• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Публикации: 13
Total votes: : 2

Последни публикации: 29 Октомври 2022, 06:17:26
Re: Най-великите империи от Hatshepsut

Русофилите

Започната от генерал Жеков, 04 Август 2018, 15:37:20

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Topic keywords [SEO] русофилия

генерал ЖековTopic starter

От известно време, във форума се забелязват много топли чуства към русия и всичко руско. Тези хора, русофилите, обвиняват за всички злини в света Западните държави (Германия, Италия и т.н.). Нелепо е да се твърдят тези неща, защото както всички знаем - Германия е наш най-голям приятел. Наистина, може да има елементи, които не отразяват правилно нещата (бежанци, педерасти и др.), но това не са целите народи на тези държави. Тези хора, русофилите, когато бъдат оборени с факти, доказателства и т.н., започват да обиждат и да се "пенят" как така няма да подкрепяш путин и сталин, а "лошия и тъп наркоман" Хитлер. Тези хора, създават наистина лошо мнение за форума, в хората които не познават глупостите им. Тези хора, вместо да бъдат подхранвани с национални идеи, получават усещането, че форума от про-български и националистически се е превърнал в про-руски, и респ. анти-български. Хората, защитаващи русия, често споделят едни изкуствено насадени и неестествени за българина идеи - славянството, православието, хвалбите към русия. Всички обаче можем да видим, за радост, че тези хора не са харесвани в България. Това е заслужено - те нямат нищо българско в себе си. Според мен, а и според много други хора - народът ни е нацистки, дори да не е явно, а дълбоко в себе си. На всички ни писна от мангали, педерасти, хора с умствени увреждания и т.н. Ние, ако сме заедно с русия - даже ще влошим проблема. Комунизма и поддържането на руски интереси създаде днешния много сериозен проблем с мангалите. Ако не изкореним сега, както русофилите, така и елементите споменати по-горе - то форума ни, а след това и държавата ни ще "затънат" в калта, без шанс да бъдат издърпани от нея. Този помощник, който ще издърпа народа от калта ще бъде една политическа система, обединяваща по-важните части от народа, и окончателно изолираща за тези, които не трябва и най-вече не могат, да имат участие в нашата държава.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал ЖековTopic starter

Русофилите са опасни,точно във формата на пета колона,каквато се стремят да изградят.Точно представителите на ОП,изявяващи се като най-упорити чужди слуги и негодници са значителна заплаха.За никой не е тайна,че Болен и компания са перманентно надупени пред руските си господари.Дали те ги финансират,или го правят просто,защото са идиоти-нямам представа.Важно е да се отбележи,че днешните русофили нямат нещо общо с тези,старите от миналия век.Днес,едва ли има нормален човек,който да вярва,че комунизма или друго ИНТЕРНАЦИОНАЛНО извращение може да бъде реализиряно.Бъдещето е на крайното дясно и това е показвано многократно,не само тук,но и в други ключови за Европа държави.Русофилите,получаващи пари за глупостите си-те са друга работа,коментара за тях трябва да е доста по-остър,както и мерките за тяхното ограничаване,като влияние и численост,но това е друга тема...
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Panzerfaust

Копейкин обаче успя да открадне русофилския вот от Болен.

Panzergrenadier

#3
Никога не трябва "да бичим евала" на никой народ, бил той на изток или на запад, никаква "филия", а да приемаме политиките на народите, които са в интерес на България. През 30-те години Райхът беше надеждата на Царство България за ревизия на Ньойския договор. Тогава подкрепяхме Оста и националсоциализма, но днешните германци, налазени от своите неолиберални правителства с джендър идеологията, отворените за миграция врати и прочее "неолиберални красоти" изобщо не са ни приятели и не бива да имаме нищо общо с тях. Това са наследниците на назначените от победителите след 1945 г. "пети колони" предатели.   

