• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_генерал Жеков

Путинска Русия

Започната от генерал Жеков, 04 Август 2018, 16:07:03

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hatshepsut

Загадъчната смърт на куп руски милионери: самоубили ли са се или не?


Един паднал от прозореца, друг се обесил - голям брой руски милионери се простиха през тази година с живота си, и то все при подозрителни обстоятелства. Твърди се, че става дума за самоубийства, но яснота няма.


Поредицата от смъртни случаи при мистериозни обстоятелства през 2022 г. сред руските милионери и елит, някои от които свързани с петролната и газовата индустрия, повдига много въпроси. Някои от тях бяха обявени за самоубийства. Но дали това наистина е така?

Смъртта на Антов в Индия

На 25-и декември 65-годишният Павел Антов, член на регионалния парламент на Владимирска област от партията "Единна Русия" и основател на големата фирма за месо и колбаси "Владимирски стандарт", падна от прозореца на хотел в индийския щат Одиша. Според съобщения в медиите е възможно да става дума за самоубийство. Руските медии припомнят, че след избирането си за депутат Антов оглавява класацията на "Форбс" за най-богатите държавни служители в Русия.

През юни 2022-а година Антов написа пост в социалните мрежи, в който разкритикува войната на Русия срещу Украйна и въздушните удари по Киев: "Едно момиче беше извадено изпод развалините, бащата на момичето изглежда е загинал. Опитват да измъкнат майката с кран - тя е заклещена под една плоча. В интерес на истината е много трудно да наречем това другояче освен ужас". По-късно той промени публикацията си, като написа, че това било "злополучно недоразумение" и "техническа грешка".

Според съобщения в руските медии Антов е заминал за Индия, придружен от трима приятели, за да отпразнува 65-ия си рожден ден. Два дни преди смъртта му един от приятелите на депутата е намерен мъртъв в хотела, в който били отседнали.

Смъртни случаи в "Лукойл"

На първи септември в Москва почина Равил Маганов, ръководител на съвета на директорите на петролната компания "Лукойл". Той падна през прозореца на болницата, в която се лекувал. Според една от версиите причината за смъртта е самоубийство. Руски медии съобщават, че Маганов е бил диагностициран с депресия, въпреки че е бил в болницата заради сърдечни проблеми.


Владимир Путин и Равил Маганов

А през май 2022-а година бившият топ мениджър на "Лукойл", милиардерът Александър Суботин, бе намерен мъртъв в Митищи. Руският следствен комитет съобщи, че причината е остра сърдечна недостатъчност. Медиите пък съобщават, че 43-годишният Суботин е починал по време на сеанс с шамани.

Загадъчни смъртни случаи и в "Газпром"

Няколко мистериозни смъртни случая, включително самоубийства, има и сред висшите ръководители на "Газпром" и близки до тях хора. В края на януари 2022-а година, още преди Русия да нахлуе в Украйна, се самоуби Леонид Шулман, 60-годишен топ мениджър в "Газпром инвест". Според съобщения в руските медии окървавеното тяло с дълбоки прободни рани е лежало на пода в банята, а до него е намерен нож. Полицията намира и бележка, в която Шулман се оплаква от непоносима болка. Съдържанието ѝ остава тайна.

На 25-и февруари Александър Тюляков, заместник-директор на Единния счетоводен център на "Газпром" (касата на компанията), бе намерен обесен в апартамента си в Санкт Петербург.

На пети юли в Ленинградска област бе намерен мъртъв Юрий Воронов, генерален директор на транспортната и логистична компания "Astra-Shipping". Според съобщения в медиите компанията на Воронов е специализирана, наред с другото, в изпълнението на договори на "Газпром" в Арктика. Воронов е открит в басейна на дома си с огнестрелна рана в главата.

