The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Европейския съюз

Started by Шишман, 10 January 2021, 18:00:21

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ШишманTopic starter

3априличва все повече на съветския съюз но : по-деградирал, извратен в полза на исляма и безчестен.

_______________________

Откраднато от интернет!
Инспектор в училище, някога,когато имаше класове. Задава въпрос на класа "Как си представяте Европейския съюз?"
Марийка:
- Аз си го представям ,като един красив парк. Всички се разхождат под лъчите на слънцето и ядат сладолед.
- Браво, Марийке! Друг?
- Аз другарко! - викнал Иванчо.
- Друг? - рекла учителката, знаейки си стоката.
- Нека каже момчето! - намесил се инспекторът.
- Аз си го представям, другарко! - почнал Иванчо.
- Като един голям, бял кораб.
- Браво Иванчо! - обнадеждила се учителката.
- Пори бурното море.
- Браво Иванчо.
- Вълните го люшкат, но той не спира.
- Браво Иванчо!
- На хората им е лошо, повръщат, ама не могат да слязат, другарко...🙈

FELDMARSCHALL

Абе ако знаеш как да му точиш еврофондове/европари, хич не е лош за някои хора. :bravo:  :judge:

ШишманTopic starter

ЕС ЛИДЕРИТЕ СА ЗА ЕДИН ПО-ОСОБЕН ПАСПОРТ, А НЕ ЗА ЗДРАВЕН
Пресконференция по телевизията  на някакви си ЕМА - предполагам поредната шантава комисия  на ЕС, пълна с търтеи ядящи парите на глупаците данъкоплатци дето им вярват.
И какво гледам на тая пресконференция ? Ами все едно сме се върнали по времето на СССР. Тогава имаше един лаф: не е важно какво говориш а да говориш много и да не спираш, па дори и да са глупости.  И другарката от ЕС - ЕМА и тя така. Може да е учила в СССР или у нас не знам ?  Та и задават удобни, предварително подготвени и наредени  въпроси от уж случайни  хора . И тя отговаря, ама от отговора и се разбира само : благодаря много, много точен въпрос ми зададохте и от там на нататък  и тя самата на дали разбира какво говори. Едно с друго несвързано и нищо: конкретно, точно или ясно. Накрая казва задължителното - благодаря много-тенкю вери мач и готово . Мисли че е преметнала балъците и номера и е минал. Да ама - НЕ, живеем в 21век и вече сме ги видели какви ли не хитреци. Виждаме я и тая че нещо не и е на ред в главата и умът и той не и работи добре. Тая следващият път спокойно може да повтаря вместо отговори само - тенкю вери мач - и така 50 пъти и все едно е отговорила, ще е същото дето го отговори и сега. Та слушайки  и гледайки я тая дама-другарка: как се криви  за да се прави на интересна, все едно има тикове се замислих дали не е просто много тъпа и ненормална, та да прави и се държи така. На тия в ЕС и комисиите и комисарите: трябва да им правят всяка година преглед дали са нормални и дали са тъпи - нещо като паспорт -  удостоверение , за това колко са умни и дали психически са на ред. Бас ловя че около 90% ще се провалят на теста. Някои даже ще ги вкарат директно в психиатрии за лечение. И тия майко мила държат съдбите и животите ни в ръцете си. Страшно е защото тия хора са : тъпи , ненормални и крайно нагли с високо самочувствие на месии и т.н. !
Та който иска да се ваксинира, аз до последно няма да го правя, с астразенека пък въобще.

ШишманTopic starter

Ето и темата посветена на ЕС.
Quote from: Panzergrenadier on 17 May 2021, 14:55:39В проекта за Европейска конституция не се намери място за Бог. Затова пък в Лисабонския договор се споменава религиозното наследство на Европа, от което ЕС черпи редом с културното и хуманитарното наследство.
Това обаче е лицемерно, понеже то е твърде общо и не изключва нищо: нито католицизма, нито протестнатството, еврейското влияние или пък исляма. Розовите либерали приемат, че всички религии в Европейския съюз са равноценни. А това е много опасно.


Но по важно е написаното в чл. 10

Article 10
In defining and implementing its policies and activities, the Union shall aim to combat discrimination based on sex, racial or ethnic origin, religion or belief, disability, age or sexual orientation.

Член 10
При определянето и прилагането на своите политики и дейности Съюзът се стреми да се бори с дискриминацията въз основа на пол, расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.

Изглежда, че по-важен от християнския морал за Съюза е член 10. Член 10 е с предимство пред християнското наследство. 


Дискриминацията при възрастни тука е много жестока. На практика над 55г. даже над 50г. е много трудно човек да си намери работа. Виждал съм доста хора да се оплакват и да са стигнали до отчаяние. Май това с дискриминацията важи, само за сектите, исляма и педерастите.

Panzergrenadier

Не знам как е в Италия, но вероятно местните си пазят хляба не го дават лесно на пришълците, както е и навсякъде по света.

