• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

28 January 2022, 22:19:27

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
15540 Posts

Шишман
6001 Posts

Panzerfaust
1131 Posts

Лина
829 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 172
  • Latest: zelenv9
Stats
  • Total Posts: 25,912
  • Total Topics: 1,412
  • Online Today: 257
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 95
Total: 95

avatar_Hatshepsut

Windows 11

Started by Hatshepsut, 16 June 2021, 14:14:23

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Ако използвате Windows 7/8/10 и искате да смените иконите на операционната система с тези на Windows 11, има доста лесен и безплатен начин. Пояснено е в това видео (на английски език):


GET Windows 11 Icons on any WINDOWS FREE | How to make Windows 10/8/7 look like Windows 11

Линк за сваляне на програмата: https://www.mediafire.com/file/edxrydvanz0j7ac/Win_Icon_Pack.exe/file

Възможно е да получите съобщение, че файлът съдържа вируси, игнорирайте го.

Току-що го инсталирах и се уверих, че работи.
Желателно е да изберете опцията "Create restore point" в началото на инсталацията.
Също така, трябва да изчакате инсталацията да завърши докрай. Първоначално на етапите 1/6 и 2/6 върви доста бавно, но при мен цялата процедура отне около 10 минути. Бъдете търпеливи  :smile-1:

Ако новите икони не ви харесат и искате да върнете предишните, стартирайте отново инсталатора.

Hatshepsut

Windows Terminal скоро ще бъде основният команден ред в Windows 11


Microsoft разкри, че Windows Terminal ще се превърне в основния команден ред по подразбиране в Windows 11 от следващата година.

Според нова публикация в блога на компанията, обявяваща промяната, Windows Terminal ще се превърне в основният емулатор на командния ред в операционната система. Припомняме, че с представянето на Windows 7 беше пусната и Windows Console Host, която се превърна в терминалния емулатор на Microsoft. В резултат на това отделни приложения като Command Promt и Power Shell винаги са се отваряли в хоста на конзолата на Windows.

Досега програмистите, използващи компютри с Windows, не можеха лесно да заменят хоста на конзолата. Въпреки че имаше решения от трети страни, които даваха известна гъвкавост при този аспект от Windows, те никога нямаха пълната и надеждна поддръжка, която програмистите, софтуерните разработчици и другите специалисти биха искали да видят. Сега с настоящата промяна компанията отваря функционалността, за да позволи да други терминали в допълнение към Windows Terminal да бъдат зададени по подразбиране.

Промяна на вашия терминал по подразбиране

Ако вече сте надстроили до Windows 11, има няколко начина да зададете Windows Terminal като команден ред по подразбиране.

Например, можете да намерите настройката, която позволява това, в страницата с настройки за разработчиците на настройките на Windows, в настройките на терминала на Windows на страницата за стартиране и в списъка със свойства на Windows Console Host.

През следващата година Microsoft планира да превърне Windows Terminal в команден ред по подразбиране за всички устройства, които оперират под Windows 11. Компанията планира да започне с програмата Windows Insider и да премине през отделните разработчици, докато стане достъпна за всички в Windows 11.

Онези потребители, които в момента тестват новото потребителско изживяване в командния ред, могат да оставят своята обратна връзка за Microsoft, за да може компанията да изглади всички грешки и проблеми преди официалното пускане на стабилната версия на операционната система Windows 11.

Какви са предимствата на Windows Terminal?

Припомняме, че Microsoft за първи път анонсира Windows Terminal през 2019-та година за Windows 10. Още тогава новият терминал даде обещанието да се превърне в централизирана точка за достъп до PowerShell, Cmd и Windows Subsystem for Linux. Още тогава приложението се хареса значително на разработчиците и беше много добре приветствано като едно от най-функционалните и практични решения от сега на Microsoft, затова е напълно разбираемо, че след като вече е верифицирала това решение, компанията иска да го направи трайна част от операционната си система, която да бъде активна по подразбиране.

https://www.kaldata.com/