• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

24 January 2022, 05:23:23

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
15489 Posts

Шишман
5984 Posts

Panzerfaust
1128 Posts

Лина
829 Posts

sekirata
264 Posts

Amenhotep
24 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 171
  • Latest: Pesh
Stats
  • Total Posts: 25,834
  • Total Topics: 1,410
  • Online Today: 105
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 74
Total: 74

avatar_Шишман

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

     САМО И ЕДИНСТВЕНА БЪЛГАРЩИНАТА МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ
 Изборите са губене на време, а и хората не са способни, ако не са българизирани : да направят даже глупав избор. Избират един от друг по ненормални . Пример напълно изтрещялият - С. Трифонов.
Така че българизиране ни трябва, а не избори !         
Шишман

 НЯКОИ ПОЯСНЕНИЯ И ОБЯСНЕНИЯ
Културата, науката и философията не са се появили просто ей така и в древноста са идвали от църквата. С разделянето на източна - православна и западна еретична- католическа църква, а и от преди това в последната с оглед новата ситуация настъпват промени в философско отношение.
Отричат се отците на църквата и всичко, което може да изобличи католицизма. Така западната философска школа остава без основи и става податлива на всякакви влияния.
Накрая се стига до ренесанса, който е въстановяване на езическите традиции, тоест на сатанизма. Повлиян от тази философия на егоизма, развратноста , алчноста и все подобни зли неща запада създава различните идеологии. Първо е социализма, а след това идва фашизма създаден от бившия социалист Мусолини и накрая и нацизма има и други, но няма смисъл да ги изброявам.
Какво става с тези идеологии и до къде са довели - знаем всички.
А сега се сетете как нашите родни спасители на народа са станали така велики ? Ами през медиите и филмите разбирасе. макар и някои  там да са отрицателни образи , то това не пречи да са пример за подръжание. Пример умишлено насаждан от господарите на тези медии - масоните и масоните. Когато те искат нещо да се забрави, просто се правят че го няма, както е с православната църква и Византия например.
И така някои народни спасители, въоръжени-недовъоръжени с тъпотиите на западната философска школа станали , даже националисти и се чудят : що народа спял и не ги последва? Ами просто е: вие драги сте чужди и отчуждени от този народ и макар философски да сте много зле то и малкото дето го имате е про-западно и няма нищо общо с обичайната  българска култура - българщината. Погледнете легионерите преди 9-ти те бяха по зпаден стереотип и какво стана с тях - нищо, ама грам нищо.
Погледнете няколкото хилави уж националистически организации дето съществуваха по едно време - какво стана с тях - нищо и половина.
Просто западния начин на мислене не върви в България и не се приема от българският народ. Просто е хора, ама простите неща май са най-трудни за разбиране.
За това в едно нещо няма ли българщина, има ли западни идеологически тъпотии - не ми го хвалете.

Шишман

    България няма нужда от горделиви и самопревъзнесени водачи и спасители. Има нужда от българщина ! Колкото повече българщина, толкова по-добре !   


Шишман

БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА .........
От родолюбци, а не от само-превъзнесени , образовани и обезродени учени и интелектуалци с леви и интернационални разбирания и виждания. Един необразован, но искрен родолюбец : струва колкото 1000 образовани, обезродени , леви учени и интелектуалци, артисти или палячовци. Даже колкото 100хил. То от тия полза няма, само вреда.  На снимката : родолюбци, от каквито има нужда страната и народа !
Шишман

ЗА ПОЛИТИКАНСТВАЩИТЕ ПАТРИОТИ И СПАСИТЕЛИ НА РОДИНАТА
За тия българщината е голям проблем, понеже им изобличава, глупостите, лъжите, измислиците и тъпотиите !
Колкото повече говорят, особено ако са под влияние на гордостта и само-превъзнасянето, което е нормалното им състояние, толкова по-голями и ненормални са глупостите, които излизат от устите им !
Така и нашите спасители на родината, патриоти и политиканти от всякакъв вид. Така се оплетохаха: в глупости, лъжи, измислици, поклонение на запада и сатанизъм , че могат уверено и спокойно, да бъдат настанени за лечение в някое добро лечебно заведение. Тия със всеки изминал ден изглеждат все по ненормални , неадекватни  и изгубени във времето и пространството. Но иначе тръгнали да спасяват България.
И разбира се "народа им е заспал, глупав, лош и т.н." !
А народа, както се вижда на снимката си е на ред и даже на дали има друг такъв добър народ на земята !
Шишман

