• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

24 January 2022, 06:03:26

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
15490 Posts

Шишман
5984 Posts

Panzerfaust
1128 Posts

Лина
829 Posts

sekirata
264 Posts

Amenhotep
24 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 171
  • Latest: Pesh
Stats
  • Total Posts: 25,835
  • Total Topics: 1,410
  • Online Today: 118
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 63
Total: 64

avatar_Hatshepsut

Факелно шествие в Стара Загора за 3 март

Started by Hatshepsut, 08 October 2018, 13:59:14

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] национализъм

Hatshepsut

СНЦ ,,Вярност": Оставаме верни на род и родина


СНЦ ,,Вярност" е създадено на 3 март 2010 г. За пет години в Стара Загора младежите организират всяка година факелни шествия – за националния празник 3 март, и на 5 февруари – годишнината от рождението на техния патрон – революционера Кольо Ганчев.

Кольо Ганчев се отказва от богатство и да приеме турско гражданство. Убеден в правотата на Революцията, отдава живота си за България, за да е верен на род и родина. Това е идеалът, който искаме и се стремим да следваме винаги – вярност към идеята за България като държава и нация. Всичко друго за нас е отстъпване от род и родина, отстъпване от традиционното българско православие. За петте години, откакто съществува нашето сдружение, никога не сме искали да сме многочислена организация и да сме нечии галеници, казва Янаки Павлов, председател на СНЦ ,,Вярност". Ядрото на организацията сме 10 души, но на факелното шествие за 3 март се събират над 400 души, включително гости от страната и чужбина.

Всяка наша инициатива се спонсорира изцяло и единствено с наши лични средства. Идеята зад нашето сдружение е да възпитаваме себе си и хората край нас в традиционен български национализъм, без уклони на изток или запад, без чужди идеи. Ако понякога звучим за някои радикално, това е, защото смятаме, че за да защитим от прояждане морала на българина, не са необходими либералните претенции за мултикултурализъм на различни организации, опасното влияние на секти, както и ромската престъпност и агресивният ислям.
Ние сме патриотично настроени младежи, които изразяват своите принципи, поставени на християнска основа. Към организацията ни съществува и спортен клон, в който упражняваме бокс, кик бокс, правим и планински походи с обучения за оцеляване в планината. Смятаме, че и спортът е нещото, което трябва да обединява. Всеки, който обича родината, трябва да спортува.

http://www.nbp.bg/

Hatshepsut

Тази информация е от 2012г.

СНЦ "Вярност" организира традиционното факелно шествие за 3 март в Стара Загора


И тази година Сдружението с нестопанска цел "Вярност", чиито членове са активни привърженици на Берое, организира традиционното факелно шествие в Стара Загора по повод Националния празник 3 март. С него будните граждани на Града под Аязмото целят да покажат своята признателност и ще извървят своя път на преклонение към всички загинали за свободата на Майка България.

Тази година сборният пункт е парк "Подполковник Калитин". (Югозападно от 1-во ОУ "Георги Бакалов") в 18:15 часа. В 18:45 започва кратка церемония с поднасяне на венец пред паметника на 3-та опълченска дружина и подп. Калитин.

В 19:15 часа се дава началото на шествието. Колоната ще премине по маршрута ул. "Ген. Гурко" - бул. "Св. Патриарх Евтимий" - "Ген.Гурко", след което ще свие надясно по улица "Кольо Ганчев". Следва излизане на бул. "Цар Симеон Велики" в близост до парк "Ал. Стамболийски", където хората ще се престроят за втората фаза на шествието. То ще продължи по права линия до паметника на загиналите за свободата на България в парк "5-ти октомври".

Следва церемония с поднасяне на венец и цветя пред паметника, минута мълчание, като мероприятието ще завърши с произнасяне на реч от участниците. Мероприятието ще приключи не по-късно от 20:30 часа.http://fanface.bg/

Hatshepsut

Факелно шествие "136 години Свободна България":
   

Hatshepsut

Тази информация е от 2015г.

СНЦ- Вярност – ,,137 г. СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ"

