• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Относно сайта Youtube

Започната отъ Hatshepsut, 23 Сеп 2024, 14:38:37

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

интернет

Hatshepsut

Темата е посветена на сайта за споделяне на видеоклипове https://www.youtube.com/

Тук може да споделяме своите впечатления от този сайт.

Първият проблем, който е доста очебиен за мен, са рекламите, които пробутват от сайта при гледане на клипове. Рекламите са много досадни и не могат да се премахнат; някои от тях имат опция за прескачане (Skip) след като се изгледат няколко секунди, но други трябва да се гледат докрая  :tired:  Освен това тези реклами ги пробутват не само преди възпроизвеждането на клипа, но и по средата, когато клипът е по-дълъг.
Преди време имаше възможност за игнориране на рекламите чрез инсталирането на допълнителен модул към браузъра (AdBlock), но вече това не е възможно - ако сайтът засече такъв модул, клиповете вървят, но с отчайващо ниска скорост и насичат много, така че аз се отказах от този вариант и допуснах рекламите, колкото и да са ми неприятни  :devil:

Другият проблем, който ще представя относно Youtube, е езиковия въпрос.
Сайтът няма поддръжка на български език за интерфейса и аз съм избрал интерфейса да е на английски (English).
Същинският проблем не е обаче интерфейса, а превода на потребителските коментари към клиповете. Както е очаквано, потребителите пишат коментарите на родните си езици и не всичко е разбираемо - ако коментарът е на китайски или японски, аз няма да мога го прочета и затова се налага коментарът да бъде преведен.
Спомням си, че допреди година-две при коментарите на чужди езици ми излизаше опцията (Translate to English), а сега вече опцията е съвсем друга (Translate to Thai)  :warn:

Click  :arrow: 

В същото време, коментарите на тайландски език ми излизат без опция за превод и не мога да разбера абсолютно нищо:

Click  :arrow: 

При това, никъде в настройките на моя профил в Youtube не мога да задам на какъв език да ми се превеждат коментарите, изглежда някакъв изкуствен интелект в сайта прави тази преценка и решава вместо мен  :rolleyes:

FELDMARSCHALL

През март 2025г. най-популярния сайт в света за споделяне на клипове ще навърши 20 години, а имам чувството че е съществувал цяла вечност и изобщо откакто за първи път ползвах интернет в края на 90те. :judge:
Наред с фейсбук наложиха световна доминация в глобалното нет продстранство. Според вас колко време още ще са водещи в световен мащаб ?

Hatshepsut

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 24 Сеп 2024, 17:21:58Наред с фейсбук наложиха световна доминация в глобалното нет продстранство. Според вас колко време още ще са водещи в световен мащаб ?

Трудно е да се отговори на този въпрос. Не се сещам за някакви сериозни алтернативи, посещавал съм епизодично сайтовете Vimeo и Dailymotion, но не ми се вярва те да поставят под заплаха доминацията на Youtube на глобално ниво.
Иначе на местно ниво има сайтове за споделяне на видеоклипове, в България има два сериозни сайта: VBOX7 и Videoclip BG, предполагам такова е положението и в други държави.

Panzerfaust

Цитатъ на: Hatshepsut - 23 Сеп 2024, 14:38:37Първият проблем, който е доста очебиен за мен, са рекламите...
И мен много ме дразнят, но пък това е цената достъпът ни до платформата да е безплатен. Съществува опция да се плаща - YouTube Premium, който е "ad-free" и струва 10,99 лв. на месец, но на мен не ми се дават. :kuku:

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 24 Сеп 2024, 17:21:58През март 2025г. най-популярния сайт в света за споделяне на клипове ще навърши 20 години, а имам чувството че е съществувал цяла вечност и изобщо откакто за първи път ползвах интернет в края на 90те. :judge:
Наред с фейсбук наложиха световна доминация в глобалното нет продстранство. Според вас колко време още ще са водещи в световен мащаб ?
Когато започнах да използвам YouTube - преди 15 години, го ползвах 100% само за музика. Днес не мога без него, има страшно интересни видеа за всичко! Като гледам, не съм само аз. Така че, вероятно още дълго ще доминират, защото успяха да осигурят невероятно разнообразие за всекиго.

Similar topics (2)

1581

Отговори: 9
Прегледи: 1397

2111

Започната отъ Hatshepsut

Отговори: 1
Прегледи: 116