27 July 2021, 10:42:09 #197 Last Edit: 27 July 2021, 10:46:28 by Шишман
БЪЛГАРЩИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДВА , А НЕ ДА СЕ ПОДМЕНЯ !
Оправя и нагласява според мераците на определен човек, решил че нещо не му харесвало.
Много хора, като решат да станат родолюбци : решават и да преправят българщината по своите си виждания за света и живота.
Това обаче автоматично ги прави себелюбци, а не родолюбци. Простото нещо, което всеки решил да стане родолюбец е че : не българщината трябва да се променя за да му е удобна, а той самият трябва да се промени и нагласи по българщината и рамките и.
Да в българщината може да бъдат внасяни нови неща и да има някакви промени, но без да се излиза от рамките и. И това трябва да става при много задълбочено обмисляне и и премисляне .
Та посланието на тая публикация е: не променяйте и подменяйте българщината по вас, а себе си самите променете по българщината. Иначе ще се стигне до грозните и ненормални изцепки : каквито може да се видят на кукерският събор в Перник.

Шишман

ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАВИЛЕН ПЪТ - ПЪТЯТ НА ЛЕВСКИ
 Не споменавам Левски напразно, само защото е известен и медиите говорят често за него.
България е зле, не върви, обезлюдява се, корупция, несправедливост, големите ни монополи са в частни ръце - олигарси и т.н.
Как може да бъдат решени тия въпроси ? До сега много хора се опитваха с политически средства. В Политиката влезнаха Атака, ВМРО и други. Тези националисти, патриоти и уж родолюбци:  не само не промениха нищо, ами участваха в злодеянията срещу народа и страната. Атака в началото имаше такава народна подкрепа и мощ че можеше да обърне с краката на горе, не само България, ами и Европа, вместо това затъна в предателство, отстъпление от българщината, семейни назначения и на края се провали напълно. При ВМРО делата им - не са по-добри. Защо става така ? Истината е че самата политическа система, така е създадена че да поглъща всичко и всички , които влезнат в допир с нея. Даже и ако някой влиза в политиката с цел да унищожи тая система, тя пак го поглъща и смила. В началото се лъжат от субсидията, после вземат тук някой лев, там друго и така лека-полека се оплитат до шиите. Мислят си - дай да вземем тия пари и да помогнем на делото и на хората иначе ще ги вземе друг. Да но парите са проклети вече от системата и взимайки ги не помагат на никого и само вредят на страната и народа и. Да Аатака например  по едно време раздаваше пари на закъсали хора и помогна на доста. Но ако Атака е помогнала на 50 или 100 семейства , то с ненормалното си поведение е навредила на 10 хил.български семейства, така че ползата от делата им е никаква и даже , много вредна.
И идва въпроса тогава , какво да се прави, какъв е изхода. Ами какво да се прави го е измислил още Левски. И това е да се създаде : здрава, могъща, силна и всенародна организация , която да защитава интересите на българите и в същото време да защитава и самата българщина и да не излиза от рамките и ! Тая организация не трябва да влиза в политиката, а да действа с протести и завеждане на съдебни дела. Например политиците тръгват да вършат нещо противо-българско и вредно за страната и народа : и хайде по площадите, ако не разберат от дума - блокиране на пътища, кръстовища и така нататък, после съдебни дела и натиск от долу на горе към политиците, докато косите им побелеят. Естествено причините и нещата за които ще се протестира и бъдат съдени, трябва да се осмислят и премислят добре, а не за щяло и не щяло да се беснее. Една такава организация може да събира и дарения и доброволен членски внос и с парите да плаща за протести, както и да подържа професионални родолюбци . Това е единствената възможност, която имаме за момента. Той народа явно го осъзна и за това и не си прави труда да гласува вече.
 Народ има и това се вижда на снимката, няма водачи и хора които да организират народа за съпротива и отстояване на правата муи запазването на българщината.