Същото е и за Русия. Чета много вестници от окупираните през 1941-1944 г. съветски територии. Списания като "Нов път", вестници "Заря", "Доброволец" и там е истинският руски дух - враждебен на сталинизма, юдейството и болшевизма, верен на Райха. Това е истиският руски дух.


http://periodika.lv/#periodicalItem:18

http://periodika.lv/#periodicalItem:191
Hatshepsut

Цитат на: Panzerfaust - 15 Септември 2021, 17:26:30Копейкин обаче успя да открадне русофилския вот от Болен.

Не е чудно, че русофилския и прокомунистически електорат на Атака се е пренасочил към Възраждане.
А и самия Копейкин подражава на Волен Сидеров, и то на късния Волен - залагащ изцяло на русофилията, соц-носталгията и показното християнство... засега липсва само скандалджийското поведение  :judge:

Hatshepsut

Сбърканата психология на русофилистика

>Плюе Запада – живее на Запад, не смята да се връща.
>Хвали росията- не живее в росия и не е стъпвал там.
>Пропагандира руския като братски език на българския - не знае грам руски.
>Говори за някаква руска култура - не е чел нищо руско, не може да назове един класически руски артист и творец.
>Хвали руските коли колко са здрави и надеждни – не кара руска кола, а западна.
>Отишъл да живее в ЕС – гласува за партия, която да извади България от ЕС.
>Отишъл да живее на Запад при западните стандарти - обяснява как България трябва да е под руско влияние и руски стандарти.
>Снима се като горда баба или дядо и поства умилителни снимки заедно с внуците – кефи се, че Путлер бомби и убива деца в Украйна, вика: "така трябва, Путин освобождава и денацифицира."
>Вика: "Росняците са номер едно във военните технологии и изобщо в технологиите" – у тях няма нищо руско, дори една отверка.
>Прави се на добър и православен християнин, профила му/й само с икони – пуска хилещи се човечета под новини за бомбардирани жилищни сгради и избити цивилни хора.
>Вика: "Путин е пазител на Православието" – кефи се на чеченските ислямистки главорези пратени от Путин в Украйна, вика: "Кадиров, браво, ела и у нас в България."
>Вика: "Ахмат - сила, Алах акбар, евала на Кадиров!" – Вика: "Ако не беше росия щеше да се казваш Хасан и да носиш чалма."
>Вика: "Честит ден пабеди, росняците ни освободиха от фашизма!" - види цигани вика: "Защо не е жив Хитлер сега, той ще ви оправи!"
>Вика: "Еврото ще ни загроби" – спестяванията му само в евро.
>Вика: "Всеки има право на мнение" – защитава тоталитарен режим, в който нямаш право на мнение.
>На въпрос защо не е в росията, а на запад, вика: "Ще си ходя и пътувам, където си искам!" – защитава режим и система, където не можеш да ходиш и пътуваш никъде, а на границата се стреля на месо.
>Вика: "Къде е свободата на словото, къде е другата гледна точка?" – защитава режим и система, където няма свобода на словото и друга гледна точка.
>Вика: "Едно време имахме страхотно и безплатно образование." – неграмотен, пише с елементарни правописни грешки.
>Вика: "Сега ни подменяте и пренаписвате историята, продажници!" – цял живот учил подменена и фалшифицирана история, писана в Москва.
>Вика: "А вие къде бяхте, когато 8 години в Донбас"...? - От 24 февруари половината Донбас е сравнен със земята от рашистките орди, дума не е обелил за това.
>Вика: "А вие къде бяхте когато в Йемен".... – Нито му пука за Йемен, нито изобщо знае къде се намира Йемен.
>Вика: -"Кви са тия араби и мюсюлмани бежанци, те не са ни близки, те са чужди, ВЪН от България! Поне да бяха християни, православни и славяни като нас!"
*идват десетки хиляди православни, християни и славяни, вкл. етнически българи бежанци, бягащи от война на 300км от България
>Пак вика: -"Кви са тия укри фашисти? Тия са нацисти, тия са нагли, тия разнасят болести от биолаборатории в Украйна, ВЪН от България!" (пали им колите, реже им гумите, забива им кирки).
>Вика: "Вие сте американски подлоги!" >Вее руско знаме, пише "Слава на Русия".
>Вика: "Ти си национален предател на България" > вее руско знаме, вика ,,майка Росия", кълне се, че ще избива българи, ако тръгнат срещу росия.
>Вика: "Аз съм български патриот" - на профила му само руски знамена.
> Не вярва в Ковид, мисли си, че е конспирация и измислица – искрено вярва, че в Украйна има американски биолаборатории и специално обучени птици разнасят болести.
> Вика: "Росия върши добри дела в Украйна, кажеш му да ти ги извърши и на теб тогава - вика: "Що кълнеш?"
>Вика: "Нищо не знаеш и не разбираш, чети повече" – една книга не е прочел, гледа само пропагандни клипове и сайтове и те зарива с хибридни линкове.
>Вика: "Ако не е росията, Турция ще ни нападне, Ердоган е много коварен и лош."
*Ердоган стане първи приятел с Путин.
> Вика: "Евала на Ердоган, много голям лидер е!"

