от българщината и това не е случайно ! Българщината е най пълната ,силната и привлекателна култура на света. До тия изводи стигнах и аз самият, селд като някога бях поклонник на различни чужди култури. Така че нека си пазим българщината, такава каквато е и да не ставаме глупаци да тичаме по чужди ненормални култури, моди, влечения и т.н. и т.н. безсмислени неща.
__________________________________________________________
ГАЛЕРИЯ: ОБЩЕСТВЕНИЦИ И ПОЛИТИЦИ - ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ
На 18 декември 1850 година се ражда големият приятел на България и поддръжник на българската национална кауза, ирландският журналист Джеймс Баучер
доц.д-р Петър Ненков
Джеймс Баучер се ражда на 18 декември 1850 г. в Бръф, графство Лимерик, Ирландия. Баучер завършва Кралското училище на Портора в Енискилън, също така и дъблинския Тринити Колидж, а после учи в Кингс Колидж Кеймбридж. Получава хуманитарно и музикално образование. Ориентира се към адвокатството, но професионалните му планове са осуетени от нарастваща глухота, заедно с липса на финансови средства.
Става учител по английски в Итън Колидж заради стремеж към журналистическа кариера; там преподава 10 години. По това време започва да става известен на широката публика, в частност заради статия относно британската политика на депортиране в Ирландия. Първите му статии привличат вниманието на вестник ,,The Times".
През 1888 г. 38-годишният Джеймс получава задачата от вестника да отразява случващото се на Балканите. Работата му, като кореспондент на вестника започва в Румъния.След това отива в България, където прави репортаж за първата обиколка на княжеството от княз Фердинанд. През тези си първи 3 години на Балканите Баучер работи като независим журналист, предлагайки статиите си на вестник ,,Таймс", на ,,Фортнайтли Ривю" и на други британски вестници. Бързо става експерт по балканска политика.  Проявява интерес към бунтовете и военните конфликти в България, Гърция, Албания, Македония и Румъния. Изпраща дописки до Лондон за първите олимпийски игри на модерната епоха, организирани от барон Пиер дьо Кубертен в Атина през 1896 г.
В началото на XX век Джеймс Баучер е сред най-влиятелните европейски журналисти. Неговите статии са четени от министри и държавници. Води редовно кореспонденция с Балканския комитет и камарата на общините, която оценява неговия придобит опит. Също така сътрудничи с Енциклопедия Британика, за която пише статиите ,,Гърция", ,,Румъния" и ,,България" в няколко издания. Става постоянен кореспондент на ,,Times" през 1892 г.
Баучер редовно е обвиняван за пристрастност към българското дело от гръцките автори, за своята подкрепа към идеята за присъединяване на Македония към България. В същото време обаче критикува методите на управление на българското правителство. По този повод княз Фердинанд пише гневно писмо до директора на ,,Times", който обаче подкрепя своя кореспондент. Налага му се за известно време да напусне България.
По времето на образуването на Балканския съюз преди Първата Балканска война  играе роля на таен посредник между правителствата. Чрез него по време на престоя му в Атина през пролетта на 1911 година са осъществени първите контакти между българското и гръцкото правителство, довели по-късно до съюза между двете страни.
Когато разногласията му с българските власти са изгладени, Баучер се завръща в София. В статиите си Баучер критикува остро клаузите на Букурещкия мирен договор от 1913 г., който смята за изключително суров към България. Баучер упражнява своята репортерска дейност  и през Първата световна война. Опитва се да убеди българските власти да влязат във войната на страната на Антантата.
При влизането на България в Първата световна война, той напуска страната ни  и упражнява репортерската професия от Русия, след което се завръща в Лондон. Пенсионира се през 1918 г. Благодарение на голямата си пенсия, той се мести в София, където се сдобива с жилище. Той активно подкрепя българската национална кауза на Парижката мирна конференция след Първата световна война . Със своите публикации в британската преса Баучер изразява симпатията си към България и българския народ.
В края на живота си пише мемоари и статии за бъдещето на Балканите. Умира на 30 декември 1920 г. в София. Тялото му е изложено за поклонение в катедралата ,,Св. Александър Невски". След това, съобразно последната му воля, е погребан близо до Рилския манастир в Югозападна България – чест, оказана единствено на този чужденец. Разрешението е дадено специално от цар Борис III.
.................................................
Снимки на Джеймс Баучер, гробът му край Рилския манастир , картината "Ръченица" на проф. Иван Мърквичка, в която е изобразен Джеймс Баучер, как играе ръченица.

