• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Започната от Шишман, 19 Октомври 2019, 12:19:40

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Пешо

Цитат на: Шишман - 13 Септември 2022, 10:18:04Би трябвало и морално, духовно и културно да ме си либерален !

За някои неща съм - аборта.

ШишманTopic starter

Цитат на: Пешо - 13 Септември 2022, 17:03:25За някои неща съм - аборта.
Викаш ти си за абортите и убиването на деца в утробите на майките ?

Пешо

Цитат на: Шишман - 14 Септември 2022, 10:03:15Викаш ти си за абортите и убиването на деца в утробите на майките ?
Да, защото повечето пъти в домовете и при приемни родители приключват живота си нещастно...

Между другото, пишеш страшни глупости във ФБ-а си. :laugh:  Как според теб Райна Кнегиня е олицетворение на феминизма, а Ботев на комунизма? :laugh:

ШишманTopic starter

Цитат на: Пешо - 14 Септември 2022, 22:22:46Как според теб Райна Кнегиня е олицетворение на феминизма, а Ботев на комунизма? :laugh:
Мисля че тука не е местото да ти отговарям на въпросите. Попитай ме там във фейсбука. То съм го и обяснил.
За абортите са либералите и комунистите.

Пешо

Цитат на: Шишман - 11 Септември 2022, 17:28:17Поздрави за тебе Пешо, започнал си да тръгваш по правилният път. Карай все в тая посока и няма да сгрешиш.
Имах предвид, че повечето меланхолици са от онези, които изброих. Аз също съм песимист относно България, а и Западната цивилизация като цяло. Може и да се обърнат нещата, но се иска доста време. Между другото, ти, си точно от онези, които пишат много, а в думите им няма смисъл (аз също съм бил така :nerd: ). На всичкото отгоре ни се сърдиш, когато ти казваме, че бъркаш...

ШишманTopic starter

Цитат на: Пешо - 15 Септември 2022, 12:05:08Между другото, ти, си точно от онези, които пишат много, а в думите им няма смисъл (аз също съм бил така :nerd: ). На всичкото отгоре ни се сърдиш, когато ти казваме, че бъркаш...
Не мисля че в думите ми няма смисъл. Нещо си се объркал.

ШишманTopic starter

      ВНИМАНИЕ АНТИБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА
Не знам дали тая тъпотия с думата традиции: е умишлена или просто от незнание или глупост. Българската дума не е традиция  а -  ОБИЧАЙ. Според тоя надпис излиза че вече не сме народ, щом ползваме чуждица за нещо така важно: при положение че си имаме , много-добра българска дума.
Така че нека внимаваме, каква пропаганда провеждаме, защото много пъти, много хора си мислят че правят българска пропаганда, а тя е откровено антибългарска в крайна сметка.                 Hatshepsut

Цитат на: Шишман - 26 Септември 2022, 21:30:26      ВНИМАНИЕ АНТИБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА
Не знам дали тая тъпотия с думата традиции: е умишлена или просто от незнание или глупост. Българската дума не е традиция  а -  ОБИЧАЙ. Според тоя надпис излиза че вече не сме народ, щом ползваме чуждица за нещо така важно: при положение че си имаме , много-добра българска дума.
Така че нека внимаваме, каква пропаганда провеждаме, защото много пъти, много хора си мислят че правят българска пропаганда, а тя е откровено антибългарска в крайна сметка.                 Обичай и традиция не е едно и също. Понятието традиция е по-общо:

Традицията представлява онези ценности, умения и практики, които отразяват същностните характеристики на всяко общество и които то съхранява във времето, предавайки ги от поколение на поколение. Традицията включва обичаите, езика, церемониите, вярванията и институциите, които или са утвърдени в живота на съответното общество, или на тях се придава особена стойност в настоящето – морална, религиозна, образователна или политическа.

Когато традицията бъде заплашена от влиянието на външен за съответното общество модел, членовете на обществото решават кое от традиционния модел да бъде запазено и кое от новия модел да бъде възприето, тъй като традицията обхваща много от елементите, изграждащи идентичността им като общество и не могат да бъдат изоставени. Например при сблъсъка между Изтока и Запада по време на европейската колонизация в Азия повечето източни общества приемат технологичните нововъведения, но запазват обичаите, религията, културата и изкуството си, както и някои особености от устройството на семейния живот.