На 3-ти март, за пета поредна година СНЦ- Вярност, ще организира факелно шествие в град Стара Загора, с което, ще отбележат освобождението на България от турско робство. Публикуваме съобщението, което те публикуваха в своята facebook- страница, а също така и видеото, което младите родолюбци заснеха по този повод.
"137 г. СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ"
За пета поредна година организираме мероприятието, което смеем да твърдим се превърна в традиция за Стара Загора и с годините набра значителна популярност и извън рамките на града. Факелното шествие ,, 137 г. Свободна България" в момента е най-мащабното националистическо мероприятие в Стара Загора. И тази година участие са потвърдили различни организации и хора от София, Пловдив, Ловеч, Казанлък, Севлиево, Варна и др. Очакваме и гости от чужбина.
По традиция провеждаме шествието на 3 март – Националният празник на България. Нашите основни цели са две – да почетем подобаващо героите паднали за свободата на България и да демонстрираме нашите възгледи по отношение на някои обществени явления и въпроси. Тази година напълно основателно ще протестираме срещу бежанската вълна заляла България.
Тъй като националистите трябва да бъдат пример за поведение сред останалите хора стигнахме до решение, че за да бъдем достоен пример самите ние ще трябва да се постараем за това. По тази причина изготвихме специални правила, които ще публикуваме в близките дни и за които ще се съблюдава строго.
Тъй като 2015 г. е юбилейна за ,,Вярност" и за самото мероприятие взехме решение тазгодишното шествие да бъде с променен маршрут. /за съжаление идеята ни вече бе открадната/. СБОРНИЯТ НИ ПУНКТ ЩЕ БЪДЕ В ПАРК ,,5-ТИ ОКТОМВРИ". НАЧАЛНИЯТ НИ ЧАС НА СЪБИРАНЕ ЩЕ БЪДЕ 19:00. ЩЕ ПОТЕГЛИМ ОРГАНИЗИРАНО 30 МИНУТИ ПО-КЪСНО. КРАЙНАТА ТОЧКА НА ШЕСТВИЕТО ЩЕ БЪДЕ ПАРК ,,БРАНИТЕЛИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА" ПО-ПОЗНАТ КАТО САМАРСКОТО ЗНАМЕ!
Задават ни се два основни въпроса: Защо крайната точка ще бъде самарското знаме и не е ли прекалено дълъг този маршрут?
Отговаряме, че Самарското знаме е символично място за Стара Загора и подобава да завършим нашият път на преклонение именно там. Преценили сме, че този маршрут не представлява кой знае каква физическа трудност. За нас е важно да покажем решителност в убежденията си и дължината на новия маршрут ще ни изпита.
При желание споделяйте и разпространявайте това съобщение.


Факелно шествие 137 г. свободна България

Hatshepsut

Честване за 3-ти март в Стара Загора


И тази година посрещнахме националния празник на България при нашите приятели от Стара Загора. За осма поредна година, старозагорските националисти проведоха факелно шествие, по случай Освобождението на България от турско робство. Организатор на проявата ,,140 години свободни!" е сдружение ,,Бранител" и местната структура на ,,Кръв и Чест", като помощ оказа и фенклуба на ,,Берое".

 Шествито събра освен голям брой, предимно млади, будни хора от града и не малко гости от цялата страна. Освен Български Национален Съюз, свои представители на проявата изпратиха и сдружение ,,Ловчанци", пловдивската структура на ,,Кръв и Чест", ,,Национална съпротива".

Самото шествие започна от парк ,,Тракия" в 19:00 часа. Начело на колоните бяха младежи в носии, носещи венец, следваха знаменосци, транспаранти и факлоносците. Дисциплината и реда на участниците, както винаги бяха на ниво. Гледката за минувачите бе впечатляваща, някой аплодираха участниците, други снимаха с телефони, имаше и такива, които се включиха в шествието. Крайната точка бе паметникът на 3-та опълченска дружина и подп. Калитин. Там пред националистите слово произнесе Иван Тодоров от организаторите. След него говори представителя на БНС, Пламен Димитров. Когато речите приключиха бе поднесен венец, а присъстващите паднаха на колене със сведени глави за да почетат с минута мълчание подвига и жертвата на героите. Проявата зъвърши с дружния възгласа ,,За България – свобода или смърт!"

 Поздравяваме домакините за добрата организация и им пожелаваме шествието да става все по-многобройно всяка следваща година.


"140 ГОДИНИ СВОБОДНИ!" Факелно шествие по случай 3-ти март в град Стара Загора 03.03.2018г.

http://bgns.net/

Hatshepsut

3 март 2019 - Факелно шествие "Да живее победата!"


ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪБИТИЕТО

На националния празник на България 3 март сдружение "Бранител" организира факелно шествие, по случай 141 години от Освобождението на България от турско робство, под надслов "Да живее победата".

За девета поредна година млади националисти от Стара Загора и други български градове, ще почетат паметта на всички знайни и незнайни войни, дали живота си за свободата на България, с шествие по улиците на града.