Списъкът е дълъг

На 18-и април полицията откри телата на бившия вицепрезидент на "Газпромбанк" и милионер Владислав Аваев, съпругата му и 13-годишната им дъщеря в апартамент в Москва. Приоритетната версия на разследването е, че Аваев е убил близките си и след това е посегнал на живота си.


От началото на годината починаха няколко бивши топ мениджъри от "Газпром" и свързани с него фирми

Мнозина виждат паралели между смъртта на Владислав Аваев и тази на Василий Мелников, милиардер и ръководител на "МедСтом" - голяма руска компания, свързана с най-съвременните технологии в медицината, на 24-и март. Той, съпругата му Галина и двамата им малки синове са открити мъртви с прободни рани в апартамент в Нижни Новгород. Според руския "Комерсант" следователите разглеждат възможността Мелников да е убил семейството си и след това да се е самоубил, но роднини и съседи не вярват на тази версия, като посочват, че семейството е било в добри отношения.

На 19-и април в испанския Лорет де Мар полицията откри три трупа - на руския олигарх Сергей Протосеня, съпругата му и дъщеря му. Твърди се, че Протосеня е убил жена си и дъщеря с нож, а после се е обесил в градината на семейната вила. Не е изключено обаче да става дума за тройно убийство, а смъртта на главата на семейството да е била обявена за самоубийство. "Баща ми не е убиец", казва синът му Фьодор Протосеня пред британските медии.

В началото на март роденият в Украйна руски петролен и газов магнат Михаил Уотфорд бе намерен обесен в гаража на дома си в британския град Съри. Според руското издание "Фокус" той е натрупал богатството си от добива на нефт и газ. В началото на 2000-те години той емигрира във Великобритания, променя гражданството и името си и се заема с недвижими имоти.

Според израелското издание "Курсор" малко преди смъртта си Уотфорд признал пред приятели, че се страхува от списъка на Путин за разплата, "в който е попаднал две години по-рано".

https://www.dw.com/bg/zagadcnata-smrt-na-kup-ruski-milioneri-samoubili-li-sa-se-ili-ne/a-64224561

Hatshepsut

История: СССР и мечтите на Путин за ново имперско величие


Исторически момент - на 30 декември 1922 г. представители на Руската, Украинската и Белоруската съветски социалистически републики, както и на Закавказката федерация подписват в Москва договор за създаването на Съветския съюз. Тържественото събитие е извършено на сцената на Болшой театър.

"Нерушим съюз за вечни времена"

"Нестабилното международно положение и опасността от нови нападения налагат създаването на единен фронт на съветските републики срещу капиталистическото обкръжение", се казва в текста на декларацията, с която е положен основният камък на СССР - наречен по-късно в химна "нерушим съюз на свободните републики, обединяващ великата Рус за вечни времена".

Руският президент Владимир Путин неведнъж е казвал, че разпадането на СССР е "най-голямата геополитическа катастрофа на века". Според него и сегашната ситуация в света, и войната в Украйна са продължение на нескончаемата война на културите между Запада и Изтока. "В продължение на десетилетия в западните страни винаги е била култивирана идеята за разпадането на Съветския съюз, на историческата Русия и на сегашна Русия."

Репресии в името на "руския свят"

Кремъл се чувства призван да защити и съхрани не просто Русия, но и т.нар. ,,руски свят" - и го прави с помощта на репресивни закони срещу инакомислещите и срещу онези, които е нарочил като проводници на разлагащо западно влияние. Също и с проповеди и пропаганда за традиционните семейни ценности и любовта към отечеството.

За целта днешната власт в Русия изтупа от праха остарели съветски традиции и "достижения" - като се започне с новото пионерско движение, което сега се нарича "Движение на първите", и се стигне до култовия някога съветски автомобил "Москвич", който вече слиза от бившите производствени линии на "Рено".

Война срещу колективния Запад

Кремъл се вижда в ролята на боец в хибридна война, която била започната от "колективния Запад", и която се водела на живот и смърт, поради което било оправдавано дори използването на военна сила.