ШишманTopic starter

БЪЛГАРЩИНАТА ВСЕ ОЩЕ Е ЖИВА
Даже има и нещо, като възраждане от известно време насам.
Времето ни обаче изтича: и ако това възраждане не бъде добре организирано и направлявано-управлявано, насочвано в правилната посока - не ни чака нищо добро. Враговете не спят, предназначили са ни за изчезване и унищожаване. Ако не се напънем, не се поизпотим, не си дадем зор 1300-та години България, няма да станат 1400г. и вина ще имаме всички ние за това.
На снимката : семейство родолюбци отдаващи почит на големият Капитан Петко.
Поздрави за това семейство, дано да има повече, като тях.ШишманTopic starter

   РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И НОВА ГОДИНА ПО БЪЛГАРСКИ
 Ми по българският обичай не е имало накичени с играчки елхи, гирлянди, стрелби, викове пиянства  и други простотии.
Отбелязвали са тези празници, скромно по български с голямо уважение, към вярата, Бога, Богородица и един към друг. Големият празник до 9.9 1944г. е бил Рождество Христово, а не нова година. Тия вакханалии сега не са нещо българско, даже са нещо обратно на българското - антибългарско. Аз от както се обърнах в българщината нямам вече елха в къщата ми и не искам да имам. И празнуваме скромно и с вяра в Бога и по български, а не по светски. Трябва промяната и връщането към българщината да се започне : от малките , дребни , лични неща и после да се върви към голямото възраждане. Иначе просто не само че няма да стане нищо, ами ще се глобализираме и изчезнеме, като народ. И вината за изчезването ни ще е на всеки поклонил се на и пред чуждите обичаи, моди и простотии.
Хубава картина на тема българщина.               
ШишманTopic starter

      ТОЯ ЛЕВСКИ ТРЯБВА ДА Е БИЛ ГОЛЯМ ГЛУПАК
Как не се е сетил да вдигне спонтанна революция или въстание ? Защо е обикалял 9г. като луд ?
Как не е имало тогава някой , като днешните ни революционери и бунтовници да му кажат че нещата стават само и единствено със спонтанна революция и въстание, като по филмите и книгите.
Говорят ги тия глупости и после обвиняват народа че е заспал, глупав, с робско мислене и т.н. и т.н. Абе хора вземете се прегледайте, че ви хлопат не само дъските, ами цялото душаме.                 

ШишманTopic starter

ВЪЗХОДА НА ЕДИН НАРОД ЗАПОЧВА ТАКА
Някога хайдутите и четниците само тъпи романи и отравящи душата книги са чели. Точно това че не са чели и попаднали под ударите на книжната пропаганда ги е направило , такива, каквито са били.
________________________________
Някога , а и сега са облъчвали хората именно чрез книгите. После са се появили: вестниците, радиото и телевизията . Народ, който отказва да чете отровните за умът книги - има бъдеще. Жестоката истина е че над 99% от книгите на книжният пазар стават само за подпалка на печката, четенето им е вредно и отравя мозъка и душата на човека. Така че народа ни върви в правилната посока. А дали аз съм прав и дали са прави авторите на посланието показва и това: че вместо думата народ са използвали общо-човешкото , масоно - сатаниско понятие - нация. А може и да се каже че са прави: краят на една нация започва така, но и възхода на един народ започва точно така, с отхвърляне на ненормалната книжна пропаганда.


ШишманTopic starter

 РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО
Да празнуваме по български !
И да знаете: елхата, гирляндите, подаръците, дядо мраз-коледа, гърмежите по нова година и другите простотии нито са нещо добро, нито са нещо българско.

Тази вечер ще се роди Христос.
Нашия Бог. Нека спазим обичаят си!
Нека прекадим софрата си с бял тамян!
Да сложим бъдника в огнището. Да се помолим за здраве и берекет. Да сложим нечетен брой постни гозби. Да се съберем със семействата си а който няма с тези които са му близки. Ако живеем на село порасете двора си с просо семена. Чакайте Коледарите да ви дойдат  в къщата и да ви наречат благословията си. Бъдете българи. Не американци не руснаци или каквито и да е а българи.
Мир на всички!
Светли празници!ШишманTopic starter

КАК СЕ ОТБЕЛЯЗВА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ПО БЪЛГАРСКИ
Ами както е на картината, а не с елхи, дядо мразовци-коледи, гирлянди, гърмежи, подаръци за всеки все едно на тоя ден не Христос а другите имат рожден ден.
Запомнете Христос се ражда тая нощ, а не ние или някой друг. Почитайте си вярата и българщината, за да не почитате други вери и култури.


ШишманTopic starter

       САМО ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ ДА ГИ ГЛЕДАТЕ И ЧАКАТЕ
Дявола е слаб в подробностите и винаги бяга от тях. Та гледайте ги подробно и внимателно и ще видите истината за тях и мераците им !
И ще видите че т.н. спасители на народа, будители, революционери и борци срещу системата : са откровени сатанисти,лъжци, ненормалници и болни психически с различни мании за величие. Само им следете внимателно изявите, приказките и публикациите. Глупостите им нямат край: ту Дънов дават за пример, ту говорят че Христос бил революционер, ту че Левски бил либерален революционер и едва ли не борец за правата на чернокожите и обратните, ту някакви други безмислени и ненормални глупости. Въобще простотията и ненормалщините им нямат край. После защо народа не ги разбирал ! Ми то оставаше и народа да им се върже и да тръгне след ненормалщините им !
Като сатанисти са и проводници на анти противо българска пропаганда и идеи. Иначе не спират да обвиняват народа, да го съдят и да обясняват: колко сме заспали, глупави, страхливи и т.п. глупости и тъпотии. Естествено и почти във всяка тяхна публикация има лъжа, не могат да спрат да лъжат, просто не могат без да лъжат.
Имам лоши новини за тия другари: народа ни е умен и няма никакво намерение да тръгва след тях и да върши глупостите и тъпотиите дето им се искат народа да върши.     