(взето от фейсбук)

Hatshepsut

Проруските среди в България: какво ни разказаха хора отвътре


Каква е стратегията на Кремъл за България? На какво се дължи роенето на проруските организации? Защо през 2015 Москва решава да спре финансовата си подкрепа за "Атака"? Източници на ДВ разкриват многозначителни детайли

Национално движение "Русофили" на обвинения в шпионаж Николай Малинов, политическа партия "Възраждане" и други изгряващи "звезди" на прокремълския небосклон като СРБ "Русофили България": 51-годишният Емил* е преминал през тях като член или близък сътрудник. Той се присъединява към проруските среди в България около 2014 година.

Твърди, че докато членувал в русофилската общност и констатирал опасност за националната сигурност, е изпращал сигнали на властите. След руската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 Емил се обявява срещу войната, а заплахите не закъсняват. "В една от социалните мрежи ми изпратиха запис на екзекуция, за да имам едно наум", разказва той пред ДВ.

Каква е стратегията на Кремъл за България

На какво се дължи роенето на проруските организации в България - политически и обществени, неправителствени? Отговорът е прост. От "Атака", през "Възраждане", до учредената наскоро партия на Стефан Янев - проруският електорат и симпатизиращите на Москва винаги са били обект на сериозен интерес и ухажване от силните на деня.

Експерт по национална сигурност и бивш служител от сектора, пожелал анонимност**, заяви пред ДВ, че още през 2015 година Москва е взела решение да спре финансовата си подкрепа за "Атака". Причина за това, според него, било маргиналното положение, в което партията сама се поставила. Традиционно приятелската към Кремъл БСП пък, според самите руснаци, била с отслабващи позиции.

"До анексирането на Крим през 2014 Русия провеждаше хибридни операции само в страните от бившия Съветски съюз. След това започна да го прави в целия свят", посочва бившият служител. Същевременно подчертава, че Москва още преди години си е давала ясната сметка, че с течение на времето влиянието ѝ в България намалява, а перспективите ѝ, включително в енергийната сфера, са силно ограничени. Кремъл знае добре и, че отношението към големите руски проекти в България е негативно, тъй като хората ги свързват с корупция и обогатяването на местната олигархия, посочва той. 

В стратегията си за България Кремъл изключва директни силови намеси и средства и залага предимно на игра с малцинства, проруски сили като партии и неправителствени организации, икономическа зависимост и инвестиции, казва още експертът. Русия е стигнала до извода, че понятия като "братски народи" и "братушки" вече са изтъркани и не работят.

Случаите с отравянето на оръжейния производител Емилиян Гебрев и взривовете в редица български военни заводи, в които прокуратурата с години закъснение откри руска връзка, правят изключение от общата политика да не се използва сила. Същевременно роенето и вътрешната конкуренция между проруските организации и партии в България през последните години съвпада с описваната стратегия. Още през 2015 разузнаването е засякло руски военни инструктори, които обучавали "български патриоти" в габровския Балкан, посочва експертът по национална сигурност.