"Днес ние се борим за това никой и никога да не смее да си помисли, че Русия, нашият народ, нашият език и нашата култура могат да бъдат изличени от историята".

Макар химнът на държавата днес да е различен, Путин е загрижен за "вечната и велика Рус", към която той причислява Украйна и Беларус - независимо от собствената им история и развитие.

Кремъл не се уморява да подчертава, че не става дума за ново издание на Съветския съюз, който окончателно напусна голямата политическа сцена през декември 1991 година. Въпреки това споменът за предишното величие съвсем не е погребан.

Нов съюз около Москва

Целта на Путин си остава непроменена: около Москва да се обединят възможно най-много от бившите съветски републики. И сякаш, за да подчертае именно това, Путин подари на държавните и правителствени ръководители от Общността на независимите държави (ОНД) златни пръстени по време на последната им неформална среща в Санкт Петербург.

Този необичаен подарък породи асоциации за нов брачен съюз, продължаващ цял живот, но и за фантастичната трилогия на Толкин "Властелинът на пръстените". В нея обаче носителите на пръстени се превръщат в могъщи, но безволеви слуги.

https://faktor.bg/bg/articles/istoriya-sssr-i-mechtite-na-putin-za-novo-impersko-velichie

Hatshepsut

Руският патриарх: Путин е пример за православен владетел


Патриарх Кирил и Владимир Путин

Московският патриарх Кирил произнесе слово, възхваляващо президента Владимир Путин като пример за православен владетел, каквито не са били дори много от руските царе.

Това стана по време на пищен прием, посветен на 14-годишнината от интронизацията на патриарха, предаде Двери.

"Той е православен, но не за да спечели някаква популярност, не за да се гласува за него, а истински православен човек, който приема светите Христови Тайни, който живее живота на Църквата. Всъщност начело на руската държава стои православен християнин. Царете не винаги са били толкова православни, колкото е нашият президент сега", заяви патриархът.

Патриарх Кирил нарече уникални и неповторими отношенията между Руската църква и държавата в наши дни: ,,Наистина сме развили уникална форма на църковно-държавни отношения. Трябва да благодарим на Господа за историческия път, който сме поели, и за тази система на църковно-държавни отношения, която се характеризира с пълно съгласие между църквата и държавата по най-важните и решаващи въпроси, свързани с живота на нашата страна и нашето общество".

От своя страна Путин благодари на патриарх Кирил за неговата работа, ,,особено сред руската младеж, в която възпитава нравствени и патриотични идеали".

В словото си предстоятелят на РПЦ лансира една от основните опорни точки на Путин, която има за цел да консолидира руското общество в сложната военна ситуация с неясен изход.

,,Нас ни очакват нелеки времена – казва патриарх Кирил – и най-главната ни борба е борбата за нашата независимост, действителна пълна независимост от влиянието на световните центрове за политическа власт, които управляват по-голяма част от света. А Русия ще остане остров на свободата, и нашата църква се наслаждава на тази свобода и сама определя своя курс", цитира БГНЕС

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ruskiyat-patriarh-putin-e-primer-za-pravoslaven-vladetel
Funny Funny x 1 View List

Шишман

Цитат на: Hatshepsut - 03 Февруари 2023, 19:00:30Московският патриарх Кирил произнесе слово, възхваляващо президента Владимир Путин като пример за православен владетел, каквито не са били дори много от руските царе.
МИ то си е точно така. Да не би превъзнасаният от запада другар Зеленски да е пример за православен владетел ?

Hatshepsut

Bloomberg: В Русия се формира "Съветски съюз 2.0", набират сила радикални провоенни фракции


Продължаващата война с Украйна предизвиква нарастваща фрустрация сред високопоставените членове на управляващия елит на Русия и все повече от тях се страхуват, че "Путин е откачил", пише Bloomberg като се позовава на данни от европейското разузнаване.

