The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

  • Истината за демокрацията 1 0 5 2
avatar_Шишман

Истината за демокрацията

Started by Шишман, 14 November 2019, 18:12:09

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ШишманTopic starter

#64
Quote from: FELDMARSCHALL on 13 June 2021, 23:01:11При диктатурите (без значение в кой политически спектър са) не е имало гейпаради, даже директно са ги пращали в затвора, такива които публично демонстрират нетрадиционна сексуалност (пък и не само публично). :judge:
Даже и при нормалните демокрации, някога не е имало такива паради. Тая либералната демокрация направо плаче да бъде сменена с диктатура.

FELDMARSCHALL

Първият гей парад е 1969г. в Ню Йорк. И пак след това са разгонени от полицията и бити от обикновени граждани. :laugh:
Постепенно обаче са успели да си наложат техните "ценности" да ги парадират публично...

ШишманTopic starter

#66
Всъщност името на темата , трябваше да е : Истината за либералната демокрацията !
Истината за либералната демокрацията !
Една от истините е че: чрез медиите, които я пропагандират и разпространяват е голяма  фабрика за производство на тъпанари.
 Добре е да се знае че днешната демокрация е либерална и няма нищо общо с оная от преди 40г. на запад. Тая  днешната демокрация на запад се състои в това да защитава правата на : комунистите ислямистите, африканците, цветнокожите и опакованите. Тия имат повече права от другите хора, те могат да си позволяват да нарушават законите и да не им се случва нищо. Та това е днешната либерална демокрация ! Който не го е разбрал - да  е ! Който го е разбрал - Бог да му е на помощ.
п.п.
 От телевизиите, няма да  ви го кажат, ще лъжат до 1001 и обратно: за да затъпят хората още повече.

ШишманTopic starter

Ven Makaveev


😁
😁
Странен феномен:
От България няма емигрирал нито един прокурор, съдия, адвокат, катаджия и митничар 😁
Седят си в най-бедната държава! 😁

FELDMARSCHALL

За адвокатите само не е прав. Повечето от тях изобщо не си докарват и санитарния минимум месечно, че да водят що годе нормален живот, а не скотски - да не говорим ако имат и деца... Познавам само от моя град няколко такива емигрирали и то отдавна. За другите посочени съм съгласен. :laugh:

ШишманTopic starter

То да бяха само политиците ! То са журналисти, артисти , интелектуалци, лекари, учители и край нямат.


Panzergrenadier

Интересен филм за демокрацията. Препоръчвам го на всеки, който има интерес по темата. Разбираме ясно защо идеята на Платон за демокрацията в гръцките полиси, на агората  в центъра на града не е приложима през 21 ви век.

https://www.dokumentalni.com/archives/13541
Panzerfaust

Във филма логично е застъпена либералната гледна точка, но всеки само може да си прави изводите за себе. За мен беше интересно да видя колко отчуждени и радикализирани са негрите в САЩ.

Panzergrenadier

Интересна във филма е сбирката на мигранти от различни латинодържави в Маями, според които "правото на свободно придвижване" е по-важно от всяко друго право. Мигриращи по икономически причини. Но никога няма да има такова универсално право, докато има национални държави. Ако населението на всяка провалена държава реши да се насочи към проспериращи региони на света, ще настъпи революция.

ШишманTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 21 July 2021, 12:59:03Ако населението на всяка провалена държава реши да се насочи към проспериращи региони на света, ще настъпи революция.
МИ това вече се случи и не виждаме никаква революция, освен хомо-сексуална. Европа е превзета от ислямисти, негри и какви ли не. Между другото революциите ги правят комунистите и сатанистите , та по-добре да не се случват революции.

Panzerfaust

QuoteИнтересна във филма е сбирката на мигранти от различни латинодържави в Маями, според които "правото на свободно придвижване" е по-важно от всяко друго право.
То е ясно, че за тях това е най-важно, всеки си защитава интересите.

Иначе във филма за момент много плахо дори се чу гледната точка на белите за обратната дискриминация, но наистина много плахо.

Panzergrenadier

#75
Казано направо: традиционните политически системи – включително демокрацията и гласуването – стават все по-безсмислени. Тези системи са систематично отделяни от сферата на глобалния апарат за правене на пари.  Демокрацията функционира като странично шоу, което забавлява хората с клоуни като Доналд Тръмп. А зад тази фасада работи глобалният апарат за правене на пари.

Panzerfaust

#76
И все пак хората обичат да имат право да говорят свободно. Или поне относително свободно. В диктатурите се нагнетява напрежение именно заради това.

ШишманTopic starter

Quote from: Panzerfaust on 21 July 2021, 15:49:13И все пак хората обичат да имат право да говорят свободно. Или поне относително свободно. В диктатурите се нагленятава напрежение именно заради това.
Искат, ама няма. И това се видя точно сега при т.н. пандемия. Чува се само гласът на продали се учени, журналисти и разни какви ли не: говорещи откровени глупости и ненормалщини, искащи да ваксинират даже малките деца. Но повечето от тях самите не са се ваксинирали.

ШишманTopic starter


ШишманTopic starter

Истината за демокрацията и новите ни "приятели" !