Българския Национален Съюз организира транспорт от София, за всички желаещи да участват в мероприятието. За записване и повече информация: info@bgns.net


Шествие по случай 3-ти март град Стара Загора!

http://bgns.net/events/факелно-шествие-да-живее-победата/

Hatshepsut

Факелно шествие за националния празник в Стара Загора


През последните години Стара Загора се утвърждава като един от градовете, в които все по-осезаемо се усеща възраждането на българския дух. И Трети март е денят, когато това най-ясно проличава. Честването на националния празник започва от сутринта с официалната церемония по пренасянето и издигането на 300 метровото българско знаме до мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора". През целия ден има различни инициативи свързани с годишнината от Освобождението на България от османско иго. Като финал на честванията, последното събитие за деня е ефектното факелно шествие, организирано от младежката родолюбива организация "Бранител", което се превърна в истинска традиция.

Тази година то бе и най-многобройно до сега. Стотици младежи от града се включиха в него. Специално за проявата бяха дошли и много гости от цялата страна. Разбира се и ние от Български Национален Съюз подкрепихме нашите приятели от "Бранител" и взехме участие в шествието. Там бяха и националистите от "Кръв и чест" и момчетата от "Бял фронт". За надслов на тазгодишното шествие, организаторите бяха избрали лозунга: "Да живее победата!"

Сборният пункт за участниците бе парк "Тракия". От там, в 19:30 часа стройните колони на родолюбците поеха по централните улици на града. Младежи в традиционни носии водеха шествието, следвани от знаменосци и участниците с факли. Много минувачи бяха впечатлени от гледката, някой ръкопляскаха, други снимаха с телефоните си, а трети се включиха в шествието.

Крайната точка на маршрута бе Паметника на 3-та опълченска дружина и подп. Калитин. Там участниците се построиха и бе проведена церемония в памет на героите, дали живота си за народа ни. Пред събралите се реч държа представителя на организаторите Никола Чакалов, който бе избран и за млад кмет на Стара Загора за 2019 година. Той подчерта огромната цена, която народа ни е платил за свободата си, като припомни и съдбата на Стара Загора по време на Освободителната война, когато градът е напълно опустошен, а населението е зверски изтребено от турска редовна войска и цигански башибозук. След него говори водача на софийската организация на БНС – Пламен Димитров. В словото си той наблегна на упоритата борба за свобода, която предците ни са водили непрестанно през петте века мракобесие – борба изпълнена с кървави бунтове и въстания и с отстояване на духовност, култура и идентичност. Припомни и че без Априлското въстание, без епопеята на Шипка, Трети март нямаше да го има. Основното, на което наблегна е, че свободата не се получава даром, тя се извоюва, а веднъж извоювана, трябва да бъде отстояване, ако не искаме да я изгубим. Борба, която сме призвани да водим ежедневно като националисти.

В края на церемонията бе поднесен венец на паметника на героите. След това присъстващите паднаха на колене и запазиха минута мълчание в памет на всички онези, пролели кръвта си за свободата ни. Преди проявата официално да приключи, трикратно проехтя възгласът "За България – свобода или смърт!"

Именно такива прояви, събиращи стотици будни млади българи, показват че въпреки всички трудности, за България има надежда и с дружни сили можем да извоюваме едно по-добро бъдеще.

http://bgns.net/факелно-шествие-за-националния-празн/

Hatshepsut

Факелно шествие ,,Робството се премахва чрез борба"


По традиция и тази година отбелязахме Националния празник в Стара Загора. Ежегодно, по повод Освобождението на България от турско иго, местната родолюбива организация "Бранител" провежда факелно шествие по улиците на града. Тази година събитието премина под надслов "Робството се премахва чрез борба!".

Към 19:00 часа от сборния пункт в парк "Тракия" в стройни редици от млади родолюбци, шествието потегли. То бе предвождано от младежи и девойки в носии и знаменосци, а горящите факли осветиха централните улици на града. В мероприятието взеха участие както хора от Стара Загора, така и гости от София, Пловдив, Пазарджик, Плевен и Ловеч.

В крайната точка на маршрута – паметника на 3-та опълченска дружина и подп. Калитин – участниците се строиха, за да проведат кратка церемония в памет на героите дали живота си за нашата свобода.

Реч държа Пламен Димитров – водач на Софийската организация на БНС. Той наблегна на това, че свободата ни не е подарена в следствие на Руско-турската война, а е извоювана с много жертви и кръв от страна на нашия народ. Борбата започва още от самото падане на Родината ни под Османско робство и продължава през всичките 5 века. Като едни от най-важните битки в Освободителната война са спечелени именно с непримиримия дух и жертва на смелите ни опълченци. Церемонията завърши с поднасяне на венец и едноминутно мълчание.

Може би най-хубавото беше, че в мероприятието взеха участие основно млади хора, като сред тях имаше и много ученици. Това ни показва, че жертвата на хилядите ни борци за свобода не е била напразна и борческият им дух все още живее в сърцата на синовете и дъщерите на Отечеството.

https://bgns.net/