• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Posts: 13
Total votes: : 2

Last post: 29 October 2022, 06:17:26
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

За отношението на Българския национализъм към евреите

Started by Hatshepsut, 15 July 2020, 11:36:18

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Panzergrenadier

Quote from: Hatshepsut on 30 December 2020, 15:00:36Ако не се лъжа, по време на цар Йоан Александър (1331-1371) тези градове изобщо не са били в границите на България, а са били византийски.
Знам, че туците завладяват Одрин през 1362г. и го правят своя столица, до превземането на Цариград през 1453г.


А аз знам, че през 1344 г. императрица Анна Савойска му отстъпва голяма част от Тракия, за да може Иван Александър да ѝ помогне срещу Йоан Кантакузин.

HatshepsutTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 30 December 2020, 15:20:49А аз знам, че през 1344 г. императрица Анна Савойска му отстъпва голяма част от Тракия, за да може Иван Александър да ѝ помогне срещу Йоан Кантакузин.


Да, но става дума за Пловдивска област и 9 града в Родопите.

Panzergrenadier

Аз знам, че след битката при Клокотница Одрин става български, а след 1230 г. е българска васална територия.

HatshepsutTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 30 December 2020, 15:39:22Аз знам, че след битката при Клокотница Одрин става български, а след 1230 г. е българска васална територия.

Вярно е, но ние губим тази територия при слабите наследници на Йоан Асен II, ако не се лъжа вследствие Регинския мирен договор (1255г.) при цар Михаил II Асен.

Panzergrenadier


Пешо

Quote from: Panzergrenadier on 30 December 2020, 13:12:16Дейвид Дюк (автор на книгата "Еврейското превъзходство") не се смята за расист  или антисемит, а се самоопределя като "расов реалист".

Този e от Ку Клукс Клан! :down:  Автоматично за мен се превръща в бял сюпремасист и си е баш расист. Тоест пълен утепляк или както им викат в САЩ "white trash". Не знам колко хора останаха, които вярват, че "белите рицари" са се появявали само, когато негрите са изнасилвали бели жени и тези "великодушни" бели симпатяги са вършели дела за чест и справедливост, а всъщност са си били едни крайно ограничени терористи. Маса народ си е отишъл заради тези песове! :devil:  Даже не съм сигурен, че по-голямата част от населението в САЩ са ги подкрепяли по онова време.

На мен ми е интересно отношението на българските младежки националистически организации към евреите. Наистина ли повечето от организациите са били откровено антисемитски?

Заинтересован съм и какво по-точно е било това "юдомасонство". Колко влиятелно е било то? Наистина ли евреите са били "рушители" на нациите. Дали повечето евреи са били капиталисти, или комунисти? Тяхното отношение към икономическите системи спомогнало ли е за тяхната омраза към тях от други етноси? Или както икономистът Тhomas Sowell твърди, че просто повечето хора са им завиждали, защото са били твърде успешни. Да се чуди човек на кого да повярва. :sad:

Между другото, не знам дали тази тема е подходяща в този раздел, но какво мислите за интелектите, които отричат Холкоста?  :tongue:

Шишман

Quote from: Пешо on 01 March 2022, 22:49:03На мен ми е интересно отношението на българските младежки националистически организации към евреите. Наистина ли повечето от организациите са били откровено антисемитски?

Заинтересован съм и какво по-точно е било това "юдомасонство". Колко влиятелно е било то? Наистина ли евреите са били "рушители" на нациите. Дали повечето евреи са били капиталисти, или комунисти?

Между другото, не знам дали тази тема е подходяща в този раздел, но какво мислите за интелектите, които отричат Холкоста?  :tongue:
Хм като ги гледам голяма част от националистите са за евреина Зеленски.
Юдео-масонството е това дето владее в днешни дни света и организират напримерно гей-парадите. Да рушители на народите са именно евреите. Евреите са и комунисти и капиталисти, според както им изнася.
Холокоста е една опашата лъжа. Отричат се броят на жертвите , който не е 6 милиона.
Funny Funny x 1 View List

Пешо

Quote from: Шишман on 04 March 2022, 09:26:26Хм като ги гледам голяма част от националистите са за евреина Зеленски.
Юдео-масонството е това дето владее в днешни дни света и организират напримерно гей-парадите. Да рушители на народите са именно евреите. Евреите са и комунисти и капиталисти, според както им изнася.
Холокоста е една опашата лъжа. Отричат се броят на жертвите , който не е 6 милиона.