През 2016 и 2017 германската телевизия ZDF и италианската RAI 3 показаха разширени репортажи, в които руснаци обучават варненската проруска паравоенна организация Войнски съюз "Васил Левски". Тя и свързаната с нея БНО "Шипка" нееднократно през годините са призовавали за държавен преврат.

След обвиненията срещу Малинов: нови знаменосци

След повдигнатите обвинения срещу Николай Малинов в русофилските среди в България е настъпила промяна. Новите лидери не блестят с ярки политико-пропагандни тези и се позиционират в паравоенния и охранителния спектър. Емил твърди, че малко известният Съюз "Русофили България" е спечелил много поддръжници за сметка на движението на Малинов, след като последният беше подведен под отговорност през 2019 година. Пред ДВ Емил обяснява отслабването на структурата със страх у последователите ѝ. "Русофилите в България са слаби. Точно това ги прави толкова опасни", твърди той. "Организацията на Малинов в момента е изядена, тя беше унищожена."

Лидерът на Съюз "Русофили България" - организация, която не е регистрирана - се представя с името Максим Суворов и може да бъде видян на снимки с руската посланичка Елеонора Митрофанова в интернет. Той е организатор на охраната на паметника на Съветската армия и на шествието "Безсмъртен полк" в София. Във Фейсбук-профила си Суворов демонстрира подкрепата на своята НПО за една-единствена политическа сила - "Възраждане".

От разказа на Емил не става напълно ясно дали според него нерегистрираният съюз на Суворов има като основна цел разпространението на руски тези и демонстрация на присъствие, или просто събирането на членски внос. С тази организация е свързано още едно дружество фантом - "Международна дипломация за мир". Според Емил то искало да популяризира идеите за руския мир и свят, както и да позиционира по-добре собственото си ръководство.

Членската карта на "Международна дипломация за мир" имитира символиката и логото на ООН. На развален английски документът представя притежателя като дипломат и "одобрен агент на Обединените нации". Подобна организация също не съществува нито в българските регистри, нито в структурите на Организацията на обединените нации.   

България - в епицентъра на източното русофилство

Другият лидер и заместник на Суворов в двете фантомни организации е унгарецът Тамаш Йеньо Секереш, международна "звезда" на българското русофилство. На събрание на "Възраждане" през 2018 година лидерът Костадин Костадинов го представя пред партийния актив като член на унгарската националистическа партия "Йобик" и на самата "Възраждане". Започнала като крайнодясна екстремистка и антисемитска организация, "Йобик" в момента е направила завой към по-умерен политически консерватизъм. Разполага с 10 места в парламента в Будапеща и един евродепутат. Секереш е и бивш кандидат за европарламента на "Възраждане".

"Всички много бързо харесаха Тамаш заради активността и предприемчивостта му", спомня си Емил. За пръв път името на унгареца се споменава от българските медии през 2016 по повод "награждаването" с фиктивни военни чинове на ловците на бежанци Динко Вълев, Петър Низамов и на граничаря Вълкан Хамбарлиев, който през 2015 уби афганистанец след рикоширал куршум.

Кой контролира проруските организации?

Въпросът дали българските служби притежават поне частичен контрол върху проруските организации в страната остава неизяснен. Такъв контрол би трябвало да бъде грижа на ДАНС, но ДАНС е пробита, коментира пред ДВ бившият служител от сектора на сигурността. В службите в момента има цели отдели, които не са лоялни към България, убеден е и Емил.

Източникът на ДВ коментира още, че неправителствените организации, свързани с бивши служители в силовите ведомства и структури с военно-силова насоченост, са пълни с безкритични поддръжници на Путин. Твърди още, че част от участниците в проруските демонстрации през последните месеци са получавали пари, които са минавали през популярен криминален герой от Северна България.

