• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Програми за прегледъ на изображения (Image Viewers)

Започната отъ Hatshepsut, 10 Фев 2019, 12:32:59

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

Реших да създам тази тема, в която да бъдат представени програми за преглед на изображения (снимки, картинки и т.н.). Понеже има много такивас програми, аз ще се спра на най-важните, и то безплатни програми :smile-1:

Започвам с програмата XnView:

Официален сайт: https://www.xnview.com/en/

Програмата има две версии: класическата XnView и по-новата XnViewMP.
Разликата между двете е не само в интерфейса, класическата XnView е само 32-битова, докато XnViewMP има и 64-битова версия.
Иначе и двете дават възможност за преглед, управление, пакетно конвертиране и преименуване на графични файлове. Тези програми показват и предварителен преглед, и то не само на снимките и картинките, но и на аудио и видео-файловете.
Програмите имат както стандарни, така и портативни версии, а при класическата XnView може да се избира между няколко варианта за инсталация - минимална, стандарна и пълна (с всички екстри).

Давам за сравнение прозорците на двете програми, аз лично предпочитам и използвам класическата XnView.
Hatshepsut

Продължавам със следващата програма - FastStone Image Viewer

Официален сайт: http://www.faststone.org/

Тази програма също съм я използвал, добра е и също дава възможност за пакетна обработка на изображенията, както и за изрязване, редактиране, правене на скрийншоти на екрана и т.н. Програмата е само 32-битова, за Windows.Всички подобни програми дават възможност за преглед на изображенията на цял екран (Fullscreen), това си е абсолютно задължително. Би трябвало да дават възможност и за преглед на EXIF информацията, ако има такава към изображенията.

Hatshepsut

Следващата програма е по-особена, нея съм я ползвал съвсем за кратко и не можах да ѝ свикна  :tired:
Програмата всъщност се състои от две приложения, едното е за преглед на изображенията по папки (браузър), а другото приложение отваря самите графични файлове. Наистина, с тази особеност е доста трудно да се свикне.
Иначе програмата е много лека, има както 32, така и 64-битови версии, за Windows.

Официален сайт: https://www.irfanview.com/

Ето и скрийншоти:

(това е браузъра):(а това е приложението за отваряне на файловете):


Hatshepsut

Следващата програма е много добра, нарича се Photoscape.
Версията на програмата за Windows 10 (PhotoscapeX) има както безплатен, така и платен вариант, тя е само 64-битова, докато версията за предишните Windows е само 32-битова и е напълно безплатна.

Официален сайт Photoscape:  http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

Официален сайт Photoscape X (за Windows 10): http://x.photoscape.org/

Програмата дава възможност не само за преглед на изображенията, но и за тяхна редакция, има рамки, четки за рисуване, може да се добавя текст към снимките и т.н.
Hatshepsut

Следващата програма Honeyview има за цел отваряне на изображения, и го прави доста бързо. По другите показатели тя отстъпва на гореизброения софтуер. Няма и браузър за преглед по папки.

Официален сайт: https://en.bandisoft.com/honeyview/

Тази програма също съм я ползвал, за базов преглед на отделни файлове е много добър избор.


Hatshepsut

Следващата програма Adobe Bridge не съм я ползвал, намерих информация за нея в интернет, затова не мога да я препоръчам или да дам по-детайлна характеристика  :rolleyes:
За моя изненада се оказа, че програмата е безплатна.

Официален сайт: https://www.adobe.com/products/bridge.html


Hatshepsut

Следващата програма е Xlideit Image Viewer

Официален сайт: https://sourceforge.net/projects/xlideit/Хlіdеіt Іmаgе Vіеwеr e oтличнa бeзплaтнa пpoгpaмa зa пpeглeждaнe и бaзoвo peдaĸтиpaнe нa изoбpaжeния, xapaĸтepнa cъc cвoя yдoбeн интepфeйc и мaлĸoтo нeoбxoдими cиcтeмни pecypcи.

Хlіdеіt Іmаgе Vіеwеr пoддъpжa paбoтaтa c вcичĸи ocнoвни гpaфични фopмaти – рng, јрg, tіf, gіf, bmр и дpyги.Изoбpaжeниятa в Хlіdеіt Іmаgе Vіеwеr мoгaт дa ce вмъĸнaт чpeз drаg-n-drор, ĸaтo тexнитe иĸoнĸи ce пoявявaт в дoлния пaнeл нa пpoгpaмaтa и пpи ĸлиĸвaнe въpxy тяx, изoбpaжeниятa ce пoявявaт в пълeн paзмep.

Хlіdеіt Іmаgе Vіеwеr мoжe дa пoĸaзвa cлaйдшoy, дa мaщaбиpa изoбpaжeниятa, дa ги зaвъpтa, изтpивa, изpязвa, paзпoлaгa c инcтpyмeнти зa peдaĸтиpaнe, copтиpaнe, peжим нa цял eĸpaн и пpeмaxвaнe нa тaгoвe. Peдaĸтиpaнeтo мoжe дa ce извъpшвa ĸaĸтo въpxy oтдeлнo изoбpaжeния, тaĸa и зa няĸoлĸo изoбpaжeния нaвeднъж. Лицeнз: Бeзплaтeн (Frееwаrе).

https://www.kaldata.com/

Не съм ползвал тази програма и не мога да дам лично мнение  :neutral:

Tags:

Similar topics (5)

1793

Отговори: 9
Прегледи: 226

335

Започната отъ Hatshepsut


Отговори: 1
Прегледи: 526

334

Отговори: 4
Прегледи: 818

Powered by EzPortal