• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

04 December 2021, 19:13:41

Login with username, password and session length

Top Posters

Theme Selector

Members
  • Total Members: 159
  • Latest: Toni92
Stats
  • Total Posts: 24,880
  • Total Topics: 1,393
  • Online Today: 255
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 27
Total: 28

avatar_Лина

Актуални новини и мнения за тях

Started by Лина, 01 August 2019, 15:36:27

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sturmmann Батбаянов

Quote from: Лина on 30 May 2021, 18:33:45Някой има ли идея по какви причини на лицето Бойко Рашков (към момента министър на МВР) може да е отнет достъпа до класифицирана информация още от 23.04.2019? Това при положение, че до края на 2018г. е бил ръководител на Бюрото за контрол на СРС!
По времето на Бойко Б., който  е злодей и канибал  :whistle: този е работил за службите..... Мисля си че Рашков знае всичко, което може да се знае, но забележете той няма какво да сподели! Единствено клюки от типа "Някой си каза......".
Що за министър на МВР имаме - разпространява сведения без доказателства, без всякакви улики?!
Когато не се занимава с клюки и подслушвания Бойко Рашков преподава в УНСС заедно с Румен Гечев. То това УНСС се оказа егати комунистическия кошник :judge:

Какво ви е мнението за Бойко, ама Рашков?. 


А на теб какво ти е мнението за Бойко, ама Борисов? Май положително?

Лина

При сравнение с ИТН и БСП - да. Извинявай, но тези първите така и не разбрах за какво се борят точно ......дочувам само намаляване броя на депутатите....... увеличаване властта на президента - на мен това ми звучи като Путнска демокрация само, че за разлика от руснаците на нас не е ясно кой ще е Путина и кой Медведева. Това явно ще се снесе в последния момент.
Служебното правителство от което е и Бойко, ама Рашков много пъти бяха разобличени в лъжи! Вървят всички бюджетни плащания, но не казват плаща се на всеки всичко, което е необходимо и парите намаляват, а парите свършиха.  :whistle: Някой споделя някакви съмнения без повдигнати обвинения, но на обществото се представят като факти. По време на управлението на Станишев и Първанов изчезнаха 196 мил. евро за магистрали без е построен и километър, сега седнали да се ровят тези какво били откраднали.
Който одобрява служебното правителство може да сподели защо го подкрепя.
Отделно ядовете им с Гешев като главен прокурор - темата с циганските престъпления си вървеше и по време на управлението на ГЕРБ - това е факт, откакто обаче той е ГП доста замря за моя радост. За мен проблема с циганската престъпност е много по-важно да бъде решаван и хич не ми пука за комфорта на бг- милиардерите. 

Лина

Още комунистически простотии

"Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще сезира Съвета за електронни медии (СЕМ) заради нарушаване дейността на БНТ във връзка с прекъсване на програмата заради извънреден брифинг на ГЕРБ. Той ще потърси отговор и от генералния директор на национална телевизия Емил Кошлуков."

Интересно когато Минеков  хвърляше яйца, псуваше и палеше полицаи защо телевизиите прекъсваха и го излъчваха, а сега да не се изпъчват пресконференциите на ГЕРБ?!?!?!?


Този чобанин връчи за 24 май на 63-ма творци и артисти от сферата на изкуството грамоти с правописни грешки!

И най - жалкото беше когато под тази новина прочетох мнение на типичния гласоподавател на БСП и ИНТ че "че ГЕРБ саботирали събитието"  :tongue: Представяте ли си как някой от ГЕРБ ще се занимава да внедри по спешност работник точно на тази позиция, която ще отговаря за напечатването на грамотите, ЩОТО Е МНОГО ВАЖНО! Тука се пита само, колко трябва да си прост да си го помислиш това?? И колко трябва да си прост за да слушаш как Минеков се дразнел от хора, които случайно са попаднали в политиката и да не разбираш, че няма по-случайно попаднал в политиката от него.

Лина

Цялата държава е лумнала в пожари в пряк и преносен смисъл, а двама пожарникари загубиха живота си днес в борба със стихията дано да няма по-дълбока символика в това. В същото време лумпените в Парламента постоянно един връз друг повтарят едно и също ,,Политики", ,,политики" във всяко изречение, дори Борисов вчера ( да не остана назад) и той падна в тази тъпа реторика .....

,,Политики" му е майката, това е вълшебната думичка в съвременния пол-ки репертоар, голяма работа е! Ако изпаднете в ситуация на ступор или си ,,глътнете езика" някой ден, не се тревожете, кажете просто ,,Правене на политики", ,,Политики, дами и господа"  Това за-дъл-жи-тел-но ще изчерпи темата!

Продължавам да трупам впечатления за новия първи Слави Трифонов, засега все неприятни, но впечатления. Този човек е абсолютен психопат избира си хора за министри и мин.председател – един път, два пъти, n-пъти – сутрин ги избира на обяд се отрича от тях, води ги като панаирни мечки по пресконференции и обяснява защо им го подава по този неприятен начин отзад, с извинение. Такова предателско отношение аз за първи път виждам така афиширано – нито е професионално, нито е дипломатично, то и от човешка гледна точка е или тъпо, или гадно. Трябвало е да го кръстят Юда този човек.
 :judge:
Funny Funny x 1 View List

Лина

Я да видим това видео с Тошко Йорданов и тогава все още бъдещия здравен министър (настоящ към момента) Стойчо Кацаров от 11.06.2020, гледаме суратя и слушаме думите много внимателно:Във въпросното видео Стойчо Кацаров обсъжда несъстоятелността на мерките тогава и твърди, че в интензивните отделения с covid болни има най - много по 10 наистина тежко болни!

Той твърди, че мерките предприето от предишното правителство са несъстоятелни и само в  тяхна изгода! Т.е. са абсолютно излишни!