Шишман

04 August 2021, 10:13:09 #199 Last Edit: 04 August 2021, 10:18:14 by Шишман
          ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИМА СВОЕ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА
 Да може да си има свое мнение и да е достатъчно умен - интелигентен, но не и по въпросите свързани с българщината. Тук мнението са си казали: народа, народните ни юнаци и милеещите за род и родина и вяра. Така че няма нужда тоя и оня да се правят на умни да одобряват или не одобряват нещо дето вече го има и е одобрено от целият народ. Това със своето мнение, може, ама в някое либерално сборище. Като се съберат либералите на едно место: нека си казват свободното мнение, което не е и свободно, а е мнение насадено от телевизиите и е откровено сатанинско и често невероятно глупаво. Всички свободни неща, мнения и революции, накрая свършват със сатанисъм и антибългарщина. Представете си, ако всеки от тия на снимката имаше някакво свое си т.н. свободно и интелигентно свое мнение: та те щяха да са облечени в какви ли не странни и даже клоунски дрехи ! Те обаче наистина са имали свое мнение : и то е да са в българщината и да се равняват по нея ! За което и ги поздравявам. Така се отдава почит на народен юнак - облечени в народни носии, а не в костюми на клоуни и палячовци.
Шишман

Почитането на българщината е най-висшата форма на родолюбие. Това е и единствената възможност за запазване и оцеляване на българската народност !
Шишман

ПОЛИТИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРЩИНАТА МОЖЕ САМО ДА Я УНИЩОЖИ
 Ето този човек в една  моя публикация пише че трябвали някакви дела.
_____________________

Kris Kolev
Българщината не е само да се покажем с народни носии на някой събор и си правим снимки. Родолюбието иска дела...
_______________
 Да не си траем когато преиначават историята ни. Да не свеждаме глави, когато цигани и турци ни определят начина на живот. Да не позволяваме да доразрушат и разпродадат държавата ни. Да спрем излъчването на турски и американски филми и сериали, които променят съзнанието на децата ни.
До тук как ви се струва?
__________________________________
На въпроса ми за какви дела става дума - виждате отговора на тоя човек. На практика иска да превърне българщината в политически инструмент за постигане на невъзможни неща.
Започвам разбор на предложенията му едно по едно
-Да не си траем когато преиначават историята ни - тука предполагам говори за ненормалните измислици на т.н. древна наша история.Тия постоянно се оплакват от някакви преправяния. Дори и да говори за реалната ни история, преди да започнем "да не си таем" би трябвало да изясним нещата, за да се знае за кое точно да не си траем ! Той явно обаче ги е изяснил, сам самичък, предполагам е поредният непризнат гений.
-Да не свеждаме глави, когато цигани и турци ни определят начина на живот - Тука е доста неразбираемо, поне за мене. Аз не си спомням някой от малцинствата да ми е определял начина на живот, определям си го аз. Може би има пред вид да гласуваме за него и подобните му понеже тия идват от Турция гласуват и т.н. глупости и политизиране ! Лично аз не знам българите масово да навеждат глави пред турци и роми, явно човека нещо послъгва. Да ама с лъгане далеко , няма да стигнем.