Традицията става обект на изследване от социалните науки през 19 век, когато започва да се проявява различието между ,,традиционно" и ,,модерно" (то е резултат от значителното развитие на технологиите, развитието на науката, разширяването на световната търговия и т.н.). Понякога националистически движения използват традицията, нейните характерни елементи и практики в дадена държава за легитимиране на своите претенции към властта, като така се проявява противопоставяне между ,,модернизаторите", които са обвинявани, че отстъпват от традицията, и ,,традиционалистите", които се стремят да я запазят. В Европа резултатът от влиянието на настъпващата модернизация върху жизнеността на традицията е в това, че традиционалистите приемат не нуждата от запазване на състоянието на обществото без промяна, а необходимостта от съхраняване на традицията чрез постоянната ѝ реформа и адаптация към променящите се социални условия.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Традиция

ШишманTopic starter

Hatshepsut не мисля че УИКИПЕДИЯ е добър източник. Освен това думата традиция си остава и е чуждица в нашият български език . Употребата на чуждици си е жива подмяна на езика ни.

ШишманTopic starter

    БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ
Българските родолюбци не се назначават от американското послство или нечии чужди служби, или масоно-сатанински организации и медии, за разлика от т.н. патриоти. Те доказват с делата си и саможертвата си, че са такива и са  истински родолюбци!         
ШишманTopic starter

#235
 ДНЕШНИТЕ ДОБРОВОЛНО СТАНАЛИ  ЕНИЧАРИ, СА СЪЩИТЕ КАТО ОНИЯ ОТ ОНЕЗИ ВРЕМЕНА
Че и по-вредни и по-зли, и естествено сатанизирани до мозъка на костите си !
__________________________________________
"Бездушевният (soulless) и безбожен (godless) планктон пак се е развилнял - този път по повод кончината на Антон Дончев.
Романът "Време разделно" е писан през 1964 година. По това време не просто няма "Възродителен процес", тогава става точно обратното - БКП провежда политика на "положителна дискриминация" към българските турци, която включва специални квоти за тях в университети, културни и политически институции. Чисто фактологически и хронолически тезата, че романът е "поръчат от БКП с пропаганда цел да създава настроения срещу български турци" е нелепа и фалшива.
Във "Време разделно" единственият етнически турчин (доколкото си спомням) беше Сюлейман ага (изигран от Васил Михайлов във филма). Образът му беше изцяло положителен - на мъдрия, честен и добронамерен към българите местен турски управник. Караибрахим беше българин-еничарин. Отрядите на Караибрахим, които избиваха българи в Родопите, се състояха основно от черкези, арнаути и други такива диви и кръвожадни племена, които Османската империя е използвала за мръсните си дела.
А причината този роман да бърка толкова дълбоко в разхлабените ануси на седерасти, костовисти и либерасти е, че засяга една толкова болна за тях тема - за значението на идентичността (културна, национална, духовна и религиозна). За това, че идентичността ти е по-ценна дори от главата ти, че е по-добре да си жертваш живота, отколкото да си продадеш род, родина и религия, и да се превърнеш в еничарин.
На подсъзнателно ниво седерастлъкът се осъзнава, че са съвременните еничари и хора, които са си продали идентичността на "Империята". Заради това толкова ги наранява и им предизвиква бяс тоя роман на тия проклетници. Напомня им какви са. Караибрахимовците на 21 век, еничарите на глобализма.
Тоя роман им напомня какво се случва в душите на еничарите, които дори да имат много власт, пари и привилегии, са изцяло мъртви и изяждани от бясове в душата." - Ivo Popov, Фейсбук