ШишманTopic starter

 ПРЕДАТЕЛИ ЛИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ
Има една малка група вредни хора, които непрекъснато стенят и квичат: какви предатели сме били, как сме предали априлското въстание, Левски, това-онова и т.н.  как нямало по-големи предатели от нас българите на света и подобни. Тия естествено послъгват здравата. Те никога няма да ви кажат нищо, за тия двамата юнака на снимката и подобните им. Тези хора разболели се от сатанизъм ( защото , това е заболяването им )мразят всичко българско и никога няма да ви кажат и покажат примерите на българската верност към род и родина и вяра. Те никога няма  да признаят че сред другите народи по света предателството е много повече разпространено отколкото сред нас българите. Даже при другите народи се учудват, ако някой не предаде другият.
________________________________________________

Верни докрай
Рано призори на 27 декември 1872 г. турската потеря залавя Никола Цвятков - Бакърджията (вляво) и Христо Цонев - Латинеца (вдясно) - единствените двама съратници на Васил Левски, очевидци на драмата в Къкринското ханче и залавянето на Апостола. Подложени са на кръстосан разпит, но не признават нищо. Никола Цвятков е съборен в един трап и жестоко пребит от бой. Арестувани са заедно с Левски и го съпровождат през пътя му до София. Отказват да издадат самоличността му, въпреки големия тормоз, на който са подложени. Пред Извънредната комисия на процеса срещу Левски остават верни докрай на Апостола и отново не признават абсолютно нищо, и отричат да познават Левски. На поредния разпит, за Апостола пак казват, че не го познават и не го предават. Така изпълняват докрай дълга си пред България и Историята. След Освобождението на България, Никола Цвятков и Христо Цонев живеят скромно и бедно и не участват в обществения и политическия живот. Никога не демонстрират близкото си приятелство с Васил Левски и не се ползват с никакви привилегии. Чисти народни юнаци и верни синове на България.
Фотографирани след Освобождението на България.
Поклон и вечна им памет!ШишманTopic starter

ПОРЕДНАТА КУЛТОВА СНИМКА  НА ТЕМА БЪЛГАРЩИНА И ХАЙДУТСТВО !
Авторът я е направил, много добре. От снимката лъха на: вяра, смирение, уважение и българщина. Това е българщината: вяра, уважение и смирение , не гордостта и самопревъзнасянията , които ни натрапват нот медиите .Това са нещата от които имаме нужда в днешни дни.ШишманTopic starter

КАК СЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРЩИНАТА
Вълната, която ни залива наистина е страшна !
Кой каквото ще да си мисли и говори: без саможертви, планини от трупове и реки от кръв нищо няма да стане.
_________________________________________
 "Аз тук сега ви завещавам!
Бранете нашата земя.
Не с китка мека, а със сабя.
Вий спрете страшната вълна! "
Иван Вазов


ШишманTopic starter

    ОТ ДЕЦА СЕ НУЖДАЕ ТОЯ НАРОД И ТАЗИ СТРАНА
 Не от бунтовници, революционери, борци за правда и кривда, не от ненормални жени публикуващи по цял ден тъпотии из социалните мрежи, не от умници, висшисти и т.н. с каквито за съжаление е пълна днес България. От деца се нуждаеме и то спешно ! В децата е истината, радостта и част от смисъла на живота. След вас ще останат не парите ви и глупостите ви, не ненормалните ви мераци, а децата ви.
На снимката българско семейство - почитатели на българщината с три деца. Поне по 3-и деца трябва да има всяко едно добро българско семейство за да оцелеем , като народ. Иначе сме до тука и ще си останем с образованите висшисти, с революционерите, лудите женища и останалите ненормалници с маниите им за величие и неповторимост.           
ШишманTopic starter

      ПО ДРЕХИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
,,По дрехите ни посрещат и по акъла ни изпращат!" – са казали предците ни! Хората някога са знаели, че дрехите , не са просто парче плат - дрехите са нашият външен израз, който разказва за вътрешната ни състояние и духовни нагласи! Те също така говорят, каква важност даваме на нас самите! Някои хора казват че дрехите не са важни, да ама са важни и то много. Няма да видите евро-атлантик или политик в българска народна носия например . В тях : дрехите ни народа ни е втъкал и парче душа, която да говори за нас, на хората!
На снимката : българи в български дрехи.         
Similar topics (1)

Powered by EzPortal