Въпреки провалите на фронта, Путин не желае да се откаже от идеята за "победа над Украйна", заради която е готов да мобилизира нови стотици хиляди, да пожертва икономиката и да се примири с огромните загуби на фронта.

И макар че все повече представители на елита се съмняват в адекватността на Путин, мнозинството от тях няма смелост да предприеме реални стъпки за промяна на ситуацията, цитира Bloomberg доклад на Службата за външно разузнаване на Естония (EFIS).

В него се казва, че няма "никакви признаци за групи, които биха били привързани към демократичните ценности в потенциално пост-путинска Русия", напротив, набират сили радикални провоенни фракции в лицето на Евгений Пригожин или Рамзан Кадиров.

"Фактически в Русия се формира "Съветски съюз 2.0", и "на хоризонта не се виждат нито Елцин, нито Горбачов", смятат експертите.

В доклада се коментира, че "Путин печели време, разчитайки, че Западът и Украйна ще се пречупят преди Русия, а бомбардировките в крайна сметка ще принудят Киев да седне на масата за преговори при условията на Кремъл".

Що се отнася до психическото състояние на Путин, то американските спецслужби го изучават най-малко от пролетта на миналата година.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-bloomberg-v-rusiya-se-formira-savetski-sayuz-2-0-nabirat-sila-radikalni-provoenni-fraktsii

Hatshepsut

Руската пропаганда стана възхвала на смъртта и кастинг на некрофили


Дмитрий Муратов, съосновател на закритото от режима в Русия издание "Новая газета" и нобелов лауреат за мир, говори във вторник пред евродепутати от Специалната комисия за външната намеса във всички демократични процеси в ЕС, включително дезинформацията.

Той на няколко пъти призова да се помогне на децата, страдащи от войната, започната от възрастните. Миналото лято Муратов продаде нобеловата си награда срещу повече от 103 милиона долара (предишният рекорд от 1962 г. бе под 5 млн. долара), за да събере средства за украинските деца бежанци. Призивът му сега включваше и страдащите от ракови заболявания руски деца, които заради санкциите са останали без лечение и операции: "Ако говорим за бъдеще, да си помислим кой ще живее в това бъдеще. Да опитаме и в трагични ситуации да оставаме хора."

Изказването му обаче бе за "ада", в който се е превърнала Русия и развихрилата се в нея военна пропаганда.

В самото начало Муратов показа снимка на обиските в дома на съпредседателя на ликвидираната от режима на Путин организация "Мемориал" Олег Орлов, наградена миналата година с Нобелова награда за мир.

Ето какво каза след това:

"Това се случва в момента - правят се обиски и разпити на правозащитници в центъра на Москва. Обвиняват ги, че поддържали нацизма, а те са антифашисти. Това са мои другари, мои приятели, застрашени от по няколко години затвор.

На 3 минути от това място са официалните срещи на Си Цзинпин. Синхронно започнаха обиските и официалната част от визитата на китайския лидер.

Питаха ме какво означава визитата на Си, мисля, че това ви дава отговор. Правата на човека не са област на сътрудничество между Русия и Китай.

Внимателно гледайте какво става с политическите затворници. В Русия са закрити фактически всички независими от държавата медии - общо 265. Стотици журналисти бяха принудени да емигрират.

Рязко се увеличи броят на политзатворниците. Алексей Навални, лидер на извънпарламентарната опозиция, в затвор вътре в затвора през последните три години. Започна още едно дело срещу Евгений Розман, бивш кмет на най-големия град в Урал за постинг в социалните мрежи от негово име, който той не е писал, но го заплашват години затвор.

Всичко това се случва в навечерието на президентските избори. Те са през 2024 г. и ще се състоят без независими медии и опозиция. А според сегашните закони на цензурата, това означава без дебати и спорове.

Официално правоохранителните органи за блокирали 117 хиляди фалшви, т.е. протестни, изявления, задържани и са започнати административни и наказателни дела срещу 21 хиляди души. Русия не седи и не мълчи, особено сред младите има протести, но те брутално се стъпкват.