ШишманTopic starter

 ЗАЩО НЯМА СПОНТАННИ  ВЪСТАНИЯ, БУНТОВЕ, РЕВОЛЮЦИИ, ПРОТЕСТИ И Т.Н. ?
Много хора обвиняват народа че е заспал, глупав, тъп , с робско мислене и подобни  и за това седи с наведена глава , не се вдига и търпи. Тия обвинители искат: народа ей така без подготовка да се вдигне, да ги припознае че те са великите народни водачи , да го поведат и т.н. и т.н. глупости и безсмислици на търкалета.
То тия неща обаче стават само по филмите, романите и театрите. В реалният живот подобни неща не се случват, даже и народа да е настървен и готов за подобни действия.  Не случайно Левски е обикалял и създавал комитети, вместо, като Ботев например да влезне с една чета и да се надява: че народа ще се вдигне и ще го последва. Левски добре е осъзнал тази истина. А именно че за да се вдигне един народ и вдигането му да е успешно: се иска сериозна подготовка, организиране , набиране на достатъчно хора, мрежови организации в цялата страна, добре направени предварителни планове за действие, добра идеология да се знае в името на какво ще се вдига народа   и подобни. Да обаче другарите революционери не искат да си губят времето да организират народа и да се занимават на сериозно с нещата.  Та за това, за по-лесно просто  обвиняват народа.  И непрекъсното :съдят, обиждат, критикуват, презират и просто в крайна сметка мразят българският народ.
За да се стигне обаче до Левски, неговите комитети и подходящата среда да се създаде организация: е имало едно нещо наречено ВЪЗРАЖДАНЕ,  което е подготвили почвата  преди това.
Сега пак има подобно възраждане и едва когато това 2-ро наше възраждане подготви почвата-народа ще бъде възможно народа да се организира и чак после да даде, отпор на злото, което ни унищожава.
На снимката : новите български възродители.ШишманTopic starter

ЗАДА СЕ ОБЕДИНИ БЪЛГАРИЯ
Трябва първо самите българи да се обединим помежду си. За съжаление това няма как да стане с тия бесове дето ги тресе много народ. За кандидат народните водачи и революционерите да не говорим: лъжене, ненормалщини , мании за величие и накрая народът им е все крив и виновен. Та от тея трябва да се освободим първо, после другото.
п.п.
Помня че на Боян Расате все народа му беше виновен: бил тъп, глупав, изостанал и т.н.


Пешо

Цитат на: Шишман - 06 Ноември 2022, 18:01:34Помня, че на Боян Расате все народа му беше виновен: бил тъп, глупав, изостанал и т.н.

Той не е в състояние да дава квалификации на никого.  :tongue:

ШишманTopic starter

 ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯТ НИ МОДЕЛ
 А не да се бориме за смяна на системата.
Смяна на цивилизационният модел в смисъл да се върнеме към нашият си исконно български модел наричан - българщина !
Няма как нещата да се оправят и да оцелеем , като народ, ако духовно и културно сме в тоя сегашният цивилизационен модел. Тоя модел е антибългарски и ни унищожава. Отделно е създаден така че да ни направи от българи на никакви и половина. В рамките на тоя цивилизационен модел, нямаме никакво бъдеще - освен на умиращ народ. Така че стига с глупостите: относно ненормалните и измислени святи и чисти републики, Вангелия Гущерова - Ванга и величието и, сектанта Дънов, богонемилите, окултизмите, че сме първите европейци, колко сме древни като народ, Андре гиганта, който нашумя на последък и е един обикновен палячо  и т.н. и т.н. глупости, окултизми и ненормалщини.
 Неща характерни за тоя цивилизационен модел, който ни налагат от освобождението от турско до ден днешен. Ако достатъчен брой българи си сменят цивилизационният културен и духовен модел и се завърнат към чистата българщина, то няма да има нужда от никакви революции, съпротиви и въоръжени борби - нещата сами ще си дойдат на местото.
Така че всеки за себе си нека дерзае да е българин в българщината, , а не да се покланя на чужди стереотипи вредни за нашата култура и духовност.
На картината народни юнаци : българи , родолюбци, борци за освобождение. Те не бяха чуждопоклонници, еретици, сектанти, нео-либерали, комунисти, анархисти и ненормални уроди - бяха достойни и истински българи и добър пример за следване.Similar topics (1)

Powered by EzPortal