The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Hatshepsut

Конфликтът в Нагорни Карабах

Started by Hatshepsut, 05 October 2020, 14:14:10

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

На чия страна сте относно конфликта в Нагорни Карабах?

Армения
5 (83.3%)
Азербайджан
0 (0%)
Неутрален съм
1 (16.7%)
Нямам мнение по въпроса
0 (0%)

Total Members Voted: 6

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 21 November 2020, 21:20:57Само че в Азербайджан има религиозна толерантност и никой не е преследван заради религията си.
Но за сега.

Quote from: FELDMARSCHALL on 21 November 2020, 21:20:57Ти разбира се си повтаряш като латерна заучените фрази от години и не разсъждаваш обективно.
Да Коритароф не е либерал и е патриот ли ? :mad: А жената в клиповете послъгваше.

Шишман

#33
ДОБЪР МАТЕРИАЛ

_____________________

Макар и с голямо закъснение, арменците осъзнаха, че отдалечавайки се от Русия към Съединените щати, Никол Пашинян е заложил на грешния кон. Те осъзнаха, че колкото и да е корумпиран предишният екип, който ги е ръководил, той все пак работи за страната, докато ,,соросоидите" не възприемат самата концепция за нация и следователно отхвърлят независимостта на страната си.

__________________________
https://glasove.com/categories/na-fokus/news/nagorni-karabakh-london-i-ankara-spechelikha-soros-i-armentsite-byakha-pobedeni

HatshepsutTopic starter

Сблъсъци с убити и ранени на границата между Армения и Азербайджан


Армения съобщи днес за убити и ранени, както и за загубени позиции при сблъсъци с войски на Азербайджан по границата, предаде АФП. Това става година след войната им за спорната територия Нагорни Карабах

Арменското министерство на отбраната съобщи, че към 16 ч. местно време ситуацията на източната граница на страната остава крайно напрегната.

,,В резултата на боеве, започнати от въоръжените сили на Азербайджан... арменската страна има загинали и ранени, информацията за които се уточнява, загубени са две бойни позиции", се посочва в съобщението.

По-късно министерството съобщи, че 12 арменски войници са пленени. А шефът на парламентарната комисия за външни работи Едуард Агаджанян каза, че може да са убити до 15 арменски войници.

Преди това двете страни си отправиха взаимни обвинения, че са започнали боеве по общата им граница.

Военното министерство на Азербайджан съобщи, че арменските въоръжени сили са организирали мащабна провокация на държавната граница в 11 часа местно време.

,,Арменските войски атакуваха азербайджанските позиции в окръзите Келбаджар и Лачин", се посочва в съобщението. В него се добавя, че при сблъсъците са били ранени двама азербайджански войници.

В отговор на тези обвинения арменското министерство на отбраната заяви, че сили на Азербайджан са ,,опитали да проникнат през държавната граница на Армения в източна посока", преди да бъдат отблъснати. В съобщението се посочва, че са били ранени 4 арменски войници и че азербайджанските сили са използвали артилерия и оръжия с различен калибър.

Армения поиска от съюзника си Русия военна подкрепа за защита на териториалната си цялост, съгласно споразумението за военно сътрудничество помежду им.

,,С оглед на това, че атаката бе извършена на арменска суверенна територия, призоваваме Руската федерация да защити териториалната цялост на Армения", заяви секретарят на съвета за сигурност Армен Григорян.

Миналата година Армения и Азербайджан водиха шестседмична война за контрола над Нагорни Карабах. Конфликтът отне живота на 6500 души и приключи през ноември 2020 г. със споразумение за примирие с посредничеството на Русия.

Съгласно споразумението Армения отстъпва част от територии, контролирани от нея в продължение на десетилетия.

През ноември тази година ситуацията в Нагорни Карабах и граничните райони на Сюникска област на Армения рязко се изостри. Двете страни регулярно съобщаваха за въоръжени инциденти, включително с жертви. На 13 ноември Ереван и Баку взаимно се обвиниха в обстрел на военни позиции. Напрежение се появи и на участъци, свързващи с път Армения и Иран, които преминаха под контрола на Баку след примирието и където бе създаден пост на руски граничари за осигуряване на свободното движение на хора и транспортни средства, посочва ТАСС.

https://bnr.bg/post/101558267/sblasaci-s-ubiti-i-raneni-na-granicata-mejdu-armenia-i-azerbaidjan

Similar topics (1)