-Да не позволяваме да доразрушат и разпродадат държавата ни - тука предполагам пак има пред вид да гласуваме за него и неговата партия, която и да е тя. То ако с гласуване , ставаше - да са го забранили. За да не руашат и продават държавата ни: трябва много сериозно организиране на будната и родолюбива част от народа, изясняване на един куп неща и чак може би тогава да се предприемат съответните действия. Другото с протестите, каквото предполагам има пред вид тоя човек - е губене на време.
- Да спрем излъчването на турски и американски филми и сериали, които променят съзнанието на децата ни - Тука мога само да се изсмея на глупостта му. Като начало сериалите, особено турските не ги гледат децата, а възрастните ! Ако няма американски сериали, какво ще има по телевизията > Ще му слушаме лишените от разум речи на тоя юнак ли ? Пък и "на сила хубост не става ". Ако някой се опита да го направи това: ще бъде веднага обявен за луд и бит и т.н.
   Ще кажете какво тогава трябва да направим ? Ами като начало да си избием от главите тъпите шаблони наложени ни с времето. Особено шаблона за спонтанна всенародна революция и масовото самоосъзнаване. Първо революциите винаги са били зло организирано от сатанисти. Второ масови и спонтанни  осъзнавания на народа  и такива революции не съществуват освен по филмите !
 Като начало трябва да се организираме не масово, може и малка група хора, но да действат организирано. После трябва да се изяснят най-важните - основните въпроси и неща . Да се проведе нужната, правилна и добра  пропаганда, като не се цели целият народ масово да се обърне и само-осъзнае, стигат и  3-4% . И когато стане това : тогава да се вземе решението, какво да се прави, как да се подходи, кой път да се избере. До тогава трябва : работа, пак работа и пак работа. И това няма да стане за 1-2 или 3 години - ще са нужни поне 10 ! Да но това което ще се изгради ще си струва : трудът, времето, напъните и усилията и ще работи и дава плодове.
Та така седят нещата, другото са тъпотии и празни приказки.
За сега нещата с 2-то ни възраждане вървят доста добре, нека не допускаме да бъде изродено ! На снимката явно се вижда че българщината се възражда и то в доста добър и чист вид .


Шишман

Българския родолюбец: не трябва да има нищо общо  с чужди идеологии обслужващи чужди държави и интереси, а трябва  да си цени собствената истинска българщина , завещана му от  предци, борци за свобода - юнаци и будители.
Добра картина на тема българщина.


Шишман

   НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ
Дали ще станат, богати, образовани или известни.
Притеснявайте се дали ще бъдат добри българи, родолюбци и човеци ! Това е важното, останалото е суета и то глупава. На снимката малък юнак, тръгнал според мене по добрият път от малък !         
Шишман

    МОЖЕ ЛИ ?
Може ли български родолюбец да не е православен ? Например да е католик, мисиоманин, тангрист или будист или пък нещо друго ?
Ако някй твърди че може нека ми посочи имената на поне 3-ма наши народни юнаци - нацонални герои изповядващи вяра различна от православната.
Верно е че много хора са атеисти и това е техен личен избор, но дори и такива, ако не уважават: вярата на народа си и предците си те не само че не са родолюбци - те вече не са и българи.
Някои це кажат: ами какво ще правиме с помаците и католиците - нищо какво трябва да правиме с тях, да са живи и здрави. Ако искат да заповядат при нас, ако не искат - да не идват !
Тука странното е че някои изживяващи се като велики националисти: мразят вярата на народа си и искат едва ли не да станем мюсюлмани-ислямисти ! Нещо което аз лично не мога да го проумея. Тия от снимките явно обаче мислят правилно и не случайно са поставили кръстове на вратовете си !     

FELDMARSCHALL

Може ! И престани с търсещите провокация постове.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 12 August 2021, 19:58:53Може ! И престани с търсещите провокация постове.
Това е твоето мнение, имаш право на твое мнение. В поста няма никаква провокация, просто казвам как седят нещата. То това мое мнение е за група в фейсбук, тук го публикувам между другото. Може даже и да не го публикувам и така, все ми е тая.

Шишман

СПРЕТЕ СЕ БЕ !
Да спрете се да изкривявате и нагласяте българщината и българите по западният образец и мерила.
Може да сме малки като брой, но сме различни от тия на запад, а и от тия на изток и културата и обичаите и ценностите ни и те са различни.
Лошо впечатление правят уж родолюбиви публикации, в които обаче нещата не са по български, а по западен образец. Разберете го че сме различни от тия на запад а и от тия на изток и спрете да ни приравнявате по техните мерила и мерки.
На картината априлското въстание, на дали народа тогава е тръгвал на смърт за да ни налагат, някои тъпотиите на запада.