Българските и руските служби, включително и в момента, поддържат работещи линии на комуникация, обяснява експертът по национална сигурност. Пресен пример за това е освобождаването на моряците от кораба "Царевна", който беше блокиран в Мариупол. Още докато българите бяха на борда му, премиерът Кирил Петков обяви в края на април, че тече специална операция за освобождаването им, в която София комуникира и с Украйна, и с Русия.

И докато прокуратурата се занимава с атрактивни за публиката теми като руските шпиони и русофилството, засега няма индикация българските институции да проявяват интерес към евентуално участие на приближени до властта в едри стопански афери с руско участие и корупционен потенциал.

*Самоличността е променена.

**Редакцията разполага с имената на интервюираните

https://www.dw.com/bg/

Hatshepsut

Путинофил - що е то?

Путинофилът е патриот - обича България, но повече от всичко обича Русия.
Путинофилът е вярващ - за него фактите са измислени от Запада за да унищожат Русия. Той вярва в Путин по-силно от колкото се вярва в Бог. Дори ядрена ракета да удари страната ни, путинофилът ще гледа ядрената гъба със светнали очи и чувство на топла благодарност.
Путинофилът мисли критично - той не може да бъде излъган. Руските медии нарича другата гледна точка и се доверява само на тях. С войната го лъжат повече отколкото и с ковида, но той не се връзва. Останалите дето не мислят да си гледат холивудските филмчета от Буча, Мариупол и т.н., той се доверява само на качествената разследваща журналистика на Диляна Гайтанджиева за биолабораториите в Украйна.

Путинофилът е пацифист. Душата му пърха за мир, особено ако целия "мир" е руски. Брои дните до парада за 9-ти май и еректира при поредния фотошоп на най-новото руско ултра хай-тек космическо лазерно високоточково оръжие дето може да унищожи половината планета. Гордо кичи профила си с георгиевски лентички и лозунгите "На Берлин" и "Можем повторит" (тая година тия лозунги рязко изчезнаха).
Путиноидът е състрадателен - той страда когато горят българи в Одеса или репресират сънародниците ни в Украйна. Нищо, че разбира за това 8 години по-късно. Нищо, че никой не е палил българи. Нищо, че никой не е репресирал сънародниците ни. Важното е, че така казва другаря Костадинов. Ама в момента руски куршуми и ракети убиват наши сънародници? Че какво търсят там?
Путинофилът е милосърден. Той много иска някой да помогне на българските деца и пенсионери, но просто не се сеща, че може да го направи и сам. Но пък справедливият му гняв се изсипва на всеки дръзнал да помогне на "ония със скъпите коли". Независимо, че тия дето помагат сега, са помагали винаги и преди.
Путинофилът е справедлив до болка. Ако сме ние на тяхно място, ще ни помогне ли някой? Не! Защо тогава да им помагаме? Полша на която никой не помогна докато Германия и СССР я унищожаваха била приютила над 2 милиона украинци? Да ги приютяват, нас да не ни закачат.

Путинофилът е специалист икономист. Страда за погубените ни заводи и "унищожено селско стопанство", но не разбира как така днес износът ни е нараснал многократно от времето на бай Тошо. Гордее се, че сме продавали оръжие на няколко континента, но точно сега не трябва да се възползваме да печелим кървави пари и да застрашаваме човешки животи. Работи в западна икономика, иска западни приходи, но мечтае Русия да ни управлява.
Путинофилът разбира от наука и медицина. Не всеки антиваксър е путинофил, но всеки путинофил е антиваксър. Путинофилът знае, че COVID вече няма, защото другаря Путин го е унищожил в биолабораториите в Украйна. Нищо че Русия ваксинацията е задължителна.
Путинофилът е еколог. Никога не би допуснал да добиваме сами газ, нищо че Турция и Румъния го правят и така цената ще падне тройно. Щом не е руски не му го хвали.
Путинофилът е свободолюбив - тачи Левски и Ботев, но всеки който иска свобода и независимост е американска подлога и внася майдани по поръчка на Сорос. Девизът му е "Свобода или смърт", но преди свободата са цената на парното, тока, бензина, праза, олиото, хляба, агнешкото, почивката на морето, бирата, мерудията, джапанките от алиекспрес.

