• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

18 October 2021, 07:02:07

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14225 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1021 Posts

Лина
793 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,105
  • Total Topics: 1,370
  • Online Today: 53
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 45
Total: 46

avatar_Шишман

По кой път да върви България и бг-национализма ?

Started by Шишман, 09 May 2021, 18:09:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Едни са - да вървим с Русия, други за - Америка и ЕС.
Дали е възможен самостоятелен път: без да се покланяме, нито на запада, нито на Русия или други ?
Нещата са сложни от една страна, ако сме със запада: трябва да се обезличим, да приемем извратеният им нео-либерализъм, да пуснем негри и араби в страната ни и да ги издържаме и да им се навеждаме, както е на запад. Ако сме с Русия : ще обеднеем може би още повече: емиграция, демографска криза и т.н.  И така нито напреде, нито на зад.
Аз лично не съм нито за да сме с Русия, за запада да не говорим. Гей-парадите, негрите, арабите и исляма никак не ми допадат.

FELDMARSCHALL

Когато си малка държава е трудно да си наистина независим, както говорят разни като шефа на партия "Възраждане" и други. Това е пускана стръв за шаранчета, която още Волен Сидеров използва преди 15 и повече години. Дори Северна Корея, която на пръв поглед (само) изглежда независима и несъобразяваща се с никого, тя пак има съюзници и когато китайците им скръцнат със зъби да не се репчат прекалено на САЩ или други, дебелия Кимчо свива перките и слуша, иначе ще спре подкрепата за режима. А икономическите отношения между САЩ и Китай знаем какви са и то от десетилетия, макар и политически да се правят уж на големи врагове...търговийката обаче си върви, а Русия която се мисли за съюзник на Китай, всъщност чайниците виждат слабата и икономика и че са много повече на далавера от отношенията си със САЩ. Тези процеси започнаха макар и бавно още след смъртта на Мао, т.е. преди повече от 40 години. В разпадът на СССР също беше замесен Китай, колкото и странно това да звучи на някои наивници. Но да се върнем на България - както казах, ние сме на много стратегическо място между Европа и Изтока, между Европа и Азия и това обуславя нашата съдба, че вечно трябва да се съобразяваме с големите (нямаме друг избор), за да имаме поне някаква формална независимост. Другият вариант е това което сме били векове наред - без държава, подчинени като област на някоя голяма империя. Всъщност сами сметнете от тези 1300 години, колко от тях сме били независима държава и колко под чужда власт официално. Значи сега все пак се намираме в малко по-добрия период, който е всъщност 35% от времето от 681г. до днес. Така че бъдете малко повече оптимисти. :judge:

Шишман

 Да но националистите например, ако имат организация не са длъжни да са зависими, от когото и да е. Ако управляват е друга работа, но тъй като няма да управляват на практика не зависят от политическата обстановка. Освен това въпроса е и духовен и културен, а не само политически.
Духовно и културно: с кого трябва да сме ? Трябва ли въобще да се влияем от някого: Русия или запада ?