• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Започната от Шишман, 19 Октомври 2019, 12:19:40

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ШишманTopic starter

ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРЩИНАТА
Подмяната на българщината, осъвременяването и по западен образец и модернизирането и духовно по окултен начин : е предателство към всичко българско и родно и към родолюбието ни естествено.
На картината "Априлското въстание" . Не за модернизация на българщината по западен образец са се вдигнали тогава хората.ШишманTopic starter

    ЧАСТ ОТ ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ ?
Публикацията не се препоръчва на евро-атлантици , модернисти и либерали.
Понеже с войната в Украйна започна и война на цивилизациите, пускам тая публикация с цел да поясня някои прости неща, за които медиите и фалшивият ни елит мълчат или се правят на ударени.
____________________________
 Не, не е и не трябва никога да бъде. Били сме най-старата държава в Европа, били сме част от тая Европа и т.н. и т.н. глупости, простотии и тъпотии. От тая точно Европа ние никога не сме били част и не трябва и да бъдеме. То е срамно да сме част от тая извратена, изродена  и ненормална култура. Пояснение за незнаещите. Георграфски сме част от източна Европа, но до тука. Европа още от едно време се е деляла на две части :западна римска империя и  източна римска империя. Ние сме били винаги част от източната римска империя. Сега се опитват с хитри но тъпи номера да ни накарат да се мислим че сме част от западна Европа и едва ли не сме основоположниците на тая западна култура. Да ама не сме и е добре да не бъдем никога. За западната култура и западната римска империя са характерни: деградацията-израждането, ненормалността, подлостта, липсата на чест и достойнство, коварството, гордостта и все лоши и отблъскващи неща. За източната култура и източната римска империя нещата , които са характерни са точно обратните.
Та който иска да става част от тая Европа и културата и да става, ама става и родо-отстъпник и майкопродавец, тоест вече не може и не е българин.
На снимката : потрети на българските народни юнаци и сред тях нито един не е бил по западната култура и западно мекере.         Hatshepsut

Да де, част сме от Европа, а не от Евразия. Русия не е европейска, а азиатска държава и тези които й се дупят и искат да вървим в Евразия още по-малко имат право да се наричат българи  :judge:
Мнозина допускат грешката да считат Русия за наследник на Византия (Източната римска империя), докато тя е всъщност наследник на Монголската империя, под чието робство е била. Това се отнася и за руския манталитет, и за руската имперска политика.
Agree Agree x 1 View List

ШишманTopic starter

Цитат на: Hatshepsut - 01 Август 2022, 22:05:22Да де, част сме от Европа,
Не  и от тази Европа. Нямаме нищо общо с тях, няма и да имаме.

ШишманTopic starter

#214
    ПО КОЙ ПЪТ ТРЯБВА ДА ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ
 Много другари комунисти, социалисти, анархисти и подобни си въобразяват и надяват че като отхвърлим  вредният за България евро-атлантизъм и ще се върнем към ненормалният социализъм, болшевизъм, комунизъм или нещо подобно.
Понеже някои другари спасители на народа и родината все квичат и се надяват да се върне социализма , комунизма и подобните им идеологически строеве  та да им обясня някои неща.
Драги ми другари ние помним и виждаме добре кой унищожава България и това са хора израстнали не по време на демокрацията, а на прехваленият ви социализъм. Те първи се прегърнаха с американците и предадоха и продадоха България. И да ви кажа  другари тарикати 2 +2 е = на 4-и, а не на 5, 10, 15, 20 или 100 както се опитвате да ни убедите. Квичите че селата умират, а се правите на луди че загиването на българското село започна именно по времето на социализма. И то това загиване и обезлюдяване на селата другарите комунисти го направиха съвсем умишлено, не без да искат или по случайност. Така че левите ви идеи си ги заврете  . . . .  сещате се къде, защото ние българите и България нямаме нужда от тях. И още да ви обясня : днешната Русия не е СССР и Путин не е нито Ленин, нито Сталин, та да се бутате все на там и да ни давате все Русия за пример. Няма го вече т.н. Варшавски договор или СИВ и няма как една държава да се върне към прехваленият ви идващ от запада ненормален комунизъм.
Така че моля ви не ни занимавайте с глупостите и ненормалщините си и ни оставете на мира.
Та пътя по който трябва да вървим е пътя на българщината, а не на ненормалните идеологии и комунизма.
На снимката :млад българин поклонник на  българщината, която комунистите искаха да унищожат . В една снимка: типичният български островръх калпак, народната ни носия и кръста символ на православната вяра, която комунистите не навиждаха.           ШишманTopic starter