Цветелин Драгнев

Hatshepsut

Проверяват паравоенно движение за престъпления срещу републиката


Снимка: страницата на движението "Шипка" във Фейсбук

Прокуратурата възложи на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверка на паравоенното движение ,,Военен съюз – Българско народно опълчение ,,Шипка" за престъпления срещу републиката.

От прокуратурата съобщиха, че са получили сигнал, че ,,Шипка" извършват противодържавна дейност и преди дни той е бил изпратен на ДАНС, на която е възложено да извърши проверка. След като тя приключи, прокуратурата ще реши дали да започне разследване.

Организацията беше замесена в инцидент преди 6 години, когато българи и украинци протестираха в Бургас срещу похода на близкия до режима на Владимир Путин в Русия мотористки клуб ,,Нощните вълци", известен и като ,,Вълците на Путин". Тогава двама протестиращи бяха пребити от представители на формированието.

На сайта на организацията е публикувано възвание от ,,началник щаба" на опълчението, в което се казва, че ,,когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!".

Последователите пък са приканвани да се абонират за секретен бюлетин с класифицирана изпреварваща информация от тяхна разузнавателна мрежа, която разкрива за сметки с ,,милиардите долари и тонове злато, собственост на България в международните фондове", ,,кой е Сатаната на тази планета", ,,как НАТО и ЕС крадат милиони от нашите данъци и ги предоставят на Сорос", ,,за укривани от фарм-мафията, начини за лечение на уж ,,нелечими, до сега болести" включително рак, диабет и ревматоиден артрит", ,,как да се освободите и станете независими и да спрете да плащате данък общ доход, ДДС и всякакви лихви по кредити" и т.н.

https://news.lex.bg/

Шишман

Не знам дали тия са извършвали престъпления срещу републиката. Знам обаче се са яко ненормални. Даже началника им си беше сменил името и се представяше, като Валтер Папазки. Не мисля че са и русофили, просто са бесновати и ненормални.

Hatshepsut

Проф. Лилков: В България има цели фамилии - от дядовци до внуци, служещи на Русия


"Това, което се проследява в историята на руския шпионаж в България е, че цели фамилии от дядовци през деца и внуци, са служили на Коминтерна до днес". Това каза в един от основателите на СДС и ДСБ проф. Вили Лилков пред euronewsbulgaria.com. По неговите думи единствената партия в България след ПСВ, която е имала платен партиен апарат, наричан ,,плащани другари", е била БКП.

,,Никоя друга партия не е имала платен актив", посочи проф. Лилков. Всичките квартири на ятаци са били плащани. Те са били като къщи за гости. Много често дори за някои партизани или шумкари са узнавали, че са пристигнали в селото по покупките, които са правили техните ятаци, когато са купували доста скъпи неща и това е ориентирало полицията, че тук става нещо. Самата Цола Драгойчева в своите показания, които дава пред полицията след 1925 г., казва, че парите в партията я развратиха и че за всяко едно нещо някои нейни членове са искали да им се плаща. Проф. Лилков отбеляза, че след руската инвазия в Украйна в България се е разгоряла с много голяма сила пропагандната война на Кремъл.

,,Тя никога не е преставала, тя е имала различни форми през годините и много от нещата, които днес се случват, ние ще ги осмислим и разберем в детайли може би след много години", коментира професорът.

По думите му, ако се върнем назад в историята, ще видим, че България винаги е била обект на много сериозен интерес отстрана на Русия още преди Освобождението и особено след болшевишката революция, когато страната ни става вече конкретен обект на руската политика.

,,Ако дотогава България сама по себе си е била по-скоро плацдарм или място по отношение на Турция, от което са се водили разузнавания, аванпост срещу Европа и Турция, то след 1919 г. тя става конкретен обект на Коминтерна и болшевишка Русия и вече задачата на руските разузнавателни служби стават съвсем различни", посочи проф. Лилков.

