The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Как да се преместите в друг град и да си намерите работа там?

Started by hideboom, 13 December 2021, 14:29:37

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hideboomTopic starter

Какво да имате предвид, когато търсите работа в друг град?
Да си представим, че седите на пейка с куфари и чакате вашия полет, влак или автобус. Родният град вече не изглежда толкова ужасно и дори изпитвате носталгия, но се опитвате да не мислите за нея, защото ви очакват нови възможности и перспективи. Те може да чакат, но не чакат сами. Така че трябва да положите достатъчно усилия, за да започнете новия си мечтан живот.

Решете веднага какво търсите
Преди да се установите на ново място, трябва да разберете какво точно търсите там. Трябва да разберете какви държава и град ви трябват.

Отговорете на въпроса: имате ли приятели, познати, роднини в града, където планирате да се преместите? Ако не, тогава задачата става по-трудна. Преместването е сериозна крачка и би било хубаво, ако имате поне минимална подкрепа от някого на новото място. Уверете се, че имате нужда от чужда помощ и ще бъде по-добре, ако попитате хора, които познавате.

Задайте си въпроса колко вашата специалност се търси в този град. Това важи особено за хората със специфични професии. Уверете се, че ще имате възможност да си намерите работа по вашата специалност (или поне в свързан профил) на новото място. В противен случай всичко ще бъде напразно.

Помислете за перспективите за преместване на ново място
Ако в планирания за преместване град ще намерите плюс или минус същото нещо като в родния си град, струват ли си всичките неприятности? Преместването трябва да бъде отговорна стъпка, която ще ви отвори наистина глобални възможности, каквито не сте имали в града, в който сте живели досега.

Оценете реалистично трудовия пазар
Помислете за това как ви е хрумнала идеята да се преместите в определен град Х. Преди обаче да преминете през всичките си мисли и да приберете най-важните си вещи в няколко пътни чанти, вижте свободните места, които се предлагат в града, от който се  интересувате.

Сравнете заплатите, условията, изискванията и перспективите за кариера
В допълнение към това, би било хубаво да се запознаете с цените на жилищата (особено в близост до местата на работа, които сте харесали). Изчислете колко ще трябва да похарчите на месец за наем, пътуване, храна, отдих и също така добавете непредвидени разходи и лечение.

Ако знаете точно в коя компания искате да си намерите работа, тогава потърсете свободни работни места в онези градове, където има офиси на тази компания. Е, и тук, добавете всички разходи на трети страни, споменати по-горе.

Някои компании предлагат на новите си служители известно време да работят отдалечено. Ако има такава възможност, възползвайте се от нея. Това ще ви даде възможност да оцените ситуацията напълно, да разберете дали искате да продължите дейността си в тази компания и да намерите жилище в града, който харесвате.
Копирано от топновини

Similar topics (4)