Цитирам "Няма никакъв риск нито сега, нито в близкото или по-далечно бъдеще системата да бъде претоварена" :lol: !!!

Говори в смисъла на това, че вируса не е опасен, така де специфична болест, която да се предизвиква от covid-19 едва ли не просто НЯМА!!!

А днес, когато същият този палячо е министър,  а интервюиращия го клоун - Тошко Йорданов - африкански е депутат всичко е много различно. Да видим каква новина ни събужда днес от същия този ЛЪЖЕЦ И МЕРЗАВЕЦ, И НЕЧОВЕК от служебното правителство:

Кацаров: Да заведем нарушителите на мерките в COVID отделенията, за да видят интубираните!!!

"До 5г. затвор при неспазване на мерките", напомни Стойчо Кацаров

Ти сериозно ли?

Категорично смятам, че само хора с мозъчни увреждания може да гласуват за подобни долнопробни същества. И недоумявам защо сега на са на площадите, а си бъркат по носовете, пък другите гласувалите от чужбина мърши не се върнат да им сърбат попарата на тия?

Очевидно от Тошко Йорданов, Стойчо Кацаров и всички властимащи в парламента и президентството в момента никой не може да потърси отговорност, а още не са взели цялата власт в ръцете си.

Лина

Участък от строящата се АМ "Хемус" край Шумен се е срутил

Такова гръмко заглавие се появи по всички медии, но се оказа кьорфишек и пълна измислица.
Видиш ли нищо не се е срутило, а са контролирано избити подпочвени води......сякаш има някаква разлика  :huh:  Това с лъжите и измамите на Бойко Рашков е интересно, но не е ли по-интересен факта, че това принудително спиране на строителство, което е недовършено и което по вина на служебното правителства няма да се довърши ще доведе именно до разрушаване на построеното. Целта на служ.правиелство явно е да не се строи сега, искат да откажат тези фирми и да строят С ТЕХНИ доверени фирмички.
Това е истинска катастрофа, пътуването Варна – София е кошмарно, но на глупавите комунисти просто не им пука колко хора още ще се избият по този смешен двулентов 400км. път, който се ползва сега.

Дори наистина да не са изрядни всички документи по строителството на ,,Хемус", дали на някой ползвател на магистралата би му пукало, щото на мен не би ми пукало?

И варненци ревахме, че някой може да гепа нещо от строителството на новия булевард Левски, но всеки гледа да се движи по него сега, защото е скоростен с малко светофари и пешеходци, нов, удобен.

Лина

Много приятна новина, която малко се коментира от медиите, сакън някой заинтересован да не научи! Сега, нали е решение на предишното правителство........, ако може да го заметем под килима  :lol:  От сегашните работещите да очакват много повече :gig: 

Данъчни облекчения: 450 лв. за всяко непълнолетно дете (ВИЖТЕ УСЛОВИЯТА)

По-високи данъчни облекчения за деца ще получат родителите още в края на тази година.

Бонусът ще бъде получен чрез намаление на дължимите данъци за годината от единия родител. Тъй като в редица фирми изплащат заплатите за текущия месец няколко дни преди края му, реално облекчението може да бъде получено още преди края на годината.

Досега един от родителите ползваше данъчно облекчение в размер на 20 лв. за всяко дете.

Но в края на миналата година, когато все още имаше редовно правителство, размерът на данъчното облекчение беше увеличен значително. Реално бонусът сега ще бъде ползван за първи път, като бъде намален дължимият данък върху доходите за 2021 г.

Данъчното облекчение позволява годишният облагаем доход на родител да бъде намален с 4500 лв. за едно ненавършило пълнолетие дете, с 9000 лв. за две ненавършили пълнолетие деца и с 13 500 лв. за три и повече ненавършили пълнолетие деца. Тъй като данъкът върху доходите е 10%, реално бонусът от хазната ще бъде 450 лв. за едно дете, 900 лв. за две деца и 1350 лв. за три и повече деца.

Дължимите налози при отглеждане на дете с 50 и с над 50 на сто степен на увреждане ще бъдат намалявани с 900 лв.

Данъчното облекчение може да се ползва за деца, които към 31 декември отговарят на няколко условия. Децата трябва да са местни лица на държава-членка на Европейския съюз, както и да не са настанени в социална или интегрирана здравно-социална услуга за грижа на пълна държавна издръжка. Облекчението се ползва за деца, които не са навършили пълнолетие. Но облекчението се ползва включително и за годините, в които детето е родено и е навършило пълнолетие.

По отношение на родителя също се изисква да е местно лице или да е установено за данъчни цели в държава-членка на Европейския съюз. Облекчението може да ползва родител, който не е лишен от родителски права, ако детето не е настанено извън семейството и за него не е учредено попечителство или настойничество.

Облекчението може да ползва и родител, на когото не е предоставено упражняването на родителските права в случаите на развод, или настойник или попечител, или член на семействата на роднини или близки, когато детето е настанено за срок не по-кратък от 6 месеца при роднини или близки по смисъла на Закона за закрила на детето, или приемен родител, когато детето е настанено дългосрочно за отглеждане в приемно семейство.

Облекчението може да бъде ползвано чрез работодателя или чрез подаване на годишна данъчна декларация в началото на 2022 г. за получените доходи през настоящата година. От облекчението може да се възползват и еднолични търговци, както и земеделски производители.


Важно е преди родителите да представят необходимите документи за ползване на данъчно облекчение да проверят данъчно-осигурителната си сметка. Ако имат неплатени задължения към хазната, трябва да ги платят, за да се възползват от данъчната отстъпка. Най-лесно човек може да провери дали има стари задължения на сайта на НАП с персонален идентификационен код (ПИК).