Вече се появява и субектът, който върши работа на място и то много масово – това е БКП. Тя става просто агентът на Русия и започва да изпълнява волята на Коминтерна, а това е волята на Москва. Всъщност, тогава България започва да бъде разглеждана от Русия като обект на поредната пролетарска революция.
Проф. Лилков посочи, че в годините след 1919 г. в България започва да се внася от Съветския съюз оръжие и пари с цел подпомагането на антидържавната дейност на комунистическата партия у нас. Като част от подготовката за революция е и създаването на терористичното крило на БКП.

По думите на проф. Лилков въоръжаването на БКП започва още по време на ПСВ, а не след Септемврийските бунтове през 1923 г., както твърди комунистическата пропаганда.

Професорът отбеляза, че се създават каналите Севастопол – Варна и Одеса – Варна, като комунисти от България биват изпращани за обучение в руски болшевишки школи.

Когато тесните социалисти се болшевизират 1919 г. Димитър Благоев закрива конгреса с думите: ,,Довиждане, догодина – в съветската социалистическа република".
,,Те са смятали, че много скоро ще се извърши тази революция и България ще се присъедини към Русия", добави проф. Лилков.

Според него БКП в цялата си история е действала като един агент, който е проруски ориентиран и който не разделя България от СССР и поведението на партията през годините го доказва.

Проф. Лилков даде за пример желанието на Тодор Живков България да се присъедини като 16-та република в състава на Съветския съюз и гласуването в БКП, когато 137 души, членове на ЦК и кандидат-членове на ЦК на БКП, гласуват единодушно ,,за" това предложение.

,,Ако прочетете тогава изказванията на тези хора – те просто изразяват много отдавна таена надежда за присъединяване на България към СССР и през следващите години Тодор Живков последователно работи по този въпрос", коментира проф. Лилков.

По думите му тази идея стои в главите на всички комунисти.

,,Цола Драгойчева тогава въодушевена става и казва: ,,Ето, дойде време всички задължително да научим руски език", посочи професорът.

През целия този период БКП действа изцяло под командата на Москва, преди това на Коминтерна, категоричен е проф. Лилков.

Първата помощ, която получава въоръженото крило на БКП след 1919 г. няколко месеца след конгреса, това го пише в своите спомени Йордан Панов-Шемшето, пристига във вид на скъпоценности и бижута със специален емисар, а не в кеш, защото тогава техните рубли са били много обезценени. Те са превъртени във Виена и Париж от един търговец на хартия – Александър Гетман. Сумата е 3 млн. лева – уникална сума за онези години, с които въоръженото крило започва своята работа.
С тези пари се закупуват не само складове и оръжия, но и магазини, които се дават на определени хора, на които се създават бизнеси, допълни проф. Лилков.

,,Не е късно за лустрация, но колкото се отдалечаваме в годините, толкова по-слаб ще бъде ефектът", подчерта професорът.

По неговите думи Варна е бил плацдармът на съветското разузнаване у нас години наред и не е случайно, че точно оттам тръгват редица политически проекти у нас.

,,Това е точка на много сериозно влияние на руските служби", посочи проф. Лилков.

https://faktor.bg/bg/articles/prof-lilkov-v-balgariya-ima-tseli-familii-ot-dyadovtsi-do-vnutsi-sluzheshti-na-rusiya

Шишман

Фактор .бг не е сериозно издание и постоянно лъжат и мажат.

Валсо

Русофилите никой с мозък не ги обича. Не че ги защитавам, ама и те не са виновни, че 55 години са им промивали мозъците до такова ниво, че са им изстъргали и последната капка за възможност за индивидуално мислене и разсъждаване и сега само повтарят програмираните мантри. Напомнят ми (и то много) на религиозните овце, само темата е различна.
Без Фашистбук от 18 Септември 2021 г.
Без Боза от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

Powered by EzPortal