FELDMARSCHALL

Според мен правилния път на ЕС е да се върне към първоначалния си вариант преди 50 и повече години, просто като "Европейска икономическа общност", без Брюксел да се налага особено над по-малките страни членки в угода на големите. Всъщност Великобритания затова излезе от съюза (не че са малка страна без влияние, точно обратното), но просто искаха да си имат своята самостоятелност, нещо което е било факт именно в първите години след създаването на Европейската икономическа общност през 50те години на 20 век. Откакто се преименува на Европейски съюз (доколкото се сещам това става в средата на 90те), наистина нещата взеха да се променят към лошо, а и след създаването на Еврото през 1999г. и заличаването на националните валути. Но и тук забелязвате как Великобритания никога не се съгласи да премахне своя паунд, както другите големи в съюза - Германия, Франция, Испания, Италия. :laugh:
Всъщност и сега икономическите и търговски отношения между Великобритания и ЕС не са прекратени и моето мнение е че трябва ЕС да стане доста по-хлабав съюз между отделните страни с максимална самостоятелност на всяка (вкл. по-малките) да определят своята икономическа политика без непрестанната намеса на Брюксел. Само в този си вариант ЕС има бъдеще, всичко друго означава постепенен разпад.

ШишманTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 17 May 2021, 22:20:11Не знам как е в Италия, но вероятно местните си пазят хляба не го дават лесно на пришълците, както е и навсякъде по света.
Хм, така е по филмите . Реално е точно обратното. Местните са нагли, мързеливи с претенции за какво ли не: и не ги искат на работа. На практика са дискриминирани. Ако някой отиде в нашата агенция например  и каже че е българин или украинец :веднага ще му дадат шанс и ще го пробват как работи, ако е италианец - ще има да чака.

Panzerfaust

Европейският съюз е много сложен конгломерат, с много и често противоречащи си интереси. На първо място имаме три основни групи страни, формирани не толкова по географски, а по субцивизационен признак - Северна, Южна и Източна Европа. Както казах, интересите на тези три групи често пъти напълно си противоречат. Преди излизането на Великобритания, в ЕС имаше трима големи - Германия, Великобритания и Франция. Германия и Франция обаче почти винаги действат заедно, което изолираше Великобритания и де факто минимализираше влиянието й до нулата. Болните от имперски синдром англичани (да, именно англичани, а не британци - останалите британски народности не страдат от имперски синдром) не можеха да преглътнат ролята на пасивен наблюдател и послушник, и то на Германия. Казвам на Германия, защото въпреки формалната роля на Франция на водеща страна, тя няма ресурса да бъде такава и де факто служи основно за параван на доминацията на Германия. Чисто икономически, ЕС е изцяло доминиран от Германия, неслучайно седалището на Европейската централна банка е Франкфурт. Четвъртата голяма страна в Европа - Италия, имаше по-пасивна роля, а и няма тежестта на първите три. Така че, може да се каже, че големите държави бяха във формат 3+1. Сега с излизането на Великобритания, Италия заема по-сериозно място в европейските дела. Нейната роля пък - на четвърти по тежест, но не съвсем пълноценен "голям" поема Испания. В уравнението трябва да поставим и Полша, която в днешния ЕС е петата по големина страна и най-голямата източна страна.
Въпреки всичко, засега ЕС играе положителна роля за България, особено икономически. Всеки, който твърди друго не може да събере две и две. Засега Източна Европа успешно удържа неолибералния и прогресистки натиск на Запада, как ще е за в бъдеще ще видим.

ШишманTopic starter

Да знам, Кеворкян е комунист и т.н. но това което е написал е самата истина !
______________________________________

Приказка за Европа
"Положението е следното: ти си живееш тихо и спокойно в някое селце в Норвегия или Швейцария, ходиш си на църква веднъж седмично, отглеждаш си прасенца в кочината и домати в градинката и не пречиш на никого с нищо.
Изведнъж ти докарват някакви "мили и клети" бежанци от далечен Бангладеш и още по-далечна Гамбия и Сенегал. Те бягат от страшна война, за която никой не е чувал и са толкова стресирани, че им се полага по една безплатна къща и поне по 1000 Евро на месец на човек, за да успокоят нервите си.
Само за няколко месеца горките стресирани бежанци вече са се успокоили и приемат твоето селце вече за тяхно. Първото, което искат, е да им построят джамия и да бутнат църквата, защото им нарушавала спокойствието.
След това ти започваш да им пречиш, защото прасетата в кочинката ти са нечисти животни, защото жена ти е излязла на улицата незабулена, защото кучетата ти също са нечисти животни и горките "бежанци" се страхуват от тях.
Накрая те обвиняват в расизъм, защото си се изказал, че не могат да определят правилата в твоето село и че не е нормално ти да се съобразяваш със всички техни искания, а те да не зачитат нито едно местно правило или закон. И порицан от местните леви и либерални хорица, под насмешливия поглед на "горките бежанци", влизаш в затвора за език на омразата, а имуществото ти се конфискува в полза на страдащите, които ще дойдат от Бангладеш и Сенегал според закона за събиране на семействата.
И така, лека-полека, твоето китно селце изведнъж не е твое, а на клана Мустафа от Дака и на клана Багого от Дакар, които само за десетина години са станали мнозинство в селото ти.
Тук свършва приказката за Европа и европейците..."

Кеворк Кеворкян

Similar topics (1)