• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
14 May 2021, 06:27:24

News:

15.11.2020 Платформата на форума е обновена до SMF 2.1 RC3


Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

14 May 2021, 06:27:24

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12781 Posts

Шишман
4973 Posts

Panzerfaust
800 Posts

Лина
714 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21192
  • Total Topics: 1333
  • Online Today: 80
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 31
Total: 32

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Accept - Losing more than you have ever had

2
Чужбина / Re: Доналд Тръмп
Last post by FELDMARSCHALL - Today at 01:14:54
За мен си беше един КЛОУН ! Да не говорим за тоталното му слагачество на Израел и преместването в Йерусалим на американското посолство. Освен това се хвалеше, че имал еврейско внуче и те били велик народ... :huh:
3
Първите цивилизации в Европа са били генетично еднородни


Минойски жени

Хората от древните Егейски цивилизации в ранната бронзова епоха са били генетично много по-хомогенни, отколкото се смяташе досега, установи ново проучване. То опровергава теорията, че преходът към бронзовата епоха и развитието на градските центрове са били свързани със смесването на местните жители с мигрантите от други региони.

Изследването е публикувано в списание Cell.

Първите цивилизации в Европа се появяват в района на Егейско море и определят бронзовата епоха в този регион.

Градската култура, сложните социални структури, занаятчийската и селскостопанската специализация и най-ранните форми на писменост характеризират този емблематичен период, пишат авторите в своя доклад.

Това са минойската цивилизация в Крит, Микенската цивилизация в Гърция и цивилизацията на Цикладските острови. Те се оформят около 3-2 хиляди години пр.н.е. Появата на първите цивилизации довежда до мащабни промени в социалния, икономическия и политическия живот на Европа. Възникват първите градски центрове, огромни дворци и обемът на търговията нараства. И трите първи цивилизации имат своя характерна култура с различни погребални обреди, архитектура и изкуство.

Силната разлика в културите сякаш подсказваше, че това са хора с различен произход. Но не се оказа, че не е така.

Екип изследователи от цяла Европа взема проби от добре запазени скелетни останки от археологически обекти. Учените секвенират шест пълни генома. Четири от тях принадлежат към трите култури от ранната бронзова епоха, а още две принадлежат към микенската култура от средната бронзова епоха. Изследователите секвенират и митохондриалните геноми на единадесет други човека от ранната бронзова епоха. Взети заедно, тези данни са достатъчни за анализ.

,,Възползвайки се от това, че количество на пробите и качеството на ДНК, които открихме, са огромни за този тип изследвания, ние разработихме усъвършенствани инструменти за машинно обучение за справяне с проблеми като ниска дълбочина на покритие, повреди на останки от съвременните хора, отваряйки вратата за приложението на изкуствения интелект към данните от палеогеномиката", заявява един от изследователите, Оскар Лао (Oscar Lao), ръководител на групата за популационна геномика в Националния център за геномен анализ, Испания.

Учените установяват, че представителите на трите цивилизации са генетично сходни в ранната бронзова епоха (3000 г. пр. н. е.). В същото време геномът на жителите на микенската цивилизация на континентална Гърция се е променил значително вече към средната бронзова епоха (2.6-2 хиляди години пр. н. е.). Виновниците за това са хора от степите на Северното Черноморие и Каспийско море, които са мигрирали в Гърция. Приблизително 50% от родословието на жителите на микенската цивилизация се свързва със степите. Влиянието на хората от степите довежда до появата на хора, много подобни на съвременните гърци. Освен това миграционните вълни от степите предхождат най-ранната документирана форма на гръцкия език. Следователно те биха могли да повлияят на появата на прагръцкия език. В същото време учените отбелязват, че другите две цивилизации остават еднородни и не изпитват сериозни външни влияния.

Това противоречи на широко разпространените теории, че развитието на древногръцките цивилизации е причинено от масово обновяване на населението. По време на прехода към ранната бронзова епоха жителите и на трите култури са били генетично близки, което показва културната приемственост на местните неолитни групи. В бъдеще учените ще изследват геноми в Армения и Кавказ, за да определят къде са дошли представителите на други народи в Гърция.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Parvite-tcivilizatcii-v-Evropa-sa-bili-genetichno-ednorodni_168970.html
4
Вижте за каква патология става въпрос:
QuoteДруга патриотична политическа организация, освен Възраждане, за тези избори няма!
ВМРО-БНД, НФСБ и др. добре известни и неизвестни, вече доказаха, че с лозунги без съдържание и принципи, са безполезни и дори вредни за българското общество. Ние не считаме по-горните за патриотични организации и никога не сме обмисляли опции за коалиции с тях!
🇧🇬 В българското народно събрание е редно да има представителство на патриотично настроените и консервативни българи. Затова от #Възраждане търсим подкрепата на тези хора, като единствени автентични техни политически представители в настоящата политическа действителност. Търсим подкрепата им и ги каним в редиците си.
🔸 Искра Михайлова - председател на Възраждане - Стара Загора
Ето за какво говорим. Ние сме единствените и неповторими патриоти и единствената патриотична партия. Другите са псевдо-патриоти. Оставаше да напише и как ще спечелят 121 депутати, че да управляват еднолично и да няма нужда да се съобразяват с други. :judge:
5
Чужбина / Re: Доналд Тръмп
Last post by Лина - Yesterday at 20:16:31
Направо го натаковаха Тръмп, тотално го обезличиха.  Той може би ще е последния американски президент - американец.
6
Quote from: Panzergrenadier on 10 May 2021, 11:51:19Въпросът е дали патриотите в лицето на ВМРО/НФСБ и може би някои други, могат да влязат в една бъдеща власт, освен като патерица на ГЕРБ.

Според мен нямат никакъв друг шанс, освен като.... доказал се партньор. :laugh: 
И с тази питанка даваш ясното на Sturmmann Батбаянов защо е този рев, поне за себе си това мога да  кажа. )
7
  СЕМЕЙСТВО ЗА ПРИМЕР
 Не ги  познавам , не ги знам кои са, но ги поздравявам ! Така трябва да изглежда българското семейство по празници и годишнини.
В народни носии и родители и деца - така се пази българщината !       9
   В БЪЛГАРЩИНАТА НЯМА ИСЛЯМ И НЯМА И ДА ИМА
 Всеки който честити празниците на ислямистите е отстъпник от българщината и е достоен само за презрение.
 На снимката ясно се вижда, какво има в българщината !     10
 КЪМ ТИЯ ЛИБЕРАЛИ ДЕТО ЧЕСТИТЯТ КУРБАН БАЙРАМА НА ИСЛЯМИСТИТЕ
Турското робство е било не само политическо, но и верско - религиозно !
Идете се лекувайте бе. Ненормалниците само дето не им пожелават повече и по-успешни атентати и с повече жертви. За "Великден" на дали са поздравили, ама за ислямистките празници са първи. Не обичам да говоря мърсотии, ама тия ще им кажа - да ви е.м.
На снимката : нашата вяра, нея трябва да си честитиме, не празниците на сатанистите. Те тия другари либерали утре ще искат да се кълнат на корана и с ходжа или имам.

Pages1 2 3 ... 10