   ЩО Е ТО БЪЛГАРИН ?
Едно време думата българин освен етническа принадлежност е имала и значение, свързно с религията и произхождащата от там ценностна система. Ако мога да цитирам един македонски българин от 19-и век : Българин е кой не лъже, не крадне и не сменя верата си за печена кокошка (цитатът е преведен ). Нашите възрожденски деди като видели някой да се държи лошо (например да краде) са му казвали : Как може да правиш това? Ти българин ли си?!
Ако пресечем тези два метода на определяне, то всеки който казва, че е българин, е такъв, ако спазва българската ценностна система и не е отстъпил от верата си.
На снимката: българин който не е отстъпил от вярата си ! Кръста на гърдите му го показва.   
ШишманTopic starter

    КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ ЗА РОДИНАТА И НАРОДА ?
 Става дума за всеки един българин. Това че сме обикновенни малки човеци, без власт и известност: не значи че не можем да направим нищо.
Напротив именно на делата на такива дребни и незначителни човечета, като нас се е градила някога българщината. Как си мислите се появиха Левски, Хаджи Димитър, Ст, Краджа, Филип Тотю, П. Хитов и останалите ни народни юнаци- национални герои ? Появиха се защото имаше вече създадени основи на българщината, имаше народ, който да застане зад тях. За 70-80г. от бедният овчар и земеделец, като се мине през занаядчиите и се стигне до богатите търговци: много хора са били повлияни от възраждането ни и обърнати в българщината.  Та има какво да направи всеки един от нас за родината и народа си. Само че да се внимава да не се прави вместо добро и полезно - зло и да се вреди. Приказките за Вангелия Гущерова, Дънов или нестинарите например, както и доста други неща : са вредни за българщината и я замърсяват и насочват в друга грешна посока. Така свърши първото ни възраждане с отричане на всичко българско ! Та да гледаме да не свърши и сегашното макар и слабо за сега възраждане по тоя начин.
 Левски, за да имаме пак такива като него и подобни, всеки трябва да даде и принесе своята част в народното дело и българщината.   

ШишманTopic starter

    УЧЕТЕ ДЕЦАТА СИ ОТ МАЛКИ
Да бъдат българи, възспитавайте ги в българщината. За да не станат обикновенни и безлични безродници, с каквито е пълно.   ШишманTopic starter

КОИ СА ВАЖНИТЕ НЕЩА
Нещата, които разделят българите, са доста може би по- силни, от нещата , които ги свързват. Комунизъм, срещу антикомунизъм е тема, която е обсебила същността на милиони българи, които са се вкопчили в безмилостната борба между две твърде сходни явления и идеологии. Тази борба им определя битието и както знаем от приказката за орела, рака и щуката- накрая каруцата е строшена. Ей това са много хора- орел, рак и щука. И никой, дори за момент не му хрумва, че всичко това е една безкрайна глупост , която  пречи да живеем нормално. За нас е невъзможно да кажем- майната им и на тези, които бяха преди 1944, майната им на тези които дойдоха след тях и най вече -майната на тези , които са сега. България би трябвало да е  много по важна и от комунизма , от либерализма , от Русия и  САЩ и от Европа разбира се. Не виждаме ли, как в днешна Европа, в САЩ и Русия- текат грандиозни процеси на кардинална промяна и събития, които изцяло обръщат днешното статукво? Как се възражда християнският консерватизъм и национализма? Как неолиберализма се тресе и разпада. Националната държава - БЪЛГАРИЯ, нашите обичаи и култура: трябва да са нашите стремежи  и борби, а не вече губещите актуалност- комунизъм,антикомунизъм, интернационализъм, неолиберализъм и мултикултурализъм! Но, за да го види това, на човек му трябва поне малка доза родолюбие, което за съжаление е загубено у милиони българи, особено в политиканстващите- коне с капаци на очите, които хванати гуша за гуша, уверено и смело се търкалят към пропаста !
На снимката : български родолюбци борещи се за запзване на българщината и вярата.

ШишманTopic starter


 ЗАЩО МЕДИИТЕ НИ НАТРАПВАТ МИТА ЗА БЪЛГАРИНА ИНДИВИДУАЛИСТ ?
Краен индивидуалист - това е пългаринът ни надуват главите от медиите. Така насочвайки ни към краен индивидуализъм ни принуждават  да станем хора - вече губещи чувствотоси за национална общност, и държавност. А щом няма такива чувства- държавността се погубва, националният организъм се разпада и държавата се превръща в територия за разграбване! Това е аксиома в политиката, потвърдена от 5 хиляди години- писана история! Така , че , на българите не ни е виновен нито комунизма, нито либерализма, нито Русия, или Америка! Виновни донякъде сме  си самите ние: оставяйки се да ни отнемат вярата, сме загубили моралът си и сме станали, като лодки без платна.Станали сме хора  вплели се в напълно безсмислена самоубийствена междуособна война в името не на България, а на чужди сили ненавиждащи и мразещи България!!!
На снимката български родолюбци в четническо-въстаннически униформи. Все още има надежда за нашият народ.