1. Говорихме вече по тази тема. Прояви малко здрав разум и приеми, че си в грешка.
2. Чак пък още да има юдомасонство, ако въобще някога е имало... По-скоро е сбирщайн от всякакви националности на леви глупаци. Парламента на ЕС и конгреса в САЩ. Там са главните левичари.
3. Наистина евреите са всякакви. Както и ние българите - комунисти, капиталисти, гении, глупаци и всякакви други.
4. Щом са ги гонели от всяка държава, в която са били, явно е имало причина. Не виждам обаче конкретика в отговора ти.
5. Тогава как хей така си отиват 6 милиона души. Сигурно 99% от тях са нямали нищо общо с владеенето на банки. Знам, че е имало ужасно много бедняшки гета на евреи в Германия. Буквално свят в свят. Те не е трябвало да умират нито, който и да е било евреин.

Шишман

Quote from: Пешо on 04 March 2022, 09:43:275. Тогава как хей така си отиват 6 милиона души. Сигурно 99% от тях са нямали нищо общо с владеенето на банки. Знам, че е имало ужасно много бедняшки гета на евреи в Германия. Буквално свят в свят. Те не е трябвало да умират нито, който и да е било евреин.
Ами тия 6 милиона не си отиват, отиват в Израел. Много от загиналите в нацистките конц-лагери после са били виждани живи и здрави там. Убити са около 400-500 хил. евреи и то главно врагове на ционизма. В Германия евреите са живеели доста добре, владеели са всичко, за това и после немците ги намразват така лесно.
п.п. повече няма да ти отговарям държиш се нагло по западен образец.
Funny Funny x 1 View List

Пешо

Quote from: Шишман on 04 March 2022, 10:08:21Ами тия 6 милиона не си отиват, отиват в Израел. Много от загиналите в нацистките конц-лагери после са били виждани живи и здрави там. Убити са около 400-500 хил. евреи и то главно врагове на ционизма. В Германия евреите са живеели доста добре, владеели са всичко, за това и после немците ги намразват така лесно.
п.п. повече няма да ти отговарям държиш се нагло по западен образец.

Провери си източниците. Ето го моя - http://www.holocaustresearchproject.org/toc.html. Ха, сега да те видя! :cool: 

Направи ми впечатление, че се споменава за евреина предал Търново. Аз не зная дали това е вярно, защото като информация имаме само легенда. Иван Вазов дори е написал стихотворение по темета - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2_%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B1_(%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5). Вярно или не, Търново пак е щяло да падне. Просто тогава османците са в пика на силите си.

Не видях никой да ми отговори на въпросите относно гоненето на евреите. Защо са гонени? Дали зариди религиозни и етнически причини или заради лоши неща, които са вършели, или и двете? Много средновековни крале си гонят евреите. Сталин си гони своите евреи и ги обвинява в капитализъм. Хитлер ги избива и ги обвинява, че са болшевики, рушители на нации, щели да направаят същото, което са направили в Русия (комунистическите преврати).

Искам да уточня, че темата не трябва да бъде политизирана (да стане сбирщайн от антисемитизъм), а да се подходи исторически и безпристрастно. Който е виновен - виновен. Евреите не са единствените, които и за пари продават майките си. Ботев надълго е говорил за продажните си събратя - българи.  :judge:

Ето и едно клипче на евреин, обясняващ защо етноса му е бил мразен от Чичо.


Eто и снимки с документи за евреите и Холокоста. Само ще кажа, че всеки капацитет, който отрича това деяние на нацистите е катил.Пешо

Някакви препоръки за книги за евреите (без "Моята борба" :laugh: )?

Panzerfaust

"Интернационалните евреи" от Хенри Форд.
Informative Informative x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Еврейската общност в защита на българската кауза в Ньой


Пешо

Quote from: Panzerfaust on 30 September 2022, 11:12:54"Интернационалните евреи" от Хенри Форд.

Ще я прочета.

"Протоколите" обаче, ако не се лъжа е изфабрикувано книжле. Дори самите нацисти са знаели, че е изплагиатствана, но идеята за злия евреин, описана в книгята, я приемат. Ти, чел ли си я? Какво ти е мнението за нея?

Видях една друга книга за евреите не Жак Атали "Евреите, светът и парите". Нещо за нея?

Между другото, мнението ми за евреите не се е променило. Едва ли ще се промени като прочета и книгите. Още не виждам, някой да ми е показал документи, които да оборят моите. Шишман млъкна по темата, а много му знае устата да плюе по всеки етнос, а той... Айде да не говоря толкова много. :dance: 

Пешо

Quote from: Hatshepsut on 04 October 2022, 21:05:31Еврейската общност в защита на българската кауза в НьойВ едно видео, ако не се лъжа, за Междусъюзническата война някой каза, че солунските евреи са искали града им да бъде в пределите на България. Това говори само по себе си какво сме мислили за тях и какво те за нас.

Similar topics (5)

Powered by EzPortal