Ще ви прочета член 29 от Конституцията на РФ, който звучи така, че днес в Русия може да ви арестуват за тях:

1. На всеки се гарантира свободата на мисълта и словото.
2. Не се допускат пропаганда и агитация, разпалващи социална, расова, национална или религиозна омраза и вражда. Пропагандата на социално, расово, национално, религиозно или езиково превъзходство е забранена.
3. Никой не може да бъде принуждаван да изразява своите мнения и убеждения или да се отказва от тях.
4. Всеки има право свободно да търси, получава, предава, произвежда и разпространява информация по всякакъв законен начин. Списъкът на информацията, представляваща държавна тайна, се определя от федералния закон.
5. Свободата на медиите е гарантирана. Цензурата е забранена.

Просто човек може да се изсмее. От февруари 2022 г., когато започна този ад, не мога да ви кажа думата, с която започва известен роман на Лев Толстой, защото тя е забранена. Втората дума в заглавието му е "мир" и тя още не е отменена.

За изминалата година бяха отменени изборите, опозицията е по затворите, приключи миролюбивата политика, съобразяването с международното право, отхвърлянето на възможността за ядрена война.


Казват ми: "Може би това е държавен преврат?" Отговарям им, че ако това е държавен преврат, той е от принципно нов тип - преврат със запазване на действащата власт. Не съм чувал някъде да е имало преврат без смяна на властта и с подкрепата на голямата част от населението.

Изминаха 393 дни от началото на този ад, който наричат специална военна операция. Това е огромна мъка и някои от изводите от тази "операция" вече са ясни:

Никога повече Русия няма да има братски народ от украинци. Ни-ко-га.

Когато в Русия говорехме за "братски народ", винаги си мислехме за малкото братче, което трябва да търпи, мълчи и да се подчинява, такава нагласа имаме. Украйна отказа да е малкото братче, не иска да я покоряват.

Ще ви кажа, че никога, много поколения, няма да успеят да се помирят с Русия и с нейните граждани. Ни-ко-га.

Имам данни на УНИЦЕФ и ето ви две цифри - загинали към 10 януари (а този брой се увеличи) са 176 момичета и 220 момчета; при 35 не е установен полът, те са обезобразени. Образът на разкъсани деца ще стои винаги между "братските" народи на Русия и Украйна.

Защо се случи това.

Обществото в Украйна се оказа по-силно от държавата, а държавата в Русия - много по-силна от обществото, тя го премаза.

Кой помага на държавата в това - пропагандата.

Кое е новото? В пропагандата се включи възможността за нанасяне на ядрен удар. Депутат от Държавната Дума, генерал Гурульов говори по националната държавна телевизия (всичките 12 са собственост на държавата, най-големият медиен холдинг на Газпром, така че европейският потребител, който пали газовия котлон да си направи чай, вече финансира руската пропаганда) "Дайте да стреляме по Англия и Франция - ще изчезнат и никой няма да забележи. Да пуснем ракета и цунами да помете бреговете на САЩ."

Водещият телевизионен канал на Русия обявява: "Няма да използваме ядрено оръжие срещу Украйна, а директно срещу Европа и САЩ."

Тези 30 години, които Горбачов ни подари без заплахи от ядрена война, безвъзвратно приключиха. Никой от вас, евродепутатите, не може точно да каже дали Путин ще натисне копчето. Дотук стигнахме.


Кой помага на пропагандата?

Колкото и да е печално и тъжно - главният пропагандист е Руската православна църква, свещениците. Един от тях призовава по държавната телевизия към изпълнение на старозаветна заповед - вървете и изколете целия народ (по повод Украйна).

Друг свещеник, който впрочем загина, критикува майките, които не пускат синовете си и оплакват загиналите си. Нарича позицията им резултат от аборт и контрацепция, т.е. ако жените не бяха правили аборти, щяха да имат повече синове и нямаше да оплакват толкова, защото щяха да има запас от синове. Нямаше да е толкова страшно да се разделят с един син, когато имат други.