Panzerfaust

Добре е, когато публикуваш чужди мнения, да оповестяваш и автора им, защото това не са твои мнения, а на един наш общ Фб приятел.
Agree Agree x 1 View List

Пешо

Индивидуализм, либерална икономика и национализъм не вървят ръка за ръка. Панзер беше донякъде прав, когато спорихме за икономика. Затова се появява и "третия път" през миналия век (както всяко нещо и то е имало предшественици). Капитализмът предразполога, човек да бъде индивидуалист. Него не го интересуват - нация, история, произход, култура и др. Важни са печалбите! Затова е и неминуема интервенцията на държавата в икономиката, за да пази етническата хомогенност, справедливо заплащане и граждански мир. Без нея стават нелицеприятни гледки. Това е и причината за зараждането на социализма. Бисмарк осъзнал, че няма как laissez-faire капитализмът да се грижи за нуждите на ниската и средна класа. Затова прокарал социални политики към работническата класа и забранил социалистическите и комунистически партии. Днес обаче монополистите на пазара се разправят с гражданите на държави, както им изнася. Бановете на консерватори (в някои случаи основателни) са неприемливи! Сексуализирането на деца от ранна детска възраст по телевизия и интернет. Слагането на ЛГБТ цветове на логата си през юни и др. подобни действия с цел печалба са неприемливи, меко казано! Неолибералната икономика доведе до подобряването на стандарта на живот на много хора, но на каква цена? Замърсена природа (по този въпрос темата е дълга), невиждано опасно бърз разстеж на населението, издигането на вече корпоративен Китай като глобален лидер в стопанско отношение. Това е безумие!

Вижте, по време на Просвещението на никой интелектуалец не му е хрумвало, че индивидуализмът и либарализмът ще се превърнат в: гей паради, хормоно терапии, 100 пола, масова имиграция, слаба Европа, гръмки и нагли малцинства да ни въртят на пръста си и др. Терминът "културен марксизъм" вече не е толкова актуален. По-правилниятн е "постмодернистки woke глобалистки капитализъм". Наистина радикалната левица е културно марксическа (вече и тази идеология умира), но Демократическата партия е в подкрепа на постмодернистки woke глобалистки капитализъм. Има разлика, но вторият термин произхожда от първия и е неговото логическо продължение

Сега за нас. Голяма част от народа са лицемерни нацЕоналисти и патрЕоти, схемаджии, русофили, русофоби, нагли гербаджии и плиткоумни прогресивисти. Не сте ли забелязали как постоянно хората си казват - "Българинът е прост!", "От всички ние сме най-зле!"? Това от части е вярно, но повечето хора, които го казват не струват и пет гроша. Меланхолията и нихилизмът нямат край! Не без основание. Елитът на нацията не ни управлява, управляват ни някакви утрепки! Цар Борис III трябва да ни служи за пример как да си структурираме управлението. Божидар Димитров имаше такава идея за професорски правителства. В това е истината, а не някакви родоотстъпници и шушумиги да ни се разпореждат по време на война. Да не говорим за лощата енергийна, пандемийна и инфлационна ситуация в момента.

ШишманTopic starter

Цитат на: Пешо - 11 Септември 2022, 14:44:51"Българинът е прост!", "От всички ние сме най-зле!"? Това от части е вярно, но повечето хора, които го казват не струват и пет гроша. Меланхолията и нихилизмът нямат край!
Поздрави за тебе Пешо, започнал си да тръгваш по правилният път. Карай все в тая посока и няма да сгрешиш.

Пешо

Цитат на: Шишман - 11 Септември 2022, 17:28:17Поздрави за тебе Пешо, започнал си да тръгваш по правилният път. Карай все в тая посока и няма да сгрешиш.

Единственото нещо, което промених е, че не съм икономически либерален, защото такъв стопански модел вреди на нациите. Нещата, които говоря си ги знам с влизането във форума. :wink:

ШишманTopic starter

Цитат на: Пешо - 11 Септември 2022, 17:49:38Единственото нещо, което промених е, че не съм икономически либерален, защото такъв стопански модел вреди на нациите. Нещата, които говоря си ги знам с влизането във форума. :wink:
Би трябвало и морално, духовно и културно да ме си либерален !

Similar topics (1)

Powered by EzPortal