Църквата започна да възпява смъртта и да се развива в култ към смъртта.

За смърт на човек плащат 12 млн. рубли в много случаи, колкото се печелят от мирна работа за 20-25 години. Смъртта се възпява като изгодна инвестиция. А за смъртта от ядрено оръжие говорят като за реклами за шампоан или храна за котки.

Църквата твърди, че смисълът не е в живота, дарен от Бог, а в смъртта, че Дар Божи е смъртта.

Този окултизъм, това възпяване на смъртта е кастинг на некрофили. За съжаление все повече обхващащ пропагандата и обществото.

Ненавистта премина всякакви разумни и човешки граници. Стана добиблейска.

Един от главните пропагандисти, даже името му не искам да споменавам, призова ако украинско дете каже, че руснаците са окупатори, да бъде затворено в хамбара, да се закове вратата и да бъде запалено или да бъде удавено в река. У нас градски съветник получи 6 години затвор за това, че използва думата "ад". А за призива да се горят и давят украински деца и жени никой не понася наказание.

Пропагандата започна да възпитава ненавист към украинския народ, възпитава към това, че е приемлива употребата на ядрено оръжие и възпитава култ към смъртта."

Муратов говори след това, че все пак има хора, които се сражават за живота. Такива са двамата посредници за размяна на цивилни и военнопленници - Дмитрий Лабунец и Татяна Москалкова. , които освен антипатията си се договарят успешно. "Има талантливи хора за преговори, те намаляват броя на жертвите и вдовиците. Изслушвайте пълномощниците по правата на човека, трябва да се намаляват сираците, вдовиците и страданието. Поне това можем да направим."

След това журналистът говори за друг нобелист за мир - Алес Беляцки и най-близките му приятели и правозащитници, хиляди политзатворници в Беларус, стотици в Русия. "Може и да се смеете, но всяка държава има тайна политика за размяна. Никоя диктатура не пуска политзатворниците, вие трябва да се заемете с това да стане, вашите държави да се включат в такива размени. Обърнах се към Червения кръст по повод Навални, те ми отказаха, защото нямали пълномощия от държавата."

"Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова по повод депортирането на украински деца. Всчки и основно медиите удовлетворено коментираха новината и всичко приключи. От съдбата на самите деца общо взето престанаха да се интересуват, не виждам движение за изясняване на ситуацията. Има украински данни за 16 226 насилствено държани в Русия деца, от подалият иска в Хага адвокат Еманюел Далд - за 13 хил. деца, от Йейлския университет - 6 хил. деца, Лвова-Белова говори за малко над хиляда... Разминаванията са 15 пъти... трябва одит, но и да се вярва на одитора. Държавите са във вражда, никоя не вярва на другата страна, а Червеният кръст се дистанцира от конфликта. Моля Европарламента да се обърне към УНИЦЕФ да оглави кампанията за изясняване на ситуацията и помогне за завръщане на незаконно изведените деца.

Уморихме се от войната, а тя е майнинг на смърт. Постоянно копаене на смърт.

Знам, че има умора от войната, от чуждата мъка, войната става рутина. А ние се вълнуваме от лихви, ипотеки, цени, горивата... Предверието на Третата световна война е ентропия на ценностите, трябва емпатия, не бягайте от емпатията.

След като ракета удари блок в град Днипро, видях 10-12-годишно украинско момиченце да се моли: "Господи, дай ми живот! Господи, дай живот на страната ми."

Дайте да съберем молитвите на децата, оказали се посред война, 5 милиона деца без възглавница в стаята у дома, без близки. Тогава умората от чуждата мъка може би няма да настъпи."

https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2023/03/22/4463015_ruskata_propaganda_stana_vuzhvala_na_smurtta_i_kasting/

Similar topics (4)

Powered by EzPortal